Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ИРИНТО 20МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР

  • ИРИНТО 20МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА:ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  РИНТО 20 mg / ml концентрат за ннфузнонен разтвор IRINTO 20 mg / ml concentrate for solution for infusion
  (Ирииотекан Хвдроклорид Трихндрат /Irinotecan Hydrochloride Trihydrate)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да употребявате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди» независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите като вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява ИРИНТО и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да Ви влеят ИРИНТО
  3. Как се прилага ИРИНТО
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на ИРИНТО
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Иринто и за какво се азползва
  Иринто принадлежи към групата лекарства, наречени цитостатици (противоракови лекарства).
  Иринто може да се прилага самостоятелно или в комбинация с редица други лекарства, използваш за лечение на рак. Тези комбинации могат да бъдат използвани за лечение на рак на дебелото черво, правото черво и когато заболяването е в напреднал стадий.
  Вашият лекар може да използва комбинация от Иринто с 5 флуороурацил/ фолннова киселина (5И I/ FA) и/ или бевацизумаб за лечение на рак на дебелото черво и правото черво.
  Вашият лекар може да използва комбинация от Иринто с цетуксимаб за лечение на определен тип рак на дебелото черво, за който се знае, че проявава клетъчни маркери, известни като епидермален растежен фактор (EGFR), които се блокират от моноклоналното антитяло.


  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Иринто Не прилагайте Иринто:
  Ако сте алергични (свръхчувствителни) към иринотекан хидрохлорид трихидрат или към някоя от останалите съставки на Иринто
  - Ако имате друго придружаващо чревно заболяване или предишна чревна обструкция (запушване)Ако сте бременна, кърмите или мислите, че може да сте забременели.
  Ако имате проблеми с черния дроб.
  Ако приемате лекарства отпускани по лекарско предписание.
  Ако приемате лекарства, съдържащи жълт кантарион (St Johns' Wort)
  - Ако приемате иринотекан в комбинация с цетуксимаб, моля уверете се, че сте прочели също и информацията за пациента за цетуксимаб.
  - Ако приемате иринотекан в комбинация с бевацизумаб, моля уверете се, че сте прочели също и информацията за пациента за бевацизумаб.
  - Ако имате тежка костномозъчна недостатъчност Ако приемате жълт кантарион.
  Предупреждения а предпазни мерки
  Както при употребата на всички противоракови лекарства, така и при ИРИНТО могат да настъпят нежелани реакции, които да бъдат сериозни. Тези нежелани реакции изискват специални грижи, за да се намали до минимум рискът от усложнения. Вие ще бъдете лекувани от специализиран екип опит в провеждането на такъв тип лечение и грижи за овладяване на нежеланите реакции, които обикновено са временни. Важно е да сте прочели точка „Възможни нежелани реакции" и да следвате инструкциите внимателно, ако получите някой от описаните симптоми.
  Друга лекарства и Ириито
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате иди наскоро сте приемали други лекарства, дори и такива, отпускани без лекарско предписание!
  Това е важно, защото Иринто може да промени активността на някои лекарства или някои лекарства може да променят неговите ефекти.
  кетоконазол (лекарство за гъбички) рифампицин (антибиотик)
  - карбамазепин (лекарство срещу епилепсия) фенобарбитал (лекарство срещу епилепсия) фенитоин (лекарство срещу епилепсия) суксаметониум
  жълт кантарион.
  циклоспорин, такролимус, атазанавир, варфарин. Бременност, кърмене и фертилитет
  Не трябва да се използва по време на бременност или кърмене.
  Жените в репродуктивна възраст трябва да се съветват да избягват забременяване и незабавно да уведомят лекуващия си лекар, ако това се случи.
  По време на бременност или кърмене винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Шофиране и работа с машини
  Иринто може да предизвика замаяност и смущения в зрението. Ако това се случи не шофирайте и не работете с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Иринто
  Ако страдате от наследственото състояние, наречено фруктозна непоносимост, уведомете за това Вашия лекар, преди прилагането на Иринто, тъй като в инжекционния разтвор се съдържа сорбтол (виж т.6 Допълнителна информация).

  3.Как да приемате Иринто
  Употребата на Иринто трябва да бъде ограничена до здравни заведения, специализирани в прилагането на цитоксична химиотерапия, и трябва да се извършва под контрола на лекар специалист в прилагането на противокарциномна терапия.
  Иринто ще се приложи като инфузия (вливане) във Вашите вени за период от 30 до 90 минути. Количеството Иринто, което Ви се прилага, ще зависи от Вашата възраст, тегло и височина, как с и от общото Ви състояние. То ще зависи също и от всяко друго противораково лечение, което може да получавате. Вашият лекар ще изчисли Вашата телесна повърхност в квадратни метри (т2).
  - Ако преди това сте лекувани с 5-флуороурацил, обикновено самостоятелното лечение с Иринто започва с доза от 350 мг/м2 на всеки три седмици.
  - Ако не сте имали предхождаща химиотерапия, обикновено получавате 180 мг/м2 Иринто на всеки две седмици. Това ще да бъде съпроводено от приложението на фолинова киселина а 5-флуороурацил.
  Ако приемате Иринто в комбинация с цетуксимаб, Иринто не трябва да бъде прилаган по-рано or един час след края на инфузията с цетуксимаб. Моля, следвайте съвета на Вашия лекар относно Вашето настоящо лечение.
  Дозите могат да бъдат променяни от Вашия лекар в зависимост от състоянието Ви и нежеланите реакции, които може да имате.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитай л: Вашия лекар.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Иринто може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Вашият лекар ще обсъди с Вас тези нежелани лекарствени реакции и ще Ви обясни рисковете и ползата от лечението. Някои от тези нежелани реакции трябва незабавно да се лекуват Моля, прочетете внимателно дадените по-долу указания и ги следвайте, ако получите някое от описаните странични реакции.
  Диария
  ИРИНТО може да причини появата на диария, която може да започне по различно време. Има двг вида диария, които могат да се разграничават в зависимост от нейното начало.„Ранната"диария започва по-малко от 24 часа след инфузията, а „късната" диария започва след повече от 24 часа след инфузията. При появата на каквато и да е диария е важно внимателно да следвате дадените по-долу указания:
  Ако диарията започне по-малко от 24 часа след инфузията („ранна диария") трябва незабавно да се обадите на Вашия лекар или медицинска сестра и те ще Ви назначат подходящо лечение. Не използвайте противодиаричното (срещу разстройство) лечение, дадено Ви от Вашия лекар за лечение на „късната диария".
  Тази „ранна диария" може да бъде съпроводена от други симптоми като:
  • изпотяване
  • коремни спазми
  • насълзяване
  • нарушение на зрението
  • замаяност
  • ниско кръвно налягане
  • ринит(хрема)
  • неразположение
  • повишено отделяне на слюнка
  Кажете на Вашия лекар или медицинска сестра за всички Ваши симптоми. Тези симптоми изчезнат при прилагане на атропин.
  - Ако диарията започне повече от 24 часа след инфузията („късна диария") Вне трябви незабавно да започнете да вземате противодиаричните лекарства, които Ви е дал Вашият лекуващ лекар, точно както той Ви е обяснил. Ако не сте сигурни, обърнете се към Вашия лекар или медицинска сестра. Веднага започнете да приемате голямо количество течности (напр. вода, газирана вода, газирани напитки, супи или оводняващо лечение приз устата).
  Кажете на Вашия лекар:
  • Ако имате гадене и/или повръщане по време на „късната диария"
  • Ако имате повишена температура по време на „късната диария"
  • Ако продължавате да имате диария 48 часа след началото на антидиаричната терапия.
  Не взимайте никакви други лекарствени продукти срещу диарията освеи тези, които Ви е дал Вашият лекар или медицинска сестра и течностите, описани по-горе.
  Неутропения
  Иринто може да предизвика намаляване броя на някои от белите Ви кръвни клетки, които играят важна роля за борбата с инфекциите. Това състояние се нарича неутропения. Вероятно Вашият лекар ще Ви прави редовно кръвни тестове, за да следи тези бели кръвни клетки. Ако имате повишена температура, това може да е признак на инфекция, свързана с неутропения, която нзискм незабавно лечение.
  Ако имате повишена температура, особено ако същевременно имате и диария, незабавно се свържете с Вашия лекар или медицинска сестра, за да Ви назначат необходимото лечение.
  Гадене и повръщане
  В случай, че имате гадене и/или повръщане, веднага се свържете с Вашия лекар или медицинска
  Затруднения в дишането
  Ако имате затруднения в дишането, веднага се свържете с Вашия лекар или медицинска сестра.
  Тромбоцитопения (намален брой на тромбоцитите) и анемия (намален брой на червените кръвни клетки) също могат да се наблюдават.
  Може да се наблюдават преходни и леки до средни по степен увеличения на серумните нива на някои от трансаминазите, алкалната фосфатаза, билирубика или креатинина.
  Други стомашно-чревни смушения
  Съобщават се не чести случаи на чревна обструкция (запушване), илеус или стомашно-чревно кръвотечение, както и редки случаи на колит. Рядко се съобщава за случаи на чревна перфорация. Много рядко се съобщава за преходно увеличение на амилазата и понякога за преходно увеличение на липазата (стомашно-чревни ензими). Другите леки реакции включват анорексия, коремна болка в мукозит (възпаление на лигавицата).
  Малък брой пациенти, които са се обезводнили в резултат на диария, повръщане или инфекция, могат да имат бъбречни проблеми, ниско кръвно налягане или срив на сърдечната циркулация. Съобщава се за редки случаи на хипертония по време на или след инфузията.
  Могат да се появят и други нежелани реакции, но за тях не е необходимо да се свързвате с лекуващия Ви лекар, освен ако не Ви безпокоят:
  • опадане на косата
  • умора
  • алергични реакции на кожата
  • стомашни болки
  • мускулни спазми
  • запек
  • възпаление на мястото на инжектиране
  • коремна болка
  • възпаление на лигавицата на устата
  • преходни речеви нарушения
  Много рядко се наблюдават интерстициални пневмонии и пневмонити под формата на белодробни инфилтрати. Съобщава се за леки, не чести алергични реакции и редки анафилактоидни реакции (алергични реакции). Съобщават се редки случаи на хипокалиемия (ниска концентрация на калил i кръвта).
  Ако приемате Иринто в комбинация с цетукснмаб, някои от нежеланите реакции, които може да получите, могат да имат връзка с тази комбинация. Такива нежелани реакции могат да включат акне-подобен обрив. Моля, уверете се, че сте прочели също и информацията за пациента за цетукснмаб.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или медицинска сестра.
  Съобщаване на подозирани нежелани реакции
  Съобщаването на подозирани нежелани лекарствени реакции след разрешаване за употреба на лекарствения продукт е важно. Това позволява да продължи наблюдението на съотношението полза/риск за лекарствения продукт. От медицинските специалисти се изисква да съобщават вена подозирана нежелана реакция чрез национална система за съобщаване, на Изпълнителна агенция по лекарствата.
  Контакти:
  Изпълнителна агенция по лекарствата.
  ул.„Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.: +35 928903417
  уебсайт: www.bda.bg

  5. Как да съхранявате Иринто
  Съхранявайте в оригиналната опаковка. Да се пази от светлина. Да се съхранява под 25 °С. Съхранявайте на място недостъпно за деца.
  Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнери за домашни Всички материали, свързани с подготовката, приложението или влизащи по друг на лекарството, както и всяко неизползвано количество да се унищожат по правилата за работа с цитостатици.
  Срок на годност 2 години
  Разтворът на Иринотекан трябва да се използва непосредствено след приготвянето му, тъй като инфузионният разтвор не съдържа антибактериални консерванти. Приготвеният при асептични условия разтвор може да се прилага венозно до 12 часа, ако се съхранява при температура под 250 С или до 24 часа, ако се съхранява при температура 2°-8°С, след първоначалното- му отваряне. От микробиологична и химична гледна точка, разреденият разтвор трябва да се приложи веднаг i.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Иринто
  - Активното вещество е иринотекан хидрохлорид трихидрат
  В 2 ml концентрат за инфузионен разтвор се съдържат 40 mg иринотекан хидрохлорид трихидраг. В 5 ml концентрат за инфузионен разтвор се съдържат 100 mg иринотекан хидрохлорид трихидраг.
  - Другите съставки са: сорбитол, натриев хидроксид, млечна киселина, хлороводородиа кисели вода за инжекция.
  Как изглежда Иринто и какво съдържа опаковката:
  Лекарствения продукт съществува под формата на концентрат, който трябва да се разреди преди инфузията в две разновидности:
  40 mg иринотекан хидрохлорид трихидрат в 2 ml
  100 mg иринотекан хидрохлорид трихидрат в 5 ml
  Първичната опаковка е: тъмни стъклени флакони тил 1, запушалка от хлоробутилова гума,
  алуминиева обкаткас отчупваща се оранжева капачка.
  В една опаковка се съдържа един флакон и листовка за пациента.
  Притежател иа разрешението за употреба и производител
  Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД гр. София 1172, "Г.М.Димитров" № 1, България
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалнин представител на притежателя иа разрешението за употреба:
  Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД Бул. мГ.М.Димитров" № 1 гр. София 1172 Тел.: +359 2 9625454 Факс:02 9603 703 e-mail: info@tchaikapharma.com
  Дата на последна редакция иа текста
  Май 2014
  Посочената по-долу информация се отнася само за медицински специалисти:
  ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА
  Употреба
  Както и другите антинеопластични агенти, с Иринотекан трябва да се работи и да се приготвя внимателно. Необходимо е да се употребяват маска, ръкавици и очила.
  Ако разтворът влезе в контакт с кожата, незабавно трябва да се измие с вода и сапун. Ако контактът е с лигавиците, трябва да се измият незабавно с вода.
  Подготовка за интравенозна инфузия:
  Както всички други инжекционни лекарства, разтворът на Иринто трябва да се приготвя асептично!
  Ако след реконституция във флаконите има някакви преципитати, продуктът трябва да се изхвъ)им според стандартните процедури за работа с цитотоксични материали.
  Изтеглете асептично нужното количество от флакона с калибрирана спринцовка и го инжектирате в банка или торбичка с 250 nil инфузионен разтвор на 0,9 % NaCl или 5 % глюкоза. Разтворът трябва старателно да се размеси чрез ръчно въртене.
  Изхвърляне на отпадъците;
  Всички материали използвани за разреждане и приложение на лекарството трябва да се изхвърлят според стандартите на здравното заведение за работа с цитотоксични материали.

  Описание на ИРИНТО 20МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР

  ИРИНТО 20МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ИРИНТО 20МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ИРИНТО 20МГ/МЛ ИНФ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа