Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ГРИМОДИН ТАБЛ 600МГ Х 10

  • ГРИМОДИН ТАБЛ 600МГ Х 10 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Grimodin 600 mg film-сoated tablets
  Grimodin 800 mg fílm-coated tablets
  Gabapentin

  Гримодин 600 mg филмирани таблетки
  Гримодин 800 mg филмирани таблетки
  Габапентин

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Гримодин и за какво се използва
  2. Преди да приемете Гримодин
  3. Как да приемате Гримодин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Гримодин
  6. Допълнителна информация

  Гримодин принадлежи към групата лекарства, използвани за лечение на епилепсия и периферна невропатична болка.
  Епилепсия: Гримодин се използва за лечение на различни форми на епилепсия (гърчове, които първоначално са локализирани в определени части на мозъка, след което гърчът се разпространява или не към другите части на мозъка). Вашият лекар ще Ви предпише Гримодин, за да подпомогне лечението на епилепсията Ви, когато досегашното Ви лечение не постига пълен контрол върху състоянието. Трябва да приемате Гримодин в допълнение на Вашето настоящо лечение, освен ако не Ви е казано друго. Гримодин може също да бъде използван самостоятелно за лечение възрастни и деца над 12 годишна възраст.
  Периферна невропатична болка: Гримодин се използва за лечение на продължителната болка, причинена от увреждания на нервите. Голям брой различни заболявания могат да причинят периферна (първично възникваща в краката и/или ръцете) невропатична болка, като диабета или херпес зостер. Болковите усещания могат да се опишат като топлина, парене, пулсиращи, стрелкащи, пронизващи или остри болки, спазми, дълбока болезненост, жилеща болка, скованост, като игли по тялото и други.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ГРИМОДИН
  Не приемайте Гримодин
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към габапентин или към някоя от останалите съставки на Гримодин.
  Обърнете специално внимание при употребата на Гримодин
  - ако имате бъбречно заболяване;
  - ако развиете признаци като постоянна стомашна болка, чувство на неразположение и дискомфорт, обърнете се незабавно към Вашия лекар;
  - малък брой хора лекувани с антиепилептици като габапентин са имали мисли за самоувреждане или самоубийство. Ако по всяко време имате тези мисли, веднага се свържете с Вашия лекар
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Ако приемате лекарства, съдържащи морфин, моля съобщете това на Вашия лекар или фармацевт, тъй като морфина може да увеличи ефекта на Гримодин.
  Не се очаква Гримодин да взаимодейства с други антиепилептични лекарства или перорални контрацептивни таблетки.
  Гримодин може да повлиява някои лабораторни тестове, ако трябва да Ви се направи тест на урината, съобщете на Вашия лекар или болница, че приемате Гримодин.
  Ако се приемат по едно и също време Гримодин и антиациди, съдържащи алуминий и магнезий, абсорбцията на Гримодин от стомаха може да бъде намалена. Поради това се препоръчва Гримодин да се приема най-рано два часа след прием на антиацид.

  Прием на Гримодин с храни и напитки
  Гримодин може да бъде приеман с или без храна.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Гримодин не трябва да бъде приеман по време на бременност, освен ако не Ви е казано друго от Вашия лекар. Жените в детеродна възраст трябва да използват ефективен контрацептивен метод.
  Няма проучвания, които специално да изследват употребата на габапентин при бременни жени, но при другите лекарства, използвани за лечение на гърчовете е докладван повишен риск за увреждане на плода, особено когато се приема повече от едно лекарство по едно и също време. Затова, когато е възможно и само при съвет от Вашия лекар, трябва да опитате да приемате само едно антиепилептично средство по време на бременност.
  Приемът на това лекарство не бива да се прекратява внезапно, тъй като това може да доведе до рецидив на гърчовете, което може да има сериозни последици върху Вас и Вашето бебе,
  Свържете се незабавно с Вашия лекар ако сте бременна, мислите че може да сте бременна или планирате бременност по време на приема на Гримодин.
  Габапентин, активното вещество на Гримодин се екскретира в майчиното мляко. Поради това, че не са известни ефектите му върху кърмачето, не се препоръчва да кърмите Вашето бебе, докато използвате Гримодин.

  Шофиране и работа с машини
  Гримодин може да предизвика замайване, сънливост и умора. Не трябва да шофирате, да работите със сложни машини или да се занимавате с потенциално опасни дейности, докато не разберете, дали това лекарство повлиява Вашата способност да изпълнявате подобни дейности.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ГРИМОДИН
  Винаги приемайте Гримодин точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще определи подходящата за Вас доза.
  Ако имате впечатление, че ефектът на Гримодин е прекалено силен или прекалено слаб, съобщете на Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте в старческа възраст (над 65 годишна възраст), трябва да приемате. Гримодин по обичайния начин, освен ако имате проблеми с бъбреците
  Вашият лекар може да предпише друга дозова схема и/или доза ако имате проблеми с бъбреците.
  Винаги преглъщайте таблетката цяла и с достатъчно количество вода.
  Продължете приема на Гримодин, докато Вашият лекар не Ви каже да спрете.
  Периферна невропатична болка:
  Приемайте броя капсули или таблетки според инструкцията, дадена от Вашия лекар. Вашият лекар ще увеличава постепенно дозата. Стартовата доза обикновено е между 300 mg и 900 mg всеки ден. След това, дозата може да бъде повишена стъпалообразно до максимална доза от 3600 mg всеки ден, като Вашият лекар ще Ви посъветва да я приемате в 3 равни дози, например - веднъж сутрин, веднъж на обед и веднъж вечер.

  Епилепсия:
  Възрастни и юноши:
  Приемайте капсулите или таблетките според инструкцията. Вашият лекар ще започне да повишава дозата постепенно. Стартовата доза обикновено е между 300 mg и 900 mg всеки ден. След това дозата може да бъде повишена стъпалообразно до максимална доза от 3600 mg всеки ден, като Вашият лекар ще Ви посъветва да я приемате в 3 равни дози, например - веднъж сутрин, веднъж на обед и веднъж вечер.
  Деца на и над 6-годишна възраст:
  Дозата, която ще бъде дадена на Вашето дете ще бъде преценена от лекаря и ще бъде изчислена въз основа на теглото на Вашето дете. Лечението ще започне с ниска начална доза, която ще се покачва постепенно за период приблизителна от 3 дни, Обичайната доза за контрол на епилепсията е 25-35 mg/kg/дневно. Тя обикновено се дава в 3 равни дози, чрез прием на капсула(и) или таблетка(и) всеки ден, обикновено веднъж сутрин, веднъж на обед и веднъж вечер.
  Не се препоръчва употребата на Гримодин при деца под 6 годишна възраст.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Гримодин
  Незабавно се обадете се на Вашия лекар или отидете до най-близкото звено за спешна медицинска помощ. Вземете капсулите или таблетките, които са останали, опаковката и листовката, така че в болницата лесно да разберат какво лекарство сте поели.
  Ако сте пропуснали да приемете Гримодин
  Ако забравите да вземете доза, приемете я веднага като се сетите, освен ако е време за следващата Ви доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на Гримодин
  Не спирайте приема на Гримодин, освен по препоръка от Вашия лекар. Ако лечението Ви е спряно, това трябва да стане постепенно, за период минимум
  от 1 седмица. Ако спрете приема на Гримодин внезапно или преди Вашият лекар да Ви е казал, съществува повишен риск от гърчове.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Гримодин може да предизвика нежелани реакции,
  въпреки че не всеки ги получава.
  Много честите нежелани лекарствени реакции, които могат да засегнат
  повече от 1 от 10 човека, са изброени по-долу:
  • Вирусни инфекции
  • Чувство на сънливост, замаяност, липса на координация
  • Чувство на умора, треска
  Честите нежелани лекарствени реакции, които могат да засегнат повече
  от 1 на 100 човека са изброени по-долу:
  • Пневмония, респираторни инфекции, инфекции на пикочния тракт, инфекции и възпаления на ухото
  • Нисък брой на белите кръвни клетки
  • Анорексия, повишен апетит
  • Гняв срещу околните хора, объркване, промени в настроението, депресия, безпокойство, нервност, затруднения в мисловния процес
  • Конвулсии, резки движения, затруднения на говора, загуба на памет, тремор, затруднения в съня, главоболие, кожна чувствителност, намален усет, затруднения в координацията, необичайни движения на очите, повишени, намалени или липсващи рефлекси
  • Замъглено зрение, двойно виждане
  • Световъртеж
  • Високо кръвно налягане, зачервяване или разширяване на кръвоносните съдове
  • Затруднено дишане, бронхит, възпалено гърло, кашлица, сухота в носа
  • Повръщане (неразположение), гадене (чувство на неразположение), проблеми със зъбите, възпалени венци, диария, стомашни болки, нарушено храносмилане, запек, сухота в устата или гърлото, метеоризъм
  • Лицев оток, охлузване, обрив, сърбеж, акне
  • Ставни и мускулни болки, болки в гърба, спазми
  • Незадържане на урина
  • Смущения в ерекцията
  • Отоци на краката и ръцете, или оток, който може да обхване лицето, тялото и крайниците, затруднения при ходене, слабост, болка, чувство на неразположение, грипоподобни симптоми
  • Намаление на белите кръвни клетки, покачване на теглото
  • Случайни наранявания, фрактури, охлузвания
  Редките странични ефекти, които може да засегнат по-малко от 1 на 1000 човека, са изброени по-долу:
  • Намаление на тромбоцитите (кръвни клетки, участващи в кръвосъсирването)
  • Алергични реакции, като уртикария
  • Халюцинации
  • Проблеми с абнормни движения, като писане, резки движения и скованост
  • Шум в ушите
  • Сърцебиене
  • Възпаление на панкреаса
  • Възпаление на черния дроб, пожълтяване на кожата и очите
  • Тежки кожни реакции, които изискват незабавна медицинска помощ, подуване на устните и лицето, кожен обрив, зачервяване, косопад
  • Остра бъбречна недостатъчност
  • Странични ефекти, следствие на рядко прекъсване на приема на габапентин (безпокойство, нарушения на съня, неразположение, болка, изпотяване), гръдна болка
  • Промени в нивото на кръвната захар при пациенти с диабет, отклонения в резултатите от кръвни тестове, предполагащи чернодробни проблеми.
  В допълнение, в клиничните проучвания при деца, се докладва често за агресивно поведение и резки движения.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт,

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ГРИМОДИН
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.

  Не използвайте Гримодин след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера с домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожих^ ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Гримодин
  - Лекарствено вещество: габапентин. Всяка филмирана таблетка съдържа 600 mg или 800 mg габапентин.
  - Помощни вещества: Сърцевина: Повидон К-90 Кросповидон Полоксамер 407 Магнезиев стеарат Обвивка:
  Опадрай 20А28569 (хидроксипропилцелулоза, талк).

  Как изглеждат Гримодин и какво съдържа опаковката
  Филмирани таблетки.
  Бели, изпъкнали и елипсовидни филмирани таблетки маркирани с концентрацията.
  Всички таблетки са пакетирани PVC + PVdC/Алуминиев блистер
  Налични са опаковки от 10, 50, 60, (а също и 100,120 - но не за България) таблетки.
  Не всички опаковки ще бъдат пускани на пазара.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  EGIS Pharmaceuticals PLC H-l 106, Kereszturi ut 30-38. BUDAPEST, УНГАРИЯ
  WEST-PHARMA - Produces de Especialidades Farmacéutica, S.A.
  Rua Joäo de Deus, n.°l 1
  2700-486 Venda Nova
  Tel: 214 968 300
  Fax: 214 968 301
  e-mail: westoharma@mail.telepac.pt
  Atlantic Pharma - Produces Farmacéuticas S.A.
  Rua da Tapada Grande, n.° 2, Abrunheira 2710-089 Sintra Португалия

  Дата на последно одобрение на листовката: Юли, 2009 г.

  Описание на ГРИМОДИН ТАБЛ 600МГ Х 10

  ГРИМОДИН ТАБЛ 600МГ Х 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ГРИМОДИН ТАБЛ 600МГ Х 10 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа