Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • КАРЗАП ТАБЛ 4МГ

  • КАРЗАП ТАБЛ 4МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Карзап 4 mg таблетки
  Карзап 8 mg таблетки
  Карзап 16 mg таблетки
  Карзап 32 mg таблетки
  Кандесартан цилексетил (candesartan cilexetil)

  Прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка.Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Карзап и за какво се използва
  2. Преди да приемете Карзап
  3. Как да приемете Карзап
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Карзап?
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАРЗАП И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Вашето лекарство се нарича Карзап. Активната му съставка е кандесартан цилексетил. Той принадлежи към групата лекарства, наречени „рецепторни антагонисти на ангиотензин П". Осъществява действието си, като отпуска и разширява кръвоносните Ви съдове. Това спомага за понижаването на артериалното Ви налягане. Също така улеснява и сърцето Ви в изтласкването на кръв към всички части на тялото Ви. Това лекарство се използва за:
  • Лечение на повишеното артериално налягане (артериална хипертония) при възрастни пациенти.
  • Лечение на възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност и отслабена функция на сърдечния мускул, в допълнение към лечението с инхибитор на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ) или когато не може да се използват АСЕ инхибитори (АСЕ инхибиторите са група лекарства, използвани за лечение на сърдечна недостатъчност).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КАРЗАП Не приемайте Карзап
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към кандесартан цилексетил или към някоя от останалите съставки на Карзап (вижте т. 6).
  • Ако сте бременна след 3-и месец (добре е да избягвате приема на Карзап и в началото на бременността - вижте раздела за бременност).
  • Ако имате тежко чернодробно заболяване или обструкция на жлъчните пътища (проблем с оттичането на жлъчен сок от жлъчния мехур).
  Ако не сте сигурни дали някое от изброените важи за Вас, обсъдете това с лекаря или фармацевта си, преди да започнете да приемате Карзап.
  Обърнете специално внимание при употребата на Карзап

  Преди да започнете да приемате Карзап, или докато го приемате, уведомете лекаря си:
  • Ако имате проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците, или ако сте на диализа.
  • Ако наскоро Ви е трансплантиран бъбрек.
  • Ако повръщате, наскоро сте имали тежки пристъпи на повръщане или имате диария.
  • Ако имате заболяване на надбъбречните жлези, наречено „синдром на Кон" (наричано също и „първичен хипералдостеронизъм).
  • Ако имате ниско артериално налягане.
  • Ако някога сте имали инсулт.
  • Трябва да уведомите лекаря си, ако смятате, че сте бременна (или може да забременеете). Приемът на Карзап в началото на бременността не се препоръчва, а ако сте след 3-ия месец на бременността, не трябва да го приемате, понеже може да причини сериозно увреждане на бебето Ви, ако се използва през този период на бременността (вижте раздела за бременност).
  Ако имате някое от тези състояния, Вашият лекар може да пожелае да Ви преглежда по-често и да Ви направи някои изследвания.
  Ако Ви предстои операция, уведомете лекаря или стоматолога си, че приемате Карзап. Причината за това е, че комбинирането на Карзап с някои упойки може да предизвика рязко спадане на артериалното налягане.

  Употреба при деца
  Липсва опит с употребата на Карзап при деца (на възраст под 18 години). Поради това Карзап не трябва да се дава на деца.
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Карзап може да повлияе действието на някои други лекарства, както и някои лекарства могат да повлияят действието на Карзап. Ако използвате определени лекарства, може да се налага от време на време Вашият лекар да Ви прави изследвания на кръвта.

  Уведомете лекаря си, особено ако използвате някое от следните лекарства:
  • Други лекарства за понижаване на артериалното налягане, включително бета-блокери, диазоксид и АСЕ инхибитори като еналаприл, каптоприл, лизиноприл или рамиприл.
  • Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен, напроксен, диклофенак, целекоксиб или еторикоксиб (лекарства за облекчаване на болката и възпалението).
  • Ацетилсалицилова киселина (ако приемате повече от 3 грама дневно) (лекарство за облекчаване на болката и възпалението).
  • Калиеви добавки или заместители на готварската сол, съдържащи калий (лекарства, повишаващи концентрацията на калий в кръвта Ви).
  • Хепарин (противосъсирващо лекарство).
  • Отводняващи лекарства (диуретици).
  • Литиеви препарати (лекарства за психични заболявания).

  Прием на Карзап с храни и напитки (в частност алкохол)
  • Можете да приемате Карзап със или без храна.
  • Когато Ви е предписан Карзап, посъветвайте се с лекаря си, преди да приемате алкохол. Алкохолът може да предизвика слабост или замайване.

  Бременност и кърмене
  Бременност
  Трябва да уведомите лекаря си, ако смятате, че сте бременна (или че може да забременеете). Вероятно Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Карзап преди да забременеете, или веднага щом разберете, че сте бременна, и ще Ви посъветва да замените Карзап с друго лекарство. През ранните срокове на бременността приемът на Карзап не се препоръчва, а след 3-ия месец на бременността не трябва да се приема, понеже, ако се използва след 3-ия месец, може да причини сериозни увреждания на Вашето бебе.
  Кърмене
  Уведомете лекаря си, ако кърмите или ще започвате да кърмите. Приемът на Карзап от майки, които кърмят, не се препоръчва и, ако желаете да кърмите, Вашият лекар може да Ви избере друго лечение, особено ако детето Ви е новородено или е родено недоносено.
  Шофиране и работа с машини
  По време на приема на Карзап някои хора може да чувстват умора или замаяност. Ако това Ви се случи, не шофирайте и не работете с инструменти или машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Карзап
  Карзап съдържа лактоза, която е вид захар. Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, преди да започнете да приемате това лекарство, се свържете с лекаря си.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КАРЗАП
  Винаги приемайте Карзап точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Важно е да приемате Карзап всеки ден. Можете да приемате Карзап с или без храна.
  Преглътнете таблетката с малко вода.
  Старайте се да приемате таблетката всеки ден по едно и също време. Това ще ви помогне да не забравяте да я приемате.

  Високо артериално налягане:
  • Обичайната дозировка на Карзап е 8 mg еднократно дневно. Вашият лекар може да повиши тази доза до 16 mg еднократно дневно и дори до 32 mg еднократно дневно в зависимост от повлияването на артериалното Ви налягане.
  • При някои пациенти, като например такива с проблеми с черния дроб, проблеми с бъбреците или наскоро загубили големи количества телесни течности - напр. в резултат на повръщане или диария, или на прием на отводняващи лекарства, лекарят може да предпише по-ниска начална доза.
  • При някои чернокожи пациенти повлияването от лекарствата от този тип може да е по-слабо, ако се приемат като единствено лечение, и такива пациенти може да се нуждаят от по-висока доза.

  Сърдечна недостатъчност:
  • Обичайната начална доза на Карзап е 4 mg еднократно дневно. Вашият лекар може да повиши дозата Ви чрез удвояването й през периоди от поне 2 седмици — до достигане на доза от 32 mg еднократно дневно. Карзап може да се приема заедно с други лекарства за сърдечна недостатъчност, като Вашият лекар ще прецени кое лечение е подходящо за Вас.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Карзап
  Ако приемете по-висока от предписаната Ви от Вашия лекар доза Карзап, незабавно се свържете с лекар или фармацевт за съвет.
  Ако сте пропуснали да приемете Карзап
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Просто вземете следващата си доза както обикновено.
  Ако сте спрели приема на Карзап
  Ако спрете приема на Карзап, артериалното Ви налягане може да се повиши отново. Поради това не спирайте приема на Карзап, без преди това да сте говорили с лекаря си.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Карзап може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Важно е да знаете какви могат да бъдат тези нежелани реакции.

  Спрете приема на Карзап и незабавно потърсете медицинска помощ, ако развиете някоя от следните алергични реакции:
  • Затруднено дишане със или без подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото.
  • Подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото, което може да причини затруднено преглъщане.
  • Силен кожен сърбеж (с надигнат обрив)
  Карзап може да предизвика понижаване на броя на белите кръвни клетки. Устойчивостта Ви срещу инфекции може да се понижи и може да почувствате отпадналост, да развиете инфекция или температурата Ви да се повиши. Ако това се случи, свържете се с лекаря си. От време на време Вашият лекар може да Ви взема кръв за изследване, за да провери дали Карзап е оказал някакъв ефект върху кръвните Ви клетки (агранулоцитоза).

  Другите възможни нежелани реакции включват: Чести (развиват се при 1 до 10 потребители на 100)
  • Чувство на замаяност/виене на свят.
  • Главоболие.
  • Дихателни инфекции.
  • Ниско артериално налягане. В резултат на това може да се чувствате отпаднали или замаяни.
  • Промени в резултатите от кръвните изследвания:

  Повишаване на калия в кръвта Ви, особено ако имате проблеми с бъбреците или сърдечна недостатъчност. Ако това повишаване е голямо, може да чувствате умора, слабост, неравномерна сърдечна дейност или изтръпване.
  • Въздействие върху бъбречната функция, особено ако вече имате проблеми с бъбреците или сърдечна недостатъчност. В много редки случаи може да се развие бъбречна недостатъчност.

  Много редки (развиват се при по-малко от 1 потребител на 10 000)
  • Подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото.
  • Понижаване на броя на червените или белите Ви кръвни клетки. Може да чувствате Кожен обрив, надигнат (уртикария).
  • Сърбеж.
  • Болки в гърба, болки в ставите и мускулите.
  • Промени в чернодробната функция, включително и възпаление на черния дроб (хепатит). Може да се чувствате умора, да забележите пожълтяване на кожата и еклерите („бялото") на очите си, както и да имате грипоподобни симптоми.
  • Гадене.
  • Кашлица
  • Промени в резултатите от кръвните Ви изследвания:

  Понижаване на натрия в кръвта Ви. Ако това понижаване е голямо, може да чувствате слабост, липса на енергия или мускулни спазми.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КАРЗАП
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте Карзап след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа КАРЗАП
  Активното вещество е кандесартан цилексетил. Всяка таблетка съдържа 4 mg (8 mg, 16 mg, 32 mg) кандесартан цилексетил.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат; царевично нишесте; хипромелоза (Е 463), кроскармелоза натрий (Е 468), магнезиев стеарат (Е 572), триетилов цитрат (Е 1505)
  Как изглежда КАРЗАП и какво съдържа опаковката
  КАРЗАП 4 mg (8 mg, 16 mg, 32 mg) са бели, двойноизпъкнали таблетки с делителна черта от едната страна и рлефен надпис С4 (С8, С16, С32) на същата страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  Размер на опаковката: 7, 14, 28, 30, 56, 70,90, 98 таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба
  Zentiva k.s. U kabelovny 130 102 37, Prague 10 Чешка република
  Производители
  Siegfried Generics Malta Ltd,
  HHF070 Hal Far Industrial Estate, P.O. box 14
  Hal Far BBG 07
  Малта

  Zentiva k.s. U kabelovny 130 102 37, Prague 10 Чешка република
  Zentiva a.s. Nitrianska 100 920 27, Hlohovec Словакия

  Описание на КАРЗАП ТАБЛ 4МГ

  КАРЗАП ТАБЛ 4МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КАРЗАП ТАБЛ 4МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа