Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЕСТРАКОМБ ТТС ЛЕПЕНКИ Х 4

  • ЕСТРАКОМБ ТТС ЛЕПЕНКИ Х 4 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента

  Estracorab TTS®
  Естракомб ТТС®
  estradiol/norethisterone
  естрадиол/норетистерон

  Тази листовка Ви предоставя полезна информация за Вашето лекарство. Моля, прочетете я внимателно преди да започнете да го приемате. Ако имате допълнителни въпроси или не сте сигурни в нещо - попитайте Вашия лекар или фармацевт. Запомнете - това лекарство е предписано на Вас. Никога не го преотстъпвайте на други хора - дори и ако тяхното заболяване наподобява Вашето.

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ESTRACOMB TTS®
  Всяка опаковка ESTRACOMB TTS® съдържа 8 пластира: 4 пластира ESTRADERM ITS 50 и 4 пластира ESTRAGEST TTS (0,25/50). Активните съставки в тези пластири преминават през кожата и достигат до кръвообращението.
  ESTRADERM TTS 50 е кръгъл пластир, съдържащ 4 мг естрадиол. Организмът Ви приема около 50 микрограма дневно, докато носите пластира.
  ESTRAGEST TTS (0,25/50) е пластир, с форма подобна на очила, и съдържа 10 мг естрадиол и 30 мг норетистерон ацетат. Организмът Ви приема дневно около 50 микрограма естрадиол и 250 микрограма норетистерон ацетат, докато носите пластира. ESTRACOMB TTS® съдържа и следните неактивни съставки: етанол, хидроксипропилцелулоза, полиетиленов терефталат, етиленвинилацетатен кополимер, течен парафин и папиизобутилен. Ако страдате от алергии, Вашият лекар или фармацевт ще Ви посъветват кои съставки биха могли да Ви създадат проблеми.

  Опаковка
  TTS4 + 4

  Притежател на лиценз и производител:
  Novartis Pharma AG, Lichtstrasse 35, CH4002, Basel, Switzerland

  Притежател на маркетинг оторизация в България
  Novartis Pharma Services Inc.,
  Lichtstrasse 35,
  CH 4056, Basel, Switzerland
  CSO, София 1164, 'Площад на свободата" № 1 тел.: + (359 2) 963 00 51, + (359 2) 963 21 44; факс: + (359 2) 963 41 94

  КАК ДЕЙСТВА ESTRACOMB TTS®
  ESTRACOMB TTS® се използва за лечение, познато като хормонално-заместителна терапия (ХЗТ). ESTRADERM TTS® осигурява естрадиол (естроген), естествен женски полов хормон, който Вашите яйчници произвеждат в голямо количество преди настъпването на менопауза. ESTRAGEST TTS осигурява естрадиол и норетистерон - прогестин, с подобен ефект на женския хормон прогестерон. Прогестероните спомагат за регулиране на менструалния Ви цикъл през периода на полова зрялост.

  ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ESTRACOMB TTS®
  ESTRACOMB TTS® се използва за облекчаване симптомите, които може да чувствате по време на и след менопауза (периодът на спиране на Вашите месечни менструални цикли). Менопаузата настъпва естествено при всички жени, обикновено във възрастта между 45 и 55 години. Тя може да настъпи и при по-млади жени, при които яйчниците са отстранени след операция. През менопаузата организмът започва да намалява производството на естрогени, в сравнение с преди настъпването е. Това може да причини неприятни симптоми, като зачервяване в областта на лицето, шията и гърдите, „горещи вълни" (внезапни вълни на затопляне и изпотяване по цялото тяло), проблеми със съня, раздразнителност и депресия. Някои жени имат също проблеми с контролиране на отделянето на урина или сухота във влагалището, които могат да причинят дискомфорт по време на или след полов акт. Естрогените могат да се приложат за намаляване или елиминиране на тези симптоми.

  Предотвратяване на ускорена костна загуба

  След 40-годишна възраст и особено след менопаузата, някои жени развиват остеопороза. Това е изтъняване на костите, което ги прави по-слаби и по-лесно чупливи, особено костите на гръбначния стълб, бедрото и китката. Рискът от остеопороза се увеличава при липсата на естрогени. Приемането на естрогени след менопаузата забавя костната загуба и може да спомогне за предотвратяване на остеопорозата.

  Естрадиолът, освобождаван от пластира, може също да стимулира нарастването на вътрешната повърхност на матката - ендометриума - подобно на произвежданите от организма Ви естрогени преди менопаузата. Това може да е причина за нарушение, познато като ендометриална хиперплазия. Прогестинът в ESTRACOMB TTS® понижава риска от ендометриална хиперплазия.

  ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ESTRACOMB TTS®
  ESTRACOMB TTS® трябва да се прилага само след медицински преглед. ESTRACOMB TTS® не е подходящ за всички жени.

  Кога не трябва да прилагате ESTRACOMB TTS®
  ако в миналото сте имали някакви необичайни или алергични реакции към естрогени, прогестини или някоя от неактивните съставки на пластира (виж раздел „Какво представлява ESTRACOMB TTS®" на настоящата листовка);
  • ако имате:
  • рак на гърдата или матката или други естроген-зависими карциноми;
  • необясними промени във влагалищното кървене; •тежко чернодробно заболяване (напр. хепатит, цироза); •порфирия;
  • нарушения в съсирван ето на кръвта - образуване на съсиреци (тромбози) в кръвоносните съдове на краката или белите дробове (пулмонарен емболизъм);
  • сте бременна или кърмите.

  Можете ли да използвате ESTRACOMB TTS® , ако имате други медицински проблеми? Информирайте Вашия лекар преди да започнете прилагането на ESTRACOMB TTS®, ако имате: прекаран рак на гърдата или някой от семейството Ви е страдал от същото заболяване;
  • бучки в гърдите;
  • фиброми или други доброкачествени тумори на матката;
  • ендометриоза (смущение в матката, причиняващо болка и абнормно кървене);
  • сърдечно, бъбречно или чернодробно заболяване;
  • прекарана жълтеница или сърбеж, свързан с употреба на естрогени по време на бременност; •прекарани нарушения в кръвосьсирването — образуване на сьсиреци (тромбози);
  • разширени вени или страдате от обезитет; епилепсия, мигрена или астма; •захарен диабет;
  • повишено кръвно налягане;
  • повишени стойности на липидите в кръвта;
  Непременно уведомете Вашия лекар ако имате повишен риск към тромбоза (формиране на кръвни сьсиреци).

  Рискът нараства със възрастта и може също да се увеличи ако:
  • Вие или някой от най-близките Ви родственици някога сте имали тромбоза на кръвоносните съдове на краката или белите дробове.
  • Имате наднормено тегло
  • Имате варикозни вени.

  Ако вече използвате ESTRACOMB TTS® съобщете на вашия лекар достатъчно преди планирана хирургична операция или нужда от продължителна почивка на легло. Това е, защото рискът от получаване на венозни тромбози се увеличава многократно като резултат от операции, сериозни наранявания или обездвижване.

  Може ли да прилагате ESTRACOMB TTS® едновременно с други лекарства?
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемате други лекарства едновременно с ESTRACOMB TTS®. Може да се наложи да промените дозировката или в някои случаи да спрете едно от лекарствата. Това се отнася както за медикаментите по лекарско предписание, така и за тези без рецепта и особено за изброените по-долу:
  • барбитурати и мепробамат (седативни);
  • хидантоини и карбамазепин (медикаменти, използвани за лечение на епилепсия);
  • фенилбутазон (лекарство, използвано за облекчаване на болка и възпаление);
  • рифампицин (антибиотик, използван за лечение на туберкулоза).

  Приложение при деца
  ESTRACOMB TTS® не може да се прилага при деца.

  При бременност или кърмене
  ESTRACOMB TTS® не следва да се прилага, ако сте бременна или кърмите. Естрогените могат да увредят плода, ако се прилагат по време на бременност.

  При шофиране и работа с машини
  Приложението на ESTRACOMB TTS® не би следвало да се отрази на способността Ви да шофирате или да използвате машини.

  КАК ПРАВИЛНО ДА ПРИЛАГАМЕ ESTRACOMB TTS®
  Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар. Не променяйте дозировката и не преустановявайте лечението, без консултация с Вашия лекар.

  Каква е обичайната дозировка
  ESTRACOMB TTS® 50 е предназначен за непрекъснато приложение. За един лечебен цикъл с ESTRACOMB TTS® се нуждаете от 4 пластира ESTRADERM TTS и от 4 пластира ESTRAGEST TTS. Лечението обикновено започва с ESTRADERM TTS 50.
  През първата и втората седмица използвате пластирите ESTRADERM TTS 50, като сменяте пластира през всеки 3-4 дни. През третата и четвъртата седмица използвате пластирите ESTRAGEST TTS (0,25/50), които също сменяте на всеки 3-4 дни.

  Първа седмица Втора седмица Трета седмица Четвърта седмица
  пластир 1 и 2 пластир 3 и 4 пластир 1 и 2 пластир 3 и 4

  ESTRADERM TTS 50 ESTRAGEST TTS (0,25/50)
  След изразходване на една опаковка ESTRACOMB TTS®;, т. е. след един цикъл, започнете веднага следващата опаковка. Не се налага прекъсване между опаковките.
  Прогестиньт норетистерон причинява ежемесечно кръвотечение при повечето пациенти. Това кръвотечение обикновено започва в края на лечебната фаза с ESTRAGEST TTS (0,25/50). Продължителността и количеството на кръвотечението наподобяват тези при нормалния менструален цикъл. Трябва да продължите веднага с първия пластир ESTRADERM TTS 50 от следващата опаковка, дори и ако кръвотечението все още не е спряло.
  Не променяйте самостоятелно предписаната Ви дозировка. Ако чувствате, че действието е твърде силно или лечението не Ви помага, информирайте Вашия лекар.

  Как да прилагате пластирите
  Много е важно последователно да приложите всички пластири ESTRADERM TTS 50 и след това -всички пластири ESTRAGEST TTS в правилния ред всеки месец. В случай, че някой от пластирите стане негоден за употреба или пък го загубите, приложете нов пластир от същия вид, като се препоръчва да използвате нова опаковка. След това тази опаковка може да Ви остане като резервна до изтичането на годността и.
  Ако това не е възможно или ще останете без необходимите количества, свържете се с Вашия лекар. Къде се поставя пластирът
  Изберете област на кожата под кръста. Повечето пациенти предпочитат място в областта на седалището, където най-рядко кожата може да е раздразнена. Ето защо, Ви препоръчваме да прилагате ESTRADERM TTS или ESTRAGEST TTS в областта на седалището винаги, когато това е възможно. Можете да използвате също долната част на гърба, хълбоците, корема или горната част на бедрата. Избягвайте областта на кръста, защото стегнатите дрехи могат да отлепят пластира. Кожата не трябва да е възпалена, напукана или раздразнена. За да прилепне добре пластирът, кожата трябва да бъде чиста, без косми, суха и без кремове, лосиони, масла или пудра. Всеки път трябва да използвате различно място. Изчакайте една седмица преди да използвате същото място отново. Никога не поставяйте пластира върху или близо до гърдите.

  Отваряне на пликчето
  Всеки отделен пластир е поставен в херметически затворено пликче. Двойната опаковка за едноседмично лечение се състои от две отделни пликчета, съединени с перфориран шев. Разкъсайте едното пликче при означението (не използвайте ножица) и извадете пластира (вж. схемата по-долу). Проверете дали второто пликче не е разкъсано, тъй като пластирът е неефективен, ако не е бил херметически затворен преди употреба- Ако случайно разкъсате и двете пликчета, изхвърлете едното от тях.
  Освобождаване на залепящата повърхност
  Залепящата се повърхност на пластира е покрита с твърд, прозрачен предпазен слой. Освободете този слой като разтриете ръба на пластира внимателно между палеца и показалеца си. След това, придържайки пластира за ръба, снемете предпазния слой и го изхвърлете. Опитайте се да не докосвате залепящата се повърхност и поставете пластира (вж. схемата по-долу).

  Поставяне на пластира
  С длан силно притиснете залепящата се повърхност на пластира върху мястото, което сте избрали. Задръжте около 10-20 секунди. Проверете дали е прилепнал добре, особено по ръбовете. След поставяне не го дърпайте, за да се уверите, че е прилепнал добре.
  Кога и как да се отстрани пластирът
  Пластирът трябва да се сменя два пъти седмично, т. е. през 3-4 дни, в едни и същи два дни от седмицата, напр. понеделник и четвъртък. Изберете два дни, които ще запомните. В опаковката ще намерите етикети, които ще Ви помогнат да запомните дните на залепяне на пластира. Извадете етикета за деня от седмицата, в който започвате лечение и го залепете от вътрешната страна на картонената опаковка.

  Когато трябва да смените пластира, отстранете го и го сгънете наполовина със залепящата се повърхност навътре. Изхвърлете го внимателно на място, недостъпно за деца, защото в него се съдържат минимални количества от лекарството. Залепете нов пластир в друга област на кожата.

  Друга полезна информация
  При правилно поставяне на пластира, къпане или плуване, вземането на душ или физически упражнения няма да го повредят. Ако пластирът се отлепи във ваната или под душа, изтръскайте го, за да премахнете водата от него, подсушете добре кожата и го залепете отново.
  • При слънчеви бани: винаги проверявайте дали пластирът е покрит с дреха.
  • При плуване: може да носите пластира под банския костюм.
  • При използване на солариум: покривайте пластира или го сваляйте и поставяйте отново след вземане на душ, пълно охлаждане и подсушаване на кожата.
  • Никога не поставяйте пластира веднага след гореща баня или душ. Изчакайте, докато кожата възстанови нормалната си температура и изсъхне.
  • Лекарството във Вашия пластир е в тел, който е безцветен. Това не означава, че пластирът е празен.

  Ако се пропусне доза?
  Да се смени пластира и след това да се продължи по схемата.

  При предозиране
  Поради начина на приложение, при ESTRACOMB TTS® не може да възникне предозиране.

  КАКВО ДРУГО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, КОГАТО ИЗПОЛЗВАТЕ ESTRACOMB TTS®
  Докато прилагате ESTRACOMB TTS трябва редовно да провеждате контролни прегледи при Вашия лекар, напр. веднъж годишно. При някои пациентки може да се налагат по-чести прегледи.
  През първия месец от лечението или малко по-късно може да забележите поява на леко, нередовно кръвотечение или само на отделни петна по бельото. След като организмът Ви се приспособи към лечението, Вие навярно ще имате месечен дцикъл", започващ през 4-та седмица до към края на опаковката ESTRAGEST TTS. Това е съвсем нормално. Ако обаче продължите да получавате нередовно кръвотечение или петна по бельото след повече от три месечни цикъла, споделете това с Вашия лекар, за да може при необходимост да се коригира лечението.
  Споделете веднага с Вашия лекар, ако почувствате първи признаци на възпаление на вените или образуване на съсиреци (необичайни болки, чувствителност, схващания или други неудобства в краката (прасците) или необичайно подуване на крайниците, остри или смазващи болки или чувство на тежест в гръдния кош, тежка болезнена кашлица без причина, силен световъртеж, прилошаване или внезапно чувство на слабост, скованост или тежест в долната част на тялото). Вашият лекар ще разбере дали се касае за такъв случай и ще Ви посъветва дали да прекъснете лечението. Информация от съвременни изследвания показва, че има малко увеличение на риска за развитие на карцином на гърдата при жени на възраст между 50 и 70 години, използващи ХЗТ повече от 5 години. Не е известно дали това повишаване на риска се дължи на по-ранната диагноза, ефекта на ХЗТ или е комбинация от двете. Повишаването се среща по-скоро у жени, чиято менопауза настъпва естествено късно, без да се прилага ХЗТ. Повишеният риск изчезва в разстояние на 5 години след спиране на ХЗТ и рискът да се срещне отново е равен на този при жени, които никога не са използвали ХЗТ. Прибавянето на прогестини не изглежда да променя този риск. Редовните прегледи на гърдите от здравни специалисти и самостоятелният преглед се препоръчват както на жени, които прилагат хормонално- заместител на терапия, така и на всички останали жени. Ако имате други наблюдения, попитайте Вашия лекар, който ще може да ги обсъди по-нататък и да Ви посъветва за възможен риск и полза от дълготрайната ХЗТ във Вашия частен случай.

  КАКВИ СА НЕЖЕЛАНИТЕ ЕФЕКТИ НА ESTRACOMB TTS®
  ESTRACOMB TTS®, подобно на всички лекарства, може да предизвика някои нежелани ефекти. Независимо., че не всички странични реакции се срещат често, ако възникнат, те може да изискват медицинска консултация.
  Незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако възникне някой от следните проблеми: Много рядко
  Затруднение в дишането (внезапно) или стягане в гърдите, оток по цялото тяло или сърбеж (признаци на алергична реакция); пожьлтяване на очите или кожата (признак на жълтеница); напрежение или болезнено възпаление на вените (признаци на тромбофлебит); болки в прасците, бедрата или гръдния кош, внезапен задух, кървави храчки, учестен пулс или световъртеж (признаци на тромбоемболични нарушения, кръвни съсиреци).
  Възможно най-бързо се консултирайте с Вашия лекар, ако настъпи някой от следните странични ефекти:

  Много рядко
  Обрив или сърбеж в обширни области от кожата; повишение на кръвното налягане.
  Много от страничните ефекти ще отзвучат, без да спирате лечението. Консултирайте се с Вашия лекар, ако някой от следните нежелани ефекти продължава или Ви причинява страдание:

  По-често
  Сърбеж под пластира; зачервяване на кожата след снемане на пластира; напрежение или болезненост в гьрдите;-кървене между циклите („петна по бельото").

  По-рядко
  Гадене; световъртеж; спазми в корема; подпухване на лицето; главоболие; промени в менструалното кървене; болка в тазовата област; месечна раздразнителност или меланхолия (признаци на предменструално напрежение); нередовни обилни кръвотечения или непрекъснато получаване на петна по бельото (признаци на ендометриална хиперплазия); необичайни промени в теглото и/или подуване или събиране на течности в долната част на краката; болки в краката; увеличение на разширените вени.
  Ако забележите други ефекти, различни от изброените по-горе, информирайте Вашия лекар.

  ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ Срок на годност
  2 години от датата на производство.
  ESTRACOMB TTS® не следва да се прилага след изтичане на срока на годност, отбелязан на опаковката.

  Условия на съхранение
  Да се съхранява при температура под 25°С, при липса на пряка слънчева светлина. Да не се съхранява в хладилник.
  Да се съхранява на места, недостъпни за деца; неконтролираната употреба на това лекарство може да им навреди.
  Откъде да получите допълнителна информация
  Ако имате каквито и да е други въпроси относно Вашето лекарство, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  ПОСЛЕДНА РЕДАКЦИЯ НА ЛИСТОВКАТА: 17.03.1999

  Описание на ЕСТРАКОМБ ТТС ЛЕПЕНКИ Х 4

  ЕСТРАКОМБ ТТС ЛЕПЕНКИ Х 4 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕСТРАКОМБ ТТС ЛЕПЕНКИ Х 4 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЕСТРАКОМБ ТТС ЛЕПЕНКИ Х 4 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа