Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • КАНДЕСАРТ ТАБЛ 4МГ

  • КАНДЕСАРТ ТАБЛ 4МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Кардесарт 4 mg таблетки Cardesart 4 mg tablets
  Кандесартан цилексетил (Candesartan cilexetil)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  -Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  -Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  -Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. Го може
  да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  -Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в гази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Кардесарт и за какво се използва
  2. 11реди да приемете Кардесарт
  3. Как да приемате Кардесарт
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Кардесарт
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАРДЕСАРТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Вашето лекарство се нарича Кардесарт. Акз ивнага му съставка е кандесартан цилексетил. Той принадлежи към ipyпата лекарства, наречени „рецепторни антагонисти на ангиотензин 1Г. Осъществява действието си, като отпуска и разширява кръвоносните Ви съдове. Това спомага за понижаването на артериалното Ви налягане. Също така улеснява и сърцето Ви в изтласкването на кръв към всички части на тялото Ви.
  Това лекарство се използва за:
  Лечение на повишеното артериално налягане (артериална хипертония) при възрасти пациент.
  • Лечение на възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност и отслабена функция на
  сърдечния мускул, в допълнение към лечението с инхибитор на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЬ) или когато не може да се използват АС Е инхибитори (АСЕ инхибигорите са група лекарства, използвани за лечение на сърдечна недостатъчност ).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КАРДЕСАРТ
  Не приемайте Кардесарт
  Ако сте алергични (свръхчувствителни) кьм кандесартан цилексетил или кьм някоя от ос laiia.in ie ci.eгайки на Кардесарт,
  • Ако сте бременна след 3-и месец (добре е да избягвате приема на Кардесарт и в началото на бременността - вижге раздела за бременност).
  • Ако имате тежко чернодробно заболяване или обструкция на жлъчните пътища (проблем с оттичането на жлъчен сок от жлъчния мехур).

  Ако не сте сигурни дали някое от изброените важи за Вас, обсъдете това с лекаря или фармацевта си, преди да започнете да приемате Кардесарт.
  Обърнете сиециално внимание нри употребата на Кардесарт
  Преди да започнете да приемате Кардесарт, или докато го приемате, уведомете лекаря си:

  Ако имате проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците, или ако сте на диализа.
  • Ако наскоро Ви е трансплантиран бъбрек.
  • Ако повръщате, наскоро сте имали тежки пристъпи на повръщане или имате диария.
  • Ако имате заболяване на надбъбречните жлези, наречено „синдром на Кон" (наричано също и „първичен хииералдостеронизъм).
  • Ако имате ниско артериално налягане. Ако някога сте имали инсулт.
  • Трябва да уведомите лекаря си. ако смя rare, че сте бременна (или може да забременеете). Приемът на Кардесарт в началото на бременността не се препоръчва, а ако сте след 3-ия месец на бременността, не трябва да го приемате, понеже може да причини сериозно увреждане на бебето Ви. ако се използва през този период на бременноспа (вижте раздела за бременност).
  Ако имате някое от тези състояния, Вашият лекар може да пожелае да Ви преглежда по-често и да Ви направи някои изследвания.
  Ако Ви предстои операция, уведомете лекаря или стоматолога си, че приемате Кардесарт. 11ричината за това е, че комбинирането на Кардесарт с някои упойки може да предизвика рязко спадане на артериалното налягане.
  У погреба при деца Липсва опит с употребата на Кардесарт при деца (на възраст под 18 години). Поради това Кардесарт не трябва да се дава на деца.
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Кардесарт може да повлияе действието на някои други лекарства, както и някои лекарства могат да повлияят действието на Кардесарт. Ако използвате определени лекарства, може да се налага от време на време Вашият лекар да Ви прави изследвания на кръвта.

  Уведомете лекаря си, особено ако използвате някое от следните лекарства:
  • Други лекарства за понижаване на артериалното налягане, включително бета-блокери, диазоксид и АСЕ инхибитори като еналаприл, кантон рил, лизиноприл или рамиприл.
  • Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен, напроксен, диклофенак. целекоксиб или еторикоксиб (лекарства за облекчаване на болката и възпалението).
  • Ацетилсалицилова киселина (ако приемате повече от 3 грама дневно) (лекарство за облекчаване на болката и възпалението).

  Калиеви добавки или заместители на готварската сол, съдържащи калий (лекарства, повишаващи концентрацията на калий в кръвта Ви).
  • Хепарин (прогивосъсирващо лекарство).
  • Отводняващи лекарства (диуретици).
  • Литиеви препарати (лекарства за психични заболявания).

  Прием на Кардесарт с храни и напитки (в частност алкохол)
  • Можете да приемате Кардесарт със или без храна.
  • Когато Ви е предписан Кардесарт, посъветвайте се с лекаря си, преди да приемате
  алкохол. Алкохолът може да предизвика слабост или замайване.

  Бременност и кърмене
  Бременност
  Трябва да уведомите лекаря си, ако смятате, че сте бременна (или че може да забременеете). Вероятно Вашият лекар ще Ви посъветва да сирете приема на Кардесарт преди да забременеете, или веднага щом разберете, че сте бременна, и ще Ви посъветва да замените Кардесарт с друго лекарство. 11рез ранните срокове на бременността приемът на Кардесарт не се препоръчва, а след 3-ия месец на бременността не трябва да се приема, понеже, ако се използва след 3-ия месец, може да причини сериозни увреждания на Вашето бебе.
  Кърмене Уведомете лекаря си. ако кърмите или ще започвате да кърмите. Приемът на Кардесарт от майки, които кърмят, не се препоръчва и, ако желаете да кърмите, Вашият лекар може да Ви избере друго лечение, особено ако детето Ви е новородено или е родено недоносено.

  Шофиране и работа е машини
  11о време на приема на Кардесарт някои хора може да чувстват умора или замаяност. Ако това Ви се случи, не шофирайте и не работете с инструменти или машини.
  Важна информация относно никои от съставки те на Кардесарт
  Кардесарт съдържа лактоза, която е вид захар. Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, преди да започнете да приемате това лекарство, се свържете с лекаря си.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КАРДЕСАРТ
  Винаги приемайте Кардесарт точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Важно е да приемате Кардесарт всеки ден. Можете да приемате Кардесарт със или без храна. 1 [реглътнете таблетката с малко вода.
  Старайте се да приемате таблетката всеки ден но едно и също време. Това ще ви помогне да не забравяте да я приемате.
  Високо артериално налягане:
  • Обичайната дозировка на Кардесарт е 8 mg еднократно дневно. Вашият лекар може да повиши гази доза до 16 mg еднократно дневно и дори до 32 mg еднократно дневно в зависимост от повлияването на артериалното Ви налягане.
  При някои пациенти, като например такива с проблеми с черния дроб, проблеми с бъбреците или наскоро загубили големи количества телесни течности - напр. в резултат на повръщане или диария, или на прием на отводняващи лекарства, лекарят може да предпише по ниска начална доза.
  • При някои чернокожи пациенти повлияването от лекарствата от този тип може да е по-слабо, ако се приемат като единствено лечение, и такива пациенти може да се нуждаят от по-висока доза.

  Сърдечна недостатъчност:
  Обичайната начална доза на Кардесарт е 4 mg еднократно дневно. Вашият лекар може да повиши дозата Ви чрез удвояването й през периоди от поне 2 седмици - до достигане на доза от 32 mg еднократно дневно. Кардесарт може да се приема заедно с други лекарства за сърдечна недостатъчност, като Вашият лекар ще прецени кое лечение е подходящо за Вас
  Ако сте приели повече от необходимата доза Кардесарт
  Ако приемете по-висока от предписаната Ви от Вашия лекар доза Кардесарт, незабавно
  се свържете с лекар или фармацевт за съвет.
  Ако сте пропуснали да приемете Кардесарт
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Просто вземете следващата си доза както обикновено.
  Ако сте спрели приема на Кардесарт
  Ако спрете приема на Кардесарт, артериалното Ви налягане може да се повиши отново. Поради това не спирайте приема на Кардесарт. без преди това да сте говорили с лекаря си.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Кардесарт може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Важно е да знаете какви могат да бъдат тези нежелани реакции.
  Спрете приема на Кардесарт и незабавно потърсете медицинска помощ, ако развиете никоя от следните алергични реакции:
  • Затруднено дишане със или без подуване на лицето, устните, езика и/или п>рлото.
  • Подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото, което може да причини затруднено преглъщане.
  • Силен кожен сърбеж (с надигнат обрив)
  Кардесарт може да предизвика понижаване на броя на белите кръвни клетки. Устойчивостта Ви срещу инфекции може да се понижи и може да почувствате отпадналост, да развиете инфекция или температурата Ви да се повиши. Ако това се случи, свържете се с лекаря си. От време на време Вашият лекар може да Ви взема кръв за изследване, за да провери дали Кардесарт е оказал някакъв ефект върху кръвните Ви клетки (агранулоцитоза).

  Другите възможни нежелани реакции включват: Чести (развиват се при 1 до 10 потребители на 100)
  • Чувство на замаяност/виене на свят.
  • Главоболие.
  • Дихателни инфекции.
  • Ниско артериално налягане. В резултат на това може да се чувствате отпаднали или замаяни.
  • Промени в резултатите от кръвните изследвания:
  Повишаване на калия в кръвта Ви, особено ако имате проблеми с бъбреците или сърдечна недостатъчност. Ако това повишаване е голямо, може да чувствате умора, слабост, неравномерна сърдечна дейност или изтръпване.
  • Въздействие върху бъбречната функция, особено ако вече имате проблеми с бъбреците или сърдечна недостатъчност. В много редки случаи може да се развие бъбречна недостатъчност.
  Много редки (развиват се при по-малко от 1 потребител на 10 000)
  • Подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото.
  • Понижаване на броя на червените или белите Ви кръвни клетки. Може да чувствате умора, да развиете инфекция или температурата Ви да се повиши.
  • Кожен обрив, надигнат (уртикария).
  • Сърбеж. Болки в гьрба, болки в ставите и мускулите.

  Промени в чернодробната функция, включително и възпаление па черния дроб (хепатит), Може да се чувствате умора, да забележите пожълтяване на кожата и еклерите („бялото'*) на очите си, както и да имате грипоподобни симптоми.
  Галене.
  Промени в резултатите от кръвните Ви изследвания:
  Понижаване на натрия в кръвта Ви. Ако това понижаване с голямо, може ла чуствате слабост, липса на eнергия или мускулни спазми.
  АКО някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неоиисаии в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КАРДЕСАРТ
  Да сс съхранява при температура под 30 C'.
  Съхранявайте на място, недостъпно за дена.
  11с използвайте Кардесарт след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка, блистера или бутилката. Срокът на годност отговаря на последния лен от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как ла унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки иде спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Кардесарт:
  Активната съставка е кандесартан цилексетил {candesartan cilexetit). Всяка таблетка съдържа 4 mg кандесартан цилексетил.
  Кардесарт съдържа също следните неактивни съставки: Хидроскипропилцелулоза, Лактоза монохилрат. Царевично нишесте, Дистилснгликолов моностилетср. Магнезиев стеарат.
  Какво съдържа опаковката
  Кардесарт се предлага в PVC /А1 блистери. Всеки PVC /А1 блистер съдържа 10 таблетки. Всяка кутия съдържа 30 таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба н производител
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД гр. София 1172. бул "Г.М.Димитров" N1. България

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба: притежатели на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД 1 172 София, бул/Г.М.Димитров"* №1 тел. 02 / 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com
  Дата на последно одобрение на листовката: Юли, 2012 г.

  Описание на КАНДЕСАРТ ТАБЛ 4МГ

  КАНДЕСАРТ ТАБЛ 4МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КАНДЕСАРТ ТАБЛ 4МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  КАНДЕСАРТ ТАБЛ 4МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа