Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на всички продукти за гърло
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • ХРОНИЛЕУЦЕМ КАПС 400МГ

  • ХРОНИЛЕУЦЕМ КАПС 400МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Хронилевкем 400 mg твърди капсули
  Hronileucem 400 mg capsules, hard
  Иматиниб (Imatinib)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Хронилевкем и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Хронилевкем
  3. Как да приемате Хронилевкем
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Хронилевкем
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Хронилевкем и за какво се използва
  Хронилевкем е лекарство, което съдържа активно вещество, наречено иматиниб. Това лекарство действа като потиска растежа на абнормните клетки при изброените по-долу заболявания, включващи няколко вида рак.
  Хронилевкем се използва за лечение на депа и възрастни с хронична миелоидна левкемия (XMJD:
  Левкемията представлява рак на белите кръвни клетки. Обикновено тези бели клетки помагат на организма в борбата му с инфекциите. Хроничната миелоидна левкемия е вид левкемия, при която определени, различни от нормалните, бели кръвни клетки (наречени миелоидни клетки), започват да се размножават неконтролируемо.
  При възрастни пациенти Хронилевкем се използва за лечение на късен стадий на хронична миелоидна левкемия, наречен „бластна криза". При деца и юноши може да се използва за лечение на всички стадий на заболяването.
  Хронилевкем се използва също и за лечение на възрастни при:
  Положителна за Филаделфийска хромозома остра лимфобластна левкемия (Ph-положителна ОЛЛ).
  Левкемията представлява рак на белите кръвни клетки. Обикновено тези бели клетки помагат на организма в борбата му с инфекциите. Острата лимфобластна левкемия е вид левкемия при която определени, различни от нормалните, бели кръвни клетки започват да се размножават неконтролируемо. Хронилевкем потиска растежа на тези клетки.
  Миелодиспластичен синдром/миелопролиферативни заболявания (МДС/МПЗ). Това са група заболявания на кръвта, при които някои кръвни клетки започват да се размножават неконтролируемо. Хронилевкем потиска растежа на тези клетки при някои подтипове на тези заболявания.
  Хипереозинофилен синдром (Х£С) и/или хронична еозинофилна левкемия (XEJI).
  Това са заболявания на кръвта, при които някои клетки (наречени еозинофили) започват да се размножават неконтролируемо. Хронилевкем потиска растежа на тези клетки при някои подтипове на тези заболявания.
  Гастро-интестинални стромални тумори (ГИСТ).
  ГИСТ представлява рак на стомаха и червата. Той произлиза от неконтролируемия клетъчен растеж на под държащите тъкани на тези органи.
  Дерматофибросаркома нротруберанс (ДФСП).
  ДФСП е рак на тъканите под кожата, при който някои клетки започват неконтролируем растеж. Хронилевкем потиска растежа на тези клетки.
  В останалата част на тази листовка ще използваме съкращенията, когато говорим за съответните заболявания.
  Ако имате някакви въпроси относно това как действа Хронилевкем или защо Ви е предписано това лекарство, попитайте Вашия лекар.

  2, Какво трябва да знаете, преди да приемете Хронилевкем
  Хронилевкем ще Ви бъде предписан от лекар с опит в лечението на рак на кръвта или солидни тумори.
  Следвайте внимателно всички указания на лекаря, дори, ако те се различават от информацията, която се съдържа в тази листовка.
  Не приемайте Хронилевкем:
  - ако сте алергични към иматиниб или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  Ако горенаписаното се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар без да приемате Хронилевкем.
  Ако смятате, че може да сте алергични, но не сте сигурни, попитайте Вашия лекар за съвет.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, преди да приемете Хронилевкем:
  - ако имате или някога сте имали проблеми с черния дроб, бъбреците или сърцето.
  - ако приемате лекарството левотироксин, поради отстраняване на щитовидната жлеза.
  Ако някое от горенаписаните се отнася за Вас, кажете на Вашия лекар преди да приемете Хронилевкем.
  По време на лечението с Хронилевкем информирайте незабавно Вашия лекар, ако
  започнете бързо да наддавате на тегло. Хронилевкем може да предизвика задържане на вода в организма (тежка задръжка на течности).
  Докато приемате Хронилевкем, Вашият лекар ще проверява редовно състоянието ви за да установи дали лекарството действа. Освен това ще Ви се извършват кръвни изследвания редовно ще се измерва телесното Ви тегло.
  Деца и юноши
  Хронилевкем също така е лекарство за лечение на деца и юноши с ХМЛ. Няма опит при деца с ХМЛ на възраст под 2 години. Съществува ограничен опит при деца с Ph-положителна ОЛЛ и много ограничен опит при деца с МДС/МПЗ, ДФСП, ГИСТ и ХЕС/ХЕЛ. При някои деца и юноши, приемащи Хронилевкем, може да се наблюдава изоставане в растежа. Лекуващият лекар ще проследява растежа по време на редовните посещения.
  Други лекарства и Хронилевкем
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта (като парацетамол), включително и билкови продукти (като жълт кантарион). Някои лекарства могат да повлияят ефекта на Хронилевкем при едновременен прием. Те могат да засилят или намалят ефекта на Хронилевкем като увеличат нежеланите реакции или като направят Хронилевкем по-малко ефективен. Хронилевкем може да има същия ефект спрямо някои други лекарствени продукти.
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате лекарства, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
  Хронилевкем не се препоръчва по време на бременност, освен в случаи на категорична необходимост, тъй като може да увреди Вашето бебе. Вашият лекар ще обсъди с Вас потенциалните рискове от приема на Хронилевкем по време на бременност.
  Жени, които е възможно да забременеят, се препоръчва да използват ефективни методи за предпазване от бременност по време на лечението.
  Не кърмете по време на лечението с Хронилевкем.
  Пациентите, които се притесняват относно фертилитета си, по време на приема на Хронилевкем, се препоръчва да се консултират с техния лекуващ лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Възможно е да почувствате замаяност или сънливост или да получите замъгляване на зрението, докато приемате това лекарство. Ако това се случи, не шофирайте и не използвайте никакви инструменти или машини, докато не се почувствате отново добре.
  Хронилевкем съдържа FD&C #6 Жълт алуминиев лак (ЕИО), който може да причини алергични реакции.

  3. Как да приемате Хронилевкем
  Вашият лекар Ви е предписал Хронилевкем, защото страдате от сериозно заболяване. Хронилевкем може да Ви помогне да се преборите с това заболяване.
  Ето защо, винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Важно е да го правите толкова дълго, колкото Ви е казал Вашият лекар, фармацевт . Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  Не спирайте приема на Хронилевкем, докато Вашият лекар не Ви каже да го направите. Ако нямате възможност да приемате лекарството, както Ви е казал Вашият лекар или почувствате, че вече не се нуждаете от него, свържете се с Вашия лекар незабавно.
  Колко Хронилевкем да приемате
  Употреба при възрастни
  Вашият лекар ще Ви каже точно колко капсули Хронилевкем да вземате.
  Ако се лекувате за XMJI:
  Обичайната начална доза е 600 mg, които се приемат като 1 капсула от 400 mg плюс 2 капсули от 100 mg веднъж дневно.
  - Ако се лекувате за ГИСТ:
  Началната доза е 400 mg, които се приемат като 1 капсула веднъж дневно.
  При лечение на ХМЛ и ГИСТ, Вашият лекар може да Ви предпише по-висока или по-ниска доза, в зависимост от това как се повлиявате от лечението. Ако Вашата доза е 800 mg (2 капсули), трябва да приемате 1 капсула сутрин и 1 капсула вечер.
  Ако се лекувате за Ph-положителна ОЛЛ: Началната доза е 600 mg, които се приемат като 1 капсула от 400 mg плюс 2 капсули от 100 mg веднъж дневно.
  Ако се лекувате за МДС/МПЗ:
  Началната доза е 400 mg, които се приемат като 1 капсула веднъж дневно.
  - Ако се лекувате за ХЕ С/ХЕ Л:
  Началната доза е 100 mg, които се приемат като една капсула веднъж дневно. Вашият лекар може да реши да увеличи дозата на 400 mg, които се приемат като 1 капсула веднъж дневно, в зависимост от това как се повлиявате от лечението.
  - Ако се лекувате за ДФСП:
  Дозата от 800 mg (2 капсули), трябва да се приема като 2 капсули сутрин и 2 капсули вечер.
  Употреба при деца и юноши
  Лекарят ще Ви каже колко капсули Хронилевкем трябва да давате на Вашето дете. Количеството на Хронилевкем ще зависи от състоянието на детето Ви, неговото тегло и височина. Общата дневна доза при деца не трябва да надвишава 800 mg Лечението може да се дава като еднократна дневна доза или алтернативно дневната доза може да се раздели на два приема (половината от дозата сутрин и половината вечер).
  Кога и как да се приема Хронилевкем
  Приемайте Хронилевкем по време на хранене. Това ще Ви помогне да се предпазите от стомашни проблеми, докато приемате Хронилевкем.
  Поглъщайте капсулите цели с пълна чаша вода. Не отваряйте или размачквайте капсулите, освен ако нямате затруднения с поглъщането им (напр. при деца). Ако не можете да погълнете капсулите, може да ги отворите и да изсипете съдържанието им в чаша с негазирана вода или ябълков сок.
  Ако сте жена, която е бременна или може да забременее и се опитвате да отворите капсулите, трябва да го направите с повишено внимание, за да избегнете контакт с кожата и очите или вдишване. Трябва незабавно да измиете ръцете си след отваряето на капсулите.
  Колко продължително да се приема Хронилевкем
  Приемайте Хронилевкем всеки ден, толкова дълго, колкото Ви е казал Вашият лекар. Ако сте приели повече от необходимата доза Хронилевкем
  Ако случайно приемете повече капсули, кажете веднага на Вашия лекар. Може да се наложи медицинска намеса. Вземете опаковката на лекарството със себе си.
  Ако сте пропуснали да приемете Хронилевкем
  Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете я веднага след като си спомните.
  Ако е дошло време за следващата доза, прескочете пропуснатата доза.
  След това продължете по нормалната схема.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Обикновено те са леки до умерени.
  Нежеланите реакции могат да се проявяват с определени честоти, които се дефинират, както следва:
  Много чести: могат да засегнат повече от 1 на 10 човека; Чести: могат да засегнат до 1 на 10 човека; Нечести: могат да засегнат до 1 на 100 човека; Редки: могат да засегнат до 1 на 1000 човека; Много редки: могат да засегнат до 1 на 10 000 човека;
  С неизвестна честота: оценка на честотата не може да бъде направена от наличните данни.
  Някои нежелани реакции могат да бъдат сериозни. Информирайте незабавно Вашия лекар, ако получите някоя от изброените по-долу реакции:
  Много чести или чести нежелани реакции:
  • Бързо покачване на теглото. Хронилевкем може да предизвика задържане на вода в организма (тежка задръжка на течности);
  • Признаци на инфекция като висока температура, тежки втрисания, зачервяване на гърлото или ранички в устата. Хронилевкем може да доведе до понижаване на броя на белите кръвни клетки и така да станете по-податливи на инфекции;
  • Неочаквани кръвотечения или синини (без да сте се наранявали).
  Нечести или редки нежелани реакции:
  • Гръдна болка, неправилен сърдечен ритъм (признаци на сърдечни проблеми);
  • Кашлица, затруднено дишане или болка при дишане (признаци на белодробни проблеми);
  • Усещане за прималяване, замаяност или припадъци (признаци на ниско кръвно налягане);
  • Гадене (повдигане), загуба на апетит, тъмно оцветяване на урината, пожълтяване на кожата или очите (признаци на чернодробни проблеми);
  • Обрив, зачервена кожа с мехури по устните, очите, кожата или устата, лющене на кожата, висока температура, надигнати червени или морави кожни петна, сърбеж усещане за парене, гнойна ерупция (признаци на кожни проблеми);
  • Силна болка в корема, кръв в повърнатите от Вас материи, в изпражненията или урината, черни изпражнения (признаци на стомашно-чревни нарушения);
  • Силно намалено отделяне на урина, усещане за жажда (признаци на бъбречни проблеми);
  • Гадене (повдигане) с диария и повръщане, болка в корема или висока температура (признаци на чревни проблеми);
  • Силно главоболие, слабост или парализа на крайниците или лицето, затруднен говор, внезапна загуба на съзнание (признаци на проблеми от страна на нервната система, като кървене или вътречерепен/мозъчен оток);
  • Бледа кожа, усещане за умора и затруднено дишане, потъмняване на урината (признаци на понижен брой на червените кръвни клетки);
  • Болка в очите или влошаване на зрението, кръвоизливи в очите;
  • Болка в бедрата или затруднения при ходене;
  • Изтръпнали или студени пръсти на краката и ръцете (признаци на синдрома на Рейно);
  • Внезапно отичане и зачервяване на кожата (признаци на кожна инфекция, наречена целулит);
  • Намален слух;
  • Мускулна слабост и спазми с нарушен сърдечен ритъм (признаци за промяна на количеството на калий в кръвта);
  • Образуване на синини;
  • Болка в стомаха с гадене (повдигане);
  • Мускулни спазми с висока температура, червено-кафяво оцветяване на урината, мускулна болка или слабост (признаци на мускулни проблеми);
  • Болка в областта на таза, понякога придружена от гадене и повръщане, необяснимо кървене от влагалището, усещане за замаяност или припадъци, поради спадане на кръвното налягане (признаци на проблеми с яйчниците или матката);
  • Гадене, недостиг на въздух, неправилен сърдечен ритъм, помътняване на урината, умора и/или дискомфорт в ставите, свързани с отклонения в лабораторните показатели (напр. високи нива на калий, пикочна киселина и калций и ниски нива на фосфор в кръвта).
  Ако получите някоя от изброените по-горе нежелани реакции, информирайте Вашия лекар
  незабавно.
  Други нежелани реакции могат да включват:
  Много чести нежелани реакции:
  • Главоболие или усещане за умора;
  • Гадене (повдигане), повръщане, диария или лошо храносмилане;
  • Обрив;
  • Мускулни спазми или болки в ставите, мускулите или костите;
  • Отичане на глезените или подпухване на клепачите;
  • Покачване на тегло.
  Ако някоя от тези реакции Ви засегне в сериозна степен, информирайте Вашия лекар.
  Чести нежелани реакции:
  • Анорексия, загуба на тегло или нарушения на вкуса;
  • Усещане за замаяност или слабост;
  • Нарушения на съня (безсъние);
  • Сълзене от окото със сърбеж, зачервяване и оток (конюнктивит), насълзяване на очите или замъгляване на зрението;
  • Кървене от носа;
  • Болка или подуване на корема, образуване на газове, киселини или запек;
  • Сърбеж;
  • Необясним косопад или изтъняване на косата;
  • Изтръпване на ръцете от китката надолу или стъпалата;
  • Ранички в устата;
  • Болка и подуване на ставите;
  • Сухота в устата, суха кожа, сухота в очите;
  • Понижена или повишена чувствителност на кожата;
  • Горещи вълни, втрисане или нощни изпотявания.
  Ако някоя от тези реакции Ви засегне в сериозна степен, информирайте Вашия лекар.
  С неизвестна честота (от наличнете данни не може да бъде направена оценка на честотата):
  • Зачервяване и/или отичане на дланите на ръцете и долната част на ходилото, което може да бъде съпроводено от мравучкане или пареща болка.
  • Забавяне на растежа при деца и юноши.
  Ако някоя от тези реакции Ви засегне в сериозна степен, информирайте Вашия лекар. Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или, фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване на Изпълнителна агенция по лекарствата. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
  Контакти:
  Изпълнителна агенция по лекарствата. България
  ул. „Дамян Груев" № 8 1303 София Тел.:+35 928903417 уебсайт: www.bda.bg

  5. Как да съхранявате Хроннлевкем
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.
  Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Хронилевкем
  - Активното вещество е иматиниб мезилат. Всяка капсула Хронилевкем съдържа 100 mg нматиниб мезилат.
  - Другите съставки са титанов диоксид и желатин, FD&C #6 Жълт алуминиев лак (El 10).
  Как изглежда Хронилевкем и какво съдържа опаковката
  Капсула №00 с бяло до почти бяло тяло и капаче с надпис 400. Предлагат се в опаковки, съдържащи 30 капсули.
  Производител и притежател на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените лекарства" АД бул. „Г.М.Димитров"№ 1 гр. София, 1172, България
  За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените лекарства" АД
  гр. София, 1172, България
  бул. „Г.М.Димитров"№1
  тел.: 02/ 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail·, info@tchaikapharma.com
  Други източници на информация
  Подробна информация за това лекарство е предоставена на уебсайта на Европейската агенция по лекарствата http://www.ema.europa.eu

  Дата на последно преразглеждане на листовката
  Септември 2014

  Описание на ХРОНИЛЕУЦЕМ КАПС 400МГ

  ХРОНИЛЕУЦЕМ КАПС 400МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ХРОНИЛЕУЦЕМ КАПС 400МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ХРОНИЛЕУЦЕМ КАПС 400МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа