Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за сърдечно-съдова система
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ГОРДИУС капс. 300 мг.х 100

  • ГОРДИУС капс. 300 мг.х 100 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: Информация за потребителя

  Гордиус 300 mg твърди капсули
  габапентин

  Gordius 300 mg capsules, hard
  gabapentin

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То
  може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Гордиус и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Гордиус
  3. Как да приемате Гордиус
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Гордиус
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1.Какво представлява Гордиус и за какво се използва
  Гордиус принадлежи на група лекарства използвани за лечение на епилепсия и периферна невропатна болка.
  Епилепсия: Гордиус се използва за лечение на различни форми на епилепсия (припадъци, които първоначално са ограничени в определени зони на мозъка, независимо дали припадъкът се разпространява до други части на мозъка или не). При възрастни и деца над 6 години Вашият лекар ще Ви предпише Гордиус, за да подпомогне лечението на епилепсията, когато настоящата Ви терапия не е достатъчна за пълен контрол на състоянието Ви. Освен, ако не е упоменато друго, трябва да приемате Гордиус като допълнение на настоящото Ви лечение. Гордиус също така може да се използва самостоятелно за лечение на възрастни и деца на възраст над 12 години.
  Невропатна болка: Гордиус се използва за лечение на продължителна болка причинена от увреждане на нервите при пациенти под 18-годишна възраст. Няколко различни заболявания могат да причинят периферна (основно изявяваща се в краката и /или ръцете) невропатна болка, например диабет или херпес зостер. Болковите усещания могат да се опишат като горещина, парене, туптене, стрелкане, промушване, пронизване, схващане, болезненост, мравучкане, скованост, бодежи като с игли и др.

  2.Какво трябва да знете, преди да приемете Гордиус
  Не приемайте Гордиус
  ако сте алергични към габапентин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, преди да приемете Гордиус.
  ако страдате от бъбречни проблеми
  ако настъпят симптоми като непрекъсната стомашна болка, гадене или започнете да повръщате, незабавно се свържете с Вашия лекар
  Малка част от хората, лекувани с антиепилептици като Гордиус са имали мисли за самонараняване или самоубийство. Ако се появят такива незабавно се обърнете към Вашня лекар.
  Важна информация относно потенциалните сериозни реакции
  Малък брой хора, приемащи Гордиус, получават алергична реакция или потенциално сериозна кожна реакция, които могат да се развият в по-сериозни проблеми, ако не бъдат лекувани. Вие трябва да знаете за тези симптоми, за които да следите докато приемате Гордиус.
  Прочетете описанието на тези симптоми в точка 4 на тази листовка под „Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако получите някой от следните симптоми след прием на това лекарство, тъй като те могат да бъдат сериозни".
  Деца
  Употребата на Гордиус не се препоръчва при деца под 6-годишна възраст. За информация относно употребата на Гордиус при деца над б години, вж. точки 1,3 и
  5.
  Други лекарства и Гордиус
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
  Ако приемате лекарства съдържащи морфин, моля информирайте за това Вашия лекар или фармацевт, тъй като морфина може да повиши ефекта на Гордиус.
  Не се очаква Гордиус да взаимодейства с други антиепилептични лекарства или с перорални контрацептивни таблетки.
  Гордиус може да повлияе някои лабораторни изследвания, следователно ако се налага изследване на урината, информирайте Вашия лекар или болничното заведение за това, че приемате Гордиус.
  Ако Гордиус се приема едновременно с антиациди, съдържащи алуминий и магнезий, абсорбцията на Гордиус в стомаха може да се намали. Ето защо се препоръчва Гордиус да се приема поне два часа след приема на антиацидите.

  Гордиус с храна, напитки н алкохол
  Гордиус може да се приема със или без храна.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Гордиус не трябва да се приема по време на бременност, освен ако Вашият лекар не Ви казале друго. Жените с детероден потенциал трябва да използват ефективна контрацепция.
  Няма проведени проучвания, които да изучават приложението на габапентин при бременни жени, но при другите лекарства, прилагани за лечение на припадъци се съобщава за повишен риск от увреждане на плода, особено, когато се приема едновременно повече от едно противогьрчово лекарствено средство. Ето защо, когато е възможно и само при съвет от Вашия лекар, по време на бременността трябва да се опитате да приемате само едно средство за лечение на припадъци.
  Не прекъсвайте внезапно приема на това лекарство, тъй като това може да доведе до повторна поява на припадъци, което може да има сериозни последствия за Вас и Вашето бебе.
  Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако забременеете, подозирате, че може да сте бременна или планирате бременност, докато приемате Гордиус.
  Габапентин, активното вещество на Гордиус, преминава в майчиното мляко.
  Тъй като ефектът върху кърмачето не е известен, кърменето не се препоръчва докато приемате
  Гордиус.

  Шофиране и работа с машини
  Гордиус може да доведе до замаяност, сънливост и умора. Не трябва да шофирате, да работите с машини или да вземате участие в други потенциално опасни дейности, докато не разберете дали това лекарство повлиява възможността Ви да извършвате тези дейности.
  Гордиус съдържа лактоза
  Капсулите съдържат лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с лекаря си преди да приемете този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате Гордиус
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще определи подходящата за Вас доза.
  Ако имате впечатлението, че ефектът на Гордиус е прекалено силен или прекалено слаб, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте в напреднала възраст (над 65 години), трябва да приемате Гордиус в нормалната дозировка, освен ако имате проблеми с бъбреците.
  Вашият лекар може да Ви предпише различна схема на дозиране и/или доза, ако имате проблеми с бъбреците.
  Винаги поглъщайте капсулите цели с достатъчно вода.
  Продължавайте да приемате Гордиус, докато Вашият лекар не Ви каже да спрете. Невропатна болка:
  Приемайте количеството капсули, така както Ви е казал Вашият лекар. Вашият лекар ще покачва постепенно дозата на лекарството. Началната доза обикновено е между 300 mg и 900 mg всеки ден.
  След това, дозата може постепенно да бъде увеличена до максимално 3600 mg всеки ден и Вашият лекар ще Ви каже да я приемате в 3 отделни приема, напр. един път сутрин, един път на обяд и един път вечер.
  Епилепсия;
  Възрастни и деца над 12 години:
  Приемайте броя на капсулите, така както Ви е казано. Вашият лекар ще повишава дозата постепенно. Началната доза ще бъде обикновено между 300 mg и 900 mg всеки ден. След това дозата може да бъде повишена стъпаловидно до максимум 3600 mg всеки ден и Вашият лекар ще Ви каже да приемате дозата в три отделни приема, напр. един път сутрин, един път на обяд и един път вечер.
  Деца на възраст между 6 и 12 години:
  Дозата, която ще приема Вашето дете ще бъде определена от Вашия лекар, тъй като тя се изчислява спрямо теглото на детето. Лечението започва с ниска начална доза, която постепенно се покачва за период от около 3 дни. Обичайната доза за контролиране на епилепсията е 25-35 mg/kg/ден. Обичайно се приема в 3 отделни дози, като капсулата(ите) се приемат всеки ден, обикновено един път сутрин, един път на обяд и един път вечер.
  Не се препоръчва приложението на Гордиус при деца под 6 годишна възраст.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Гордиус
  Незабавно се обадете на Вашия лекар или отидете в най-близкото спешно отделение. Вземете всички останали капсули, опаковката и етикета, така че в болницата бързо да стане ясно какво лекарство сте приели.

  Ако сте пропуснали да приемете Гордиус
  Ако сте пропуснали доза, приемете я веднага щом се сетите, освен ако не е време за следващата Ви доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема на Гордиус
  Не спирайте приема на Гордиус, докато Вашият лекар не Ви каже. Ако Вашето лечение бъде преустановено, това ще стане постепенно за период от поне 1 седмица. Съществува повишен риск от припадъци, ако спрете приема на Гордиус внезапно или преди да Ви е казал Вашият лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Гордиус може да причини сериозна или живото-застрашаваща алергична реакция, която може да засегне кожата Ви или други части на Вашето тяло, като черния дроб или кръвните клетки. Вие може да имате или да нямате обрив, когато получите този виц реакция. Това може да наложи хоспитализацията Ви или да бъде спрян приема на Гордиус.
  Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако получите някой от следните симптоми:
  • кожен обрив
  • ургикария
  • повишена температура
  • подуване на лимфните възли, което не изчезва
  • подуване на устните или езика
  • пожълтявате на кожата Ви или на бялото на очите
  • необичайно посиняване или кървене
  • силна умора или слабост
  • необичайна мускулна болка
  • чести инфекции
  Тези симптоми могат да бъдат първите признаци на сериозна реакция. Трябва да бъдете прегледани от лекар, за да се прецени дали да продължите да приемате Гордиус.
  Много чести нежелани реакции, които могат да засегнат повече от 1 на всеки 10 пациента, са изброени по-долу:
  • Вирусна инфекция
  • Чувство за сънливост, замаяност, липса на координация
  • Чувство на умора, висока температура
  Чести нежелани реакции, които могат да засегнат повече от 1 на всеки 100 пациента, са изброени по-долу:
  • Пневмония, инфекция на дихателните пътища, инфекция на пикочните пътища,
  инфекция, възпаление на ухото
  • Нисък брой бели кръвни клетки
  • Анорексия, повишен апетит
  • Гняв спрямо другите хора, объркване, промяна в поведението, депресия, тревожност,
  нервност, затруднение в мисленето
  • Конвулсии, накъсани движения, затруднение при говорене, загуба на памет,
  треперене, нарушен сън, главоболие, чувствителност на кожата, намалена чувствителност, затруднена координация, необичайни движения на очите, усилени, отслабени или липсващи рефлекси
  • Замъглено виждане, двойно виждане
  • Световъртеж
  • Високо кръвно налягане, зачервяване или разширяване на кръвоносните съдове
  • Затруднено дишане, бронхит, болка в гърлото, кашлица, сухота в носа
  • Повръщане, гадене, проблеми със зъбите, възпаление на венците, диария, стомашна болка, нарушено храносмилане, запек, сухота в устата или гърлото, отделяне на газове
  • Подуване на лицето, дразнене, обрив, сърбеж, акне
  • Ставни болки, мускулни болки, болки в гърба, тикове
  • Инконтиненция
  • Затруднения в ерекцията
  • Подуване на краката и ръцете или подуване, което може да обхване лицето, тялото и крайниците, затруднение при ходене, слабост, болка, усещане за прилошаване, грипоподобни симптоми
  • Намаляване на белите кръвни клетки, покачване на теглото
  • Травма, счупване, охлузване
  Редки нежелани реакции, които могат да засегнат по-малко от 1 на всеки 1000 пациента, са изброени по-долу:
  • Намалени тромбоцити (кръвни клетки участващи в кръвосъсирването)
  • Алергична реакция от рода на копривна треска
  • Халюцинации
  • Проблеми с нарушени движения като гърчове, отсечени движения и скованост
  • Звънтене в ушите
  • Ускорена сърдечна дейност
  • Възпаление на панкреаса
  • Възпаление на черния дроб, пожълтяване на кожата и очите
  • Тежки кожни реакции, които изискват незабавно лекарско внимание, подуване на устните и лицето, кожен обрив и зачервяване, косопад
  • Остра бъбречна недостатъчност
  • Нежелани реакции последващи рязкото преустановяване на лечението с габапентин
  (тревожност, нарушение на съня, гадене, болка, изпотяване), гръдна болка
  • Промяна в стойностите на кръвната захар при пациенти с диабет, наднормени
  резултати от кръвни изследвания предполагащи проблеми с черния дроб.
  В допълнение, при клинични проучвания с деца, често се съобщава за агресивно поведение и отсечени движения.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5.Как да съхранявате Гордиус
  Да се съхранява под 25°С.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената кутия след „Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Гордиус
  Активното вещество е габапентин (gabapentin). Всяка капсула съдържа 300 mg габапентин. Другите съставки са лактоза монохидрат, гтрежелатинирано нишесте, талк, магнезиев стеарат в съдържанието на капсулата и червен железен оксид (Е 172), жълт железен оксид (Е 172), титанов диоксид (Е 171), желатин в обвивката на капсулата.
  Как изглежда Гордиус и какво съдържа опаковката
  Бял или почти бял гранулиран прах е поставен в твърди желатинови капсули, чиято горна част е червена, а долната част е жълта.
  50х/100х капсули са опаковани в прозрачни PVC/PVDC-Алуминиеви блистери и картонена кутия.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Gedeon Richter Pic. Gyömröi út 19-21. Η-1103 Budapest УНГАРИЯ

  Дата на последно преразглеждане на листовката:

  Описание на ГОРДИУС капс. 300 мг.х 100

  ГОРДИУС капс. 300 мг.х 100 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ГОРДИУС капс. 300 мг.х 100 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ГОРДИУС капс. 300 мг.х 100 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа