Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ИРБЕК ТАБЛ 75МГ

  • ИРБЕК ТАБЛ 75МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Ирбек 75 mg таблетки Irbec 75 mg tablets
  Ирбесартан Irbesartan
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им
  навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ирбек 75 mg таблетки
  2. Преди да приемете Ирбек 75 mg таблетки
  3. Как да приемате Ирбек 75 mg таблетки
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ирбек 75 mg таблетки
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИРБЕК 75 MG ТАБЛЕТКИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ирбек 75 mg таблетки принадлежи към групата лекарствени продукти, известни като антагонисти на ангиотензин-Н рецепторите. Ангиотензин-П е вещество, което се образува в организма и се свързва с рецепторите в кръвоносните съдове, като предизвиква тяхното свиване. Това води до повишаване на кръвното налягане. Ирбек 75 mg таблетки предотвратява свързването на ангиотензин-П с тези рецептори, като това води до отпускане на съдовете и понижаване на кръвното налягане. Ирбек 75 mg таблетки забавя развитието на нарушение на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2.
  Ирбек 75 mg таблетки се използва за лечение на високо кръвно налягане (есенциална хипертония) и за предпазване от бъбречно увреждане при болни от диабет тип 2 с хипертония и с лабораторни данни за нарушена бъбречна функция.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ИРБЕК 75 MG ТАБЛЕТКИ
  Не приемайте Ирбек 75 mg таблетки
  ако сте алергични (свъръхчувствителни) към ирбесартан или към някоя от останалите съставки на Ирбек 75 mg таблетки
  ако сте бременна след третия месец. (Освен това, за предпочитане е да избягвате Ирбек 75 mg таблетки и в ранния период на бременността - вижте раздела относно бременност) ако имате захарен диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с алискирен (друго лекарство за лечение на високо кръвно налягане).
  Обърнете специално внимание прн употребата на Ирбек 75 mg таблетки
  ¦ ако получавате силно повръщане или диария
  ¦ ако имате проблеми с бъбреците
  ¦ ако имате проблеми със сърцето
  ¦ ако приемате Ирбек 75 mg таблетки за бъбречно заболяване, в резултат на диабет. В този случай, Вашият лекар може да провежда редовно изследване на кръвта, особено измерване нивата на калий в кръвта в случай на нарушена бъбречна функция
  ¦ ако Ви предстои някаква хирургична операция или предстои да Ви се дават анестетици е необходимо да информирате Вашия лекар.
  ¦ ако приемате алискирен
  ¦ трябва да кажете на Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или че може да забременеете). Ирбек не се препоръчва в ранния период на бременността и не трябва да се приема, ако сте бременна след третия месец, тъй като в тази фаза може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе (вижте раздела относно бременност).
  Употреба при деца
  Това лекарство не трябва да се използва от деца и юноши, тъй като безопасността и ефикасността все още не са напълно установени.
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Обикновено, Ирбек 75 mg таблетки не взаимодейства с други лекарства. Специални предпазни мерки (напр. кръвни тестове) може да са подходящи, ако приемате калиеви добавки, калий-съдържащи заместители на сол, калий-съхраняващи лекарства (като някои диуретици), литий-съдържащи лекарства.
  Подобно на другите лекарства за понижаване на кръвното налягане, ефектът на ирбесартан може да бъде намален, когато приемате нестероидни противовъзпалителни средства.
  Прием на Ирбек 75 mg таблетки с храни и напитки
  Ирбек 75 mg таблетки може да се приема с или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода.
  Бременност и кърмене
  Бременност
  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или че може да забременеете). В обичайния случай Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете да приемате Ирбек, преди да забременеете, или веднага щом узнаете, че сте бременна, като ще Ви посъветва да вземате друго лекарство, вместо Ирбек. Ирбек не се препоръчва в ранния период на бременността и не трябва да се приема, ако сте бременна след третия месец, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва след третия месец на бременността..
  Кърмене
  Информирайте Вашия лекар ако кърмите, или възнамерявате да започнете да кърмите. Ирбек не се препоръчва за употреба от майки, които кърмят и Вашият лекар може да избере друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако бебето Ви е новородено или е родено преждевременно.
  Шофиране н работа с машини
  Ирбек 75 mg таблетки не се очаква да въздейства върху Вашата способност за шофиране или работа с машини. Въпреки това, рядко по време на лечението на високото кръвно налягане, може да възникнат замаяност или отпадналост. Ако почувствате това, говорете с Вашия лекар преди да пристъпите към шофиране или работа с машини.
  Не са провеждани проучвания за влиянието върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Ирбек 75 mg таблетки
  Ирбек 75 mg таблетки съдържат лактоза монохидрат (вижте "Допълнителна информация'') Ако Вашият лекар Ви е казвал, че страдате от непоносимост към някои захари, попитайте Вашият лекар преди приема на това лекарство.

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ИРБЕК 75 MG ТАБЛЕТКИ
  Винаги приемайте Ирбек 75 mg таблетки точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Обичайната доза е 75 mg веднъж дневно. По-късно, в зависимост от повлияването на Вашето кръвно налягане, дозата може да бъде повишена до 300 mg веднъж дневно.
  Максималният ефект за понижаване на кръвното налягане трябва да се постигне 4-6 седмици след началото на лечението.
  При пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2, се препоръчва приема на поддържаща доза от 300 mg веднъж дневно, за лечение на свързаното бъбречно заболяване. При някои пациенти, като тези на хемодиализа или пациенти над 75 години, лекарят може да препоръча по-ниска доза, особено в началото на лечението.
  Ирбек 75 mg таблетки е предназначен за перорално приложение. Може да се приема с храна или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода. Трябва да се опитате да приемате дневната си доза приблизително по едно и също време всеки ден. Важно е да продължите да приемате Ирбек 75 mg таблетки, докато Вашият лекар не Ви каже друго.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ирбек 75 mg таблетки
  Ако случайно приемете твърде много таблетки, или дете погълне няколко, незабавно потърсете Вашия лекар.
  Твърде високата доза може да причини замаяност, чувство на слабост, ускорена сърдечна дейност или сърцебиене.
  Ако сте пропуснали да приемете Ирбек 75 mg таблетки
  Ако случайно сте пропуснали дневната доза, просто приемете следващата доза както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ирбек 75 mg таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Някои реакции може да са сериозни и да изискват медицински грижи.
  Както при останалите лекарства от тази група, при пациенти приемащи ирбесартан, са докладвани редки случаи на алергични кожни реакции (обрив, уртикария), както и локализиран оток на лицето, устните и/или езика. Ако получите някои от тези симптоми или имате затруднено дишане, спрете приема на Ирбек и незабавно потърсете Вашия лекар.
  Нежелани реакции, съобщени в клинични изпитвания при пациенти, лекувани с Ирбек са:
  Много чести нежелани реакции (могат да се появят при повече от 1 на 10 пациенти): ако страдате от високо кръвно налягане и диабет тип 2 с бъбречно заболяване, изследванията на кръвта могат да покажат повишаване на калия.
  Чести нежелани реакции (могат да се появят при 1 до 10 на 100 пациенти): замаяност, гадене/повръщане, отпадналост и повишени плазмени нива на креатин киназа. При пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2 с бъбречно заболяване: ниско кръвно налягане и замаянос (особено при изправяне от легнало или седнало положение), болка в ставите или мускулите и намалени нива на хемоглобин (пигмент в червените кръвни клетки) Нечести нежелани реакции (могат да се появят при 1 до 10 на 1000 пациенти) сърдечна дейност, зачервяване, кашлица, диария, нарушено храносмилане, сексуалната активност, болка в гръдния кош.Някои нежелани реакции са съобщени след пускането на Ирбек на пазара. Нежеланите реакции с неизвестна честота са: виене на свят, главоболие, нарушение на вкуса,шума в
  ушите, мускулни крампи, болки в ставите и мускулите, нарушена чернодробна функция, повишение на нивата на калий в кръвта, нарушена бъбречна функция и възпаление на малките кръвоносни съдове, засягащо главно кожата (състояние, известно като левкоцитокластен васкулит). Нечести случаи на жълтеница (пожълтяване на кожата и/или бялото на очите) също са били съобщавани.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или
  медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.
  Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.:+359 2 8903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Ирбек 75 mg таблетки след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и върху блистера след „Годен до:"
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изваждайте таблетките от блистера, докато не сте готови да приемете лекарството.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Ако се нуждаете от допълнителна информация за Вашето заболяване или лечение, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
  Какво съдържа Ирбек 75 mg таблетки
  Активното вещество е ирбесартан
  Другите съставки са: микрокристапна целулоза (Е460), кроскармелоза натрий (Е468), лактоза монохидрат, магнезиев стеарат (Е572), силициев диоксид, колоиден безводен (Е551), царевично нишесте, повидон К29/32 (Е-1201) и хидрогинирано рициново масло.
  Как изглежда Ирбек 75 mg таблетки и какво съдържа опаковката
  Всяка таблетка Ирбек 75 mg съдържа 75 mg ирбесартан.
  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ИРБЕК 75 MG ТАБЛЕТКИ
  Ирбек 75 mg таблетки се предлагат в блистери, като всяка опаковка съдържа 14, 28,56,98 таблетки.
  Ирбек 75 mg таблетки са бели, цилиндрични, двойно изпъкнали таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба:
  Laboratories LICONSA, S.A. Gran Via Carlos III 98, 7th floor 08028 Barcelona Испания
  Производител:
  Laboratorios LICONSA, S.A.
  Avda. Miralcampo, № 7, Poligono Industrial Miralcampo
  19200 Azuqueca de Henares (Guadalajara)
  Испания
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страни-членки на ЕИП под следните
  наименования: Холандия: България: Чехия: Испания: Унгария: Португалия: Румъния: Словения:
  Irbec 75 mg Tablet
  Ирбек 75 mg таблетки
  Irbec 75 mg Tableta
  Irbesartan Liconsa 75 mg Comprimido
  Irbec 75 mg Tabletta
  Irbec 75 mg Comprimido
  Irbec 75 mg comprimate
  Irbec 75 mg Tableta
  Дата на последно преразглеждане на листовката:
  Ноември 2013

  Описание на ИРБЕК ТАБЛ 75МГ

  ИРБЕК ТАБЛ 75МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ИРБЕК ТАБЛ 75МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа