Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при хрема и запушен нос
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ФОТОФРИН 15 МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  • ФОТОФРИН 15 МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  PhotofriiT 15 porfimer sodium
  ФОТОФРИН 15 порфимер натрий

  Състав:
  Активно вещество: Porfimer sodium 15 mg
  Помощни вегцества: Sodium hydroxide, hydrochloric acid за регулиране на киселинността.

  Не съдържа консерванти и адитиви.

  Опаковка:
  Сух флакон 15 mg в единична картонена опаковка

  Какво представлява Photofrin?
  Photofrin, порфимер натрий, представлява стерилен червеникаво-кафяв лиофилизант, предназначен за употреба като инжекционен разтвор. Той е смес от две до осем порфиринови единици, свързани помежду си във вериги.
  Photofrin е фотоактивиращ се лекарствен препарат, използван при фотодинамична терапия. Фото динамичната терапия е метод на лечение, който комбинира употребата на фотоактивиращо се лекарство и неизгаряща инфрачервена лазерна светлина и цели прецизното локализиране и разрушаване на раковите клетки. Лекарственият препарат и лазерната светлина са еднакво необходими за провеждане на терапията.

  Показания:
  Палиативно лечение на обструктивен ендобронхиален и езофагеален рак и недребноклетъчен белодробен рак.

  Противопоказания:
  Photofrin не е подходящ за употреба при:
  - порфирия или алергия към порфирини
  - отвор между хранопровода и дихателните пътища
  - тумори, за които се предполага, че са пролиферирали в близост до главен кръвоносен съд, поради риск от възможен фатален кръвоизлив
  - силно изразена чернодробна дисфункция

  Photofrin не е подходягц за спешно лечение на пациенти с дихателни проблеми, настъпили поради блокиране на трахеята от големи тумори, тъй като меоюду инжектирането па лекарството и облъчването с лазерна светлина е необходим интервал от 40-50 часа, след което огце няколко дни до загиване на туморната тъкан.

  Бременност и кърмене:
  Photofrin не трябва да се прилага по време на бременност, освен ако не е изрично предписан. Photofrin не трябва да се прилага по време на кърмене.

  Употреба при деца:
  Photofrin не трябва да се прилага при деца.

  Предупреждения при употреба:
  Уведомете Вашия лекар в случай на:
  - приемане на други лекарства
  - бременност или съмнение за бременност
  - кърмене
  - алергия към порфирини
  - чернодробни оплаквания

  Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:
  Photofrin не нарушава способността за шофиране и работа с машини.

  Дозировка и начин на приложение:
  Съдържанието на необходимия брой сухи флакони с Photoirin се разтваря с инфузионен глюкозен разтвор преди инжектиране. Полученият разтвор се прилага венозно бавно (3-5 минути) в доза 2 mg/kg телесно тегло 40-50 часа преди третирането на туморната област с инфрачервена лазерна светлина. Облъчването с лазер се извършва след посочения интервал, за да може лекарството да се задържи в туморните клетки и да се излъчи от здравите тъкани, с изключение на кожата. За локализиране на тумора по време на облъчването се използва ендоскоп. Процедурата се провежда под местна упойка. Използваният лазер е неизгарящ.

  Два дена след третирането с лазерна светлина мъртвата туморна тъкан може да бъде отстранена по време на друга ендоскопска процедура. Четири-пет дена след инжектирането на Photofrin може да бъде насрочена втора процедура на облъчване. Въз основа на по-нататъшни ендоскопски изследвания, по преценка на лекаря, е възможно да се насрочи повторно лечение, не по-рано от 30 дни след първото.

  При пропускане на назначената дата за лазерната процедура, незабавно се обърнете към Вашия лекар!

  Нежелани лекарствени реакции:
  - Пациентите, които приемат Photofrin, ще бъдат фотосензитивни (чувствителни към светлина) и трябва да вземат необходимите предпазни мерки за избягване на пряка слънчева светлина и електрическо осветление (вж. раздел Как да се избегне реакцията на фото чувствителност). Фотосензитивните реакции наподобяват слънчево изгаряне, най-често по лицето и ръцете.
  - Местен оток и възпаление могат да се появят в близост до тумора и да продължат няколко дни, което да причини болки в областта на гръдния кош.
  - Тъй като Photofrin е биологичен продукт, вероятността от появата на алергични реакции не може да бъде изключена. Не са наблюдавани тежки алергични реакции -описани са отделни случаи на обриви.
  - При някои пациенти са наблюдавани следните странични ефекти:

  Стомашно-чревни:
  Запек.
  (Пациенти с рак на хранопровода) гадене и/или запек, болки в корема, повръщане, трудно преглъщане, повръщане на кръв, диария, диспепсия, оток и/или стесняване на хранопровода, кървене на тумора. В редки случаи се наблюдават стомашна язва, чревно запушване, жълтеница, апендицит, възпаление и/или перфорация на хранопровода.

  Дихателни:
  Пневмония, задъхване, затруднено дишане, бронхит.
  (Пациенти с белодробен рак) кървене в белите дробовете, храчки, кашлица. В редки случаи се наблюдават образуване на кръвни съсиреци, запушване на кръвоносните съдове и/или абсцес на белия дроб.
  (Пациенти с рак на хранопровода) течност в белите дробове, възпаление на гърлото, поява на отвор между хранопровода и дихателните пътища. В редки случаи се наблюдават възпаление, кървене и/или белодробен оток, дихателен колапс, хрипове.

  Сърдечносъдови:
  (Пациенти с рак на хранопровода-) аритмия, сърцебиене, сърдечна недостатъчност. В редки случаи се наблюдават инфаркт, синдром на болния синус.

  Други:
  (Пациенти с белодробен рак) безпокойство, треска, безсъние.
  (Пациенти с рак на хранопровода) анемия, болка, безсъние, инфекции на пикочните пътища, афтозен стоматит, болки в гърба, дехидратация, оток, ниско или високо кръвно налягане, отравяне на кръвта, загуба на апетит, загуба на тегло, обърканост, слабост. В редки случаи се наблюдават абнормално зрение, болки в очите, страх от светлина.

  При поява на странични ефекти, незабавно се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.

  Как да се избегне реакцията на фоточувствителност?
  В продължение на най-малко 30 дни е необходимо да се вземат предпазни мерки с цел избягване излагането на кожата и очите на пряка слънчева светлина или ярко изкуствено осветление (вкл. стоматологични и операционни лампи, открити електрически крушки). Някои пациенти могат да останат фоточувствителни в продължение на 90 или повече дни. За да се ускори естествения процес на инактивиране на лекарството в организма, е необходимо излагане на кожата нормално стайно осветление. Не е нужен престой в затъмнена стая.

  Ако се наложи излизане през деня, е необходимо да се носят връхни дрехи с дълги ръкави и крачоли, чорапи, обувки, ръкавици, шапки с широка периферия, тъмни очила. Тези предпазни мерки са необходими и при облачно време, и в превозни средства. Photofrin се активира от инфрачервена светлина, ето защо слънчевите очила, които предпазват от UV-лъчение, не са защитно средство при фоточувствителност.

  Преди да бъде приложен Photofrin, трябва да се вземат всички необходими мерки за предпазване на дома от пряка слънчева светлина (завеси, щори, сенници). Тъй като пациентът става фоточувствителен веднага след инжектирането на Photofrin, е необходимо да носи със себе си облекло и слънчеви очила в деня на процедурата.

  След 30 дни чувствителността на кожата трябва да бъде тествана, като малък участък от нея бъде изложен на слънчева светлина в продължение на 10 минути. Това може да се направи посредством хартиен плик, в който е изрязана дупка с диаметър 6-7 сантиметра и в който се поставя ръката на пациента. Ако до края на следващия ден върху тествания участък не се появят кожни реакции (зачервяване, оток, мехури), пациентът може постепенно да се върне към нормалния си ритъм на живот, като ограничава престоя си на открито през обедните часове на деня. Ако някои от изброените кожни реакции се появят, е необходимо предпазването от пряка слънчева светлина да продължи още две седмици, след което тестът трябва да се повтори.

  Срок на годност и условия за съхранение:
  36 месеца при температура под 25°С. Да не се използва след изтичане- срока на годност. Photofrin трябва да бъде приложен до 3 часа след приготвяне на инжекцията. Приготвената инжекция да се пази от пряка слънчева светлина.

  Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

  Притежател на разрешението за употреба:
  Axcan Pharma International B.V., Engelenkampstraat 72, 613 Ш Sittard, The Netherlands

  Производител:
  Sinclair Pharmaceuticals Ltd., Borough Road, Godalming, Surrey, GU7 2AB

  Последна редакция на информацията:
  9 май 2001г.

  Описание на ФОТОФРИН 15 МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  ФОТОФРИН 15 МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ФОТОФРИН 15 МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ФОТОФРИН 15 МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа