Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при крампи и сърдечносъдова система
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ХЕМОКТИН 250МЕ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  • ХЕМОКТИН 250МЕ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информации за потребителя
  Haemoctin 250IU powder and solvent for solution for injection
  Хемоктин 250 IU прах и разтворител за инжекционен разтвор
  Човешки коагулационен фактор VIII, получен от плазма
  (Human plasma derived coagulation factor VIII)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да прилагате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Хемоктин 250 IU и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Хемоктин 250
  3. Как да използвате Хемоктин 250
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Хемоктин 250IU
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Хемоктин 250 и за какво се използва
  Хемоктин 250 IU е лекарство, получено от човешка плазма. То съдържа коагулационен фактор VIII, който е необходим за нормалния ход на съсирване на кръвта. След разтваряне на праха в 5 ml вода за инжекции, разтворът е готов за интравенозно инжектиране. Хемоктин 250 IU се използва за лечение и профилактика на кървене при пациенти с хемофилия А (вроден дефицит на фактор VIII).
  Хемоктин 250 IU не съдържа фактор на von Willebrand във фармакологично ефективни количества и по тази причина не е подходящ за лечение на болестта на von Willebrand.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Хемоктин 250IU Не използвайте Хемоктин 250 IU
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към коагулационен фактор VIII или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Алергичната реакция може да включва обрив, сърбеж, затруднено дишане или подуване на лицето, устните, гърлото или езика.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, преди да използвате Хемоктин 250IU.
  Ако започнете лечение с Хемоктин 250IU е възможно имунната Ви система да развие антитела (инхибитори) към фактор VIII. Тези инхибитори могат да повлияят върху ефекта на Хемоктин 250IU. Вашият лекар трябва редовно да проверява за образуване на такива привас с помоща на биологичен тест (теста Bethesda). Появата на такива инхибитори на фактор VIII е проява на като липса на терапевтично повлияване. Количеството инхибитори в организма се изразява в
  единици Bethesda (BU) на милилитър кръвна плазма. Рискът за развитие на инхибитори зависи от приложението на фактор VIII и е най-голям по време на първите 20 дни от приложението. Инхибитори рядко се образуват след повече от 100 дни приложение. Случаи на рецидивиране на инхибиторите са наблюдавани след преминаване от един към друг продукт с фактор VIII при лекувани преди това пациенти, при които продуктът е прилаган над 100 дни и които имат предходно развитие на инхибитори.
  Трябва да се използват само осигурените набори за инфузия, тъй като е възможно лечението да се окаже неуспешно вследствие на абсорбция на фактор VIII по вътрешните повърхности на някои набори за инфузия.
  Хемоктин 250IU не трябва да се смесва с други лекарствени продукти.
  Усложнения, свързани с катетри: Ако е необходимо да се използва изделие за централен венозен път (ЦВП), трябва да се има предвид риска от усложнения, свързани с ЦВП, включително локални инфекции, бактериемия и тромбоза на мястото на катетъра.
  Вирусна безопасност
  Когато лекарствата са произведени от човешка кръв или плазма се прилагат определени мерки за предотвратяване на предаването на инфекции на пациентите. Тези мерки включват:
  внимателен подбор на донорите на кръв и плазма, за да се гарантира, че са изключени хора, които има риск да са носители на инфекции,
  тестване на всяка дарена проба кръв и пулове плазма за белези на наличие на вируси/инфекции,
  прилагане на стъпки в обработката на кръвта или плазмата, които могат да инактивират или унищожат вирусите. Въпреки тези мерки, при прилагане на лекарства, произведени от човешка кръв или плазма, възможността за предаване на инфекция не може да бъде напълно изключена. Това се отнася и за всякакви непознати или новопоявяващи се вируси или други видове инфекции.
  Предприетите мерки се считат за ефективни по отношение на вируси с обвивка като например вируса на човешката имунна недостатъчност (HIV), вирусите на хепатит В и на хепатит С, както и за вируса без обвивка на хепатит А. Предприетите мерки може да са с ограничена стойност по отношение на вируси без обвивка като например парвовирус В19. Инфекцията с парвовирус В19 може да е сериозна за бременни жени (фетална инфекция) и за лица, чиято имунна система е отслабена или които имат някои видове анемия (напр. сърповидно-клетъчйа анемия или хемолитична анемия).
  Вашият лекар може да препоръча да помислите за ваксинация срещу хепатит А и В, ако редовно/многократно използвате продукти на фактор VIII, получени от човешка плазма.
  Силно препоръчително е всеки път, когато се лекувате с доза Хемоктин 250 IU, да се записват името и партидния номер на продукта с цел поддържане на запис за използваните партиди.
  Други лекарства и Хемоктин 250IU
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.
  Не са известни взаимодействия между Хемоктин 250 IU и други лекарствени продукти.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременост, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство. Поради рядкото срещане на хемофилия А при жени, липсва опит по отнощение на приложението на Хемоктин 250 IU по време на бременност или кърмене. Не са провеждани експерименти с животни по време на бременност и кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  Способността за шофиране и работа с машини не се влияе от Хемоктин 250IU. Хемоктин 250IU съдържа натрий
  Един флакон съдържа до 16,1 mg (0,70 mmol) натрий. Имайте предвид това, ако сте на диета с ограничено количество сол.

  3. Как да използвате Хемоктин 250IU
  Хемоктин 250 IU е предвиден за интравенозно приложение (вливане във вена). Лечението трябва да се започне под наблюдение на лекар с опит в терапията на хемофилия А. Винаги използвайте Хемоктин 250 IU точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар. Дозата и продължителността на лечението зависят от тежестта на дефицита на фактор VIII, от мястото на кървенето и тежестта му, както и от клиничното Ви състояние. Вашият лекар ще определи дозата, която е подходяща за Вас.
  Осигурете стерилност във всички етапи на процедурата.
  Разтваряне на праха:
  - Оставете неотворените флакони с разтворителя (вода за инжекции) и продукта на стайна температура. Ако за затопляне се използва водна баня, стриктно трябва да се следи водата да не влиза в контакт с капачките или запушалките на флаконите. В противен случай лекарството може да се замърси.
  Отстранете капачките от двата флакона, за да разкриете централната част на гумените запушалки. Уверете се, че гумените запушалки на флаконите с продукта и1 с разтворителя са почистени с дезинфектант.
  - Отстранете горната част на опаковката на трансферната система. Поставете синята част на трансферната система върху поставения в изправено положение флакон с разтворителя.
  - Отстранете останалата част от опаковката на трансферната система. Така се вижда прозрачната част на трансферната система.
  Поставете флакона с продукта върху равна повърхност.
  - Обърнете комбинацията от трансферната система и флакона с разтворител надолу. Натиснете шипа на прозрачната част на адаптора право надолу през запушалката на флакона с продукта. Вакуумът във флакона с продукта кара разтворителя да навлезе във флакона с продукта. Развъртете незабавно синята част на трансферната система заедно с флакона с разтворител. Изхвърлете флакона с разтворител с прикрепената към него синя част на трансферната
  система. Внимателното завъртане на флакона с продукта помага за разтваряне на праха. Не разклащайте енергично, трябва да се избягва образуване на пяна. Разтворът е прозрачен или леко опалесцентен.
  - Разтворът, готов за употреба, трябва да се използва незабавно след разтваряне. Не използвайте разтвори, които са мътни или съдържат частици.
  Инжектиране:
  - След като сте разтворили праха по описания по-горе начин, завъртете приложената спринцовка с луер-лок накрайник към флакона с продукта с прозрачната част на трансферната система. Това ще Ви даде възможност лесно да изтеглите разтвореното лекарство в спринцовката. Не е необходим отделен филтър, тъй като трансферната система има собствен вграден филтър. Внимателно развъртете флакона с прозрачната част на трансферната система от спринцовката. Използвайте приложената игла тип "бътерфлай" и незабавно приложете продукта чрез бавна интравенозна инжекция. Препоръчително е да не се прилага със скорост над 2-3 ml/минута.
  - След като сте използвали иглата тип "бътерфлай", тя може да се обезопаси с предпазната капачка.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте използвали повече от необходимата доза Хемоктин 250
  Ако смятате, че Ви е приложено твърде голямо количество Хемоктин 250IU, кажете на Вашия лекар, който ще вземе решение за допълнително лечение.
  Ако сте пропуснали да използвате Хемоктин 250IU
  В този случай Вашият лекар ще реши дали имате нужда от допълнително лечение.
  Ако сте спрели употребата на Хемоктин 250IU
  Не спирайте употребата на Хемоктин 250IU, без да се консултирате с Вашия лекар.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако забележите някои от тези реакции, уведомете веднага Вашия лекар:
  - зачервяване на кожата,
  - парене и смъдене на мястото на вливане,
  - втрисане,
  - зачервяване на лицето,
  - главоболие,
  - уртикария (копривна треска),
  - хипотония (понижение на кръвното налягане),
  - летаргия (сънливост),
  - гадене,
  - безпокойство,
  - тахикардия (ускорен сърдечен ритъм),
  - стягане в гърдите,
  - изтръпване,
  - повръщане,
  - хрипове
  Това може да е алергична или сериозна алергична реакция (анафилактичен шок), или реакция на свръхчувствителност.
  Следните други нежелани реакции са наблюдавани много рядко (при по-малко от 1 потребител на 10 000)
  - Положителни антитела към фактор VIII: Пациентите с хемофилия А могат да развият неутрализиращи антитела (инхибитори) към фактор VIII. Ако се развият такива инхибитори, състоянието ще се прояви като недостатъчен клиничен отговор (напр. кървене). В подобни случаи е препоръчително да се свържете със специализиран център по хемофилия.
  Повишена температура Анемия
  Кървене в мозъка Нежелани реакции при деца и юноши
  Очаква се нежеланите реакции при деца да са същите като при възрастните. Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев" № 8,1303 София, Тел.: +35 928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Хемоктии 250IU
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Съхранявайте флаконите в картонената опаковка, за да се предпазят от светлина. Да се съхранява под 25°С. Да не се замразява.
  Не използвайте Хемоктин 250IU след срока на годност, отбелязан върху етикета на флакона и на картонената опаковка.
  Неизползваният лекарствен продукт или отпадъчните материали от него трябва да се изхвърлят в съответствие с местните изисквания. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Хемоктин 250IU
  - Активното вещество е човешки коагулационен фактор VIH
  - Другите съставки са: глицин, натриев хлорид, натриев цитрат и калциев хлорид. Флаконът с разтворител съдържа вода за инжекции.
  Как изглезода Хемоктин 250 Ши какво съдържа опаковката
  Хемоктин 250IU се доставя под формата на лиофилизиран прах (лиофилизат). Водата за инжекции служи за разтворител. Разтвореният продукт е прозрачен или леко опалесцентен.
  Други размери опаковки:
  Хемокгин 500: съдържа 1 флакон с 500 Ш и 1 флакон с 10 ml вода за инжекции (50 IU/ml) Хемоктин 1000: съдържа 1 флакон с 1000IU и 1 флакон с 10 ml вода за инжекции (100 IU/ml)
  Всяка опаковка съдържа
  една спринцовка за еднократна употреба една трансферна система с вграден филтър една игла тип "бътерфлай"
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател иа разрешението за употреба и производител
  Biotest Pharma GmbH Landsteinerstrasse 5 63303 Dreieich Германия
  Тел.: +49 6103 801-0 Факс: +49 6103 801-150 mail@biotest.de
  За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния
  представител на притежателя на разрешението за употреба:
  АНТИСЕЛ Братя Селидис България ООД
  ул. „Индустриална" № 11
  Бизнес Център Василев Плаза
  София 1202
  Тел.: 02 953 1224
  Факс: 02 952 4183
  antisel@einet.bg
  Тозн лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите членки на БИП под следните имена:
  Германия, Литва, Малта, Румъния, Чешка Република: Haemoctin® SDH 250
  Белгия, Гърция, Испания, Италия, Обединеното Кралство, Полша, Португалия, Холандия:
  Haemoctin® 250
  Австрия: Haemoctin® SDH 501.E./ml България: Haemoctin® 250 ÍU Унгария: Haemoctin® 250 NE

  Дата на последно преразглеждане на листовкат
  Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти: Начин на приложение:
  Хемоктин 250 IU е предназначен за интравенозно инжектиране. Препоръчително е да не се прилага със скорост над 2-3 ml в минута.
  Дозата и продължителността на заместителната терапия зависят от тежестта на дефицита на фактор VIII, от мястото на кървенето и тежестта му, както и от клиничното състояние на пациента.
  Броят на прилаганите единици фактор VIII се изразява в Международни единици (IU -International Units), които са свързани с актуалния стандарт на СЗО за продукти, съдържащи фактор VIII. Активността на фактор VIII в плазмата се изразява или като процент (спрямо нормална човешка плазма) или като Международни единици (спрямо Международен стандарт за фактор VIII в плазма).
  Една Международна единица (Ш) активност на фактор VIII е еквивалентна на количеството на фактор VIII в един милилитьр нормална човешка плазма. Изчисляването на необходимата доза на фактор VIII се основава на емпиричния факт, че 1 международна единица (IU) фактор VIII на килограм телесно тегло повишава активността на плазмения фактор VIA с 1 % до 2 % от нормалната активност.
  Необходимата доза се определя с помощта на следната формула:
  Необходими единици = телесно тегло (kg) χ желаното повишение на фактор VIII (%) κ 0,5.
  Количеството, което трябва да се приложи и честотата на прилагане трябва да са ориентирани винаги към клиничната ефективност в конкретния случай.
  В случай на следните хеморагични събития, активността на фактор VIII не трябва да пада под даденото ниво на плазмена активност (в % от нормалната) за съответния период.
  Дозировка
  В хода на курса на лечение се препоръчва правилно определяне на нивата на фактор УШ с цел преценяване на дозата, която да се прилага и на честотата на следващите инфузии. Особено в случаи на големи хирургични интервенции, е задължително прецизното мониториране на заместителната терапия чрез коагулационен анализ (плазмената активност на фактор УШ). Отделните пациенти може да имат различен отговор към фактор VIII, с постигане на различни нива на in vivo възстановяване и различни периоди на полуживот.
  За дългосрочна профилактика на кървене при пациенти с тежка хемофилия А обичайните дози са 20 до 40IU фактор VIII на килограм телесно тегло през интервали от 2 до 3 дни. В някои случаи, особено при по-млади пациенти, може да са необходими по-кратки интервали на дозиране или по-високи дози.
  Пациентите трябва да се наблюдават за развитие на инхибитори на фактор VIH. Ако очакваните нива на плазмена активност на фактор VIII не се постигнат, или ако кървенето не се контролира със съответната доза, трябва да се направи тест за определяне на наличие на инхибитор на фактор VIII. При пациенти с високи нива на инхибитори на фактор VIII, лечението може да не е ефективно и трябва да се обмисли използване на други терапевтични възможности. Лечението на подобни пациенти трябва да се следи само от лекари с опит в грижата за пациенти с хемофилия.

  Описание на ХЕМОКТИН 250МЕ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  ХЕМОКТИН 250МЕ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ХЕМОКТИН 250МЕ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа