Сайтът използва бисквитки.

 • До -50% ОТСТЪПКА на продукти при болка и температура
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -15% на Шуслерови соли
  Поръчай сега
 • -20% нa хранителни добавки ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ГАБАГАММА ТАБЛ. 600 мг.х 50

  • ГАБАГАММА ТАБЛ. 600 мг.х 50 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка за пациента : Информация за потребителя

  Габагамма 600 mg филмирани таблетки Gabagamma 600 mg film-coated tablets

  Габапентин (Gabapentin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им
  навреди, независимо, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това
  включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:

  2. 3. 4. 5. 6.
  Какво трябва да знаете, преди да приемете Габагамма
  Как да приемате Габагамма
  Възможни нежелани реакции 1
  Как да съхранявате Габагамма
  Съдържание на опаковката и допълнителна информация


  1. Какво представлява Габагамма и за какво се използва
  Габагамма принадлежи към група медикаменти за лечение на епилепсия, както и на периферна невропатна болка (продължителна болка в резултат от увреждане на нервите).
  Активното вещество в Габагамма е габапентин.


  Габапентин се използва за лечение на:

  - Различни форми на епилепсия (припадъци, които в началото са лимитирани в определени части на мозъка, независимо дали припадъка се разпространява към останалите части на мозъка или не). Вашия лекар ще ви предпише Габагамма, за допълнително лечение на Вашата епилепсия, когато досегашното лечение не е достатъчно, за да контролира Вашето състояние. Вие трябва да приемете Габагамма като допълнение към Вашето лечение, освен ако не ви е предписано друго.
  Габагамма може да се използва и самостоятелно за лечение на възрастни и деца над 12 годишна възраст.

  Периферна невропатна болка (продължителна болка в резултат от увреждане на нервите). Различни заболявания, като диабет или херпес зостер, могат да доведат до периферна невропатна болка (първоначално започваща от краката и/или ръцете). Болезнените симптоми може да се опишат като топли, парещи, пулсиращи, стрелкащи, пронизващи, остри, подобни на крампи, болезнени, изтръпващи, вкочаняващи, като игли или топлийки и пр.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Габагамма Не приемайте Габагамма:
  - ако сте алергични към габапентин, соя, фъстъци или някоя от останалите съставки (изброени в точка 6).

  1

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Габагамма. Обърнете специално внимание при употребата на Габагамма
  - Ако страдате от бъбречни заболявания, Вашият лекар може да Ви предпише различна дозировка.
  - Ако сте на хемодиализа и усетите мускулна болка и/или слабост, уведомете за това Вашия лекар.
  - Ако развиете признаци като персистираща стомашна болка, почувствате зле или се влошавате. Свържете се с вашия лекар незабавно, тъй като това могат да бъдат симптоми на остър панкреатит (възпален панкреас).

  При някои пациенти лекувани с антиепилептични средства, като габапентин, се появяват идеи за самонараняване или самоубийство. Ако при Вас се появят такива признаци, незабавно се обърнете към Вашия лекар.

  Важна информация за потенциални възможни сериозни реакции

  Малък брой хора приемащи Габагамма получават алергични реакции или потенциални сериозни кожни реакции, които ако не бъдат лекувани могат да се превърнат в по-сериозен проблем. Трябва да знаете и да следите за такива симптоми, докато приемате Габагамма.
  Прочетете описанието на тези симптоми в т. 4 на тази листовка под „Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако при Вас се прояви някой от следните симптоми след приемането на това лекарство, тъй като могат да бъдат сериозни".
  Мускулна слабост или мускулна болка, особено, ако допълнително сте неразположени или имате повишена температура, могат да бъдат предизвикани от мускулно увреждане, което може да бъде животозастрашаващо и да доведе до проблеми с бъбреците. Вероятно е да забележите промяна в цвета на урината и отклонения в резултатите от кръвните изследвания (особено повишение на креатин фосфокиназата). Свържете се с Вашия лекар незабавно, ако почувствате някой от тези признаци и симптоми.  Други лекарства и Габагамма
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако вземате или сте вземали наскоро други лекарствени продукти, включително и такива, които се отпускат без лекарска рецепта.

  Лекарства съдържащи морфин
  Ако приемате каквито и да е лекарствени продукти съдържащи морфин, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, тъй като морфинът може да засили ефекта на Габагамма.


  Габагамма
  Не се очаква да реагира с други антиепилептични медикаменти или с противозачатъчни таблетки.
  Може да повлияе резултатите от някои лабораторни тестове; ако е необходимо да правите изследване на урина, информирайте лекаря или служителя в лабораторията/болницата какъв медикамент приемате.


  Антиациди при стомашно разтройство
  Ако Габагамма се приема едновременно с антиацидни лекарствени продукти, съдържащи алуминий и магнезий, абсорбцията на Габагамма от стомаха може да се намали. Следователно, препоръчително е Габагамма да се взема поне два часа след приема на антиацида.

  Габагамма с храна и напитки
  Габагамма може да се приема с храна или без храна. Бременност и кърмене
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете което и да е лекарство

  Габагамма не трябва да се приема по време на бременност, освен ако Вашият лекуващ лекар не Ви каже/предпише друго. При жени с детероден потенциал трябва да се прилага ефективна контрацепция.


  Не са известни проучвания, които специфично да разглеждат употребата на габапентин при бременни жени, но употребата на други лекарствени продукти за лечението на гърчове са показали увеличен риск от увреждане развитието на бебето, особенно когато едновременно са използвани няколко (повече от едно) антиепилептични лекарства . Следователно, по време на бременност можете да приемате само едно антиепилептично лекарство, но само когато е възможно и само след предписание от Вашия лекар.


  Не спирайте внезапно приема на този лекарствен продукт, защото това може да доведе до внезапни пристъпи на заболяването, които могат да имат сериозни последици върху Вас и Вашето бебе.


  Свържете се незабавно с Вашия лекар при поява на бременност, съмнение за бременност или ако планирате бременност, докато приемате Габагамма.


  Кърмене
  Габапентин, активната субстанция на Габагамма, се отделя в майчиното мляко. Тъй като не е известно какъв е ефектът върху кърмачета, не се препоръчва да кърмите детето си докато приемате Габагамма.  Шофиране и работа с машини
  Габагамма може да предизвика главозамайване, сънливост и чувство на умора. Не трябва да шофирате, да работите със сложни машини, или да се ангажирате с рисковани дейности, докато не се уверите, че този лекарствен продукт не влияе на способността Ви да изпълнявате тези дейности.


  Габагамма съдържа лецитин. Ако Вие сте алергичен към фъстъци или соя, моля не вземайте този лекарствен продукт.


  3. Как да приемате Габагамма


  Винаги приемайте Габагамма точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.


  Вашият лекар ще определи подходящата за Вас доза.
  Ако имате чувството, че ефектът на Габагамма е прекалено силен или слаб, обсъдете това с Вашия лекар или фармацевт.


  Ако сте възрастен пациент (над 65 годишна възраст), трябва да приемате Габагамма в обичайните дози, освен ако имате проблеми с бъбреците. Вашият лекар ще Ви предпише различна схема на дозировка, ако имате проблеми с Вашите бъбреци.
  Продължавайте да вземате Габагамма, докато Вашия лекар не реши, че трябва да спрете приема. Дозировка при лечение на епилепсия
  Габагамма не се препоръчва за лечение на деца, на възраст под 6 години. Възрастни и юноши
  Вземете необходимия брой таблетки, според предписанието на Вашия лекар. Той ще Ви предпише доза, която ще се увеличава постепенно. Стартовата доза ще бъде между 300 mg и 900 mg всеки ден. Дозата
  може да се увеличи стъпаловидно до максимума от 3600 mg дневно и Вашият лекар ще Ви каже как да разпределите тази доза на три приема в рамките на деня, т.е. веднъж сутрин, веднъж вечер.


  Деца на/над 6 годишна възраст:
  Дозите за деца се определят от лекуващия лекар и се изчисляват според теглото на детето
  Започва се с ниска първоначална доза, която постепенно се увеличава


  3 доза за контрол на епилепсия е 25-35 mg/kg телесно тегло/дневно. Принципно се предписва разделена на 3 приема, като таблетка(и) се приемат всеки ден - обикновено веднъж сутрин, веднъж следобед и веднъж вечер.


  Дозировка при лечение на периферна невропатна болка


  Възрастни
  Вземете необходимия брой таблетки, според предписанието на Вашия лекар. Той ще Ви предпише доза, която ще се увеличава постепенно. Стартовата доза ще бъде между 300 mg и 900 mg всеки ден. Дозата може да се увеличи стъпаловидно до максимума от 3600 mg дневно и Вашият лекар ще Ви каже как да разпределите тази доза на три приема в рамките на деня, т.е. веднъж сутрин, веднъж следобед и веднъж вечер.


  Ако имате проблеми с бъбреците или сте подложен на хемодиализа.
  Вашият лекар ще Ви предпише различна схема на дозировка, ако имате проблеми с Вашите бъбреци или сте подложен на хемодиализа.


  Начин на приложение
  Таблетките Габагамма са за перорално приложение. Винаги приемайте таблетките цели и с достатъчно количество вода.  Ако приемете повече от необходимата доза Габагамма
  Дози, по-високи от препоръчителните, може да доведат до засилване на нежеланите лекарствени реакции, включително: загуба на съзнание, замаяност, двойно виждане, завлачен говор, сънливост и диария. Ако сте приели Габагамма в доза, по-висока от тази която Ви е предписал лекар, свържете се с Вашия лекар веднага или идете до най-близкото спешно отделение. Вземете с Вас каквото е останало от таблетките заедно с опаковката и етикета, така че в болницата да могат лесно да разпознаят какъв медикамент сте вземали.


  Ако сте пропуснали да приемете Габагамма
  Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете я възможно най-бързо, освен ако не е дошло времето за следващия прием. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.


  Ако сте спрели приема на Габагамма
  Не спирайте приема на Габагамма, освен ако Вашият лекар не Ви е казал да прекратите приема. Ако Вашето лечение трябва да се спре, то това трябва да стане постепенно в продължение на период от минимум една седмица. Ако спрете приема на Габагамма внезапно, без лекарско указание, се увеличава рискът от припадъци.


  Ако имате някакви допълнителни въпроси във връзка с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Габагамма може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако при Вас се прояви някой от следните симптоми след приемането на това лекарство, тъй като могат да бъдат сериозни:
  - тежки кожни реакции изискващи незабавно внимание, подуване на устните и лицето; кожен обрив и зачервяване и/или косопад (това могат да бъдат симптоми на сериозна алергична peaкция
  - непрекъсната стомашна болка, от която Ви се гади или Ви се повръща може да бъде симптом на остър панкреатит (възпаление на панкреаса)


  Габагамма може да причини сериозна или животозастрашаваща алергична peaкция,която може да засегне Вашата кожа или други части на Вашето тяло, като черен дроб или кръвни клетки, вие може имате или да нямате обрив при този вид реакция. Може да се наложи да Ви хоспитализират или да спрете приема на Габагамма.


  Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако получите някой от следните симптоми:
  ? кожен обрив
  ? уртикария
  ? треска
  ? подути лимфни възли, които не изчезват
  ? подуване на устните и езика
  ? пожълтява не на кожата или бялото на очите
  ? необичайна поява на сининни или кървене
  ? тежка умора или слабост
  ? неочаквана мускулна болка
  ? чести инфекции


  Тези симптоми могат да бъдат първите признаци на сериозна реакция. Трябва да бъдете прегледани от лекар, който да прецени дали е необходимо да продължите да приемате Габагамма.


  Ако сте на хемодиализа и забележите поява на мускулна болка и/или слабост, моля уведомете Вашия лекар.


  Други нежелани лекарствени реакции:


  Много чести нежелани реакции (може да засегнат повече от 1 на 10 пациенти):
  • вирусна инфекция;
  • чувство за сънливост, главозамайване, липса на координация;
  • чувство на умора, треска.


  Чести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10 пациенти):
  • пневмония, дихателна инфекция, инфекция на пикочните пътища, възпаление на ухото или други инфекции;
  • намаляване на броя на белите кръвни клетки;
  • анорексия, засилен апетит;
  • ярост спрямо другите, обърканост, променливи настроения, депресия, тревожност, нервност, затруднено мислене;
  • конвулсии, резки движения, затруднение в говора, загуба на паметта, тремор, затруднено заспиване, главоболие, чувствителна кожа, намалена чувствителност (вкочаненост), затруднена координация, необичайни очни движения, засилени, намалени или липсващи рефлекси;
  • замъглено зрение, двойно виждане;

  замайване;
  високо кръвно налягане, зачервяване или разширяване на кръвоносните съдове; затруднено дишане, бронхит, болки в гърлото, кашлица, сухота в носа;
  повръщане, гадене, проблем със зъбите, възпалени венци, диария, стомашни болки, стомашно
  разстройство, запек, сухота в устата или гърлото, газове;
  оток на лицето, синки, обрив, сърбеж, акне;
  ставна болка, мускулна болка, болки в гърба, потрепване;
  затруднена ерекция (импотентност);
  оток на краката и ръцете, затруднено ходене, слабост, болка, чувство на неразположение, грипоподобни симптоми;
  намаляване на броя на белите кръвни клетки, увеличаване на теглото;
  При клинични наблюдения у деца допълнително, често са докладвани агресивно поведение и реакции
  Нечести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 100 пациенти):
  случайни наранявания, счупвания, охлузвания.


  • алергични реакции, подобни на обриви;
  • затруднено придвижване
  • сърцебиене;
  • подуване на лицето, тялото и крайниците;
  • анормални резултати на кръвни тестове, насочващи към проблеми с черния дроб.


  След въвеждането налекарствення продукт на пазара са докладвани следните нежелани лекарствени реакции:
  • намаление в броя на тромбоцитите (клетките, отговорни за кръвосъсирването);
  • халюцинации;
  • проблеми с анормални движения като тикове, резки тикови движения и схващания;
  • шум в ушите;
  • група от странични ефекти, които могат да включват подути лимфни възли (изолирани малки повдигнати бучки под кожата), повишена температура, обрив и възпаление на черния дроб, получени едновременно
  • пожълтяване на кожата и очите (жълтеница), възпаление на черния дроб;
  • остра бъбречна недостатъчност, задръжане на урина;
  • увеличаване на тъканта в гърдата, уголемяване на гърдите;
  • нежелани реакции, следствие от рязкото спиране на лечението с габапентин (тревожност, затруднено заспиване, чувство на неразположение, болка, изпотяване), гръдна болка;
  • колебания на кръвнозахарното ниво при пациенти с диабет;
  • разкъсване на мускулни влакна (рабдомиолиза);
  • отклонения в резултатите от кръвните тестове (повишение на креатин фосфокиназата). Други възможни нежелани реакции
  Лецитинът може много рядко да причини алергични реакции. Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:


  България
  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.:+35 928903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.  5. Как да съхранявате Габагамма

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху опаковката и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква някакви специални условия за съхранение. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.Попитайте Ващия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Габагамма
  • Активно вещество: габапентин. Всяка филмирана таблетка съдържа 600 mg габапентин.
  • Останалите съставки (помощни вещества) са:

  - Ядро на таблетката: макрогол 4000; прежелатинизирано царевично нишесте; колоиден безводен силициев диоксид; магнезиев стеарат;
  - Филмиращо покритие: поли(винилов) алкохол; титанов диоксид (Е171); талк; соев лецитин; ксантанова гума.
  Как изглежда Габагамма 600 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката
  Филмирани таблетки


  Габагамма 600 mg филмирани таблетки са бели, продълговати филмирани таблетки със специфично релефно лого (600) от едната страна.


  Картонени опаковки с PVC/алуминиеви блистери съдържащи: 20 филмирани таблетки 50 филмирани таблетки 100 филмирани таблетки 200 филмирани таблетки
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба и производител

  Притежател на разрешението за употреба Worwag Pharma GmbH & Co. KG Calwer Str. 7 D-71034 BGblingen Германия


  Производители ZAMBON S.p.A.
  Via Delia Chimica 9
  36100 Vicenza
  Италия


  Dragenopharm Apotheker Pueschl GmbH Goellstrasse 1 84529 Tittmoning Германия


  Medis International a.s. Production plant Bolatice Prumyslova 961/16 747 23 Bolatice Република Чехия


  W6rwag Pharma GmbH & Co. KG Calwer Str. 7 71034 Boblingen
  Германия


  За допълнителна информация относно това лекарство, моля, свържете се с локалния представител на
  притежателя на разрешението за употреба:
  България
  ТГГВьорваг Фарма ГмбХ & Ко.КГ кв."Студентски град"
  ул."Проф.Рашо Рашев" 4, бл.14а, ет.1
  1700-София
  Тел.: 02 462 71 58/02 862 28 11 E-mail: office@woerwagpharma.bg


  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИЗ със следните имена:
  Германия: Gabagamma 600 mg/800 mg Filmtabletten България: Габагамма 600 / 800 mg филмирани таблетки Република Чехия: Gabagamma 600 mg/800 mg Унгария: Gabagamma 600 mg/800 mg filmtabletta Полша: GABAGAMMA 600/800 Румъния: Gabagamma 600/800 Словакия: Gabagamma 600/800


  Дата на последно преразглеждане на листовката: 07 / 2014
  2  2  2

  5  5  5

  Описание на ГАБАГАММА ТАБЛ. 600 мг.х 50

  ГАБАГАММА ТАБЛ. 600 мг.х 50 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ГАБАГАММА ТАБЛ. 600 мг.х 50 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ГАБАГАММА ТАБЛ. 600 мг.х 50 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа