Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ГЛЕТОР ТАБЛ 20МГ

  • ГЛЕТОР ТАБЛ 20МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Глетор 10 mg филмирани таблетки
  Глетор 20 mg филмирани таблетки
  Глетор 40 mg филмирани таблетки
  Аторвастатин

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  В тази листовка:
  1 .Какво представлява Глетор и за какво се използва
  2 .Какво трябва да знаете, преди да приемете Глетор
  3. Как да приемате Глетор
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Глетор
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1.Какво представлява Глетор и за какво се използва
  Глетор е лекарствен продукт, понижаващ лилидите в кръвта. Глетор се използва като добавка към промяната в диетата за намаляване на количеството на кръвните липиди като холестерол и триглицериди, когато резултатите от прилагането на диета с ниско съдържание на мазнини и друго лечение като физически упражнения и нов стил на живот не са задоволителни. Глетор се прилага и като допълнение към лечението с други лекарства за понижаване на липидите в кръвта.
  Глетор може да се използва за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдова болест, като ангина пекторис (исхемична болест на сърцето, стенокардия) или сърдечни пристъпи (миокарден инфаркт). Това се постига чрез намаляване на холестерола в кръвта.
  Холестеролът е субстанция, която естествено се намира в тялото, необходима за нормалния растеж. Въпреки това, ако има твърде много холестерол във Вашата кръв, той може да се натрупа по стените на кръвоносните съдове, които накрая може да се запушат. Това е една от най-често срещаните причини за сърдечно заболяване. Прието е, че повишените нива на холестерола увеличават риска от сърдечно заболяване. Други фактори, които ще повишат риска от сърдечно заболяване, включват високо кръвно налягане, диабет, наднормено тегло, обездвижване, тютюнопушене или фамилна анамнеза за сърдечно заболяване.

  2.Какво трябва да знаете, преди да приемете Глетор
  Не приемайте Глетор:
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6); ако алергия (свръхчувствителност) са наблюдавани във връзка с употребата на сходни лекарствен продукт за понижаване на нивото на липидите; ако имате заболяване на черния дроб;
  ако имате мускулно заболяване (миопатия); по време на бременност и кърмене;
  ако сте жена в детеродна възраст и не употребявате сигурни противозачатъчни средства, ако сте имали неизяснени анормални стойности на чернодробните ензими в кръвта.
  Обърнете специално внимание при употребата на Глетор:
  ако в миналото сте прекарали чернодробно заболяване или употребявате големи количества алкохол;
  ако имате нарушена функция на бъбреците;
  ако имате забавен метаболизъм, дължащ се на намалена функция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм);
  ако сте над 70-годишна възраст;
  ако имате анамнеза за наследствена миопатия;
  ако сте имали миопатия, дължаща се на употребата на лекарства за понижаване на липидите в кръвта;

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Глетор, ако имате тежка респираторна (дихателна) недостатъчност.
  Ако усетите необяснима мускулна болка (миалгия), крампи, чувствителност или умора» особено ако са съпроводени с чувство за дискомфорт или повишена температура, незабавно уведомете Вашия лекар, тъй като може да се наложи прекратяване на лечението с Глетор или намаляване на дозата.
  Възможно е преди началото и по време на лечението с Глетор Вашият лекар да поиска измерване на холестерола, кръвен статус и проверка на параметрите на чернодробната функция.
  Докато приемате това лекарство, Вашият лекар ще Ви наблюдава внимателно, ако имате диабет или сте изложени на риск от развиване на диабет. Вие вероятно сте изложени на риск от развиване на диабет ако имате високи нива на захар или мазнини в кръвта, наднормено тегло и имате високо кръвно налягане.

  Други лекарства и Глетор
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Някои лекарства могат да повлияят действието на Глетор, както и Глетор може да окаже влияние върху действието на други лекарства.
  Обърнете внимание при едновременната употреба на Глетор и следните лекарства, тъй като се повишава риска от миопатия, което в редки случаи може да е сериозно и да доведе до увреждане на бъбреците:
  циклоспорин (имуносупресант); някои антибиотици (еритромицин, кларитромицин); противогьбични лекарства (итраконазол); нефазодон (антидепресант);
  ниацин и езетимиб (понижаващ холестерола лекарствен продукт); гемфиброзил и други фибрати (понижаваш холестерола лекарствен продукт); някои бета-блокери, използвани при ангина или високо кръвно налягане, напр. верапамил, дилтиазем, амлодипин НГУ-протеазни инхибитори.
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате варфарин (антикоагуланти), дигокоин (антиаритмично средство), перорални контрацептиви (съдържащи норетистерон и/или етинил естрадиол), колестипол (понижаващ холестерола лекарствен продукт) или антиациди
  (продукти, съдържащи магнезиев или алуминиев хидроксид), тъй като ефикасността на тези лекарства може да се повиши или понижи или те могат да намалят ефекта на Глетор жълт кантарион (лекарство от растителен произход за лечение на лека депресия) -рифампицин (антибиотик)
  -ефавиренц (лекарство, използвано при лечение на СПИН)
  Глетор с храна, напитки и алкохол
  Този лекарствен продукт може да се приема с или без храна.
  Не пийте много сок от грейпфрут по време на лечението, защото може да повлияе ефекта на Глетор.
  Избягвайте приема на твърде много алкохол докато приемата това лекарство. Виж в раздел 2 „Обърнете специално внимание при употребата на Глетор" за подробности.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Бременност
  Не приемайте Глетор ако сте бременна. Жени в детеродна възраст трябва да вземат сигурни мерки за контрацепция по време на лечението с Глетор. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да вземате което и да е лекарство по време на бременност.
  Кърмене
  Не приемайте Глетор ако кърмите. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да вземате което и да е лекарство ако кърмите.

  Шофиране и работа с машини
  Глетор не оказва влияние върху способноста за шофиране и работа с машини.

  3.Как да приемате Глетор
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Глетор се взима един път на ден. Лекарството може да се приема по всяко време на деня с или без храна.
  Не забравяйте да продължите специалната диета и променения начин на живот по време лечението с Глетор.
  Началната доза се определа от нивото на холестерола и целта на лечението. Обичайната начална доза е 10 mg на ден. Вашият лекар може да Ви посъветва да промените тази доза след 4 или повече седмици.
  Максималната дневна доза е 80 mg веднъж дневно. Дневната доза може да се приема еднократно.
  Нарушена бъбречна функция
  Не е необходимо коригиране на дозата. Следвайте указанията на Вашия лекар.
  Употреба при деца и юноши от 4 до 17 години
  Употребата на Глетор от деца трябва да се наблюдава от специалист.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Глетор
  Ако сте приели повече от необходимата доза Глетор, свържете се с лекар, спешно отделение в болница или фармацевт.

  Ако сте пропуснали да приемете Глетор
  Ако сте забравили да вземете една доза, вземете я веднага след като сте си спомнили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Следните нежелани реакции са сериозни и изискват незабавно действие, в случай, че се прояват. Незабавно трябва да спрете приема на Глетор и да се свържете с лекар ако се прояват следните симптоми:
  Много редки нежелани ефекти, засягащи по-малко от 1 пациент от 10 000:
  • Подуване на лицето, езика или дихателната тръба, което може да предизвика голямо затруднение при дишане (ангиоедем)
  • Внезапна алергична реакция със затруднено дишане, обрив, хриптене и рязко спадане на кръвното налягане (анафилаксия)
  • Тежък, обширен, кожен обрив с мехури (синдром на Стивън-Джонсън, токсична епидермална некролиза)
  • Жълта кожа, тъмна урина и отпадналост, които може да са симптоми на проблеми с черния дроб
  Редки нежелани реакции, засягащи от 1 до 10 пациента от 10 000
  • Мускулна слабост, чувствителност или болка, които могат да се развият до сериозно, потенциално животозастрашаващо състояние (рабдомиолиза). Това състояние може да се развие без видима причина (напр. не е свързано с натоварване на мускулите).
  Наблюдавани са следните нежелани реакции:
  Чести (засягат 1-10 от 100 пациента): Запек, газове, диспепсия (лошо храносмилане), гадене, диария, свръхчувствителност, безсъние, главоболие, виене на свят, кожна чувствителност, като парене, боцкане, сърбеж или изтръпване, без видима физическа причина (парестезия, намалена чувствителност на допир), обрив, сърбеж, мускулна болка (миалгия), болка в ставите (артрапгия), умора, болка в гърдите и гърба, периферен оток, слабост.
  Нечести (засягат 1-10 от 1 000 пациента): загуба на апетит, повръщане, намалена способност за съсирване на кръвта (тромбоцитопения), косопад, оплешивяване (алопеция), увеличаване или намаляване на нивата на кръвната захар, възпаление на панкреаса (панкреатит), разтройство на нервната система (периферна невропатия), сърбящ кожен обрив (уртикария), загуба на паметта (амнезия), шум или бучене в ушите (тенитус), миопатия, т.е. болка и слабост в мускулите, общо неразположение, наддаване на тегло, импотентност.
  Редки (засягат 1-10 от 10 000 пациента): чернодробно възпаление (хепатит), холестатична жълтеница, възпаление на мускулите (миозит), мускулни крампи или слабост, поради общ дискомфорт и треска (рабдомиолиза).
  Много редки (засягат по-малко от 1 от 10 000 пациента): тежка алергична реакция (анафилаксия), краткотраен оток, който може да засегне напр. лицето, шията, ръцете и стъпалата (ангиоедем), обрив с мехури (включително еритема мултиформе, синдром на Стивън-Джонсън и токсична епидермална некролиза), нарушени вкусови възприятия, нарушено зрение, загуба на слуха, чернодробна недостатъчност, нараняване на сухожилие, уголемяване на гърдите при мъже.
  Възможни нежелани реакции
  • Нарушения на съня, включително безсъние и кошмари
  • Загуба на памет
  • Сексуални затруднения
  • Депресия
  • Дихателни проблеми, включително упорита кашлица и/или задух или температура
  • Диабет. Това е по-вероятно ако имате високи нива на захар или мазнини в кръвта, наднормено тегло и имате високо кръвно налягане. Вашият лекар ще Ви наблюдава, докато приемате това лекарство.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
  Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София Тел.:+35 928 903 417 уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5.Как да съхранявате Глетор
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не се изискват специални условия на съхранение.
  Не използвайте Глетор след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Глетор
  Активното вещество е атровастатин.
  Другите съставки са: ядро на таблетката: манитол (Е421), микрокристална целулоза, калциев карбонат (Е170), повидон (тип Κ-30), кроскармелоза натрий, натриев лаурилсулфат, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат; обвивка: хипромелоза 6 сР (Е464), титанов диоксид (Е171), макрогол 6000.
  Как изглежда Глетор и какво съдържа опаковката
  Глетор 10 mg: бели, кръгли, с диаметър 7 mm, двойно изпъкнали, филмирани таблетки. Глетор 20 mg: бели, кръгли, с диаметър 9 mm, двойно изпъкнали, филмирани таблетки. Глетор 40 mg: бели, елипсовидни, с размери 8,2 χ 17 mm, двойно изпъкнали, филмирани таблетки.
  Блистер (OPA-A1-PVC/AI): 4, 7, 10, 14, 20, 28,30, 50, 56, 84, 98, 100, 200 (10 х20), 500 за всички концентрации.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. City Tower, Hvězdová 1716/2b 140 78 Praha 4 Чешка Република
  Производители
  Actavis hf Reykjavíkurvegi 78 220 Hafnarfjöröur Исландия
  Balkanpharma - Dupnitsa AD 3 Samokovsko Str. Dupnitsa 2600 България
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. Hvězdová 1716/2b 140 78 Prague 4, Чешка Република Място на производство: Fibichova 143, 566 17 Vysoké Mýto Чешка Република

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕЕО под следните имена:
  Исландия Torfacta 10 mg, 20 mg, 40 mg filmuhuöaöar töflur
  България Глетор 10 mg, 20 mg, 40 mg
  Чешка Република Atraven 10 mg, 20 mg, 40 mg potahovaná tableta
  Унгария Gletor
  Румъния Gletor 10 mg, 20 mg, 40 mg
  Словакия Gletor 10 mg, 20 mg, 40 mg

  Дата на последно преразглеждане на листовката: 03/2014

  Описание на ГЛЕТОР ТАБЛ 20МГ

  ГЛЕТОР ТАБЛ 20МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ГЛЕТОР ТАБЛ 20МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа