Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при стомашен дискомфорт и киселини
  Поръчай сега
 • -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • до -25% нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • ГЛЕПАРК ТАБЛ 0,088МГ

  • ГЛЕПАРК ТАБЛ 0,088МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ 3А ПОТРЕБИТЕЛЯ

  GLEPARK 0,088 mg tablets/ ГЛЕПАРК 0,088 mg таблетки
  GLEPARK 0,18 mg tablets/ ГЛЕПАРК 0,18 mg таблетки
  GLEPARK 0,35 mg tablets/ ГЛЕПАРК 0,35 mg таблетки
  GLEPARK 0,7 mg tablets/ ГЛЕПАРК 0,7 mg таблетки
  Pramipexole / Прамипексол

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ГЛЕПАРК и за какво се използва
  2. Преди да приемете ГЛЕПАРК
  3. Как да приемате ГЛЕПАРК
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ГЛЕПАРК
  6. Допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ГЛЕПАРК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  ГЛЕПАРК се отнася към група лекарства, наречени допаминови агонисти, които стимулират допаминовите рецептори в мозъка. Стимулирането на допаминовите рецептори предизвиква нервни импулси в мозъка, което спомага за контролиране на движенията на тялото.
  ГЛЕПАРК се използва за лечение на симптомите на първична болест на Паркинсон. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с леводопа (друго лекарство за лечение на болест на Паркинсон).

  2.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ГЛЕПАРК
  НЕ приемайте ГЛЕПАРК
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към прамипексол или към някоя от останалите съставки на таблетките (вж. точка 6, „Допълнителна информация").
  Обърнете специално внимание при употребата на ГЛЕПАРК
  Преди да започнете да приемате това лекарство, информирайте Вашия лекар ако Вие или Вашето семейство/болногледач забележите, че проявявате склонност или непреодолимо желание да се държите по начин, който е необичаен за Вас или не можете да устоите на импулсите, подтиците или изкушението да извършвате определени действия, с които може да се нараните или да нараните околните. Подобно поведение се нарича нарушен контрол над импулсите и може да включва пристрастеност към хазарт, прекомерно ядене или харчене, прекомерно силно
  желание или натрапчиви сексуални мисли или представи. Може да се наложи Вашият лекар да направи преоценка или да спре лечението Ви.
  Информирайте Вашия лекар, ако имате (сте имали) или развиете някакво заболяване или симптоми, особено следните:
  - бъбречно заболяване.
  - халюцинации (виждане, чуване или усещане на неща, които не съществуват). Повечето халюцинации са зрителни.
  - дискинезия (например необичайни, неволеви движения на крайниците)
  Ако имате напреднала болест на Паркинсон и приемате също леводопа е възможна появата на дискинезия по време на повишаване на дозата на ГЛЕПАРК.
  - сънливост и епизоди на внезапно заспиване.
  - промени в поведението (например патологична склонност към хазарт, прекомерна склонност към пазаруване), повишено либидо (т.е. повишено сексуално желание), склонност към преяждане.
  психози (например сравними със симптомите при шизофрения), зрителни нарушения. Трябва редовно да правите очни прегледи през периода на лечение с ГЛЕПАРК.
  тежко сърдечно или съдово заболяване. Необходимо е редовно контролиране на кръвното Ви налягане, особено при започване на лечението. Това е нужно, за да се избегне ортостатична хипотензия (рязко понижаване на кръвното налягане при изправяне на крака).

  Деца и юноши
  Не се препоръчва употребата на ГЛЕПАРК при деца или юноши под 18 години. Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително лекарства, билкови препарати, лечебни храни или добавки, отпускани без рецепта.
  Трябва да избягвате приема на ГЛЕПАРК едновременно с антипсихотични лекарства.
  Бъдете внимателни, ако приемате следните лекарства:
  циметидин (за лечение на повишена стомашна киселинност и стомашни язви) амантадин (което може да бъде използвано за лечение на Паркинсонова болест)
  - мексилетин (за лечение на нарушен сърдечен ритъм, състояние известно като вентрикуларна аритмия)
  - зиновудин (което може да бъде използвано за лечение на сивдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН), заболяване на именната система при хората)
  - цисплатин (за лечение на различни видове рак)
  хинин (който може да бъде използван за предотвратяване на болезнените нощни крампи на краката и за лечение на тип малария, известна като малария фалципарум (злокачествена малария))
  - прокаинамид (за лечение на неравмомерен сърдечен ритъм).
  Ако приемате леводопа, препоръчително е да се намали дозата на леводопа, когато започвате лечение с ГЛЕПАРК.
  Бъдете внимателни, ако приемате лекарства, които Ви действат успокояващо (имате седативен ефект) или ако пиете алкохол. В такива случаи ГЛЕПАРК може да повлияе върхуспособността Ви за шофиране и работа с машини.

  Прием на ГЛЕПАРК с храна и напитки
  Трябва да внимавате, когато пиете алкохол по време на лечението с ГЛЕПАРК. ГЛЕПАРК може да бъде приеман със или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода.

  Бременност и кърмене
  Информирайте Вашия лекар, ако сте бременна, смятате, че може да сте бременна или възнамерявате да забременеете. Вашият лекар ще обсъди с Вас дали да продължите да приемате ГЛЕПАРК.
  Ефектът на ГЛЕПАРК върху плода не е известен. Следователно не трябва да приемате ГЛЕПАРК, ако сте бременна, освен ако Вашият лекар не Ви посъветва за това. ГЛЕПАРК не трябва да се приема през периода на кърмене. ГЛЕПАРК може да намали образуването на кърма. Може също да премине в кърмата и да повлияе на Вашето дете. В случай че употребата на ГЛЕПАРК е наложителна, кърменето трябва да се преустанови.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  ГЛЕПАРК може да предизвика халюцинации (виждане, чуване или усещане на неща, които не съществуват). Ако това се случи, не шофирайте и не използвайте машини.
  ГЛЕПАРК се свързва със сомнолентност (сънливост) и епизоди на внезапно заспиване, особено при пациенти с болест на Паркинсон. Ако изпитвате тези нежелани реакции, не шофирайте и не използвайте машини. Моля, информирайте Вашия лекар, ако това се случи.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ГЛЕПАРК
  Винаги приемайте ГЛЕПАРК точно както Ви е казал Вашият лекар. Вашият лекар ще Ви посъветва каква е правилната доза.
  Можете да приемате ГЛЕПАРК със или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода. Дневната доза се разпределя поравно на три отделни приема.
  През първата седмица обичайната дневна доза е 1 таблетка ГЛЕПАРК 0,088 mg три пъти на ден (равняваща се на 0,264 mg дневно):
  Дозата ще бъде увеличавана на всеки 5-7 дни, според указанията на Вашия лекар, до овладяването на симптомите Ви (поддържаща доза).
  Обичайната поддържаща доза е 1,1 mg на ден. Може обаче да се наложи допълнително увеличаване на дозата Ви. Ако е необходимо, Вашият лекар може да увеличи дозата Ви до максимум 3,3 mg прамипексол на ден. Възможна е и по-ниска поддържаща доза от три таблетки ГЛЕПАРК 0,088 mg на ден.

  Пациенти с бъбречно заболяване
  Ако имате умерено или тежко бъбречно заболяване, Вашият лекар ще Ви предпише по-ниска доза. В такъв случай ще трябва да приемате таблетките само един или два пъти на ден. Ако имате умерено бъбречно заболяване, обичайната начална доза е 1 таблетка ГЛЕПАРК 0,088 mg два пъти на ден. При тежко бъбречно заболяване, обичайната начална доза е само 1 таблетка ГЛЕПАРК 0,088 mg един път на ден.
  Ако сте приели повече от необходимата доза ГЛЕПАРК
  Ако по случайност сте приели твърде много таблетки
  трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар или с най-близкия център за спешна помощ за консултация.
  - могат да се появят повръщане, безпокойство или някои от нежеланите реакции, описани в точка 4 „Възможни нежелани реакции".
  Ако сте пропуснали да приемете ГЛЕПАРК
  Не се тревожете. Просто пропуснете напълно тази доза и приемете следващата доза в обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на ГЛЕПАРК
  Не спирайте приема на ГЛЕПАРК, без преди това да сте се посъветвали с Вашия лекар. Ако се налага да спрете приема на това лекарство, Вашият лекар ще намали дозата постепенно. Това ще намали риска от влошаване на симптомите.
  Ако имате болест на Паркинсон не трябва да спирате внезапно приема на ГЛЕПАРК. Внезапното спиране може да причини състояние, наречено невролептичен малигнен синдром което може да бъде значителен риск за здравето. Симптомите включват: акинезия (загуба на мускулна подвижност)
  сковаване на мускулите
  - висока температура
  - нестабилно кръвно налягане
  - трахикардия (ускорен сърдечен ритъм)
  - объркване
  - пълна загуба на съзнание (т.е. кома)
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Може да получите следните нежелани реакнии:
  • Неспособност да устоите на импулсите да извършвате определени дейности, които могат да бъдат вредни, в това число:
  o Силен импулс към прекомерен хазарт въпреки сериозните лични или семейни последствия;
  o Нарушен или повишен сексуален интерес или поведение, което може значително да Ви притеснява или да притеснява околните, например повишено сексуално желание;
  o Неконтролируемо желание за пазаруване или харчене на пари;
  o Прием на прекомерно количество храна (прием на големи количества храна за кратък период от време) или компулсивно ядене (прием на по-голямо количество храна от нормалното и повече от необходимото, за да задоволите глада си).
  Информирайте Вашия лекар, ако имате подобно поведение; той ще обсъди с Вас как да се справите или как да потиснете тези симптоми.
  Както всички лекарства, ГЛЕПАРК може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Оценката на тези нежелани реакции се основава на следните категории според честотата на проявяване:
  Много чести: засягат повече от 1 на 10 потребители
  Чести: засягат 1 до 10 на 100 потребители
  Нечести: засягат 1 до 10 на 1 000 потребители
  Редки: засягат 1 до 10 на 10 000 потребители
  Много редки: засягат по-малко от 1 на 10 000 потребители

  Ако страдате от болест на Паркинсон, може да получите следните нежелани реакции: Много чести:
  Дискинезия (например необичайни, неволеви движения на крайниците) Сънливост
  - Замаяност
  - Гадене
  Чести:
  - Халюцинации (виждане, чуване или усещане на неща, които не съществуват
  - Объркване
  - Умора
  - Задържане на течност, обикновено в долните крайници (периферен едем)
  - Главоболие
  - Патологични сънища
  - Запек
  - Безсъние (инсомния)
  - Порив за необичайно поведение
  - Зрително нарушение
  - Повръщане
  - Загуба на тегло, включително намален апетит
  - Хипотензия (ниско кръвно налягане)
  Нечести:
  - Параноя (напр. прекомерен страх за собственото здраве) Видения
  Прекалена сънливост през деня и епизоди на внезапно заспиване
  - Амнезия (нарушение на паметта)
  Хиперкинезия (учестени движения и неспособност за оставане в покой)
  - Увеличаване на телесното тегло
  - Повишено сексуално желание (т.е. повишено либидо)
  - Алергични реакции (напр. обрив, сърбеж, реакции на свръхчувствителност)
  - Прилошаваме
  - Патологична склонност към хазарт, особено при приемащи високи дози ГЛЕПАРК
  - Повишена сексуалност
  - Прекомерна склонност към пазаруване
  - Диспнея (затруднено дишане)
  - Пневмония (инфекция на белите дробове)
  - Сърдечна недостатъчност (сърдечни проблеми, които могат да предизвекат задух или подуване на глезените)*
  - Прекомерно ядене (склонност към преяждане, хиперфагия)
  - Неадекватна секреция на антидиуретичен хормон
  - Безпокойство
  - Хълцане
  За нежеланите реакции, отбелязани със * не е възможно точно определяне на честотата, тъй като тези нежелани рекации не са наблюдавани в клиничните проучвания при 2762 пациенти, лекувани с прамипексол. Честотата им вероятно не е по-висока от тази в категорията „нечести".
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ГЛЕПАРК
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте ГЛЕПАРК след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера.
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина. Τози лекарствен продукт не изисква специални температурни условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа ГЛЕПАРК Активното вещество е прамипексол.
  Всяка таблетка ГЛЕПАРК 0,088 mg съдържа 0,088 mg прамипексол (pramipexole) база (под формата на 0,125 mg прамипексолов дихидрохлорид монохидрат (pramipexole dihydrochloride monohydrate)).
  Всяка таблетка ГЛЕПАРК 0,18 mg съдържа 0,18 mg прамипексол (pramipexole)) база (под формата на 0,25 mg прамипексолов дихидрохлорид монохидрат (pramipexole dihydrochloride monohydrate)).
  Всяка таблетка ГЛЕПАРК 0,35 mg съдържа 0,35 mg прамипексол (pramipexole)) база (под формата на 0,5 mg прамипексолов дихидрохлорид монохидрат (pramipexole dihydrochloride monohydrate)).
  Всяка таблетка ГЛЕПАРК 0,7 mg съдържа 0,7 mg прамипексол (pramipexole)) база (под формата на 1,0 mg прамипексолов дихидрохлорид монохидрат (pramipexole dihydrochloride monohydrate)).
  Другите съставки са: манитол (Е 421); царевично нишесте; повидон Κ 30 (Е 1201); силициев диоксид, колоиден безводен; магнезиев стеарат (Е470Ь)

  Как изглежда ГЛЕПАРК и какво съдържа опаковката
  ГЛЕПАРК 0,088 mg таблетки: кръгли, бели, плоски таблетки със скосени ръбове, с надпис „РХ" от едната страна и без обозначения от другата страна.
  ГЛЕПАРК 0,18 mg таблетки: кръгли, бели, плоски необвити таблетки със скосени ръбове, с гравирани „РХ" и „1" от всяка страна на делителната черта от едната страна и с делителна черта от другата страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  ГЛЕПАРК 0,35 mg таблетки: кръгли, бели, плоски необвити таблетки със скосени ръбове, с гравирани „РХ" и „2" от всяка страна на делителната черта от едната страна и с делителна черта от другата страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  ГЛЕПАРК 0,7 mg таблетки: кръгли, бели, плоски необвити таблетки със скосени ръбове, с гравирани „РХ" и от всяка страна на делителната черта от едната страна и с делителна черта от другата страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  Таблетките ГЛЕПАРК 0,088 mg, 0,18 mg, 0,35 mg, 0,7 mg се предлагат в алуминиеви блистери; една опаковка съдържа 30 или 100 таблетки
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба

  Притежател на разрешението за употреба
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. City Tower, Hvězdová 1716/2b
  140 78 Praha 4 Чешка Република
  Производители
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. City Tower, Hvězdová 1716/2b 140 78 Praha 4 Чешка Република
  Glenmark Generics (Europe) Limited
  Building 2, Croxley Green Business Park, Croxley Green
  Hertfordshire, WD18 8YA
  Обединено Кралство

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ББО под следните имена:
  Холандия Glepark 0.088 mg/ 0.3 5 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg Tabletten
  Чешка Република Glepark 0.088 mgf 0.35 mg/ 0Л 8 mg/ 0.7 mg
  Дания Glepark
  Финландия Glepark 0.088 mg(0.35 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg
  Германия Glepark 0.088 mg/ 0.35 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg Tabletten
  Гърция Glepark 0.088 mg/ 0.3 5 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg
  Унгария Pramipexole Glenmark tabletta
  Ирландия Glepark 0.088 mg/ 0.35 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg
  Литва Glepark 0.088 mg/ 0.35 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg
  Румъния Glepark 0.088 mg/ 0.35 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg
  Словакия Glepark 0.088 mg/ 0.35 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg
  Испания Glepark 0.088 mg/ 0.35 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg comprimidos
  Обединено Кралство Glepark 0.088 mg/0.3 5 mg/ 0.18 mg/ 0.7 mg tablets

  Дата на последно преразглеждане на листовката: 03/2013

  Описание на ГЛЕПАРК ТАБЛ 0,088МГ

  ГЛЕПАРК ТАБЛ 0,088МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ГЛЕПАРК ТАБЛ 0,088МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ГЛЕПАРК ТАБЛ 0,088МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа