Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на всички продукти за гърло
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • ФЕЗОР КАПС 1МГ

  • ФЕЗОР КАПС 1МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  FEZZOR 0,5 mg, 1 mg, 2 mg, 4 mg capsules, hard
  Trandolapril

  ФЕЗЗОР 0,5 mg, 1 mg, 2 mg, 4 mg капсули, твърди
  Трандолаприл

  Прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да Ви се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  От тази листовка ще научите:
  1.Какво представлява ФЕЗЗОР и за какво се използва
  2.Преди да приемате ФЕЗЗОР
  3.Как да приемате ФЕЗЗОР
  4.Възможни нежелани реакции
  5.Как да съхранявате ФЕЗЗОР
  6.Допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЕЗЗОР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Трандолаприл, активната съставка на ФЕЗЗОР принадлежи към групата лекарства наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (още наричани АСЕ-инхибитори). Действието на АСЕ-инхибиторите се изразява в намаляване напрежението (отпускане) на кръвоносните съдове, което улеснява изпомпването на кръвта от сърцето към останалите части на организма. Това подпомага понижаването на кръвното налягане.
  ФЕЗЗОР се използва за лечение на високо кръвно налягане. Това лекарство може също така да бъде прилагано за предпазване на сърцето след сърдечен удар.

  2.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФЕЗЗОР
  Не приемайте ФЕЗЗОР:
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към трандолаприл, други АСЕ-инхибитори (напр. периндоприл или рамиприл) или някоя от останалите съставки, описани в раздел 6.
  - Ако някога сте имали състояние известно като ангиоедем (сърбящ обрив подобен на такъв причинен от коприва) или оток на Квинке (това е тежко алергично кожно състояние), свързани с употреба на АСЕ-инхибитор.
  - Ако сте бременна след 3-тия месец.(По-добре е също да избягвате употребата на ФЕЗЗОР при ранна бременност - виж раздел Бременност).

  Обърнете специално внимание при употребата на ФЕЗЗОР
  Възможно е да имате проблем с рязко понижаване на кръвното налягане и нарушена бъбречна функция, ако сте в рискова група и се лекувате с ФЕЗЗОР. Това може да Ви причини прилошаване. Трябва да легнете и някой от заобикалящите Ви да се обади на бърза помощ за оказване на спешна медицинска помощ.
  Информирайте Вашия лекар, ако:
  - Вие сте приемали диуретици (отводняващи таблетки) продължително време или сте били на безсолна диета.
  Вие сте имали наскоро тежко и продължително повръщане или диария.
  - Вие сте имали някога алергична реакция (известна като оток на Квинке или ангиоедем, включително оток на лицето, устните, езика или гърлото със затруднено гълтане или дишане) към който и да е друг АСЕ-инхибитор (напр. периндоприл или рамиприл).
  - Имате заболяване известно като съдова колагеноза (понякога това състояние се нарича заболяване на съединителната тъкан, напр. лупус или склеродермия).
  Страдате от захарен диабет. Имате сърдечна недостатъчност
  Вие сте на бъбречна диализа (някои от използваните при диализа мембрани може да не са подходящи).
  Имате чернодробни или бъбречни проблеми, включително трансплантация. Ви предстои хирургическа операция с анестезия (упойка).
  Имате стеснение на една от клапите на сърцето (аортна стеноза) или в изхода от лявата сърдечна камера.
  Вие сте били лекувани с лекарства, понижаващи имунната защита.
  Вие имате кашлица. Вашият лекар може да Ви препоръча друго лекарство.
  Вие сте подложени на афереза на липопротеини с ниска плътност (отстраняване на холестерол от кръвта Ви чрез апарат).
  Вие сте подложени на сенсибилизиращо лечение с отрова на ципокрили
  Трябва да информирате Вашия лекар, ако сте установили, че сте бременна (или планирате бременност). Трандолаприл не се препоръчва при ранна бременност и не трябва да се приема след третия месец на бременността, тъй като той може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се приема през този период (виж раздел Бременност).

  Прием на други лекарства
  Други лекарства може да повлияват ефективността и безопасността на ФЕЗЗОР. От друга страна, ФЕЗЗОР може да повлиява ефективността и безопасността на други лекарства. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, билкови или природни продукти. Не забравяйте да кажете на Вашия лекар, ако приемате и друго лекарство по време на лечението Ви с ФЕЗЗОР или непосредствено след лечението Ви с ФЕЗЗОР. Особено важно е да информирате Вашия лекар или фармацевт, ако приемате:
  Други лекарства за високо кръвно налягане, включително таблетки за отводняване (диуретици) като бендрофлуметиазид и фуроземид.
  Калий-съхраняващи диуретици (таблетки за обезводняване) като спиронолактон, амилорид и триамтерен или калий канреноат и калий-съдържащи хранителни добавки. Противовъзпалителни обезболяващи лекарства (нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти - напр. ибупрофен, диклофенак, индометацин, ацетилсалицилова киселина и СОХ-2 инхибитори).
  - Литиеви или трициклични антидепресанти (напр. амитриптилин, дозулепин). Антидиабетични лекарства (инсулин, глибенкламид или гликлазид). Антиацидни лекарствени продукти
  - Алопуринол (за подагра) или прокаинамид (за нарушен сърдечен ритъм).
  - Имуносупресанти (напр. циклоспорин), лечение със стероиди (напр. преднизолон, хидрокортизон) и противораково лечение.
  - Антипсихотични лекарства като хлорпромазин, тиоридазин, флупентиксол.
  Ако Ви предстои някаква хирургична операция е важно да уведомите Вашия хирург или зъболекар, че приемате ФЕЗЗОР. Това лекарство може да окаже въздействие върху анестетиците (упойката) или други използвани средства за лечение.
  Потърсете Вашия лекар и го информирайте, ако приемате някои от гореизброените лекарства. Може да се наложи да се коригира дозировката.

  Прием на ФЕЗЗОР с храна и напитки
  Може да приемате ФЕЗЗОР с храна или след хранене и с течност.
  Препоръчва се да не се пие алкохол, докато се приема ФЕЗЗОР.
  Алкохолът също отслабва Вашите реакции (виж „Шофиране и работа с машини").

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за съвет преди употребата на което и да е лекарство.
  Бременност:
  Информирайте Вашия лекар за това, че сте бременна или планирате бременност. Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на ФЕЗЗОР, ако планирате бременност или сте установили, че сте бременна и ще Ви посъветва да го замените с друго подходящо лекарство. ФЕЗЗОР не се препоръчва по време на ранна бременност и не трябва да се приема по време на второто и третото тримесечие на бременността, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се прилага след третия месец от бременността.
  Кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар ако кърмите или започвате да кърмите. ФЕЗЗОР не се препоръчва за майки, които кърмят и Вашият лекар ще избере друго лекарство, ако Вие искате да кърмите, особено, ако Вашето бебе е новородено или недоносено.

  Шофиране и работа с машини
  ФЕЗЗОР може да причини при някои хора замаяност и слабост особено в началото на лечението. Това състояние може да се влоши от алкохол, дори и в малки количества.
  Не шофирайте, не работете с машини и не извършвайте никакви дейности, изискващи повишено внимание, няколко часа след първата доза или при всяко повишаване на дозата. Изчакайте, за да видите как Ви действат капсулите.
  Ако не сте сигурни за нещо, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  Важна информация за някои от съставките на ФЕЗЗОР
  Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако сте предупредени от Вашия лекар, че страдате от непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да започнете приема на това лекарство.
  Този лекарствен продукт (в капсули от 0,5 mg, 1 mg и 2 mg) съдържа помощното вещество Сънсет жълто FCF (El 10), което може да причини алергични реакции.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФЕЗЗОР
  Винаги приемайте ФЕЗЗОР точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Поглъщайте капсулите цели, без да ги дъвчете и с чаша вода. Винаги ги приемайте по едно и също време на деня.
  Броят на капсулите, които трябва да приемате зависи от състоянието, за което се лекувате. Ако приемате диуретик, Вашият лекар може да Ви препоръча да намалите дозата на диуретика или дори да го спрете, преди да започнете да приемате ФЕЗЗОР.
  Възрастни
  Високо кръвно налягане (хипертония)
  Обичайната начална доза е 0,5 mg един път дневно. Вашият лекар вероятно ще повиши тази доза до 1-2 mg дневно. Максималната доза е 4 mg дневно.
  Пациенти със сърдечна недостатъчност
  Лечението започва в болнично заведение. Обикновено началната доза е 0,5 mg един път дневно. Лечение след сърдечен удар
  Обикновено лечението започва много скоро, до третия ден след сърдечния удар, обикновенно с ниска доза от 0,5 mg един път дневно. Вашият лекар вероятно ще повиши тази доза постепенно до максималната доза 4 mg дневно.
  Възрастни, лекувани с диуретици (обезводняващи таблетки) преди лечението с ФЕЗЗОР:
  Лечението с диуретици трябва да се преустанови най-малко 72 часа (3 дни) преди началото на лечението с ФЕЗЗОР и/или лечението може да започне с 0,5 mg веднъж дневно. След това дозата може да бъде коригирана по преценка на лекаря.
  Пациенти в старческа възраст
  Не се налага промяна на дозата, ако имате нормална бъбречна функция. Вие трябва да започнете с ниска доза и Вашият лекар ще следи кръвното Ви налягане и бъбречната Ви функция по време на лечението.
  Препоръчва се особено внимание, ако по същото време започнете да приемате диуретици или имате нарушена сърдечна, чернодробна или бъбречна функция.
  Деца
  ФЕЗЗОР не трябва да се употребява от деца. Пациенти с нарушена бъбречна функция
  Вашият лекар ще уточни дозата, която ще приемате в зависимост от резултатите от лабораторните
  изследвания (0,5-1 mg дневно).
  При пациенти на хемодиализа: 0,5 mg дневно.
  Пациенти с нарушена чернодробна функция
  Началната доза е 0,5 mg дневно. Впоследствие Вашият лекар може да коригира дозата, ако е необходимо.
  Ако сте приели повече от необходимата доза ФЕЗЗОР
  Обърнете се към Вашия лекар, ако сте приели по-голямо количество от това лекарство и не се чувствате добре.
  Симптомите на предозиране са: силно понижаване на кръвното налягане, шок (оток на устните и гърлото, които причиняват затруднено дишане - обърнете се незабавно към Вашия лекар), забавени мисловни процеси (летаргия), забавен пулс, нарушения на солевия баланс и намалена бъбречна функция.
  Ако сте пропуснали да приемете ФЕЗЗОР
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на ФЕЗЗОР
  От особена важност е да приемате капсулите докато Вашия лекар Ви препоръча да
  сорете лечението. Не го спирайте, ако се чувствате по-добре. Ако спрете да приемате капсулите,
  състоянието Ви може да се влоши.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, ФЕЗЗОР може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Много чести нежелани реакции (наблюдавани при 1 на 10 пациенти) и чести (наблюдавани при 1 до 10 на 100 пациенти): Понижаване на кръвното налягане.
  Чести нежелани реакции (наблюдавани при 1 доЮ на 100 пациенти): Замаяност, главоболие, умора и кашлица.
  Нечести нежелани реакции (наблюдавани при 1 до 10 на 1 000 пациенти): Палпитации. Гадене. Обрив и сърбеж, чувство за неразположение и/или болен.
  Редки нежелани реакции (наблюдавани при 1 до 10 на 10 000 пациенти) и много редки нежелани
  реакции: (наблюдавани при 1 на 10 000 пациенти): Нервност, смущения в съня, загуба на съзнание. Дразнене в гърлото, кръвотечение от носа.
  Повръщане, стомашна болка, диария, запек, диспепсия. Задържане на течности (оток), изпотяване, обрив. Мускулни болки. Топли вълни.
  Нежелани реакции с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка):
  Промени в параметрите на кръвните тестове като чернодробни ензими, креатинин и уреа. Алегични реакции като сърбеж и кожен обрив. Повишено ниво на калий в кръвта. Кръвоизлив в мозъка, мускулна парализа, временна загуба на съзнание. Повърхностно дишане, бронхит. Сухота в устата, Възпаление на панкреаса. Алопеция (опадане на косата). Тежки кожни нарушения (включително мултиформена еритема и синдром на Стевънс-Джонсън (обеазуване на мехъри по кожата, устата, очите и половите органи)). Треска. Нарушения на кръвта като агранулоцитоза
  (липса на някои от белите кръвни клетки, което може да допринесе до появата на инфекция), левкопения (намаление броя на белите кръвни клетки), панцитопения (намаление броя на всички видове кръвни клетки, включително бели и червени, а също така и на тромбоцитите), намаление на стойностите на кислород-транспортиращия белтък в кръвта (хемоглобин) и хематокрит.
  Други странични реакции, които са докладвани за АСЕ-инхибитори включват бъбречни проблеми, драстично спадане на кръвното налягане със симптоми като прилошаване, болка в гърдите или прилошаване.
  Алергичните реакции, които са съобщавани са много редки. Ако почувствате някои от следните симптоми: внезапна дрезгавост на гласа, тежест в гърдите, трудности при гълтане, подуване на клепачите, лицето или устните, кожен обрив като червени петна или уртикария или сърбеж, Вие трябва да спрете приемането на ФЕЗЗОР и да се обърнете към лекар незабавно.
  Ако забележите някои от описаните нежелани реакции, ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани лекарствени реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФЕЗЗОР
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Съхранявайте в оригинална опаковка, за да предпазите от влага.
  Съхранявайте под 30°С.
  Не използвайте ФЕЗЗОР след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа ФЕЗЗОР
  Активното вещество е: трандолаприл 0,5 mg, 1 mg, 2 mg или 4 mg.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, прежелатинизирано растително-царевично нишесте, микрокристална целулоза (РН 102 Avicel), диметикон, магнезиев стеарат, силициев диоксид, колоиден безводен, желатин, титанов диоксид (Е 171) и еритрозин (Е 127). Допълнително всеки вид капсула съдържа още следното:
  0,5 mg: сънсет жълто (E110), хинолиново жълто (E104)
  1 mg: сънсет жълто (E110)
  2 mg: сънсет жълто (E110)
  4 mg: червен железен оксид (Е 172) и жълт железен оксид (Е 172)

  Как изглежда ФЕЗЗОР и какво съдържа опаковката
  0.5 mg: светло червено капаче и наситено жълто тяло, продълговати капсули размер 2
  1 mg: светлочервено капаче и светлооранжево тяло, продълговати капсули размер 2
  2 mg: светлочервено капаче и тяло, продълговати капсули размер 2
  4 mg: шведско оранжево капаче и тяло, продълговати капсули размер
  2 Размер на опаковките:
  Капсулите са опаковани в блистери (поливинилхлорид/полиетилен/поливиденхлорид/алуминий) (PVC/PE/PVDC/AL) съдържащи:
  0.5 mg:
  28 капсули, твърди 1.0 mg:
  28 капсули, твърди 2.0 mg:
  28 капсули, твърди 4.0 mg:
  28 капсули, твърди
  Не всички размери на опаковките може да се предлагат на пазара.

  Притежател на разрешението за употреба и производител: Притежател на разрешението за употреба: LABORMED-PHARMA S.A.
  44В Theodor Pallady Blvd. 3rd District, Bucharest Румъния
  Производители: 1. Pharmathen S.A.
  6, Dervenakion str. 15351, Pallini Attikis Гърция
  2. Pharmathen International S.A.
  Sapes Industrial Park, Block 5
  69300 Rodopi
  Гърция

  Това лекарство е разрешено за употреба в следните държави-членки на Европейското икономическо пространство под следните имена:
  Дания: Fezzor
  България: Феззор 0,5 mg, 1 mg, 2 mg, 4 mg капсули, твърди
  Чехия: Fezzor 0,5 mg, 1 mg, 2 mg, 4 mg tobolka
  Унгария: Fezzor 0,5 mg, 1 mg, 2 mg, 4 mg kemény kapszula
  Полша: Fezzor
  Румъния: Fezzor 0,5 mg, 1 mg, 2 mg, 4 mg capsule
  Словакия: Fezzor 0.5 mg, 1 mg, 2 mg, 4 mg tvrdé kapsuly

  Дата на последно одобрение на листовката 04/02/2011

  Описание на ФЕЗОР КАПС 1МГ

  ФЕЗОР КАПС 1МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ФЕЗОР КАПС 1МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ФЕЗОР КАПС 1МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа