Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при грип и простуда
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До -20% на суперхрани Dragon superfoods
  Поръчай сега
 • До 30% на Пол крем за суха кожа
  Поръчай сега
 • ИСПРА ТАБЛ 50МГ

  • ИСПРА ТАБЛ 50МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Листовка: информация за потребителя
  Инспра 25 mg филмирани таблетки
  Inspra 25 mg film-coated tablbfets Инспра 50 mg филмирани таблетки
  Inspra 50 mg film-coated tablets
  Еплеренон (Eplerenone)
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Инспра и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Инспра
  3. Как да приемате Инспра
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Инспра
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Инспра в за какво се използва
  Инспра принадлежи към група лекарства, познати като селективни алдостеронови блокери. Тези блокери потискат действието на алдостерона, вещество което се произвежда в организма и контролира Вашето кръвно налягане и сърдечна функция. Високите нива на алдостерон могат да предизвикат промени във Вашия организъм, които да доведат до сърдечна недостатъчност.
  Инспра се използва за лечение на Вашата сърдечна недостатъчност, за да предпази от влошаване и да намали риска от хоспитализиране, ако Вие:
  • сте прекарали наскоро инфаркт, в комбинация с други лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност, или
  • имате постоянни леки симптоми, въпреки лечението, което сте получавали до момента.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Инспра
  Не приемайте Инспра:
  ако сте алергични към еплеренон или към някоя от останалите съставки на това
  лекарство (изброени в точка 6);
  ако имате високи нива на калий в кръвта (хиперкалиемия); ако приемате лекарства, които спомагат за отделяне на излишни телесни течност (калий-съхраняващи диуретици) или „сол на таблетки" (калиеви добавки); ако имате тежко бъбречно заболяване; ако имате тежко чернодробно заболяване;
  ако приемате лекарства, които се използват за лечение на гъбични инфекции (кетоконазол или итраконазол);
  ако приемате противовирусни лекарства за лечение на СПИН (нелфинавир или ритонавир);
  ако приемате антибиотици, които се използват за лечение на бактериални инфекции
  (кларитромицин или телитромицин);
  ако приемате нефазодон, използван за лечение на депресия
  ако приемате лекарства, използвани за лечение на някои сърдечни състояния или
  хипертония (т.нар.инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ) и
  ангиотензин рецепторни блокери (АРБ)) едновременно.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Инспра:
  ако имате бъбречно или чернодробно заболяване (вижте също "Не приемайте Инспра"); ако приемате литий (обикновено се дава при маниакално-депресивно разстройство, наричано още биполярно разстройство);
  ако приемате такролимус или циклоспорин (използва се за лечение на кожни заболявания, като псориазис или екзема и за профилактика на реакцията на отхвърляне след трансплантация на органи).
  Деца н юноши
  Безопасността и ефикасността на еплеренон при деца и юноши не са установени. Други лекарства и Инспра
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Не трябва да приемате Инспра заедно със следните лекарства (вижте също ''Не приемайте Инспра"):
  Итраконазол или кетоконазол (използвани за лечение на гъбични инфекции), ритонавир, нелфинавир (противовирусни лекарства за лечение на СПИН), кларитромицин, телитромицин (използвани за лечение на бактериални инфекции) или нефазодон (използван за лечение на депресия), тъй като тези лекарства намаляват разпадането на Инспра и по този начин удължават неговото въздействие върху организма. Калий-съхраняващи диуретици (лекарства, които спомагат за отделяне на излишни телесни течности) и калиеви добавки (таблетки сол), тъй като тези лекарства повишават риска от високи нива на калий в кръвта Ви. - Инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ) и ангиотензин рецепторни блокери (АРБ) едновременно (използват се за лечение на високо кръвно налягане, сърдечни заболявания или определени бъбречни заболявания), тъй като могат да повишат риска от високи нива на калий в кръвта Ви.
  Моля информирайте Вашият лекар, ако приемате някое от следните лекарства:
  Литий (обикновено се дава за лечение на манийно-депресивни разстройства, наричани също биполярни разстройства). Установено е, че употребата на литий заедно с диуретици и АСЕ инхибитори (използвани за лечение на високо кръвно налягане и сърдечни заболявания) предизвиква твърде високи нива на литий в кръвта, което може да доведе до нежелани реакции като: загуба на апетит, зрително увреждане, умора, мускулна слабост,
  мускулни потрепвания.
  Циклоспорин или такролимус (използвани за лечение на кожни заболяване като
  псориазис или екзема, и за предотвратяване на реакцията на отхвърляне на органи). Тези лекарства могат да предизвикат бъбречни проблеми и повишат риска от високи нива на калий в кръвта Ви.
  Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС - определени обезболяващи, като ибупрофен, използвани за облекчаване на болка, скованост и възпаление). Тези лекарства могат да доведат до бъбречни проблеми и поради тази причина увеличават риска от високи нива на калий в кръвта Ви.
  Триметоприм (използван за лечение на бактериални инфекции) може да повиши риска от високи нива на калий в кръвта Ви.
  Алфа-1-блокери, като празозин или алфузозин (използват се за лечение на високо кръвно налягане и определени заболявания на простатата), могат да доведат до спадане на кръвното налягане и виене на свят при ставане.
  Трициклични антидепресанти, като амитриптилин или амоксапин (за лечение на депресии), антипсихотици (познати същи като невролептици), като хлорпромазин или халоперидол (за лечение на психиатрични заболявания), амифостин (използван по време на химиотерапия при рак) и баклофен (използван за лечение на мускулни спазми). Тези лекарства могат да доведат до спадане на кръвното налягане и виене на свят при ставане. Глюкокортикоиди, като хидрокортизон или преднизон (използват се за лечение на възпаление и определени кожни заболявания) и тетракозактид (използван основно за диагностика и лечение на нарушения на надбъбречната кора) могат да намалят ефекта на Инспра да понижава кръвното налягане.
  Дигоксин (използван за лечение на сърдечни състояния). Нивата на дигоксин в кръвта могат да се повишат при едновременен прием с Инспра.
  - Варфарин (противосъсирващо лекарство): Трябва да се внимава, когато се приема варфарин, тъй като високите нива на варфарин в кръвта могат да променят ефектите на Инспра в организма.
  - Еритромицин (използван за лечение на бактериални инфекции), санквинавир (антивирусно лекарство за лечение на СПИН), флуконазол (използван за лечение на гьбични инфекции), амиодарон, дилтиазем и верапамил (за лечение на сърдечни проблеми и високо кръвно налягане) намаляват разпадането на Инспра и по този начин удължават ефекта в организма.
  Жълт кантарион (растителен лекарствен продукт), рифампицин (използван за лечение на бактериални инфекции), карбамазепин, фенитоин и фенобарбитал (използвани, както и други лекарства, за лечение на епилепсия) могат да повишат разпадането на Инспра и така да намалят ефекта.
  Инспра с храна и напитки
  Инспра може да се приема със или без храна.
  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Ефектът на Инспра не е оценяван по време на бременност при хора.
  Не е известно дали еплеренон се отделя в кърмата. Вашият лекар трябва да реши дали трябва да спрете да кърмите или да спрете да приемате лекарството.
  Шофиране и работа с машини
  След приемане на Инспра може да почувствате замайване. Ако това се случи, не шофирайте и не работете с машини.
  Инспра съдържа лактоза монохндрат
  Инспра съдържа лактоза монохндрат (вид захар). Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, обърнете се към него преди да приемете този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате Инспра
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Инспра таблетки могат да бъдат приемани по време на хранене, или на гладно. Поглъщайте таблетките цели с много вода.
  Инспра обикновено се прилага заедно с други лекарства за сърдечна недостатъчност, напр. бета-блокери. Обичайната начална доза е една таблетка от 25 mg веднъж дневно, която след около 4 седмици се увеличава до 50 mg веднъж дневно (една таблетка от 50 mg или две от 25 mg). Максималната доза е 50 mg дневно.
  Нивата на калий в кръвта трябва да бъдат изследвани преди започване на лечение с Инспра, в рамките на първата седмица и един месец след започване на лечението или при промяна на дозата. Дозата може да бъде променена от Вашия лекар в зависимост от нивата на калий в кръвта Ви.
  Ако имате леко бъбречно заболяване, Вие трябва да започнете с една таблетка 25 mg на ден. Ако имате умерено бъбречно заболяване, Вие трябва да започнете с една таблетка 25 mg през ден. Тези дози може да се променят, ако Вашият лекар препоръча и в зависимост от нивата на калий в кръвта Ви.
  При пациентите с тежко бъбречно заболяване Инспра не се препоръчва.
  Не е необходимо коригиране на началната доза при пациенти с леко до умерено чернодробно заболяване. Ако имате чернодробни или бъбречни проблеми, може да се наложи по-често изследване за проверка на калиевите нива в кръвта (вж. също и "Не приемайте Инспра").
  При пациенти в напреднала възраст: не е необходимо коригиране на началната доза.
  Употреба при деца и юноши:
  Инспра не се препоръчва.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Инспра
  Ако приемете по-голяма от предписаната Ви доза Инспра, съобщете това незабавно на Вашия лекар или фармацевт. Ако сте взели твърде голямо количество от лекарството, най-вероятните симптоми ще са ниско кръвно налягане (проявява се с главозамайване, виене на свят, замъглено виждане, слабост, рязка загуба на съзнание) или хиперкалиемия, високо ниво на калий в кръвта (проявяващо се с мускулни крампи (болезнени схващания), диария, гадене, виене на свят или главоболие).
  Ако сте пропуснали да приемете Инспра
  Ако почти е дошло време за прием на следващата таблетка, не вземайте таблетката, която сте пропуснали, а вземете следващата таблетка навреме.
  В противен случай вземете таблетката веднага щом се сетите, при условие, че остават повече от 12 часа до времето за следващия прием. След това продължете да вземате таблетките си съгласно предписанието на Вашия лекар.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка. Ако сте спрели приема на Инспра
  Важно е да продължите да приемате Инспра, както Ви е предписано, докато Вашият лекар не Ви каже да спрете лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако получите някоя от следните нежелани реакции, изброени по-долу, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ:
  • подуване на лицето, езика или гърлото
  • затруднено преглъщане
  • обрив и затруднено дишане
  Това са симптомите на ангионевротичен едем.
  Други съобщавани нежелани реакции включват:
  Чести нежелани реакции (засягат между 1 и 10 от всеки 100 пациенти):
  • сърдечен удар (инфаркт)
  • повишени нива на калий в кръвта Ви (симптомите включват болезнени схващания на мускулите (крампи), диария, гадене, виене на свят или главоболие)
  • замайване
  • припадък
  • инфекция
  • кашлица
  • запек
  • ниско кръвно налягане
  • диария
  • гадене
  • неправилно функциониране на Вашите бъбреци
  • обрив
  • сърбеж
  • мускулен спазъм и болка
  • повишени нива на урея в кръвта
  Нечести нежелани реакции (засягат между 1 и 10 от всеки 1 000 пациенти): повишаване на определен вид бели кръвни клетки (еозинофилия) обезводняване (дехидратация)
  повишено количество холестерол или триглицериди (мазнини) във Вашата кръв ниско ниво на натрий в кръвта безсъние главоболие
  сърдечни оплаквания, напр. неправилен сърдечен ритъм, учестен сърдечен ритъм и сърдечна недостатъчност възпаление на жлъчния мехур
  понижено кръвно налягане, което може да причини замайване при ставане кръвен съсирек (тромбоза) в долните крайници възпалено гърло изпускане на газове повръщане
  понижена активност на щитовидната жлеза повишени нива на глюкоза в кръвта понижено усещане за допир повишено потене болка в гърба
  чувство на слабост и общо неразположение
  повишени нива на креатинин в кръвта, които може да показват бъбречни проблеми възпаление на бъбреците
  • нарастване на гърдите при мъже
  • промени в резултатите от кръвни лабораторни изследвания
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции» уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Инспра
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Инспра
  Активното вещество е: еплеренон. Всяка таблетка съдържа 25 mg или SO mg еплеренон.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза (Е460), кроскармелоза натрий (Е466), хипромелоза (Е464), натриев лаурил сулфат, талк (Е553Ь) и магнезиев стеарат (Е470Ь),
  Обвивката на таблетката от жълто опадри съдържа хипромелоза (Е464), титанов диоксид (Е171), макрогол 400, полисорбат 80 (Е433), железен оксид, жълт (Е172), железен оксид, червен (Е 172).
  Как изглежда Инспра и какво съдържа опаковката
  Инспра 25 mg таблетка е жълта филмирана таблетка. Тя е маркирана с "Pfizer*5, отпечатан върху едната страна на таблетката, и с (eNSR" над "25" върху другата страна на таблетката.
  Инспра 50 mg таблетка е жълта филмирана таблетка. Тя е маркирана с "Pfizer", отпечатан върху едната страна на таблетката, и с "NSR" над "50" върху другата страна на таблетката.
  Инспра 25 mg и 50 mg филмирани таблетки се предлагат в непрозрачни PVC/AI блистери, съдържащи 20,28,30,50,100 или 200 таблетки и в непрозрачни PVC/A1 перфорирани еднодозови блистери, съдържащи 20 х 1, 30 х 1, 50 х 1,100 х 1 или 200 х 1 (10 опаковки от 20 х 1) таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба: Pfizer Enterprises SARL
  Rond-point du Kirchberg, 51, Avenue J.F. Kennedy, L-1855 Luxembourg Люксембург
  Производител: PFIZER PGM
  Zone Industielle-29 route des Industries
  37530 Poce-sur-Cisse
  Франция
  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на ИСПРА ТАБЛ 50МГ

  ИСПРА ТАБЛ 50МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ИСПРА ТАБЛ 50МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ИСПРА ТАБЛ 50МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа