Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ГЛИКЛАДА ТАБЛ 30МГ Х 30

  • ГЛИКЛАДА ТАБЛ 30МГ Х 30 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Gliclada 30 mg prolonged-release tablets
  gliclazide
  Гликлада 30 mg таблетки с удължено освобождаване
  Гликлазид

  Прочетете внимателно листовката, преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.
  Запазете листовката. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате въпроси, моля, питайте Вашия лекар или фармацевт.
  Този лекарствен продукт е предписан на Вас и Вие не трябва да го давате на други. Той може да им навреди, независимо че техните симптоми са като Вашите. Ако получите сериозни нежелани реакции, дори и такива, които не са описани в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво е Гликлада и за какво се използва
  2. Преди да приемете Гликлада
  3. Прием на Гликлада
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Гликлада
  6. Допълнителна информация

  1.КАКВО Е ГЛИКЛАДА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Името на Вашето лекарство е Гликлада. Всяка таблетка съдържа 30 mg от активното вещество гликлазид в таблетка с удължено освобождаване. Гликлазид е от групата на лекарствените продукти, наречени сулфанилурейни.
  Гликлада се прилага само при възрастни, за да запази стойностите на кръвната захар в нормални граници, при диабет, когато не се налага използването на инсулин и когато само диета, физическо натоварване и отслабване не са достатъчни за понижаване на кръвната захар (глюкоза). Лечението на диабета продължава през целия живот.
  Гликлада не трябва да се използва за лечение на диабет при деца.

  2.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ГЛИКЛАДА
  Не приемайте Гликлада
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към Гликлазид или към някое от помощните
  вещества на Гликлада,
  ако имате инсулинозависим диабет (тип 1),
  ако имате кетонови тела и захар в урината (това може да означава, че имате кетоацидоза), диабетна прекома или кома,
  ако имате тежко бъбречно или чернодробно заболяване, ако приемате миконазол (лекарство за лечение на гъбични инфекции), ако кърмите или сте бременна. Ако мислите, че нещо от гореизброеното се отнася до Вас, консултирайте се с Вашия лекар, медицинска сестра или фармацевт.
  Обърнете специално внимание при употребата на Гликлада
  Както при всяко лечение на диабет, стойностите на Вашата кръвна захар могат да се понижат твърде много (състояние, известно като хипогликемия), ако приема на храна е намален или храненето е забавено. Ако развиете симптоми на понижена кръвна захар като изпотяване, пребледняване, силен глад, неритмично или бързо биене на сърцето, хапнете захар или приемете захарна напитка (виж също ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ).
  Ако имате някаква инфекция, ако ви предстои операция, или страдате от сериозна контузия, уведомете Вашия лекар, че вземате Гликлада.
  Уведомете Вашия лекар, ако имате хормонално (напр. заболяване на хипофизата, щитовидната жлеза).
  Уведомете Вашия лекар, ако планирате да забременеете.
  Прием на други лекарства
  Моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали някакви други лекарствени продукти, включително и такива, които се отпускат без рецепта.
  Ефектът на Гликлада може да се повлияе от:
  фенилбутазон (използван за лечение на артрит),
  даназол (при злокачествено заболяване на гърдите, тежко менструално кървене и ендометриоза),
  други лекарства, които се използват за намаляване на високата кръвна захар (напр. инсулин),
  бета блокери (използват се за лечение на повишено кръвно налягане), флуконазол (за перорално лечение на гъбични инфекции),
  инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим (ACE) като каптоприл или еналаприл (използват се за лечение на повишено кръвно налягане и сърдечна недостатъчност), Н2 рецепторни антагонисти за лечение на язви и диспепсия (повишена киселинност в стомаха),
  моноамино оксидазни инхибитори (MAO инхибитори) при депресия, сулфонамиди (вид антибиотик),
  НПВЛС (нестероидни противъвъзпалителни лекарствени средства за облекчаване на болка напр. ибупрофен),
  хлорпромазин (използва се за лечение на заболявания на централната нервна система), стероиди (за лечение на редица състояния, включително и тежка астма и ревматоиден артрит),
  ритодрин и тербуталин (прилагат се по време на раждане), интравенозен салбутамол (при астма),
  антикоагуланти за контрол на кръвното съсирване (напр варфарин), лекарствени продукти, които съдържат алкохол. Ако ви предстои да постъпите в болница, уведомете медицинския персонал, че приемате Гликлада.

  Прием на Гликлада с храни и напитки
  Гликлада може да се приема с храна и безалкохолни напитки. Консумацията на алкохол може да повлияе върху контрола на диабета. Алкохолът е рисков фактор за хипогликемия.

  Бременност и кърмене
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете какъвто и да било лекарствен продукт.
  Гликлада не се препоръчва да се употребява по време на бременност. Уведомете Вашия лекар, ако планирате да забременеете или сте бременна.
  Не приемайте Гликлада докато кърмите. Шофиране и работа с машини
  Осигурявайки добър контрол на нивото на кръвната ви захар с Гликлада, способността ви да шофирате или работите с машини няма да бъде повлияна. Ако обаче стойностите на кръвната ви захар станат много ниски, това ще повлияе върху концентрацията ви и от тук върху възможността да изпълнявате тези задължения.
  Важна информация относно някои от съставките на Гликлада
  Гликлада съдържа лактоза.
  Ако Вашият лекар ви е казал, че имате непоносимост към някои видове захари, трябва да се консултирате с него, преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ГЛИКЛАДА
  Винаги приемайте Гликлада точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Поглъщайте таблетката(е) цели. Не ги дъвчете.
  Общата дневна доза може да варира от една до четири таблетки. Това зависи от отговора от лечението. Вашият лекар ще ви каже колко таблетки да приемате. Вие ще трябва да приемате таблетката(е) по време на закуската (за предпочитане по едно и също време всеки ден). Ако имате впечатление, че ефекта от това лекарство е твърде силен или твърде слаб, трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Гликлада
  Вие или някой друг трябва да се свържете незабавно с Вашия лекар или с най-близкия център за спешна помощ. Признаците на предозиране са тези на хипогликемията (ниска кръвна захар): изпотяване, пребледняване, силен глад, неритмично или бързо биене на сърцето и отпадналост. Симптомите се повлияват благоприятно след приемане на захар или захарни напитки, последвани от съществена закуска или хранене.
  Ако сте пропуснали да приемете Гликлада
  Ако забравите да вземете таблетката(е) един ден, продължете да ги вземате както обикновено през следващия ден.
  Не вземайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата.
  Ако имате допълнително въпроси относно употребата на този лекарствен продукт трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Оценката на нежеланите лекарствени реакции се основава на тяхната честота.
  Чести (възникнат при по-малко от 1 на 10, но при повече от 1 на 100 лекувани пациенти): Хипогликемия (ниска кръвна захар). Симптомите включват изпотяване, бледност, глад, нередовен или ускорен пулс и загуба на съзнание и други (виж точка 2 Преди да приемете Гликлада). Симптомите могат да бъдат облекчени след прием на глюкоза или захарни напитки, последвани от значителна закуска или хранене. Ако пациентът не се подобри след приема на захар или не е в съзнание, обадете се веднага в най-близкия спешен център. Никога не поставяйте нещо в устата на човек, който е в безсъзнание!
  Нечести (възникнат при по-малко от 1 на 100, но при повече от 1 на 1000 лекувани пациенти):
  • Болка в корема
  • Гадене
  • Повръщане
  • Нарушено храносмилане
  • Диария
  • Запек.
  Тези ефекти намаляват, когато Гликлада се приема с храна, съгласно препоръките.
  Редки (възникнат при по-малко от 1 на 1000, но при повече от 1 на 10000 лекувани пациенти):
  • Намаляване на броя на клетки в кръвта, включително анемия.
  • Промени в кръвните стойности (което може да предизвика бледност, продължително кървене, посиняване, възпалено гърло и повишена температура), които обикновено изчезват, когато лечението се прекъсне.
  • Кожни реакции като зачервяване, сърбеж и копривна треска (обрив). Могат да се появят тежки кожни реакции.
  • Нарушения на тестовете за чернодробна функция, промени в черния дроб (което може да предизвика пожълтяване на кожата и очите).
  • Вашето зрение може да се повлияе за кратко време, особено в началото на лечението. Този ефект се дължи на промени в нивата на кръвната захар.
  Те обикновено изчезват при спиране на лекарството.
  Тежки промени в броя на кръвните клетки, алергични реакции и възпаление на стената на кръвоносните съдове са описани много рядко за други сулфонилурейни продукти. При други сулфонилурейни лекарствени продукти, признаци и симптоми на чернодробно увреждане (напр. жълтеница) са наблюдавани рядко, като в повечето случаи те изчезват след спирането на сулфанилурейните продукти, но могат да доведат до животозастрашаваща чернодробна недостатъчност в изолирани случаи.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или ако забележите някакви нежелани реакции, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ГЛИКЛАДА
  Да се съхранява на места, недостъпни за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Срок на годност
  Да не се използва след срока на годност, който е отбелязан на опаковката. Срокът на годност се отнася до последния ден на посочения месец.
  Лекарствените продукти не трябва да се изхвърлят в домашните или обществените отпадъци. Консултирайте се с Вашия фармацевт какво да правите с лекарствения продукт, който повече не ви трябва. Тези мерки ще помогнат за опазването на околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Гликлада
  Активното вещество е гликлазид (gliclazide). Всяка таблетка с удължено освобождаване съдържа 30 mg гликлазид.
  Други съставки са лактоза монохидрат, хипомелоза, калциев карбонат, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат.
  Как изглежда Гликлада и какво съдържат опаковките
  Гликлада 30 mg таблетки с удължено освобождаване са бели, овални, двойноизпъкнали таблетки.
  Гликлада 30 mg таблетки с удължено освобождаване се предлагат в кутии от 30, 60 или 90 таблетки.
  Не всички видове опаковки се предлагат на пазара.

  Притежател на разрешението за употреба
  HCS bvba, Η. Kennisstraat 53, В 2650 Edegem, Белгия
  Производител
  KRKA, d.d., Novo město, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo město, Словения
  Информация за предписване
  Само по лекарско предписание.
  За всякаква информация относно този лекарствен продукт, моля, обърнете се към Представителството на Притежателя на разрешението за употреба.

  Дата на одобрение на листовката

  Описание на ГЛИКЛАДА ТАБЛ 30МГ Х 30

  ГЛИКЛАДА ТАБЛ 30МГ Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ГЛИКЛАДА ТАБЛ 30МГ Х 30 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа