Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ХОТЕМИН АМП. 20МГ 1МЛ

  • ХОТЕМИН АМП. 20МГ 1МЛ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Hotemin 20 mg/ml solution for injection
  Piroxicam
  Хотемин 20 mg/ml инжекционен разтвор
  пироксикам

  Прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  • Пазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите както Вашите.
  • Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Хотемин и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Хотемин
  3. Как да използвате Хотемин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Хотемин
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Хотемин и за какво се използва
  Хотемин инжекция е от групата на лекарства, наречени „нестероидни противовъзпалителни лекарства" (НСПВЛ). Това означава, че спомага за облекчаване на болка и намаляване на оток, засягащ стави.
  Преди да предпише Хотемин, Вашият лекар ще направи оценка на ползите от това лекарство спрямо риска от развитие на нежелани лекарствени реакции. Вашият лекар може да Ви направи прегледи и ще Ви каже колко често трябва да бъдете преглеждани по време на лечението с Хотемин.
  Хотемин се използва за облекчаване на някои симптоми, предизвикани от остеоартрит (артроза, дегенеративно ставно заболявание), ревматоиден артрит и анкилозиращ спондилит (ревматизъм на гръбначния стълб), проявяващи се като подуване, скованост и болки в ставите. Това лекарство не лекува артрит и ще Ви помогне само докато продължавате да я прйемате.
  Вашият лекар ще Ви предпише Хотемин само когато вече сте имали незадоволително облекчаване на симптомите с други нестероидни противовъзпалителни лекарства.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Хотемин
  Не използвайте Хотемин
  • Ако сте алергични към пироксикам или към някоя от останалите съставки лекарство (изброени в точка 6);
  • Ако сте имали предишна сериозна алергична лекарствена реакция към други НСПВЛ или към други лекарства, особено сериозни кожни реакции (независимо от
  . тежестта им) като ексфолйативен дерматит (силно зачервяване на кожата с излющване или разслояване), везикуло-булозни реакции (синдром на Стивънс-Джонсън, който представлява състояние на кожата с червени мехури, ерозии, разкървавяване или образуване на коричка) и токсична епидермална некролиза (заболяване с образуване на мехури и белене на горния слой на кожата).
  • Ако при употреба на Хотемин сте развили синдром на Стивънс-Джонсън или токсична епидермална некролиза, повече не трябва да възобновявате приема на това лекарство.
  • Ако получите обрив или кожните симптоми по-горе, спрете приема на Хотемин, спешно се свържете с лекар и кажете на лекаря, че приемате това лекарство (вж. точка 2 „Предупреждения и предпазни мерки"),
  • Ако сте имали язва на стомаха или червата, кървене или перфорация (пробиване на стомашната или чревната стена).
  • Ако в момента имате язва на стомаха или червата, кървене или перфорация.
  • Ако имате или сте имали анамнеза за стомашно-чревни заболявания (възпаление на стомаха или червата), които предразполагат към нарушено кървене, като улцерозен колит, болест на Крон, рак на стомашно-чревния тракт, дивертикулит (възпалени или инфектирани торбички/джобове в дебелото черво).
  • Ако приемате други нестероидни противовъзпалителни лекарства, включително СОХ-2 селективни НСПВЛ и ацетилсалицилова киселина, която представлява вещество, съдържащо се в много лекарства, използвани като обезболяващи и за понижаване на температурата.
  • Ако сте имали алергични лекарствени реакции (напр. астма, полипи в носа, уртикария) към ацетилсалицилова киселина или друго НСПВЛ.
  • Ако приемате антикоагуланти, като варфарин за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци.
  • Ако имате предразположение към кръвоизливи.
  • Ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност.
  • Ако страдате от тежка бъбречна или чернодробна недостатъчност.
  • Ако сте бременна или кърмите.
  Ако някое от гореизброените се отнася за Вас, не трябва да Ви се прилага Хотемин.
  Кажете на Вашия лекар незабавно.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар преди да използвате Хотемин.
  Хотемин трябва да се употребява с повишено внимание. Както всички нестероидни противовъзпалителни лекарства, Хотемин може да предизвика сериозни реакции в стомаха и червата като например болка, кървене, язва и перфорация на стомашно-чревния тракт.
  Трябва незабавно да спрете приема на Хотемин и да уведомите Вашия лекар, ако имате болки в стомаха или някакъв признак на кървене в стомаха или червата, като например изхождане на черни или кървави изпражнения или повръщане на кръв.
  Има съобщения за потенциално живото-застрашаващи кожни обриви (синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза) при употреба на Хотемин, който в началото се проявяват като червеникави петна с вид на мишена или кръгли участъци с мехур в центъра. Други признаци, за които трябва да следите, са ранички в устата гърлото, носа, в областта на половите органи, и конюнктивит (червени и подути
  Тези потенциално живото-застрашаващи кожни обриви често се съпровождат с грипоподни симптоми. Обривът може да се разрасне и да обхване обширни участъци, покрити с мехури или с лющеща се кожа. Рискът от възникване на сериозни кожни реакции е през първите няколко седмици от началото на лечението (вж. точка 2 „Не използвайте Хотемин").
  Трябва незабавно да спрете приема на Хотемин и да съобщите на Вашия лекар, ако имате алергична реакция като кожен обрив, подуване на лицето, хрипове или затруднено дишане.
  Ако сте на възраст над 70 години, Вашият лекар може да реши да намали продължителността на лечението и да се виждате по-често докато използвате Хотемин.
  Ако сте на възраст над 70 години или приемате други лекарства, като например корти костероиди или някои лекарства за лечение на депресия, наричани селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRI) или ацетилсалицилова киселина за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци, Вашият лекар може да Ви предпише заедно с Хотемин лекарство за защита на стомаха и червата.
  Не трябва да използвате това лекарство, ако сте на възраст над 80 години.
  Ако имате или сте имали някакви медицински проблеми или някакви алергии, или ако не сте сигурни дали можете да използвате Хотемин, посъветвайте се с Вашия лекар преди да приемате това лекарство.
  Когато приемате това лекарство, повишено внимание се изисква:
  • ако страдате от чернодробно или бъбречно заболяване,
  • ако имате сърдечни нарушения.
  • ако имате проблеми с кръвосъсирването, тежки кръвоизливи или сте претърпели голяма операция наскоро, тъй като активното вещество на това лекарство повлиява Вашето кръвосъсирване,.
  • ако имате високо кръвно налягане и/или сърдечна недостатъчност, тъй като по време на приема на нестероидни противовъзпалителни лекарства се наблюдават отоци и задържане на течности, а НСПВЛ могат да предизвикат или да влошат съществуваща хипертония. Поради това се изисква стриктно наблюдение на Вашето кръвно налягане.
  Лекарства като Хотемин може да доведат до леко покачване на риска от сърдечносъдови (сърдечен удар) или мозъчно-съдови инциденти (инсулт). Рискът е по-голям, ако се използват високи дози и продължително лечение. По тази причина се препоръчва дозата и продължителността на лечението да не се надвишават.
  Ако имате сърдечни заболявания или сте имали мозъчно-съдови събития в миналото или имате рискови фактори за развитие на съдови инциденти (напр. хипертония, диабет, високо ниво на холестерол или сте пушач), трябва да консултирате лечението си с Вашия лекар или фармацевт.
  При употреба на Хотемин се изисква редовно лекарско наблюдение и контрол на кръвната картина и функцията на черния дроб.
  В някои случаи НСПВЛ оказват негативно влияние върху зрението. Поради това трябва да кажете на лекаря си, ако по време на лечение получите зрителни нарушения.
  Деца и юноши
  Този продукт не е предназначен за деца на възраст под 12 години. Други лекарства и Хотемин
  Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. Ако не сте сигурни относно дозирането, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Лекарствата понякога могат да си повлияват взаимно. Вашият лекар може да ограничи използването на Хотемин инжекция или други лекарства, или може да се наложи да приемате различно лекарство.
  Това е особено важно да се отбележи:
  • ако приемате ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни лекарства за облекчаване на болката.
  • ако приемате кортикостероиди, които представляват лекарства за лечение на различни състояния като алергии и хормонален дисбаланс.
  • ако приемате антико агуланти, като варфарин, за предотвратяване на кръвни съсиреци.
  • ако приемате някои лекарства за лечение на депресия, наречени селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRI).
  • ако приемате литий за лечение на определени психични заболявания (маш!я)
  • ако приемате някакви лекарства, като ацетилсалицилова киселина за предотвратяване струпване на тромбоцити.
  • ако приемате диуретици.
  • ако приемате лекарства, съдържащи калий.
  • ако приемате антихипертензивни лекарства.
  • ако сте на лечение с метотрексат, лекарство, което може да бъде прилагано за лечение на различни заболявания, като рак, псориазис и ревматоиден артрит.
  • ако сте на лечение с циклоспорин или такролимус, които може да се прилагат след присаждане на орган или за лечение на различни заболявания, като псориазис и ревматоиден артрит.
  • ако приемате циметидин за намаляване производството на стомашна киселина.
  • ако приемате определени лекарства, които се използват за лечение на сърдечни проблеми, напр. дигоксин, дигитоксин.
  • ако приемате лекарство, което се използва за прекъсване на бременността, напр. мифепристон.
  • Ако приемате определен тип антибиотици - хинолонови антибиотици, напр. ципрофлоксацин
  Ако някое от изброените по-горе се отнася за Вас, веднага кажете на Вашия лекар.

  Бременност, кърмене и фертнлитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  В предклиничните проучвания, публикувани досега, пироксикам не е показал че предизвиква увреждане на плода при животни.
  Въпреки това, при хората, подобно на други нестероидни противовъзпалителни лекарства, пироксикам причинява трудно раждане, ако лечението не е било прекратено в края на бременността. За нестероидните противовъзпалителни лекарства е известно, че оказват и други ефекти върху плода. Пироксикам се отделя в майчиното мляко.
  Тъй като безопасната употреба на Хотемин по време на бременност и през периода на кърменето досега не е проверявана, използването на лекарството не се препоръчва по време на бременност и кърмене.
  Възможно е приемът на Хотемин да затрудни зачеването. Кажете на Вашия лекар, ако планирате забременяване или ако имате затруднения при зачеване.

  Шофиране и работа с машини
  Няма данни, които да показват, че лекарството засяга способността за шофиране и работа с машини.
  Ако чувстваме световъртеж, сънливост, умора или ако имате проблеми със зрението си по време на лечението, не шофирайте и не работете с машини.
  Как да използвате Хотемин
  Хотемин ще Ви бъде прилаган от лекар или медицинска сестра, точно както е посъветвал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви прави редовни прегледи, за да е сигурно, че приемате оптималната доза пироксикам. Вашият лекар ще регулира лечението Ви с най-ниската доза, която съответно да намали симптомите Ви.
  Хотемин 20 mg трябва да се прилага само в мускул.
  Препоръчителните дози за Хотемин съгласно показанията, са същите като тези при капсулите. Продължителността на лечението трябва да се определя индивидуално, като обикновено се препоръчва продължителност от 1 до 3 дни. След това е възможно да преминете към прием на капсули за по-нататъшното лечение. В никакъв случай не трябва да променяте дозата си без да се консултирате с лекаря си.
  Възрастни и хора в старческа възраст
  Максималната дневна доза е 20 милиграма пироксикам като еднократна дневна доза. Ако сте на възраст над 70 години, Вашият лекар може да Ви предпише по-ниска дневна доза и да намали продължителността на лечението.
  Вашият лекар може да предпише Хотемин заедно с друго лекарство, за да предпази
  стомаха и червата от възможните нежелани реакции.
  Ако смятате, че това лекарство не е много ефективно, винаги се консултирайте с Вашия лекар.
  Ако се използвали повече от необходимата доза Хотемин
  Не може да се очакват симптоми на предозиране при нормална употреба на Хотемин. В случай на погрешно или умишлено изпиване на няколко ампули може да се получипредозиране.
  Симптомите на предозиране могат да бъдат: летаргия, сънливост, гадене, повръщане стомашни болки, които обикновено се нормализират след подходящо лечение на
  симптомите. Могат да се възникнат и стомашно-чревни кръвоизливи. Освен това, много рядко могат да възникнат хипертония, бъбречни нарушения, дихателни нарушения, кома и алергични реакции.
  Обадете се на Вашия лекар, ако подозирате предозиране. До пристигането на лекаря, активен въглен или слабително средство могат да намалят абсорбцията на лекарството.
  Ако сте пропуснали да използвате Хотемин
  Това не касае, този продукт, тъй като той се прилага от медицинско лице. Ако сте спрели приема на Хотемин
  Ако спрете приема на Хотемин не навреме, възможно е Вашите оплаквания да се възобновят.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Във връзка с безопасността на лечението Ви с Хотемин, Вашия лекар може да изиска периодични лабораторни изследвания. Моля, отидете и ги направете, като не забравяте да покажете резултатите на Вашия лекар.
  Лекарствата като Хотемин може да са свързани със слабо повишаване на риска от сърдечен удар или мозъчен инсулт.
  Потенциално живото-застрашаващи кожни обриви (синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза) са съобщавани много рядко (вж. точка 2).
  Най-честите нежелани реакции са стомашно-чревни:
  • възпаление на лигавиците, гадене, липса на апетит, стомашни и коремни болки, запек, метеоризъм, газове, диария и стомашно разстройство.
  • язви с евентуално кървене, най-вече в старческа възраст.
  Симптомите, посочени по-долу, от стомашно-чревни нежелани реакции са сериозни и изискват незабавна лекарска намеса
  • кръвоизлив в стомашно-чревния тракт (първият признак може да е повръщане на кръв, черни изпражнения, сериозно и прогресиращо пребледняване)
  • непрекъсната, силна болка в корема (може да се касае за перформация в стомашно-чревния тракт)
  Много е важно да уведомите Вашия лекар незабавно, ако забележите черни или кървави изпражнения. В такъв случай трябва да спрете приема на Хотемин.
  Други редки прояви, изключително сериозни нежелани реакции, при които може и да се касае за алергична реакция:
  • подуване на устните, устата или гърлото, което води до затруднено преглъщане или дишане,
  • колапс или подобно на колапс неразположение,
  • уртикария.
  Ако получите някоя от горепосочените нежелани реакции, трябва незабавно да съобщите на лекаря си. В такъв случай трябва да спрете приема на Хотемин
  Други редки прояви, изключително сериозни нежелани реакции:
  • жълтеница (жълто оцветяване на кожата, започвайки от очната ябълка).
  • възпаление на черния дроб
  • обърканост, халюцинации
  • намаляване количеството на урината (признаци на бъбречно увреждане), възпаление на бъбреците.
  • много рядко, като при други нестероидни противовъзпалителни лекарства, везикулозни промени на кожата, лющене.
  Ако получите някоя от посочените по-горе нежелани реакции, трябва да спрете лечението с Хотемин и трябва незабавно да уведомите Вашия лекар или спешното отделение на най-близката болница.
  Други нежелани реакции, настъпващи рядко:
  • анемия, левкопения, тромбощзпгопения, кръвоизливи по кожата и лигавиците, дължащи се на намалена агрегация на тромбоцитите, кървене от носа, еозинофили
  • повишаване или намаляване на кръвната захар, промени в телесната маса.
  • виене на свят, главоболие, сънливост, безсъние, депресия, промени в настроението нервност, странни сънища, изтръпване на крайниците.
  • рядко - сърцебиене. Употребата на лекарства като Хотемин може да бъде свързан със слабо повишаване на риска от инфаркт на миокарда или мозъчен инсулт.
  • високо кръвно налягане.
  • зрителни нарушения (замъглено виждане), подуване на очите, възпаление на очите шум в ушите.
  • задържане на течности, оток
  • гастрит, панкреатит, колит, обостряне на улцерозен колит и болест на Крон
  • кожен обрив, сърбеж, фоточувствителност, рядко - нарушаване целостта на ноктите, косопад.
  • възпаление на тъканите около мозъка, което не е причинено от бактериална инфекция (асептичен менингит)
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Хотемин
  Да се съхранява под 25 °С.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Хотемин след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  Съдържание на опаковката и друга информация Какво съдържа Хотемин
  Активното вещество е 20 mg пироксикам във всяка ампула от 1 mi.
  Другите съставки са: динатриев едетат, натриев глицинкарбонат, повидон 12 PF, вода за инжекции
  Как изглежда Хотемин и съдържание на опаковката
  Зеленикаво-жълт, стерилен воден разтвор с лек характерен мирис и обем 1 ml.
  1 ml разтвор, поставен в тип I безцветна стъклена ампула с точка за указване мястото на счупване и два зелени кодови пръстена. 5 ампули в обложка, поставена в картонена кутия.

  Притежател на разрешението за употреба
  EG1S PHARMACEUTICALS PLC 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38. УНГАРИЯ
  Производител
  EGIS Pharmaceuticals PLC
  Η-1165 Budapest, B6kényf01di út 118-120
  Унгария

  Дата на последно прераглеждане на листовката:
  Март, 2013 г.

  Описание на ХОТЕМИН АМП. 20МГ 1МЛ

  ХОТЕМИН АМП. 20МГ 1МЛ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ХОТЕМИН АМП. 20МГ 1МЛ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ХОТЕМИН АМП. 20МГ 1МЛ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа