Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ФОСРЕНОЛ ТАБЛ ЗА ДЪВЧЕНЕ 750МГ

  • ФОСРЕНОЛ ТАБЛ ЗА ДЪВЧЕНЕ 750МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за пациента

  Фосренол 250 mg таблетки за дъвчене
  Фосренол 500 mg таблетки за дъвчене
  Фосренол 750 mg таблетки за дъвчене
  Фосренол 1000 mg таблетки за дъвчене
  лантан
  Fosrenol 250 mg chewable tablets
  Fosrenol 500 mg chewable tablets
  Fosrenol 750 mg chewable tablets
  Fosrenol 1000 mg chewable tablets
  lanthanum

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт, или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Фосренол и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Фосренол
  3. Как да приемате Фосренол
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Фосренол
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация 1. Какво представлява Фосренол и за какво се използва
  Фосренол се използва за намаляване на нивото на фосфатите в кръвта при възрастни пациенти с хронична бъбречна недостатъчност.
  Пациенти, чиито бъбреци не функционират правилно, не са способни да контролират нивото на фосфатите в кръвта. Тогава количеството на фосфати в кръвта се увеличава (Вашият лекар може да нарече това хиперфосфатемия).
  Фосренол е лекарство, което намалява усвояването на фосфатите от храната, като го свързва в храносмилателния Ви тракт. Фосфатът, който се свързва с Фосренол не може да бъде усвоен през стените на червата.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Фосренол Не приемайте Фосренол
  • ако сте алергични към лантанов III карбонат хидрат или към някоя от останалите съставки на Фосренол изброени в точка 6.
  • ако имате ниско ниво на фосфати в кръвта (хипофосфатемия).
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Фосренол, ако имате или сте имали някои от следните здравословни проблеми:
  • язва на стомаха;
  • улцерозен колит;
  • болест на Крон;
  • запушване на червата;
  • намалена функция на черния дроб или бъбреците.
  Ако имате намалена бъбречна функция, Вашият лекар може да реши да проверява нивото на калций в кръвта Ви периодично. Ако имате твърде малко калций, може да Ви бъде даден допълнително.
  Ако вече Ви е правена коремна операция или сте имали инфекция или възпаление на корема/червата (перитонит), информирайте Вашия лекар.
  Ако се нуждаете от рентгенова диагностика, моля да информирате Вашия лекар, че приемате Фосренол, тъй като това може да повлияе на резултатите.
  Други лекарства и Фосренол
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Фосренол може да окаже влияние върху начина на усвояване на определени лекарства от храносмилателния Ви тракт. Ако приемате хлороквин (chloroquine) (срещу ревматизъм и малария), кеггоконазол (ketoconazole) (срещу гъбични инфекции), антибиотици тетрациклин или доксициклин, те не трябва да се приемат в рамките на 2 часа преди или след приемна Фосренол.
  Не се препоръчва да приемате орални floxacin антибиотици (включително ciprofloxacin) в рамките на 2 часа преди или 4 часа след прием на Фосренол.
  Ако приемате левотироксин (поради понижена активност на щитовидната жлеза), той не трябва да се приема по-малко от 2 часа преди или след Фосренол. Вашият лекар може да поиска да проследи по-отблизо кръвните нива на тиреостимулиращ хормон (TSH).
  Фосренол с храна и напитки
  Фосренол трябва да се приема по време на или непосредствено след хранене. Вижте точка 3 за инструкции относно това как да се приема Фосренол.

  Бременност и кърмене
  Фосренол не трябва да се приема по време на бременност. Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Тъй като не е известно дали лекарството преминава в детето чрез кърмата, Вие не трябва да кърмите, докато приемате Фосренол. Ако кърмите, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Замаяност и световъртеж (усещане за замайване или „въртене") са рядко срещани нежелани реакции, съобщавани от пациенти, приемащи Фосренол. Ако почувствате някоя от тези нежелани реакции, това може да повлияе на способността Ви за шофиране и работа с машини.
  Фосренол съдържа глюкоза
  Ако Вашият лекар Ви е информирал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате Фосренол
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитате Вашия лекар или фармацевт.
  Трябва да приемате Фосренол по време на или непосредствено след хранене. Таблетките трябва да се сдьвкват напълно, а не да се поглъщат цели. За улесняване на сдъвкването таблетките могат да се счукат. Не е необходимо допълнителното приемане на течности.
  Вашият лекар ще Ви информира колко таблетки трябва да приемате с всяко хранене (Вашата дневна доза ще бъде разделена между храненията). Броят на таблетките които приемате ще зависи от:
  • Вашата диета (количеството на фосфати в храната, която приемате)
  • Нивото на фосфати в кръвта Ви
  Първоначално, дневната доза Фосренол е обикновено 1 таблетка с всяко хранене (3 таблетки на ден). На всеки 2-3 седмици Вашият лекар ще проверява нивото на фосфатите в кръвта Ви и може да увеличи Вашата доза, докато нивото на фосфатите достигне приемливи граници. Фосренол действа като се свързва с фосфатите от храната в стомашно-чревния тракт. Много важно е да приемате Фосренол при всяко хранене. Ако промените Вашата диета, свържете се с Вашия лекар, тъй като може да имате нужда от допълнително количество Фосренол. Вашият лекар ще Ви информира какво трябва да направите в този случай.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Фосренол
  Ако сте приели твърде много таблетки, свържете се с Вашия лекар, който да прецени риска и да Ви даде съвет. Симптомите на предозиране могат да бъдат гадене и главоболие.
  Ако сте пропуснали да приемете Фосренол
  Важно е да приемате Фосренол при всяко хранене.
  Ако сте забравили да приемете Вашите таблетки Фосренол, изпийте следващата
  доза при следващото Ви хранене. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата
  доза.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако приемате Фосренол преди хранене, нежелани реакции, като гадене и повръщане, са по-вероятни. Винаги трябва да приемате лекарството по време на или непосредствено след хранене.
  Много чести нежелани реакции (могат да засегнат повече от 1 на 10 човека)
  • Гадене, повръщане, диария, стомашни болки, главоболие, сърбеж, обрив.
  Често срещани нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 10 човека):
  • Запек, киселини в стомаха, газове.
  • Хипокалциемня (твърде ниско ниво на калций в кръвта) е също често срещана неже реакция; симптомите на която могат да включат изтръпване на ръцете и стъпалат
  и коремни крампи, или спазми на лицевите мускули или мускулите на краката.
  Ако получите запек, моля, информирайте Вашия лекар. Това може да бъде ранен симптом за запушване на червата.
  Нечести нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 100 човека):
  Умора; чувство на дискомфорт; гръдна болка, слабост; отоци на дланите и ходилата; болки в тялото; замаяност; световъртеж; оригване; възпаление на стомаха и червата (гастроентерит); лошо храносмилане; синдром на чувствителните черва; сухота в устата; проблеми със зъбите; възпаление на хранопровода или устата; разстройство; повишаване на определени чернодробни ензими, паратироиден хормон; алуминий, калций и глюкоза в кръвта; увеличено или намалено ниво на фосфати в кръвта; жажда; намаляване на телесното тегло; болки в ставите; болки в мускулите; слабост и изтъняване на костите (остеопороза); липса на или повишен апетит; възпаление на ларинкса; косопад; повишено потене; променен вкус и увеличен брой на белите кръвни клетки.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Фосренол
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и етикета на бутилката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Фосренол
  Активното вещество е 250 mg, 500 mg, 750 mg или 1000 mg лантан (като лантанов Ш карбонат хидрат).
  Другите съставки са декстрати (хидратирани), силициев диоксид, колоиден безводен и магнезиев стеарат.
  Как изглежда Фосренол и какво съдържа опаковката
  Бели, кръгли, плоски таблетки със скосени краища за дъвчене с релефен надпис 'S405/250' (250 mg), 'S405/500* (500 mg), 'S405/750' (750 mg) или 'S405/1000' (1000 mg) στ едната страна на таблетката.
  Таблетките се предлагат в пластмасови бутилки от 40, 90,200 или 400 таблетки (250 mg); 20,45, 100,200 таблетки, или Мултиопаковка, съдържаща 90 (2 опаковки χ 45) таблетки за дъвчене (500 mg); 15,30,45,75, 150 таблетки, или Мултиопаковка, съдържаща 90 (6 опаковки χ 15) таблетки за дъвчене (750 mg) и 10,15, 30, 50, 100 таблетки, или Мултиопаковка, съдържаща 90 (6 опаковки χ 15) таблетки за дъвчене (1000 mg).
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба е:
  Shire Pharmaceutical Contracts Ltd., Hampshire International Business Park, Basingstoke, Hampshire RG24 8EP, UK (Великобритания).
  Производител:
  Shire Pharmaceutical Contracts Ltd., Hampshire International Business Park, Basingstoke, Hampshire RG24 8EP, UK (Великобритания);
  Hamol Limited, Thane Road, Nottingham, Nottinghamshire NG90 2DB, UK (Великобритания); Wasdell Packaging Limited, Units 6, 7, 8, Euro Way, Blagrove, Swindon, SN5 8YW, Великобритания.

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите членки на ЕИП под следните имена:
  Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Испания, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Обединеното кралство, Полша, Португалия, Румъния, Словашка република, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Чешката република, Швеция Fosrenol
  Ирландия, Италия Foznol

  Дата на последно преразглеждане на листовката Май 2014.

  Описание на ФОСРЕНОЛ ТАБЛ ЗА ДЪВЧЕНЕ 750МГ

  ФОСРЕНОЛ ТАБЛ ЗА ДЪВЧЕНЕ 750МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ФОСРЕНОЛ ТАБЛ ЗА ДЪВЧЕНЕ 750МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа