Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ЕВЕРТАС 4.6МГ/24Ч ТТС

  • ЕВЕРТАС 4.6МГ/24Ч ТТС 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя
  Евертас 4,6 mg/24 h транедермален пластир
  Evertas 4.6 mg/24 h transdermal patch
  ривастигмин (rtvastigmme)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Евертас и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Евертас
  3. Как да използвате Евертас
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Евертас
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Евертас и за какво се използва
  Активното вещество на Евертас е ривастигмин.
  Ривастигмин принадлежи към група вещества, наречени холинестеразни инхибитори. При пациентите с деменция от Алцхаимеров тип определени нервни клетки в мозъка умират, което води до освобождаването на високи нива на невротрансмитера ацетилхолин (субстанция, която позволява на нервните клетки да се свързват една с друга). Ривастигмин действа като блокира ензимите, които разрушават ацетилхолина - ацетилхолинестераза и бутирилхолинестераза. Блокирайки тези ензими ривастигмин позволявала се достигнат високи нива на ацетилхолин в мозъка, което спомага за намаляване на симптомите при болест на Алцхаймер.
  Евертас се използва за лечение на възрастни пациенти с лека до умерено тежка деменция от Алцхаимеров тип, прогресивно мозъчно заболяване, което постепенно засяга паметта, интелектуалните способности и поведението.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Евертас
  Не използвайте Евертас
  - ако сте алергични към ривастигмин (активното вещество във Евертас) или към някоя от
  останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  - ако някога сте имали алергична реакция към подобен вид лекарство (карбаматни производни);
  - ако имате кожна реакция, разпространяваща се извън границите на пластира, ако има по-интензивна локална реакция (като поява на мехури, разрастващо се кожно възпаление, подуване) и ако не се подобри в рамките на 48 часа след отстраняване на транедермалния пластир.

  Ако това се отнася до Вас, информирайте Вашия лекар и не прилагайте Евертас трансдермални пластири.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Евертас: -ако имате или някога сте имали неправилен сърдечен ритъм; -ако имате или някога сте имали активна стомашна язва; -ако имате или някога сте имали затруднения при уриниране; -ако имате или някога сте имали гърчове;
  - ако имате или някога сте имали астма или тежко дихателно заболяване;
  - ако имате треперене;
  - ако имате ниско телесно тегло;
  - ако имате стомашно-чревни нарушения като повдигане (гадене), позиви за повръщане
  (повръщане) и диария. Възможно е да се дехидратирате (да загубите прекалено много
  течности), ако повръщането или диарията са продължителни;
  - ако имате нарушена функция на черния дроб. Ако някое от изброените се отнася до Вас, може да е необходимо Вашият лекар да следи внимателно състоянието Ви, докато приемате това лекарство.
  Ако няколко дни не сте прилагали пластира, не прилагайте следващия пластир преди да сте разговаряли с Вашия лекар.

  Употреба при деца и юноши
  Няма съответно приложение на Евертас в педиатричната популация при лечение на болест на Алцхаймер.
  Други лекарства и Евертас
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Евертас може да взаимодейства с антихолинергични лекарства, някои от които са лекарства, използвани за облекчаване на коремни болки или спазми (напр. дицикломид), за лечение на болест на Паркинсон (напр. амантадин), или за предотвратяване на болест на пътуването (напр. дифенхидрамин, скополамин или меклизин).
  Ако трябва да се подложите на операция, докато използвате Евертас трансдермални пластири, уведомете Вашия лекар, че използвате трансдермални пластири, защото те могат да засилят ефектите на някои мускулни релаксанти по време на упойка.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Ако сте бременна, ползите от употребата на Евертас трябва да бъдат оценени спрямо възможните ефекти върху нероденото Ви дете. Евертас не трябва да се използва по време на бременност, освен ако е е абсолютно необходимо.
  Не трябва да кърмите по време на лечение с Евертас трансдермални пластири.

  Шофиране и работа с машини
  Вашият лекар, ще Ви каже дали Вашето заболяване позволява безопасно да шофирате и работите с машини. Евертас трансдермални пластири могат да причинят прилошаване или тежко объркване. Ако се чувствате отпаднал/а или объркан/а, не шофирайте, не работете с машини и не извършвайте други дейности, които изискват Вашето внимание.

  3. Как да използвате Евертас
  Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  ВАЖНО:
  • Махнете стария пластир, преди да поставите ЕДИН нов пластир
  • Носете само по един пластир Евертас дневно.
  • Не режете пластира на парченца.
  • Притиснете пластира здраво на мястото му поне за 30 секунди, като използвате дланта на ръката.

  Как да започнете лечението
  Вашият лекар ще Ви каже кой Евертас транедермален пластир е най-подходящ за Вас.
  • Лечението обикновено започва с Евертас 4,6 mg/24 h.
  • Препоръчителната обичайна дневна доза е Евертас 9,5 mg/24 h. Ако се понася добре, лекуващият лекар може да обмисли повишаване на дозата до 13,3 mg/24 h. (Дозата от 13,3 mg/24 h не може да се постигне с този продукт. За състояния, при които трябва да се използва такава концентрация, моля използвайте други продукти с ривастигмин, за които са налични трансдермални пластири, освобождаващи 13.3 mg за 24 часа).
  • Трябва да се носи само по един транедермален пластир и пластирът трябва да бъде подменен с нов след 24 часа.
  По време на лечебния курс, Вашият лекар може да коригира дозата, за да я приспособи към Вашите индивидуални нужди.
  Ако в продължение на три дни не сте си поставяли пластир, не поставяйте следващия преди да говорите с Вашия лекар. Лечението с трансдермални пластири може да се поднови в същата доза, ако лечението не се прекъсва за повече от три дни. В противен случай Вашият лекар ще поднови лечението с Евертас 4,6 mg/24 h.

  Евертас може да се използва с храна, напитки и алкохол.

  Къде да поставите Вашите Евертас трансдермални пластири
  • Преди да поставите пластира, уверете се, че кожата Ви е чиста, суха и обезкосмена, без пудра, масло, овлажнител или лосион, които биха попречили на пластира да залепне за кожата Ви както трябва, да няма порязвания, обриви и/или възпалени участъци,
  • Внимателно отстранете всеки наличен пластир преди да поставите новия. Наличието на повече от един пластир върху Вашето тяло би могло да Ви изложи на прекомерни количества от лекарството, което би могло да бъде потенциално опасно.
  • Поставяйте ПО ЕДИН пластир дневно, САМО НА ЕДНО от следните места, показани в диаграмата по-долу:
  - лява или дясна мишница;
  - лява или дясна горна част на гръдния кош (избягвайте гърдите);
  - лява или дясна горна част на гърба;
  - лява или дясна долна част на гърба
  На всеки 24 часа махайте предишния пластир, преди да поставите новия САМО НА ЕДНО от изброените по- долу места.
  Когато подменяте пластира, всеки път премахвайте пластира от предишншя ден и поставяйте новия пластир на различен участък от кожата (например единия ден на дясната половина на тялото, на следващия ден на лявата половина, и единия ден в горната част, на следващия ден в долната част на тялото). Не поставяйте новия пластир на същото място на кожата в рамките на 14 дни.

  Как да поставите Вашите Евертас трансдермални пластири
  Евертас пластири са тънки, с телесен цвят, гъвкави пластири, които залепват за кожата. Всеки пластир е запечатан в саше, което го предпазва докато не решите да го поставите. Не отваряйте сашето и не изваждайте пластира докато не дойде момента да го поставите.
  Внимателно отстранете наличния пластир преди да поставите новия.
  Нека пациентите, започващи лечение за първи път, и тези, подновяващи лечението с ривастигмин след прекъсване, да започнат с втората картинка.
  Всеки пластир е запечатан в собствено предпазващо саше. Трябва да отворите сашето, само когато сте готови да поставите пластира.
  Отрежете сашето с ножица на двете места, отбелязани със знак ножица, но не повече от пунктираната линия. Отворете сашето чрез разкъсване. Не режете по цялата дължина сашето, за да избегнете повреждане на пластира.
  Извадете пластира от сашето.
  Отстранете предпазното покритие от горната страна на пластира с телесен цвят и го изхвърлете.
  Предпазваща лента покрива залепващата повърхност на пластира.
  Издърпайте едната страна на предпазващата лента и не докосвайте залепващата част на пластира с пръсти.
  Поставете залепващата част на пластира върху горната или долна част на гърба, горната част на ръката или гръдния кош и издърпайте втората част на предпазващата лента.
  След това здраво притиснете пластира на мястото му с дешвд на ръката поне за 30 секунди, за да се уверите, че ръбовете се прилепнали добре.
  Ако ще Ви е от помощ, може, например, да напишете деня от седмицата върху пластира с тънък химикал.
  Пластирът трябва да се носи постоянно» докато не стане време за подмяната му с нов пластир. Може да експериментирате с различни места, когато поставяте пластира, за да откриете онези, които са най-удобни за Вас и където дрехите няма да се трият с него.

  Как да премахнете Вашите Евертас трансдермални пластири
  Внимателно дръпнете в единия ъгъл на пластира, за да го отстраните бавно от кожата В случай че по кожата остане от лепилото, внимателно намокрете областта с топла вода и мек сапун или бебешко олио, за да го отстраните. Не трябва да се използват спирт или други разтварящи течности (лакочистител или други разтворители).
  След като отстраните пластира трябва да измиете ръцете си със сапун и вода. В случай на контакт с очите или ако очите Ви се зачервят след работа с пластира, измийте ги веднага с обилно количество вода и потърсете лекарска помощ, ако симптомите не отзвучат.
  Може ли да носите Вашите Евертас трансдермални пластири докато се къпете, плувате или сте изложени на слънце?
  • Къпането, плуването или взимането на душ не трябва да оказват влияние на пластира. Уверете се, че пластира не се е разхлабил по време на тези дейност
  • Не излагайте пластира на външни източници на топлина (напр. силно слънце, сауна, солариум) за дълги периоди от време.

  Как да постъпите, ако пластирът падне?
  Ако пластирът падне, поставете нов за остатъка от деня, след това на следващия ден го подменете в обичайното време.
  Кога и за колко дълго да поставите Вашите Евертас трансдермални пластири?
  • За да имате полза от лечението трябва да поставяте нов пластир всеки ден, за предпочитане по едно и също време на деня,
  • Носете само по един пластир Евертас и подменяйте пластира с нов след 24 часа.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза Евертас
  Ако случайно поставите повече от един пластир, отстранете всички пластири от кожата си, след което уведомете Вашия лекар, че случайно сте поставили повече от един пластир. Може да се нуждаете от лекарски грижи. Някои пациенти, които случайно са приели прекалено много ривастигмин са имали гадене, повръщане, диария, високо артериално налягане и халюцинации. Могат също така да настъпят забавяне на сърдечния ритъм и прилошаване.

  Ако сте пропуснали да използвате Евертас
  Ако видите, че сте забравили да поставите пластира, незабавно поставете нов. Следващият пластир можете да поставите в обичайното време на следващия ден. Не поставяйте два пластира за сметка на пропуснатия.

  Ако сте спрели употребата на Евертас
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако сте спрели да употребявате пластира.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При започване на приема на лекарството или при повишаване на дозата е възможно по-често да имате нежелани реакции. Обикновено нежеланите реакции постепенно изчезват след като организмът привикне към лекарството.

  Махнете пластира и информирайте незабавно Вашия лекар, ако забележите някоя от следните нежелани реакции, които могат да станат сериозни:

  Чести (могат да засегнат до 1 на 10 души):
  • загуба на апетит
  • замаяност
  • тревожност или сънливост
  • незадържане на урината (неспособност достатъчно да се задържа урината)

  Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души):
  • проблеми със сърдечния ритъм, като забавен сърдечен ритъм
  • виждане на неща, които не съществуват (халюцинации)
  • стомашна язва
  • дехидратация (загуба на прекалено много течности)
  • свръхактивност (повишена активност, безпокойство)
  • агресия

  Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 души):
  • припадъци

  Много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 души):
  • сковани ръце или крака
  • треперене на ръцете

  С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата)
  • алергични реакции на мястото на поставяне на пластира, като например мехури или възпаление на кожата
  • влошаване на симптомите на болестта на Паркинсон - като тремор, скованост, тътрене на краката
  • възпаление на панкреаса - признаците са силна болка в горната част на корема, често пъти съчетана с повдигане (гадене) или позиви за повръщане (повръщане)
  • ускорен или неправилен сърдечен ритъм
  • високо кръвно налягане
  • пристъпи (гърчове)
  • чернодробни нарушения (пожълтяване на кожата, пожълтяване на бялото на очите, необичайно потъмняване на урината или необясними гадене, повръщане, умора и загуба на апетит)
  • промени в чернодробните функционални тестове
  • чувство на безпокойство
  Махнете пластира и информирайте Вашия лекар незабавно, ако получите някоя от изброените по-горе нежелани реакции.

  Други нежелани реакции, наблюдавани при ривастигмин капсули н перорален разтвор, конто могат да възникнат и при пластира: Чести (могат да засегнат до 1 на 10 души):
  • прекомерно отделяне на слюнка
  • загуба на апетит
  • безпокойство
  • общо неразположение
  • треперене или обърканост
  • повишено потене

  Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души):
  • неправилен сърдечен ритъм (напр. ускорена сърдечна честота)
  • нарушения на съня
  • внезапна загуба на съзнание

  Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 души):
  • пристъпи (гърчове)
  • язва на червата
  • гръдна болка - може да се дължи и на сърдечен спазъм

  Много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 души):
  • високо кръвно налягане
  • възпаление на панкреаса - признаците са силна болка в горната част на корема, често пъти съчетана с повдигане (гадене) или позиви за повръщане (повръщане)
  • кървене от червата - изявяващо се като кръв в изпражненията или при повръщане
  • виждане на неща, които не съществуват (халюцинации)
  • някои пациенти, които имат силни позиви за повръщане могат да получат разкъсване на тръбата, която свързва устата със стомаха (хранопровода)
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Евертас
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и сашето след "Годен до: / ЕХР" Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  • Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.
  • Преди употреба съхранявайте трансдермалния пластир в сашето.
  • Не използвайте пластир, който е повреден или има белези на чужда намеса.
  • След като отстраните пластира го сгънете наполовина, с лепящите повърхности навътре и ги притиснете една към друга. Върнете използвания пластир обратно в сашето и го изхвърлете по такъв начин, че да не може да бъде достъпен за деца. Не пипайте очите си с ръце и измийте ръцете си с вода и салун, след като отстраните пластира- Ако при Вас изгарят домашните отпадъци, може да изхвърлите пластира в контейнера за домашни отпадъци. В противен случай трябва да го върнете на фармацевта, за предпочитане в оригиналната опаковка.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Евертас
  Активното вещество е ривастигмин.
  Евертас 4,6 mg/24 h трансдермални пластири: Всеки пластир освобождава 4,6 mg ривастигмин за 24 h, има площ 4,6 cm2 и съдържа 6,9 mg ривастигмин. Другите съставки са: Матрикс:
  - поли[(2-етилхексил)акрилат, винилацетат]
  - полиизобутен със средно и високо молекулно тегло
  - силициев диоксид, колоиден безводен
  - парафин, лек, течен Защитен слой:
  - полиетилен/термопластична смола/покрит с алуминий полиестерен филм Слой, освобождаващ лекарственото вещество:
  - полиестерен филм, обвит с флуорополимер Оранжево мастило

  Как изглежда Евертас и какво съдържа опаковката
  Всеки трансдермален пластир е тънък пластир. Външния слой е с телесен цвят и има надпис с оранжево мастило както следва: - "RIV-TDS 4,6 mg/24 h"
  Един трансдермален пластир е опакован в едно саше. Пластирите са в опаковки съдържащи 7 или 30 сашета и в съставни опаковки съдържащи 60 или 90 сашета. Не всички опаковки могат да се продават във Вашата страна.
  UKabelovny 130

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Zentiva k.s.
  Dolni Mecholupy 102 37 Prague Чешка република

  Дата на последно одобрение на листовката:

  Описание на ЕВЕРТАС 4.6МГ/24Ч ТТС

  ЕВЕРТАС 4.6МГ/24Ч ТТС се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЕВЕРТАС 4.6МГ/24Ч ТТС се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЕВЕРТАС 4.6МГ/24Ч ТТС - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа