Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ФАНДИ POWDER AND SOLVENT FOR SOLUTION FOR INJECTION 500IU X1

  • ФАНДИ POWDER AND SOLVENT FOR SOLUTION FOR INJECTION 500IU X1 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Фанди 250 IU, 500 IU и 1000 IU
  Прах и разтворител за инжекционен разтвор
  Комплекс от човешки коагулационен фактор VIII и фактор на фон Вилебранд

  Fanhdi 250 Ш, 500 IU and 1000 IU Powder and solvent for solution for injection
  Human coagulation factor VIII and von Willebrand factor complex

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или
  медицинска сестра.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Фанди и за какво се използва.
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Фанди.
  3. Как да приемете Фанди.
  4. Възможни нежелани реакции.
  5. Как да съхранявате Фанди.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация.

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФАНДИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Фанди се предоставя като прах за инжекционен разтвор, съдържащ 250, 500 или 1000IU човешки коагулационен фактор VIII и 300, 600 или 1200IU човешки фактор на фон Вилебранд (VWF) на флакон. След приготвяне с подходящо количество разтворител (вода за инжекции), всеки флакон съдържа 25, 50 или 100IU фактор VIII/ml и 30,60 или 120 IU VWF/ml.
  Фанди принадлежи към група лекарства, наречени антихеморагични средства: кръвосъсирващ фактор: фактор на фон Вилебранд в комбинация с кръвосъсирващ фактор VIII.
  Хемофилия А
  Фанди се използва за лечение и профилактика на кръвоизливи при пациенти, страдащи от хемофилия (вроден дефицит на фактор VIII). Тези пациенти нямат достатъчно функционален фактор VIII. Фанди се използва за повишаване на количеството на фактор VIII в кръвта, което позволява съсирване на кръвта.
  Този продукт може да се използва и за коригиране на придобит дефицит на фактор VIII
  Болест на фон Вилебранд
  Фанди е показан за профилактика и лечение на кръвоизливи при пациенти с болестта на фон Вилебранд (VWD), когато лечението само с десмопресин (DDAVP) е неефективно или противопоказано.
  Пациентите могат да страдат от различни типове на болестта на фон Вилебранд. Всички типове на болестта на фон Вилебранд са вродени заболявания, при които кръвоизливите могат да продължат по-дълго от очакваното. Това може да се дължи на липса на фактор VWF в кръвта или на факта, че VWF не функционира правилно.

  2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФАНДИ
  Не приемайте Фанди
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към комплекса от човешки коагулационен фактор VIII и фактор на фон Вилебранд или към някоя от останалите съставки на Фанди.
  Ако имате въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

  Предупреждения и предпазни мерки
  - Има, макар и малка, възможност да получите анафилактична реакция (внезапна и силно изразена алергична реакция). Ако установите кожен обрив или обща уртикария, получите тежест в гърдите, замайване, световъртеж или гадене, или почувствате замайване при ставане, може би развивате анафилактична реакция към Фанди. Ако настъпят тези симптоми, Вие трябва да прекратите прилагането на продукта и незабавно да потърсите медицинска помощ.
  - Вашият лекар вероятно ще проведе някои тестове за да се увери, че дозата Фанди, която получавате е достатъчна да осигури и поддържа подходящо ниво на фактор VIII.
  - Ако Вашите кръвоизливи не се повлияват от Фанди, незабавно се консултирайте с Вашия лекар. Вероятно сте развил антитела (инхибитори), насочени срещу фактор VIII и Вашият лекар ще проведе някои тестове за да уточни това. Инхибиторите на фактор VIII са антитела присъстващи в кръвта, блокиращи фактор VIII, който вие използвате. Това води до намаляване на ефикасността на фактор VIII за овладяване на кръвоизливите.
  - При лечението на болестта на фон Вилебранд съществува риск от възникване на тромботични събития, особено при пациенти с известни клинични рискови фактори. Ето защо Вашият лекар трябва да извърши някои изследвания за откриване на ранни признаци на тромбоза и да започне лечение за венозна тромбоемболия в съответствие с настоящите препоръки.
  - Пациенти с болестта на фон Вилебранд, особено тип 3 пациенти, могат да развият неутрализиращи антитела (инхибитори) на фактора на фон Вилебранд. Инхибиторите на фактора на фон Вилебранд представляват антитела, налични в кръвта, които могат да блокират фактора на фон Вилебранд, който използвате. Ако не бъдат достигнати очакваните плазмени нива на активност на фактора на фон Вилебранд или ако кръвоизливът не се овладее с подходяща доза, трябва да се извърши подходящ тест, за да се определи дали няма наличие на инхибитор на фактора на фон Вилебранд. При пациенти с високи нива на инхибитор, лечениетр с фактора на фон Вилебранд е по-малко ефективно.
  Когато лекарствата се получават от човешка кръв или плазма, се предприемат мерки за предотвратяване предаването на инфекциозни причинители на пациента. Те включват
  • внимателен подбор на дарителите на кръв и плазма с цел изключване на риска за предаване на инфекции,
  • изследване на индивидуалните дарявания и плазмените пулове за признаци за вируси/инфекции,
  • включване на стъпки при преработването на кръвта и плазмата, с които могат да се инактивират или отстранят вирусите.
  Независимо от това, когато се прилагат лекарства получени от човешка кръв или плазма, възможността за предаване на инфекциозни причинители не може да се изключи напълно. Това се отнася и за все още неизвестни или новопоявили се вируси или други видове инфекции.
  Предприетите мерки се считат за ефективни за вируси с липидна обвивка като HIV (причиняващ СПИН), HBV (причиняващ хепатит В) и HCV (причиняващ хепатит С), и за необвития вирус HAV (причиняващ хепатит А). Мерките може би имат ограничено действие срещу необвити вируси, като парвовирус В19. Инфекцията с парвовирус В19 може да бъде сериозна за бременни жени (фетаяна инфекция) и за индивиди, чиято имунна система е потисната или които имат някакъв вид анемия (напр. сърповидно-клетъчна болест или хемолитична анемия).
  Вероятно Вашият лекар ще Ви препоръча ваксиниране срещу хепатит А и В, ако Вие редовно получавате продукти съдържащи фактор VIII, получени от човешка плазма.
  Настоятелно се препоръчва, всеки път когато Ви се прилага Фанди, името и партидния номер на продукта да се записват, с цел, осигуряване на информация за партидния номер на продукта.
  Виж точка 4.

  Други лекарства и Фанди
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Не са известни взаимодействия на комплекса от човешки коагулационен фактор VIII и фактор на фон Вилебранд с други лекарства.

  Бременност и кърмене
  Попитайте Вашия лекар или фармацевт за съвет преди да приемете друго лекарство.
  Комплексът фактор Vin/фактор на фон Вилебранд може да се използва по време на бременност и кърмене само ако има ясни показания за това.

  Шофиране и работа с машини
  Няма данни Фанди да повлиява способността за шофиране и работа с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМЕТЕ ФАНДИ
  Продуктът трябва да се прилага по вътрешновенозен път. Скоростта на прилагане не може да надвишава 10 ml/min.
  Следвайте точно указанията за приложение, дадени от Вашия лекар или медицински специалист от центъра за лечение на хемофилия. Ако имате някакви съмнения, попитайте вашия лекар или фармацевт.
  Количеството Фанди, което ще Ви бъде приложено зависи от много фактори, като Вашето тегло, клиничните условия, мястото и интензивността на кръвоизлива. Вашият лекар ще изчисли дозата, честотата и интервалите на приложение на Фанди, за да се постигне нужното ниво на фактор VIII или фактора на фон Вилебранд във Вашата кръв.
  Вашият лекар ще определи продължителността на лечението Ви с Фанди.

  За приготвяне на разтвора:
  Уверете се, че работите при най-подходящите условия на всички етали от процеса, за да избегнете замърсяване на продукта.
  1. Затоплете флакона и спринцовката, но не при температура над 30°С.
  2. Прикачете буталото към спринцовката с разтворител.
  3. Извадете филтъра от опаковката. Отстранете капачката от върха на спринцовката.
  4. Извадете адаптера за флакона от опаковката и го прикачете към спринцовката и филтъра.
  5. Отстранете капачката от флакона и почистете запушалката с приложения тампон с алкохол.
  6. Прободете запушалката на флакона с иглата на адаптера.
  7. Инжектирайте цялото количество разтворител от спринцовката във флакона.
  8. Внимателно завъртете флакона, като избягвате образуването на пяна, докато продуктът се разтвори напълно. Не разклащайте. Както другите разтвори за парентерално приложение, не използвайте продукт разтворен частично или ако в него има неразтворени частици.
  9. Отделете спринцовката/филтъра от останалата част, за да улесните по-късно аспирирането на разтвора, и отново незабавно прикачете комплекта спринцовка/филтър към флакона.
  10. Обърнете флакона и изтеглете разтвора в спринцовката.
  11. Подгответе инжекционното място, отделете спринцовката и инжектирайте продукта, като използвате приложената игла тип „бътерфлай". Скоростта на инжектиране във вената трябва да бъде 3 ml/min, и никога повече от 10 ml/min, за избягване на вазомоторни реакции.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Фанди
  Няма съобщени случаи на предозиране на комплекса от човешки коагулационен фактор VIII и фактор на фон Вилебранд. Все пак, ако сте получил повече Фанди от необходимото, незабавно се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте пропуснали да приемете Фанди
  • Приложете незабавно следващата доза и продължете на редовни интервали, като следвате съветите на Вашия лекар.
  • Не прилагайте двойна доза за компенсиране на пропуснатата доза.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  В редки случаи, след употреба на Фанди, Вие може да получите следните нежелани лекарствени реакции:
  • Сърбеж, локална реакция на инжекционното място (напр. парене или преходно зачервяване)
  • Алергични реакции (напр. тежест в гърдите/прилошаване, замайване, гадене и леко понижение на кръвното налягане, със замайване при изправяне)
  • Странен вкус в устата
  • Треска
  • Сърцебиене
  Възможността от анафилактичен шок не може да се изключи. Ако почувствате някои от следните симптоми по време на приложението:
  • Тежест в гърдите/прилошаване
  • Замайване
  • Лека хипотония (леко понижение на кръвното налягане, със замайване при изправяне)
  • Гадене
  Това може да бъдат ранни симптоми на свръхчувствителност или анафилактична реакция. В случай на анафилактична или алергична реакция, прекратете приложението и се консултирайте незабавно с Вашия лекар.
  Алергични реакции към съставките на продукта, не може напълно да се изключат. Формирането на неутрализиращи антитела срещу фактор VIII (инхибитори) е добре известно усложнение при лечението на пациенти с хемофилия А. Съгласно проучванията проведени с продукти, съдържащи фактор VIII от човешки произход, развитието на инхибитори най-често се наблюдава при пациенти, страдащи от хемофилия, които не са били лекувани. Вие ще бъдете следени внимателно, чрез подходящо клинично наблюдение и лабораторни тестове, за определяне формирането на антитела.
  • Когато се използва фактор VIII-съдържащ VWF продукт за лечение на болестт на фон (Вилебранд, продължителното лечение може да доведе до прекалено повишение на фактор VIII в кръвта. Това може да увеличи риска от тромботични събития.
  Ако Вие сте пациент с известни клинични или лабораторни рискови фактори, Вие трябва да бъдете наблюдавани за ранни признаци на тромбоза. Вашият лекар трябва да назначи превенция (профилактика) за венозна тромбоемболия в съответствие с настоящите препоръки.
  По-специално, ако Вие сте пациент с тип 3 болест на фон Вилебранд, в много редки случаи Вие можете да развиете неутрализиращи антитела (инхибитори) на фактора на фон Вилебранд. Ако се появят такива инхибитори, факторът на фон Вилебранд е по-малко ефективен при контролиране на кървенето. Ако Вашият кръвоизлив не спре, Вашата кръв трябва да се изследва за наличието на инхибитори. Тези антитела могат да бъдат свързани с анафилактични реакции. Ето защо пациентите, получаващи анафилактични реакции, трябва да се изследват за наличие на инхибитори. В такива случаи незабавно се обадете на Вашия лекар.

  За информация относно вирусната безопасност вижте точка 2.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ΦАНДИ
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява при температура под 30 °С. Да не се замразява.
  Не използвайте Фанди след изтичане на срока на годност, посочен на етикета на флакона и кутията след думите: „Годен до:"
  Не използвайте Фанди ако разтворът е мътен, или в него има неразтворени частици. Разтворът трябва да бъде бистър, или леко опалесциращ
  Ако след разтваряне се наблюдават неразтворени частици или промяна в цвета, разтворът трябва да се изхвърли.
  След разтваряне продуктът е физически и химически стабилен 12 часа при температура 25 °С. От микробиологична гледна точка, продуктът трябва да се използва незабавно. Ако не се използва незабавно, времето и условията за съхранение преди употреба са отговорност на прилагащия продукта, като не трябва да бъдат повече от 24 часа при температура от 2 до 8 °С, освен ако разтварянето не е проведено при валидирани асептични условия.
  Неизползван продукт или отпадъчни материали трябва да се изхвърлят съгласно местните изисквания.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Фанди
  Активното вещество е комплекс на човешки коагулационен фактор VIII и фактор на фон Вилебранд. Фанди се предоставя като прах за инжекционен разтвор, съдържащ 250, 500 или 1000IU човешки коагулационен фактор VIII и 300, 600 или 1200IU човешки VWF на флакон. Продуктът се разтваря с 10 ml вода за инжекции.
  Другите съставки са албумин, хистидин и аргинин.

  Как изглежда Фанди и какво съдържа опаковката
  Фанди е прах и разтворител за приготвяне на инжекционен разтвор. Представлява флакон, съдържащ бял или бледо жълт лиофилизиран прах и предварително напълнена спринцовка, съдържаща вода за инжекции (разтворител).
  Медицинските изделия за разтваряне и прилагане на продукта, приложени към Фанди, са: филтър, адаптер за флакона, игла тип „бътерфлай" и 2 тампона с алкохол.
  Съдържание на опаковката: 1 флакон, 1 предварително напълнена спринцовка с разтворител и медицински изделия.

  Притежател на разрешението за употреба и производител:
  Instituto Grifols, S.A.
  Can Guasc, 2 - Parets del Vallěs 08150 Barcelona - Испания

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Подробна информация за този продукт е налична на интернет страницата на българската Изпълнителна агенция по лекарствата: http://www.bda.bg

  Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти:
  Дозировка
  Хемофилия А
  Дозата и продължителността на заместителната терапия зависи от степента на тежест на фактор VIII дефицита, от локализацията на кръвоизлива и степента на кървене, както и от клиничното състояние на болния.
  Броят на прилаганите единици от фактор VIII се изразява в международни единици (IU) и съответства на съвременните СЗО стандарти за продукти съдържащи фактор VIII. Активността на фактор VIII в плазмата се изразява като процент (съответно към нормалната човешка плазма) или в международни единици IU (съответно към международния стандарт за фактор VIII в плазмата).
  Една международна единица (IU) от активността на фактор VIII е еквивалентна на количеството от фактор VIII в един ml от нормална човешка плазма. Изчисляването на изискваната доза от фактор VIII се базира на емпиричния резултат, при който 1IU от фактор VIII за kg телесно тегло повишава активността на плазмения фактор VIII с 2,1 ± 0,4% от нормалната активност. Необходимата доза се определя чрез използване на следната формула:
  Изисквания брой единици = тел. тегло (kg) χ желаното повишаване на фактор VIII (%)(IU/dl) χ 0,5
  Количеството което ще бъде приложено и честотата на прилагането трябва винаги да бъдат съобразени с клиничната ефективност във всеки отделен случай.
  В случай на последващи хеморагични инциденти, активността на фактор VIII не трябва да пада под нивото на дадена плазмена активност (в % от нормалната или IU/dl) за съответния период.

  По време на курса на лечение е препоръчително определянето на нивото на фактор VIII, което да служи като ориентир за определяне на дозата и честотата на приложение. В случаите на голяма хирургическа интервенция е необходимо прецизно следене на заместващата терапия чрез прилагане на коагулационен анализ (активност на плазмен фактор VIII). Пациентите могат да варират в техния отговор към фактор VIII, достигайки различни нива на възстановяване in vivo и да демонстрират различен елиминационен полуживот.
  За продължителна профилактика на кървене при пациенти с тежка хемофилия А, трябва да се прилагат дози от 20-40 IU/kg телесно тегло на интервали от 2 до 3 дни. В някои случаи особено при по-млади пациенти може да бъдат необходими по-високи дози или по-кратки интервали.

  Пациентите трябва да се следят за развиването на инхибитори на фактор VIII. Ако очакваните нива на плазмена активност на фактор VIII не се достигат или не може да се контролира
  кървенето c подходяща доза, трябва да се проведат изследвания за наличие на инхибитори на фактор VIII. При пациенти с високо ниво на инхибитори, лечението с фактор VIII може да бъде неефективно и трябва да бъдат обсъдени други терапевтични възможности. Такива пациенти трябва да бъдат насочени за лечение от лекар с опит в лечението на хемофилия.

  Болест на Фон Вилебранд (VWD)
  По принцип 1 IU/kg VWF:RCo увеличава циркулиращото ниво на VWF:RCo с 2%. Трябва да се достигнат нива на VWF:RCo от > 0,6 lU/ml (60%) и на FVIII:C от > 0,4 IU/ml (40%).
  Обикновено се препоръчват 40 - 80 IU/kg VWF (VWF:RCo) и 20 -40 IU/kg FVIILC, за да се постигне хемостаза.
  Може да е необходима първоначална доза от 80 IU/kg VWF, особено при пациента с тип 3 VWD, където поддържането на подходящи нива може да изисква по-големи дози отколкото при други типове VWD.
  Подходяща доза трябва да се прилага отново на всеки 12-24 часа. Дозата и продължителността на лечението зависят от клиничния статус на пациента, типа и тежестта на кръвоизлива и от нивата както на VWF:RCo, така и на FVIII:C.
  Когато се използва FVIII-съдържащ VWF продукт, лекуващият лекар трябва да знае, че продължителното лечение може да причини прекалено повишение на FVIII:C. След 24 - 48 часа лечение, и за да се избегне прекаленото повишение на FVIII:C, трябва да се помисли за намалени дози и/или удължаване на дозовия интервал или за използване на VWF продукт, съдържащ ниско ниво на FVIII.

  Няма достатъчно данни от клинични изпитвания, за да се препоръча употребата на Фанди при деца под 6-годишна възраст за разрешените показания.

  Описание на ФАНДИ POWDER AND SOLVENT FOR SOLUTION FOR INJECTION 500IU X1

  ФАНДИ POWDER AND SOLVENT FOR SOLUTION FOR INJECTION 500IU X1 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ФАНДИ POWDER AND SOLVENT FOR SOLUTION FOR INJECTION 500IU X1 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ФАНДИ POWDER AND SOLVENT FOR SOLUTION FOR INJECTION 500IU X1 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа