Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ФАРЛУТАЛ ДЕПО 500МГ/2,5МГ ИНЖ.СУСПЕНЗИЯ

  • ФАРЛУТАЛ ДЕПО 500МГ/2,5МГ ИНЖ.СУСПЕНЗИЯ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  ФАРЛУТАЛ ДЕПО 500 mg/2,5 ml инжекционна суспензия
  FARLUTAL DEPOT 500 mg/2,5 ml suspension for injection
  медроксипрогестеронов ацетат (medroxyprogesterone acetate)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да прилагате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да и\навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар. Това включва всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява ФАРЛУТАЛ ДЕПО и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  3. Как да използвате ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява ФАРЛУТАЛ ДЕПО и за какво се използва
  ФАРЛУТАЛ ДЕПО се предлага под формата на инжекционна суспензия, съдържаща 500 mg/2,5 ml медроксипрогестеронов ацетат.
  ФАРЛУТАЛ ДЕПО съдържа медроксипрогестеронов ацетат, който е лекарствено вещество, подобно на естествения човешки хормон прогестерон. ФАРЛУТАЛ ДЕПО може да повлияе растежа на определени тумори, които са хормоно-зависими. ФАРЛУТАЛ ДЕПО може да се използва за лечение на някои тумори, които се повлияват от хормони, като рак на гърдата, рак на ендометриума (вътрешния слой на лигавицата на матката), рак на простатата и рак на бъбреците.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  Не използвайте ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  ако сте алергични към медроксипрогестеронов ацетат или към някоя от останалите съставки на ФАРЛУТАЛ ДЕПО (изброени в точка 6). ако имате чернодробно заболяване.
  ако имате вагинално кървене, което не е свързано с месечния цикъл, ако сте бременна или планирате да забременеете, ако нямате настъпила първа менструация.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, преди да използвате ФАРЛУТАЛ ДЕПО:
  ако сте страдали ли сте от тромбофлебит или състояния, свързани с образуване на съсиреци в кръвоносните съдове (тромбоемболични нарушения), ако имате остеопороза (намаление на плътността на костите).
  ако имате нарушения в зрението като внезапна частична или пълна загуба на зрението,двойно виждане или друго.
  ако страдате от диабет, ако сте лекувани ли за депресия.

  Други лекарства и ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  ФАРЛУТАЛ ДЕПО може да се използва заедно с други форми на противотуморно лечение (химиотерапия, лъчетерапия).
  Едновременната употреба с аминоглутетимид (противораково лекарство) може да намали ефикасността на ФАРЛУТАЛ ДЕПО,

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
  ФАРЛУТАЛ ДЕПО не трябва да се приема по време на бременност, освен ако Вашият лекар не Ви е казал друго. Жени в детеродна възраст е необходимо да използват ефикасни противозачатъчни средства. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако забременеете, смятате, че сте забременели или планирате забременяване, докато вземате ФАРЛУТАЛ ДЕПО.
  Медроксипрогестерон и неговите производни в организма се отделят с майчиното мляко.

  Шофиране и работа с машини
  Ефектът на ФАРЛУТАЛ ДЕПО върху способността за шофиране и работа с машини не е бил системно оценяван.

  3. Как да използвате ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  Винаги използвайте ФАРЛУТАЛ ДЕПО точно както Ви е казал Вашият лекар- Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар.
  Лечението с ФАРЛУТАЛ ДЕПО се провежда от специализиран медицински персонал, с опит в лечението на онкологични заболявания. Ако не сте сигурни за нещо, обърнете се към Вашия лекар. Вашият лекар ще определи каква доза е подходяща за Вас.
  Рецидивиращ и/или метастазирал карцином на млечната жлеза
  • Първоначална доза от 500 до 1 000 mg интрамускулно дневно за 28 дни. След това пациентите трябва да бъдат оставени на поддържаща схема 500 mg два пъти седмично до изчерпване на ефекта от лечението.
  Рещдивиращ и/или метастазирал ендометриален или бъбречен карцином
  • Първоначално 400 до 1 000 mg интрамускулно седмично. При данни за подобрение в рамките на няколко седмици или месеци и при стабилизиране на заболяването подобрението е възможно да се поддържа с ниска доза от 400 mg месечно.
  Метастазирал простатен карцином
  • Първоначална доза от 500 mg интрамускулно два пъти седмично за три месеца; поддържаща схема с 500 mg седмично.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  ФАРЛУТАЛ ДЕПО ще Ви бъде прилаган от медицински персонал, опитен в лечението на онкологични заболявания. Поради това вероятността за предозиране е малка.
  Въпреки това, ако се съмнявате, че Ви е приложено твърде голямо количество ФАРЛУТАЛ ДЕПО, уведомете Вашия лекар или медицинска сестра. Перорални дози до 3 g на ден са били понесени добре.
  Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, ФАРЛУТАЛ ДЕПО може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Спрете ФАРЛУТАЛ ДЕПО и информирайте Вашия лекар незабавно, ако:
  • получите кожен обрив,
  • имате оток на лицето, устните или езика,
  • внезапно се появят затруднения в дишането или хрипове.
  Кажете на Вашия лекар, ако някое от следните състояния се появи и/или Ви безпокои:
  • Промени в месечния Ви цикъл или внезапното му спиране. Съобщете веднага на Вашия лекар в случай на неочаквано кървене от влагалището, нарушения, свързани с шийката на матката (цервикални ерозии, промени в цервикалната секреция), болка в гърдите, чувствителност или отделяне на мляко, което не е свързано с кърмене.
  • Объркване, депресия, виене на свят, приповдигнато настроение, лесна уморяемост, главоболие, безсъние, загуба на концентрация, нервност, сънливост, зрителни нарушения, треперене на ръцете, изпотяване, схващане на краката през нощта.
  • Запек, диария, сухота в устата, нарушена чернодробна функция, жълтеница, гадене, повръщане, намален глюкозен толеранс (нарушено усвояване на глюкозата от организма), наличие на захар в урината, влошаване на захарен диабет, диабетна катаракта (перде на окото).
  • Къшингоиден синдром (лицето Ви може да изглежда по-кръгло, да усещате краката, глезените и стъпалата си оттекли или да наддавате на килограми), оток/задръжка на течности.
  • Мозъчно-съдови или сърдечносъдови проблеми (инфаркт, застойна сърдечна недостатъчност, повишено кръвно налягане, сърцебиене, ускорен пулс, внезапен задух, подуване, зачервяване и болка по хода на вените).
  • Повишен брой на белите кръвни клетки и кръвните плочки (тромбоцитите), отпадналост, повишена температура.
  • Акне, онадване на косата, прекомерно окосмяване, сърбеж, обрив, алергични реакции.
  • Промени в апетита, теглото, промени в либидото.
  След маркетиране на лекарствения продукт са били описани редки случаи на остеопороза, включително остеопоротични фрактури, при пациенти, на които е прилаган медроксипрогестеронов ацетат интрамускулно.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София, тел.: +359 2 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5.Как да съхранявате ФАРЛУТАЛ ДЕПО
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Съхранявайте в оригиналната опаковка.
  Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа ΦАРЛУТАЛ ДЕПО
  Активното вещество е: медроксипрогестеронов ацетат (medroxyprogesterone acetate). Другите съставки са: макрогол (полиетилен гликол) 4000, полисорбат 80, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, натриев хлорид, вода за инжекции.

  Как изглежда ФАРЛУТАЛ ДЕПО и какво съдържа опаковката
  Всеки флакон с инжекционна суспензия съдържа 500 mg медроксипрогестерон под формата на медроксипрогестеронов ацетат.
  Притежател на разрешението за употреба и производител

  Притежател на разрешението за употреба:
  Pfizer Enterprises SARL
  Rond-point du Kirchberg
  51, Avenue J.F. Kennedy
  L-1855 Luxembourg
  Люксембург
  Производител: Actavis Italy S.p.A. Viale Pasteur, 10 20014 Nerviano (Milan) Италия
  Информацията в тази листовка се отнася само за ФАРЛУТАЛ ДЕПО инжекционна суспензия. Тази листовка не съдържа цялата информация за това лекарство. Ако имате допълнителни въпроси, моля, обърнете се към Вашия лекар.

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на ФАРЛУТАЛ ДЕПО 500МГ/2,5МГ ИНЖ.СУСПЕНЗИЯ

  ФАРЛУТАЛ ДЕПО 500МГ/2,5МГ ИНЖ.СУСПЕНЗИЯ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ФАРЛУТАЛ ДЕПО 500МГ/2,5МГ ИНЖ.СУСПЕНЗИЯ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ФАРЛУТАЛ ДЕПО 500МГ/2,5МГ ИНЖ.СУСПЕНЗИЯ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа