Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ИМАТИНИБ АМОМЕД ТАБЛ 400МГ

  • ИМАТИНИБ АМОМЕД ТАБЛ 400МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: Информация за пациента
  Иматиниб Амомед 400 mg филмирани таблетки
  Иматиниб
  Прочетете внимателно пялата листовка преди да започнете лечение с това лекарство, тъй като тя съдържа важна информация за Вас.
  Пазете листовката. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им
  навреди, дори ако техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако получите нежелани реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, които не са описани в тази листовка.
  В тази листовка
  1. Какво е Иматиннб Амомед и за какво се използва
  2. Преди да започнете употребата на Иматиниб Амомед
  3. Как да се приема Иматиннб Амомед
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Иматиниб Амомед
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  1. Какво е Иматиниб Амомед и за какво се използва
  Иматиниб Амомед е лекарствен продукт, съдържащ активното вещество Иматиниб. Този лекарствен продукт действа чрез инхибиране на растежа на анормални клетки при заболяванията, описани по-долу. Те включват някои видове рак.
  Иматиниб Амомед е лечение за възрастни и деца с хронична миелоидна левкемия (ХМЛ).
  Левкемията е злокачествено заболяване на белите кръвни клетки. Тези кръвни клетки обикновено помагат на тялото да се бори с инфекциите. Хроничната миелоидна левкемия е форма на левкемия, при която някои анормални бели клетки (наречени мнелоидни клетки) започват да се увеличават безконтролно.
  При възрастни пациенти Иматиннб Амомед се използва за лечение на последна фаза на Хронична миелоидна левкемия, наречена „бластна криза". При деца и подрастващи обаче лекарственият продукт може да се използва за лечение на всички фази на болестта.
  Ако имате въпроси за това как действа Иматиннб Амомед или защо Ви е предписано това лекарство, обърнете се към Вашия лекар.

  2. Преди да започнете употребата на Иматиниб Амомед
  Иматиниб Амомед може да Ви бъде предписан само от лекар с опит в лечението на злокачествени заболявания на кръвта.
  Спазвайте внимателно всички указания, дадени Ви от Вашия лекар, дори ако те се различават от основната информация в тази листовка.
  Не приемайте Иматиниб Амомед:
  ако имате свръхчувствителност (алергия) към Иматиниб или която и да е др това лекарство, изброени в точка 6.
  Ако това се отнася за Вас, съобщете на Вашия лекар преди да приемете Иматиниб Амомед
  Ако смятате, че може да сте алергични, но не сте сигурни, обърнете се към Вашия лекар за съвет. Предупреждения и предпазни мерки
  Информирайте лекаря си преди да започнете приема на Иматнннб Амомед:
  - ако имате или сте имали проблеми с черния дроб, бъбреците или сърцето.
  - ако приемате лекарството левотироксин поради отстранена щитовидна жлеза.
  Ако някое от тези условия се отнася до Вас, съобщете на Вашия лекар преди да приемете Иматиниб Амомед
  По време на лечението с Иматнннб Амомед веднага съобщете на Вашия лекар ако започнете бързо да увеличавате теглото си. Приемът на Imatinib Amomed може да доведе до задръжка на вода в организма (тежко задържане на течности).
  Докато приемате Иматнннб Амомед Вашият лекар редовно ще проверява дали лекарството оказва желания ефект. Също така редовно ще Ви се правят кръвни тестове и ще се проследява теглото Ви.
  Деца и подрастващи
  Иматнннб Амомед е предназначени и за лечение на деца с ХМЛ. Няма опит с употребата на лекарството при деца под 2-годишна възраст.
  При някои деца и подрастващи, които приемат Иматиииб Амомед, растежът може да се забави. Лекарят ще наблюдава растежа с редовни посещения.
  Прием на други лекарства и Иматнннб Амомед
  Съобщете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали или може да приемате някакви лекарства, включително лекарства без лекарско предписание (например парацетамол) и лекарства на билкова основа (като жълт кантарион). Приемът на други лекарства може да повлияе на ефекта на Иматнннб Амомед. Те могат да повишат или намалят ефекта на Иматнннб Амомед, да доведат до повече нежелани реакции или да направят Иматиииб Амомед по-малко ефективен. Иматнннб Амомед може да има същия ефект върху други лекарства.
  Бременност, кърмене и фертилнтет
  Ако сте бременна или кърмите, мислите, че може да сте бременна или планирате бременност, поискайте съвет от Вашия лекар преди да започнете да приемате това лекарство. Иматнннб Амомед не бива да се използва по време на бременност, освен ако не е крайно необходимо, тъй като може да навреди на плода. Вашият доктор ще обсъди с Вас потенциалните рискове от приемането на Иматнннб Амомед по време на бременност. Жените, които са в състояние да забременеят, се съветват да използват ефективна контрацепция по време на лечението.
  Не бива да кърмите по време на лечение с Иматиииб Амомед.
  Пациенти, които се безпокоят за репродуктивните си способности по време на приема на Иматнннб Амомед, се съветват да се консултират със своя лекар.
  Шофиране и работа с машини
  Може да почувствате замайване или сънливост, или да имате замъглено зрение докато приемате лекарството. Ако това се случи, не трябва да шофирате и да използвате инструменти или машини, докато не се почувствате отново добре.

  3. Как се приема Иматиниб Амомед
  Вашият лекар Ви е предписал Иматнннб Амомед, защото страдате от Иматнннб Амомед може да помогне в лечението на това заболяване.
  Винаги приемайте това лекарство точно според указанията на Вашия лекар или фармацевт. Важно е да продължите приема толкова дълго, колкото Ви е указал лекарят или фармацевтът. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевта.
  Не прекъсвайте приема на Иматиниб Амомед без да се консултирате с Вашият лекар. Ако не можете да приемате лекарството съгласно предписанията на лекаря, или смятате, че не се нуждаете вече от него, веднага се свържете с Вашия лекар.
  Колко да приемате
  Възрастни
  Вашият лекар ще Ви предпише точно по колко таблетки Иматиниб Амомед да вземате.
  Обичайната начална доза е 600 mg, която се приема като една таблетка от 400 mg плюс 2 таблетки от 100 mg веднъж дневно.
  Вашият лекар може да Ви предпише по-голяма или по-малка доза в зависимост от Вашият отговор на лечението. Ако Вашата дневна доза е 800 mg (2 таблетки), трябва да приемате една таблетка сутрин и една таблетка вечер.
  Деца
  Лекарят ще Ви каже колко таблетки Иматиниб Амомед да давате на Вашето дете. Количеството Иматиниб Амомед зависи от състоянието на детето, телесното тегло и ръста му. Общата дневна доза при деца не трябва да надвишава 800 mg. Дневната доза може да се приема наведнъж или да бъде разделена на два приема (сутрин и вечер).
  Кога и как се приема Иматиннб Амомед
  - Трябва да приемате Иматиниб Амомед заедно с храната. Това ще помогне да предпазите стомаха си при приемане на Иматиниб Амомед. Поглъщайте таблетките цели с голяма чаша вода.
  Ако не можете да погълнете таблетките цели, можете да ги разтворите в чаша негазирана вода или ябълков сок:
  • Използвайте около 200 ml за всяка 400 mg таблетка
  • Разбъркайте с лъжица, докато таблетките се разтворят напълно.
  • След като таблетките се разтворят, изпийте веднага цялото съдържание на чашата. Възможно е да останат следи от разтворените таблетки по стените на чашата.
  Колко дълго се приема Иматиниб Амомед
  Приемайте Иматиниб Амомед всеки ден толкова дълго, колкото Ви е предписал Вашият лекар. В случай че сте приели повече Иматиниб Амомед
  Ако случайно сте приели по-голямо от необходимото количество таблетки, уведомете Вашия лекар незабавно. Може да се нуждаете от медицинско наблюдение. Носете опаковката на лекарството със себе си.
  В случай че забравите да приемете Иматиниб Амомед
  Ако сте забравили една доза, приемете я веднага щом се сетите. Ако обаче почти е дошло време за следващата доза, не приемайте пропуснатата. След това продължете по обичайната схема.
  Не приемайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата.
  Ако имате допълнителни въпроси относно използването на този продукт, попитайтете Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да причини нежелани реакции, макар че не всеки ги получава. Обикновено те са леко до умерено изразени.
  Тези нежелани реакции може да настъпват с определена честота, която е следната: Много чести: могат да засегнат повече от 1 на 10 души. Чести: могат да засегнат до 1 на 10 души.
  - Нечести: могат да засегнат до 1 на 100 души. Редки: могат да засегнат до 1 на 1000 души.
  - Много редки: могат да засегнат до 1 на 10 000 души.
  С неизвестна честота: честотата не може да бъде преценена от наличните данни.
  Някои нежелани реакции може да са сериозни. Веднага съобщете на Вашия лекар, ако получите някоя от следните:
  Много чести или чести нежелани реакции:
  • Бързо покачване на теглото. Приемът на Иматиииб Амомед може да доведе до задръжка на вода в организма (тежко задържане на течности).
  • Признаци за инфекция като повишена температура, втрисане, зачервено гърло или язви в устата. Иматнннб Амомед може да намали броя на белите кръвни клетки, което води до повишена податливост към инфекции.
  • Неочаквано кървене или насиняване (без да сте се наранявали).
  Нечести или редки нежелани реакции:
  • Болки в гърдите, неритмична сърдечна дейност (признаци за сърдечни проблеми).
  • Кашлица, затруднено или болезнено дишане (признаци за белодробни проблеми).
  • Прималяване, замайване или припадъци (признаци за ниско кръвно налягане).
  • Прилошаване (гадене), със загуба на апетит, много светла урина, жълта кожа или очи (признаци за чернодробни проблеми).
  • Обриви, зачервена кожа с мехури по устните, очите, кожата или устата, лющене на кожата, повишена температура, подути червени или морави петна по кожата, сърбеж, усещане за парене, пустулозен обрив (признаци за кожни проблеми).
  • Остри коремни болки, кръв в повърната материя, изпражненията или урината, черни изпражнения (признаци за стомашно-чревни смущения).
  • Силно намалено количество отделяна урина, чувство за жажда (признаци за бъбречни проблеми).
  • Прилошаване (гадене) с диария и повръщане, коремни болки или повишена температура (признаци за стомашно-чревни проблеми).
  • Силно главоболие, слабост или парализа на крайниците или лицето, затруднен говор, внезапна загуба на съзнание (признаци за проблеми с нервната система).
  • Бледа кожа, умора и задух, както и тъмна урина (признаци за понижен брой на червените кръвни клетки).
  • Болки в очите или влошаване на зрението.
  • Болки в бедрата или затруднено ходене.
  • Изтръпнали или студени пръсти на ръцете и краката (признаци за синдром на Рейно).
  • Внезапно подуване и зачервяване на кожата (признаци за кожната инфекция целулит).
  • Отслабен слух.
  • Мускулна слабост и спазми с нарушен сърдечен ритъм (признаци за промени в количеството калий в кръвта).
  Насиняване.
  Стомашни болки с прилошаване (гадене).
  Мускулни спазми с повишена температура, червено-кафява урина,болка и слабост в мускулите(признаци за мускулни проблеми).
  • Болки в таза понякога съпроводени с гадене и повръщане, неочаквано вагинално кървене, замаяност или припадъци поради ниско кръвно налягане (признаци за проблеми с яйчниците или матката).
  • Гадене, задъхване, неритмична сърдечна дейност, помътняване на урината, умора и/или дискомфорт в ставите, свързани с отклонения в лабораторните изследвания (например повишени нива на калия, пикочната киселина и фосфора и ниски стойности на калция в кръвта).
  Ако някоя от тези реакции е изразена при Вас, веднага съобщете на Вашия лекар. Други нежелани реакции:
  Много чести нежелани реакции:
  • Главоболие или умора.
  • Гадене, повръщане, диария или нарушено храносмилане.
  • Обрив.
  • Мускулни схващания или болки в ставите, мускулите или костите.
  • Подути глезени и подпухнали очи.
  • Наддаване на тегло.
  Ако някоя от тези реакции е силно изразена при Вас, съобщете на Вашия лекар. Чести нежелани реакции:
  • Анорексия, загуба на тегло или нарушени вкусови усещания.
  • Замаяност или слабост.
  • Проблеми със съня (безсъние).
  • Секрет от очите, придружен със сърбеж, зачервяване и подуване (конюнктивит), сълзящи очи или замъглено зрение.
  • Кръвотечение от носа.
  • Болки или подуване в корема, газове, киселини или запек.
  • Сърбеж.
  • Необичаен косопад или изтъняване на косата.
  • Изтръпване на ръцете или краката.
  • Афти в устата.
  • Болки в ставите и подуване.
  • Сухота в устата, суха кожа или очи.
  • Намалена или повишена кожна чувствителност.
  • Горещи вълни, втрисане, нощно изпотяване.
  Ако някоя от тези реакции е силно изразена при Вас, съобщете на Вашия лекар. С неизвестна честота:
  • Зачервяване и/или подуване на дланите и ходилата, което може да бъде придружено от мравучкане и пареща болка.
  • Забавяне в растежа на деца и подрастващи.
  Ако някоя от тези реакции е силно изразена при Вас, съобщете на Вашия лекар.
  Ако получите някакви нежелани реакции, съобщете на Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, които не са описани в тази листовка.

  5. Съхраняване на Иматнннб Амомед
  • Съхранявайте това лекарство на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте лекарството след изтичане на срока на годност, указан на картонената опаковка. Датата на изтичане на срока на годност се отнася за последния ден от съответния месец.
  • Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.
  • Не изхвърляйте лекарства в канализацията или при битовите отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърлите лекарствата, които не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Иматиииб Амомед
  Активното вещество е Иматнннб мезилат. Всяка таблетка Иматнннб Амомед съдържа Иматиииб мезилат еквивалентен на 400 mg Иматиииб.
  - Другите съставки са микрокристална целулоза (Е460), частично заместена хидроксипропилцелулоза (Е463), повидон (Е 1201), кросповидон (Тип А) (Е 1201), безводен колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат (Е572).
  Филмовото покритие се състои от хипромелоза (Е464), Макрогол 400, талк (Е553Ь), червен железен оксид (Е 172), жълт железен оксид (Е 172).
  Как изглежда Иматнннб Амомед и какво съдържа опаковката
  Imatinib Amomed 400 mg филмирани таблетки са тъмножълти до кафеникаво-оранжеви елипсовидни филмирани таблетки с дължина 21,6 mm и ширина 10,6 mm (± 5%) с делителна черта от едната страна и „400" от другата страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни дози.
  Доставят се в опаковки, съдържащи 30,60,90,120,180 филмирани таблетки. Не всички опаковки могат да бъдат пуснати на пазара.
  Притежател на разрешението за употреба
  Amomed Pharma GmbH Nikolsdorfer Gasse 1/15 A-1050 Wien Австрия
  Производител
  Remedica LTD
  Limassol Industrial Estate, Aharnon Street
  P.O.Box 51706,3508, Limassol
  Кипър
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страннте-членкн на ЕИП имена:
  под следните
  RMS (NL): Imatinib Amomed 400 mg, Filmomhulde tabletten
  BG: Иматиииб Амомед 400 mg филмирани таблетки
  CZ: Imatinib Amomed 400 mg potahovane tablety
  DE: Imatinib Amomed 400mg Filmtabletten
  EE: Imatinib Amomed
  HU: Imatinib Amomed 400 mg Filmtabletta
  LT: Imatinib Amomed 400 mg Plevele dengtos tabletes
  LV: Imatinib Amomed 400 mg Apvalkotas tabletes
  PL: Imatinib Amomed
  RO: Imatinib Amomed 400 mg Comprimate filmate SI: Imatinib Amomed 400 mg Filmsko obloiene tablete
  Дата на последна актуализация на листовката {ММ/1111.

  Описание на ИМАТИНИБ АМОМЕД ТАБЛ 400МГ

  ИМАТИНИБ АМОМЕД ТАБЛ 400МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ИМАТИНИБ АМОМЕД ТАБЛ 400МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ИМАТИНИБ АМОМЕД ТАБЛ 400МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа