Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ЕСТРОНОРМ ТАБЛ 5МГ Х 20

  • ЕСТРОНОРМ ТАБЛ 5МГ Х 20 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

  ЕСТРОНОРМ
  ESTRONORM

  СЪСТАВ
  Една таблетка съдържа:
  Лекарствено вещество: Norethisterone acetate 5 mg.
  Помощни вещества: лактоза монохидрат, царевично нишесте, повидон К25, талк, магнезиев стеарат.

  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА
  Таблетки 5 mg по 20 бр. в тъмна стъклена опаковка за таблетки, поставена в единична картонена кутия.

  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА
  БАЛКАНФАРМА - ДУПНИЦА АД гр. Дупница
  ул. "Самоковско шосе" N 3, п.к. 2600 Тел. 0701/2 42 81; 2 90 21/29 Факс 0701/2 42 81/82; 2 81 62

  ДЕЙСТВИЕ
  Действието на Естронорм е подобно на това на прогестерона (хормон на жълтото тяло), който се образува в яйчника при нормалния менструален цикъл и предизвиква промени в лигавицата на влагалището и матката, като я подготвя по този начин да приеме и фиксира оплодената яйцеклетка. Естронорм предизвиква подобни промени и по този начин отстранява смущенията в менструалния цикъл, дължащи се на недостатъчност на яйчниковата функция.
  Този ефект на лекарствения продукт се използува при лечение на някои гинекологични заболявания.

  ПОКАЗАНИЯ
  1. Първична и вторична аменорея (липса на менструация);
  2. Дисфункционални маточни кръвотечения;
  3. Ендометриоза.
  4. Предменструален синдром.
  5. Мастопатия.

  ИНФОРМАЦИЯ НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
  Свръхчувствителност към лекарственото вещество и/или някое от помощните вещества на продукта.
  Естронорм не се прилага при кървене от влагалището, чийто произход е неясен; бременност; аборт; данни за прекарана жълтеница или тежък сърбеж по време на предишна бременност; данни за инфекция, причинена от херпес-вирус по време на предишна бременност; първични или съществуващи в момента чернодробни тумори; инфаркт на миокарда; мозъчен инсулт; тромбоемболична болест (образуване на кръвен съсирек, водещо до запушване на кръвоносен съд).

  СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА
  Уведомете лекуващия лекар, ако страдате от някои от следните заболявания или състояния: бронхиална астма; епилепсия; мигрена; сърдечно или бъбречно заболяване; захарен диабет; повишено ниво на холестерола и липидите в кръвта; прекарани в миналото или настоящи психични заболявания(напр. депресия).
  Преди започване на лечението, Вашият лекар трябва да изключи наличието на злокачествени заболявания на половите органи и млечните жлези. В случай, че в миналото сте боледували от тромбофлебит, били са установени нарушения в съсирваемостта на кръвта, прекарала сте тромбоемболични инциденти (запушване на кръвоносен съд от кръвен съсирек), е необходимо да уведомите Вашия лекар, който ще Ви наблюдава по време на лечението за да се избегнат подобни нежелани усложнения. Необходимо е да уведомите веднага Вашия лекар при настъпване на нарушения в зрението, двойно виждане, упорито мигренозно главоболие, тъй като това може да бъде симптом за увреждане на ретината и окото. При жени в детеродна възраст е необходимо използване на сигурни контрацептивни (противозачатъчни) средства.
  При по-продължителна менструация или други нарушения в месечния цикъл е необходимо да уведомите Вашия лекар, който ще проведе съответни изследвания за установяване на причината.

  ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
  Ако приемате други лекарствени продукти ши желаете да приемате такива в хода на лечението с Естронорм е необходимо да се консултирате с Вашия лекар.
  При едновременно приложение с естроген-съдържащи продукти рискът от тежки нежелани лекарствени реакции, като белодробен тромбоемболизъм;
  мозъчна тромбоза и емболия; тромбоза на артерията, която кръвоснабдява ретината и неврит на очния нерв се повишават.
  Силата и продължителността на действието на Естронорм се понижават при едновременно приложение с фенобарбитал, фенитоин, рифампицин, рифабутин.
  Естронорм може да промени (понижи или усили) ефектите на антидиабетичните средства.

  ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ БРЕМЕННИ И В ПЕРИОДА НА КЪРМЕНЕ
  Естронорм не се прилага в периода на бременността и по време на кърмене. Има данни за увреждания на новородените, чиито майки са приемали прогестини, какъвто е норетистерон, по време на бременността. Естронорм преминава през плацентата и в майчиното мляко.

  ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ
  Може да се прилага без ограничения при шофиране и работа с машини.

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
  Дневната доза, схемата на лечението и продължителността му се определят от Вашия лекар.

  Преди започването на лечението с Естронорм е необходимо извършването на общо медицинско и гинекологично изследване (включително на гърдите), както и изключване на бременност. При продължително лечение с Естронорм трябва да се провеждат контролни изследвания приблизително на всеки 6 месеца.
  1. Първична и продължителна вторична аменорея: Цикълът на лечението започва с приложението на естрогени. Между 15-я и 24-я ден на изкуствения цикъл се приема по 1 таблетка Естронорм дневно. Лечението се повтаря в няколко цикъла.
  2. Вторична краткотрайна аменорея: по 1 таблетка Естронорм 2 пъти дневно в продължение на 4 дни. Кръвотечение от типа на менструация се появява след 3 до 6 дни, понякога и до 10 дни. Препоръчва се лечението да се повтори няколко дни преди очакваната дата на следващата менструация.
  3. Дисфункционални маточни кръвотечения- по 1 таблетка Естронорм 2-3 пъти дневно в продължение на 10 дни. За предпазване от рецидив, през следващия цикъл се назначава Естронорм по 1 таблетка 2 пъти дневно от 19-я до 26-я ден на цикъла.
  Около 2-4 дни след преустановяване на лечението се появява подновяващо кървене, наподобяващо по интензитет и продължителност нормалната менструация. Понякога след спиране на кръвотечението се появява леко
  прокървяване. В тези случаи приемът на Естронорм не се прекратява. Ако кръвотечението не спира, въпреки редовното приемане на Естронорм е възможно съществуването на външна причина или извънгенитален фактор. В такъв случай са наложителни други мерки. Това се отнася и за случаите, когато след първоначалното спиране на кръвотечението, по време на приема на Естронорм отново се появява сравнително тежко кървене.
  4. Ендометриоза: лечението с Естронорм започва от 5-я ден на цикъла и продължава 4-6 месеца без прекъсване. Прилага се в доза 1 таблетка 2 пъти дневно. В случай, че се получат слаби кръвотечения, дозата може да се увеличи на 2 таблетки 2 пъти дневно (20 mg). При спиране на кървенето началната доза може да се възстанови.
  5. Предменструален синдром - по 1 таблетка Естронорм 2 пъти дневно от 18-я до 25-я ден на цикъла. Лечението се прекратява 3 дни преди да настъпи редовната менструация.
  6. Мастопатия- по 1 таблетка Естронорм 2 пъти дневно от 5-я до 25-я ден или от 8-я до 25-я ден.

  ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ
  До момента няма данни за случаи на предозиране с Естронорм, но ако сте превишили назначената Ви доза е необходимо да се обърнете към лекуващия лекар.

  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  При поява на нежелани лекарствени реакции е необходимо да уведомите лекуващия лекар.
  По-чести нежелани реакции - напрегнатост на гърдите; абнормално вагинално кървене; промяна в интензитета на менструацията; липса на менструация; отоци (в резултат на задръжка на течности); промени в апетита и в телесната маса (повишаване/понижаване).
  По-редки нежелани реакции - промени в секрецията на маточната шийка; изтичане на секрет от млечните жлези; жълтеница; обрив; акне; хлоазма (пигментни петна по лицето); сърбеж; паметови нарушения; гадене; окосмяване по лицето; нервност; нарушения в съня; главоболие; мигрена; депресия; промени в либидото; влошаване на зрението; двойно виждане; тромбоемболични явления (образуване на кръвен съсирек, водещо до запушване на кръвоносен съд); коремни болки.
  Прогестините могат да повлияят резултатите от определянето на прегнандиола.
  При едновременно приложение с продукти, съдържащи естрогени е възможно повлияването на някои клинико - лабораторни показатели: чернодробни ензими, повишаване стойностите на протромбина, фактори на кръвосъсирване VII, VIII, IX и X.

  СЪХРАНЕНИЕ
  На сухо и защитено от светлина място при температура под 25 °С. Да се пази на място, недостъпно за деца!

  СРОК НА ГОДНОСТ
  3 (три) години от датата на производство.
  Продуктът не трябва да бъде употребяван след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката.

  ДАТА НА ПОСЛЕДНА РЕДАКЦИЯ
  Март, 2002 г.

  Описание на ЕСТРОНОРМ ТАБЛ 5МГ Х 20

  ЕСТРОНОРМ ТАБЛ 5МГ Х 20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕСТРОНОРМ ТАБЛ 5МГ Х 20 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЕСТРОНОРМ ТАБЛ 5МГ Х 20 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа