Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • ФЕНТАСТАД 100МКГ/Ч ТТС

  • ФЕНТАСТАД 100МКГ/Ч ТТС 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ФЕНТАСТАД 25 микрограма /час трансдермални пластири
  ФЕНТАСТАД 50 микрограма /час трансдермални пластири
  ФЕНТАСТАД 75 микрограма /час трансдермални пластири
  ФЕНТАСТАД 100 микрограма /час трансдермални пластири

  FENTASTAD 25 micrograms/h transdermal patches
  FENTASTAD 50 micrograms/h transdermal patches
  FENTASTAD 75 micrograms/h transdermal patches
  FENTASTAD 100 micrograms/h transdermal patches
  {Фентанил / Fentanyl}

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Фентастад и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Фентастад
  3. Как да приемате Фентастад
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Фентастад
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1.Какво представлява Фентастад и за какво се използва
  Фентастад е от групата на силните болкоуспокояващи лекарствени средства наречени опиоиди. Болкоуспокояващото лекарство фентанил, бавно преминава от пластира, през кожата и в тялото.
  Възрастни:
  Фентастад се използва за лечение на силни и продължителни болки, които могат да бъдат лекувани само с мощни болкоуспокояващи средства.
  Деца:
  Фентастад се използва за лечение на силни и продължителни болки,при деца над 2 годишна възраст, които са били лекувани в миналото с болкоуспокояващи средства.

  2.Какво трябва да знаете, преди да приемете Фентастад
  Не използвайте Фентастад
  ако сте алергични към фентанил или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  ако страдате от болка с кратка продължителност, например след хирургична процедура
  - ако имате от тежки проблеми, свързани с дишането (респираторна депресия)
  - ако централната Ви нервна система (главния и гръбначния мозък) е силно увредена например от увреждане на мозъка.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Предупреждение
  Фентастад е лекарствен продукт, който може да бъде опасен за живота на децата. Това важи и за употребените трансдермални пластири.Имайте предвид, че дизайнът на този лекарствен продукт може да привлича вниманието на децата. Фентастад може да има животозастрашаващи нежелани реакции при лица, които не използват редовно предписвани опиоидни лекарства.
  Преди да започнете употребата на Фентастад, трябва да информирате Вашия лекар или фармацевт, ако страдате от някое от изброените заболявания, защото рискът от нежелани реакции е по-висок и/или може да се наложи Вашият лекар да предпише по-ниска доза фентанил.
  • астма, респираторна депресия или друго белодробно заболяване
  • ниско кръвно налягане
  • понижен кръвен обем (хиповолемия)
  • нарушена чернодробна функция
  • нарушена бъбречна функция
  • ако сте имали травма на главата, мозъчен тумор, признаци на повишено вътречерепно налягане (напр. главоболие, нарушения на зрението), промени в съзнанието или загуба на съзнание, или кома
  • бавен и неритмичен пулс (брадиаритмия)
  • миастения гравис (заболяване, предизвикващо умора и слабост в мускулите)
  • Депресия. Някои лекарства за лечение на депресия, наречени селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин (SSRIs), инхибитори на обратното захващане на серотонин и норадреналин (SNRIs) или инхибитори иа моноаминооксидазата (MAOIs), може да повишат риска от появата на състояние наречено серотонинов синдром (вижте раздел 4 за признаците и симптомите на серотонинов синдром). Също така вижте раздел,Други лекарства и Фентастад".
  Както и други силни болкоуспокояващи средства, Фентастад може да Ви накара да се почувствате замаяни, дишането Ви да бъде по-забавено и повърхностно. Ако Вие или Вашите близки забележите, че Вие или Вашето дете дишате по-бавно или повърхностно:
  Махнете пластира - Веднага се обадете на лекар или отидете до най-близката болница
  Продължавайте да се движите и говорите, колкото е възможно по-дълго
  Информирайте Вашия лекар, ако по време на лечението имате висока температура, тъй като повишената телесна температура може да предизвика преминаване на прекалено много лекарство през кожата. По същата причина трябва да избягвате излагане на пластира, поставен върху кожата, на директна топлина като напр. електрически одеяла, бутилки с гореща вода, сауна, солариум или горещи бани. Престоят на слънчева светлина е позволен, но трябва да покривате пластира с дреха в горещите летни дни. Възможно е развитието на толеранс, физическа или психологична зависимост, ако използвате Фентастад за продължителен период. Това обаче рядко се наблюдава по време на лечение на болка причинена от рак.
  Вашият лекар ще Ви наблюдава по-внимателно, ако сте в старческа възраст или ако сте в много лошо физическо състояние (кахексия), защото може да се наложи да Ви предпише по-ниска доза.
  Пластирите не трябва да се разрязват на малки парчета, защото качеството, ефикасността и безопасността на такива разделени пластири не е установена.

  Деца и юноши
  По принцип Фентастад може да се използва при деца над 2 години и подрастващи, които са лекувани преди това с други опиоиди (например морфин). Фентастад не трябва да се прилага при деца под 2 годишна възраст.
  ЕФекти в случаи на изследване за допинг злоупотреби
  Приложението на Фентастад може да доведе до положителни резултати при допинг тестовете. Не може да бъде оценен рискът за здравето при употреба на Фентастад като вещество за допинг; не може да се изключи сериозно излагане на опасност на здравето.

  Други лекарства и Фентастад
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства.
  Моля информирайте Вашия лекар, ако използвате барбитурати (използвани за лечение на нарушения на съня), бупренорфин, налбуфин или пентазоцин (други силни
  болкоуспокояващи) заедно с Фентастад.
  Не се препоръчва тяхната употреба заедно с Фентастад.
  Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате инхибитори на MAO (например
  моклобемид против депресия или селегилин за болест на Паркинсон) или сте ги приемали в рамките на 14 дни. Ако тези лекарства са приемани едновременно, това може да засили тяхната токсичност.

  Също така е важно да информирате Вашия лекар, ако приемате лекарства за лечение на депресия, наречени селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин (SSRIs), инхибитори на обратното захващане на серотонин и норадреналин (SNRIs) (каквито са циталопрам, дулоксетин, есцитапопрам, флуоксетин, флувоксемин, пароксетин, сертралин, венлафаксин)Ако приемате едновременно лекарства, които засягат функцията на мозъка, има по-голяма вероятност да получите нежелани реакции и по специално затруднено дишане. Това се отнася например за:
  • лекарства, използвани за лечение на тревожност (транквиланти)
  • лекарства, използвани за лечение на депресия (антидепресанти)
  • лекарства, използвани за лечение на психологични нарушения (невролептици)
  • анестетици; ако смятате, че ще Ви бъдат прилагани анестетици, информирайте Вашия лекар или зъболекар, че използвате Фентастад
  • лекарства използвани за лечение на нарушения на съня (хипнотици, седативи)
  • лекарства използвани за лечение на алергия или гадене и повръщане по време на път (антихистамини/антиеметици)
  • други силнодействащи болкоуспокояващи (опиоиди)
  • алкохол
  Не трябва да използвате изброените по-долу лекарства заедно с употребата на Фентастад, освен ако Вашият лекар не ви каже. Лко Вашият лекар прецени,че трябва да приемате някой от тези лекарствени продукти, той трябва внимателно да Ви наблюдава. Тези лекарства могат да засилят ефекта и нежеланите реакции на Фентастад. Тези лекарствени продукти могат да променят начина на разграждане на фентанил в черния дроб. Това може да засили въздействието и нежеланите реакции от Фентастад. Това се отнася например за:
  • лекарства, използвани за лечение на ХИВ /СПИН (напр. ритонавир, саквинавир)
  • лекарства, използвани за лечение на определени гьбични заболявания (напр. кетоконазол, итраконазол, вориконазол)
  • дилтиазем (използван за лечение на сърдечни заболявания), циметидин (използван при лечение на стомашно-чревни заболявания)
  • антиинфекциозни средства, наречени макролидни антибиотици (напр. кларитромицин, еритромицин, телитромицин).
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате моноамино оксидазни инхибитори (MAO инхибитори) или ако сте ги приемали през последните 14 дена. MAO инхибиторите включват например моклобемид за лечение на депресия или селегилин при Паркинсонова болест. Едновременният прием на тези лекарства с Фентастад може да увеличи риска от вредни странични ефекти.

  Фентастад с храна и напитки и алкохол
  Едновременната употреба на Фентастад с алкохолни напитки повишава риска от сериозни нежелани лекарствени реакции и може да предизвика затруднения в дишането, понижаване на кръвното налягане, дълбока седация и кома. Затова НЕ употребявайте алкохол по време на лечение с Фентастад.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Препоръчва се да не използвате Фентастад по време на раждане (включително цезарово сечение), защото фентанил може да предизвика проблеми с дишането при новороденото. Консултирайте се с Вашия лекар, ако забременеете по време на лечение с Фентастад. Фентастад не трябва да се използва по време на бременност и кърмене, освен ако няма ясна необходимост. Не е установена безопасната употреба по време на бременност. Фентанил преминава в кърмата и може да предизвика нежелани реакции при кърмачето като седация и респираторна депресия. Кърмата получена по време на лечението и в интервала от 72 часа след премахване на пластира трябва да бъде изхвърлена.

  Шофиране и работа с машини
  Не шофирайте и не работете с опасни машини, докато използвате Фентастад, освен ако Вашият лекар не Ви каже, че това е позволено.
  Фентастад може да причини сънливост, седация, чувство на слабост (гадене) или други симптоми (виж също така точка 4). Това може да окаже огромно влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Тези ефекти може да се очакват особено при:
  • започване на лечението
  • увеличаване на дозировката
  • употреба на алкохол или успокоителни средства.
  Ако сте използвали продължително време една и съща доза Фентастад, Вашият лекар може да реши, че Ви е позволено да шофирате и да работите с опасни машини.

  3. Как да използвате Фентастад
  Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще реши коя доза от Фентастад е най-подходяща за Вас. Вашият лекар ще направи преценката си въз основа на: тежестта на Вашата болка, общото Ви състояние и метода на лечение на болката, което сте получавали до този момент. Концентрацията на пластира или броя пластири може да бъде променен, в зависимост от Вашата реакция. Пълен ефект се постига в рамките на 24 часа след поставяне на първия пластир. Ефектите се понижават постепенно след отстраняване на пластира. Не прекратявайте лечението без да сте се консултирали с Вашия лекар.
  Вашият лекар може да реши да внимателно да Ви наблюдава при започване на лечението и/или при всяка промяна на дозировката.
  Вашият първи пластир ще започне да действа бавно. Това може да отнеме повече от един ден, докато се достигне пълен ефект. Може да се наложи Вашият лекар да Ви даде допълнителни болкоуспокояващи за овладяване на болката, докато фентанил трансдермален пластир започне да функционира напълно. След това, Фентастад трябва да помогне за продължителното облекчаване на болката. Вие трябва да може да спрете тези допълнителни болкоуспокояващи. Въпреки това, понякога е възможно да се нуждаете от допълнителни болкоуспокояващи.

  Как да приложите Фентастад
  • Трябва да поставите пластира върху кожата (трансдермално приложение).
  • Намерете равна повърхност в горната част на Вашето тяло или в горната част на ръката, където кожата е без косми, порязвания, петна или други кожни дефекти. Областта от тялото не трябва да е облъчвана при лъчетерашш.
  • Ако кожата е с косми, отрежете ги с ножица. Не ги бръснете, тъй като бръсненето раздразнява кожата. Ако е необходимо измиване на кожата, измийте я с вода. Не използвайте сапун, масла, лосиони, алкохол или други почистващи средства, които могат да раздразнят кожата. При поставяне на пластира, кожата трябва да бъде напълно суха.
  • Вие трябва да залепите пластира незабавно след отваряне на опаковката. Първо отстранете покриващия слой. После поставете пластира чрез внимателно притискане към кожата с дланта на ръката. Продължавайте да притискате за поне 30 секунди, за да сте сигурни, че пластирът е залепен добре към кожата. Обърнете специално внимание, за да се уверите, че пластирът е прилепнал добре по краищата.
  • Фентанил трансдермален пластир се използва обикновено за 72 часа (3 дена). На външната опаковка може да напишете датата и часа на поставяне на пластира. Това може да Ви помогне да запомните кога да смените пластира.
  • Мястото на поставяне на пластира не трябва да се излага на външни източници на топлина (вж. "Предупреждения и предпазни мерки"/
  • Може да се къпите, докато носите пластира. Той има водоустойчиво защитна филмово покритие.
  • За да предпазите малки деца от вземане и поглъщане на пластира, бъдете внимателни при избиране на място за прилагане. Внимателно проверете за правилно прилепване на пластира и ако е необходимо допълнително го фиксирайте на мястото. За децата горната част на гърба е най-доброто място да сложите пластира. Това затруднява детето да премахне пластира. Пластирът трябва да бъде поставен, премахнат или изхвърлен винаги от болничен персонал, лекар или възрастен и никога от детето.

  Как да смените траиедермалния пластир
  • Премахнете пластира след периода, който Ви е посочил Вашия лекар. В повечето случаи, това е след 72 часа (3 дни). При някои пациенти след 48 часа (2 дни). Обикновено пластирът не се отстранява от само себе си. Ако по кожата останат следи от трансдермалния пластир след неговото отстраняване, те могат да се изчистят с обилно количество сапун и вода.
  • Когато премахвате използвания пластир, сгънете го на половина, така че залепващите краища да прилепнат един към друг. Поставете обратно използваните пластири във външната опаковка и ги изхвърлете. При възможност ги върнете на Вашия фармацевт.
  • Винаги поставяйте новия пластир, както е описано по-горе, но на друга част от кожата. Необходимо е да изминат най-малко 7 дни, преди да се използва същата част от кожата.

  Употреба при деца и подрастващи
  По принцип Фентастад трябва да се прилага при деца и подрастващи, които са били лекувани с други опиоиди преди това. Фентастад трансдермални пластири не трябва да се използват при деца под 2 годишна възраст.
  Лекарят трябва да наблюдава деца и подрастващи, подложени на лечение за странични ефекти поне 48 часа от започване на лечението и/или при всяка промяна на дозата. Моля посъветвайте се с Вашия лекар ако имате усещането, че ефекта от Фентастад е прекалено силен или прекалено слаб.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза Фентастад
  Ако сте залепили повече пластири от предписаното, отстранете ги, свържете се с Вашия
  лекар или отидете в болнично заведение.
  Най-честият белег на предозиране е намаляване на способността на дишане. Симптомите се състоят в това, че пациентът диша ненормално бавно и повърхностно. Ако това се случи - отстранете пластирите и незабавно се свържете с лекар. Докато изчаквате лекаря, поддържайте пациента буден като разговаряте с него/нея или като го/я раздрусвате от време на време. Други белези и симптоми на предозиране са:
  • замаяност
  • ниска телесна температура
  • бавен сърдечен ритъм
  • намален тонус на мускулите
  • дълбока сънливост (седация)
  • загуба на мускулна координация
  • стесняване на зениците
  • конвулсии.

  Ако сте пропуснали да използвате Фентастад
  Трябва да подменяте пластира по едно и също време от деня на всеки три дни (всеки 72 часа), освен ако Вашият лекар не Ви е назначил друго. В случай, че сте пропуснали, тогава подменете пластира, веднага след като се сетите. В случай, че много сте закъснели с подмяната на Вашия пластир, трябва да се свържете с Вашия лекар. Вие може да се нуждаете от допълнителни болкоуспокояващи. При никакви обстоятелства не използвайте двойна доза.
  Ако сте спрели употребата на Фентастад
  Ако желаете да прекратите или преустановите лечението, трябва винаги да се консултирате с Вашия лекар относно причините за прекъсването и последващото Ви лечение. Продължителната употреба на Фентастад може да причини физическа зависимост. Ако преустановите употребата на пластирите може да се почувствате зле. Тъй като рискът от симптоми на отнемане (гадене, повръщане, диария, тревожност и мускулен тремор) е по-висок, когато лечението се преустановява внезапно, никога не трябва да спирате лечението с Фентастад самостоятелно, а винаги първо трябва да се консултирате с Вашия лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако настъпи някоя от следващите сериозни, много редки нежелани реакции, лечението трябва да бъде преустановено и незабавно трябва да се свържете с Вашия лекар или да посетите болнично заведение:
  • силно потискане на дишането (тежък задух, шумно дишане)
  • пълен стоп на храносмилателния канал (коликообразна болка, повръщане, повишено отделяне на газове).
  Други нежелани реакции
  Много чести (може да засегнат повече от 1 на 10 индивида):
  • сомнолентност (сънливост)
  • главоболие
  • замаяност
  • чувство на прилошаване(гадене или повръщане)
  • запек
  • висока температура
  Чести (може да засегнат до 1 на 10 индивида):
  • алергична реакция
  • Усещане за необичаен сърдечен ритъм (наречен още палпитации), ускорен пулс
  • Високо кръвно налягане
  • Чувство на необичайна умора и сънливост
  • Загуба на апетит
  • Чувство на нервност, безпокойство или депресия, невъзможност за заспиване
  • Объркване, халюцинации (виждане, усещане на несъществуващи неща)
  • Чувство на изтръпване и мравучкане, треперене, замаяност
  • Мускулни спами
  • Чувство за студ, потене
  • Конюнктивит
  • Затруднено дишане
  • Потене и дразнене във вътрешната страна на носа
  • Прозяване
  • Диария
  • Сухота в устата
  • Болка в стомаха, нарушено храносмилане, затруднено отделяне на урина
  • Сърбеж по кожата, обриви или зачервяване на кожата
  • Общо усещане за дискомфорт и слабост
  • Подуване на ръцете, глезените или краката
  Нечести (може да засегнат до 1 на 100 индивида):
  • загуба на паметта
  • ажитираност, дезориентираност, вълнение или необичайно безгрижие
  • нарушения на чувствителността, особено на кожата
  • припадъци (включително клонични и grand mal припадъци)
  • нарушение на речта
  • загуба на паметта
  • ниско кръвно налягане и забавен сърдечен ритъм
  • посиняване на кожата
  • абсолютна обструкция на червата
  • екзема и/или друго кожно нарушение, включително дерматит, където е поставян пластирът
  • затруднено дишане, включително спиране на дишането
  • мускулно потрепване
  • нарушение на сексуалната функция
  • грипоподобни симптоми
  • промени в телесната температура
  • симптоми на отнемане (прилошаване, диария, безпокойство или треперене).
  Редки (може да засегнат до 1 яа 1000 индивида):
  • Свиване на зениците
  • Слабо или замъглено виждане
  • неправилен сърдечен ритъм
  • спиране на дишането (нарушена респирация, респираторна депресия)
  • непълна обструкция на тънкото и дебелото черво
  • разширени (дилатирани) кръвоносни съдове
  • хълцане
  • кожни реакции, на мястото на приложение на палстира
  Много редки (може да засегнат до 1 на 10 000 индивида):
  • болезнено подуване
  • болка в пикочния мехур
  • отделяне на по-малко от обичайното количество вода (намалена екскреция на урина).
  С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка)
  • Генерализирани остри алергични реакции със спадане на артериалното налягане и/или затруднение в дишането
  • Нарушено бавно дишане
  Може да се развие физическа зависимост и може да почувствате симптоми на отнемане, ако внезапно спрете приложението на пластирите. Симптомите на отнемане могат да бъдат гадене, повръщане, диария, тревожност и треперене.

  Деца
  Нежеланите лекарствени реакции при деца и подрастващи, лекувани с фентанил трансдермални пластири са подобни на тези, наблюдавани при възрастни. Не е установен по-голям риск при деца от очаквания при приложение на опиоиди когато се използва, както е посочено. Много чести нежелани лекарствени реакции, докладвани при педиатрични клинични проучвания са висока температура, повръщане и отпадналост. Прилагане на Фентастад едновременно с определени лекарства за депресия, наречени селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин (SSRIs), инхибитори на обратното захващане на серотонин и норадреналин (SNRIs) или инхибитори на моноамшооксидазата (MÁOIs):
  Рискът от серотонинов синдром може да се повиши при едновременното приложение на Фентастад с някои антидепресанти (вижте раздел „Други лекарства и Фентастад")
  Серотониновият синдром може да включва:
  • Ускорен пулс
  • Виждане на несъществуващи неща (халюцинации)
  • Висока температура, треперене и потене
  • Мускулно потрепване, спазми и скованост
  • Ажитираност и обърканост
  • Прилошаване
  • Диария
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез: Изпълнителна агенция по лекарствата ул.”Дамян Груев" № 8 1303 София Тел.:+359 2 8903417 уебсайт: www.bda.bg

  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Фентастад
  Съхранявайте това лекарство на място недостъпно за деца дори след употреба на пластира. Големи количества от активното вещество остават в трансдермалння пластир дори след употребата.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Съхранявайте в оригиналната опаковка.
  Фентастад 25/-50/-75/-100 микрограма / час трансдермалнн пластири: Да не се съхранява над 25°С.
  Изхвърляне
  Употребяваните, а също така и неупотребяваните пластири с изтекъл срок на годност, трябва да бъдат изхвърлени или върнати в аптеката за унищожаване. Това е от съображение за безопасност и опазване на околната среда. Използваните пластири трябва да бъдат сгънати наполовина с залепващите повърхности насочени една към друга. Поставете обратно употребяваните пластири в опаковката и ги изхвърлете внимателно. При възможност ги върнете на Вашия фармацевт.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Фентастад
  Активното вещество е фентанил
  Фентастад 25 микрограма /час: Един трансдермален пластир с 7,5 cm2 освобождаваща повърхност съдържа 4,125 mg фентанил. Това съответства на освобождаване на 25 микрограма фентанил на час.
  Фентастад 50 микрограма Мас. Един трансдермален пластир с 15 cm2 освобождаваща повърхност съдържа 8,25 mg фентанил. Това съответства на освобождаване на 50 микрограма фентанил на час.
  Фентастад 75 микрограма/час. Един трансдермален пластир с 22,5 cm2 освобождаваща повърхност съдържа 12,375 mg фентанил. Това съответства на освобождаване на 75 микрограма фентанил на час.
  Фентастад 100 микрограма /час: Един трансдермален пластир с 30 cm2 освобождаваща повърхност съдържа 16,5 mg фентанил. Това съответства на освобождаване на 100 микрограма фентанил на час.
  Другите съставки са:

  Залепващ слой:
  Полиакрилатен адхезивен слой
  Защитен слой:
  Полипропиленово фолио, синьо печатно мастило Освобождаващ слой:
  Силиконизирано полиетилен терефталатно фолио Как изглежда Фентастад и какво съдържа опаковката
  Фентастад са прозрачни, безцветни трансдермални пластири със залепващ се край, така че да могат да прилепват върху кожата. Върху пластирите е написана концентрацията им със синьо мастило.

  Опаковки от 5 трансдермални пластира.

  Притежател на разрешението за употреба
  STADA ARZNEIMITTEL AG, Stadastrasse 2-18 D- 61118 Bad Vibel, Германия Telephone: ++49-6101-6030 Fax: ++49 6101 603259 e-mail: mfo@stada.de
  Производители:
  STADA ARZNEIMITTEL AG, Stadastrasse 2-18 D- 61118 Bad Vibel, Германия Telephone: ++49-6101-6030 Fax: ++49 6101 603259 e-mail: info@stada.de
  Centrafarm Services B.V. Nieuwe Donk 9 4879 AC Etten-leur Холандия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИО под следните имена:
  Австрия Fentanyl STADA
  Белгия Fentanyl Matrix EG
  България Фентастад
  Чешка Република Adolor
  Испания Fentanilo Matrix STADA
  Финландия Fentanyl STADA
  Франция Fentanyl EG
  Италия Fenvel
  Люксембург Fentanyl Matrix EG
  Холандия Fentanyl CF
  Португалия Fentanilo Ciclum
  Румъния Fentanyl HF 12 μg/h (25 μg/h 50 μg/h, 75μg/h 100 μg/h)
  Словакия Adolor 12, (25, 50,100) mikrogramov/h transdermálna náplast*

  Дата на последно одобрение на листовката
  Юли 2013

  Описание на ФЕНТАСТАД 100МКГ/Ч ТТС

  ФЕНТАСТАД 100МКГ/Ч ТТС се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ФЕНТАСТАД 100МКГ/Ч ТТС се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ФЕНТАСТАД 100МКГ/Ч ТТС - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа