Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при крампи и сърдечносъдова система
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • КЕТИПИНОР ТАБЛ 100МГ

  • КЕТИПИНОР ТАБЛ 100МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА:ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА
  Кетнпннор 25 mg филмирани таблетки
  Кетяпнвор 100 mg филмирани таблетки Кетипинор 200 mg филмирани таблетки Кетнпннор 300 mg филмирани таблетки
  Кветнапнн (quetiapine)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Кетипинор и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Кетипинор
  3. Как да приемате Кетипинор
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Кетипинор
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЕТИПИНОР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Активното вещество с тези таблетки е кветиалин, който пренадлежи към група медикаменти, наречени антипсихотици.
  Това лекарство помага при състояния, които причиняват симптоми като:
  Вие може да виждате, чувате или усещате неща, които не са там, да вярвате в неща, които не са истина или да се чувствате необичайно подозрителни, тревожни, объркани, виновни, напрегнати или потиснати (шизофрения).
  Вие може да се чувствате много развълнувани, въодушевени, превъзбудени, ентусиазирани или свръхактивни, или да имате нарушена преценка, включително да се държите агресивно или разрушително (манийни епизоди на биполярно разстройство), повлиявящи Вашето настроение, като се чувствате тъжни през цялото време. Може да установите, че се чувствате потиснати, чувствате вина, липса на енергия, загуба на апетит и/или не можете да спите (депресивни епизоди на биполярно разстройство).
  Това лекарство помага да се предотврати повторение на маниакални и/или депресивни епизоди при пациенти с биполярно нарушение.
  КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КЕТИПИНОР Не приемайте Кетипинор:
  • ако сте алергични към кветнапнн или някоя от другите съставки на това лекарство (виж т. 6 за пълния списък на съставките)
  • ако вземате някое от следващите лекарства: о някои лекарства за ХИВ о азоли (за гъбички инфекции)
  о еритромицин или кларитромицин (антибиотици за лечение на инфекции)
  о нефазодон (за депресии)
  Предупреждения и предпазни мерки
  Преди да вземете това лекарство, кажете на Вашия лекар:
  ако Вие или някой друг от Вашето семейство има проблеми със сърцето, например проблеми със сърдечния ритъм (удължен QT интервал) ако имате ниско кръвно налягане
  ако имате или сте имали мозъчно-съдово заболяване (напр. удар) особено ако сте в напреднала възраст - ако имате проблеми с черния дроб ако някога сте имали припадъци ако имате диабет или повишен риск да развиете диабет ако имате или сте имали ниско ниво на бели кръвни телца
  ако сте в напреднала възраст и с деменция (нарушена мозъчната функция). Ако сте такъв пациент, не трябва да приемате това лекарство, тъй като групата лекарства, към които принадлежат тези таблетки, може да повиши риска от инсулт и в някои случаи - от смърт, при пациенти в напреднала възраст с деменция ако сте на възраст под 18 години
  ако Вие или някой друг от Вашето семейство е имал тромбоза, тъй като лекарства като това са свързани с образуването на кръвни съсиреци.
  Кажете незабавно на Вашия лекар, ако развиете някое от следните състояния след приема на това лекарство:
  комбинация от висока температура (треска), силна мускулна скованост, засилено потене или потиснато съзнание (нарушение наречено „злокачествен невролептичен синдром"). Може да е необходимо незабавно лечение, неконтролируеми движения, главно на лицето и езика
  замаяност или силна сънливост. Това може да повиши риска от травматични инциденти
  (падания) при пациенти в напреднала възраст
  припадъци
  продължителна и болезнена ерекция (приапизъм)
  Уведомете Вашия лекар ако някое от описаните по-горе състояния се отнася за Вас сега или в миналото.
  Повишаване на теглото е наблюдавано при пациенти, приемащи това лекарство. Вие и Вашият лекар трябва да следите Вашето тегло редовно.
  Мисли за самоубийство и влошаване на депресията Ви
  Ако сте депресирани, понякога може да имате мисли за самонараняване или самоубийство. Това може да се засили при започване на лечението, тъй като при всички такива лекарства е необходимо време, за да започнат да действат, обикновено две седмици, но понякога по-дълго. Тези мисли може също да се засилят, ако внезапно спрете приема на лекарството. Вероятността да имате такива мисли е по-голяма ако сте млад възрастен. Информацията от клиничните проучвания показва повишен риск от мисли за самоубийство и/или самоубийствено поведение при млади възрастни, на възраст под 25 години, с депресия.
  Ако имате мисли за самонараняване или самоубийство по всяко време, свържете се с Вашия лекар или отидете в болница веднага. Може да Ви е от полза, ако кажете на роднина или близък приятел, че сте депресирани и ги помолите да прочетат тази листовка. Можете да ги помолите да сп дали според тях депресията Ви се влошава или са притеснени за други промени в пове
  Други лекарства и Кетипннор
  Моля, информирайте Вашия лекар ако приемате или наскоро сте приемали, или в приемате други лекарства, защото те могат да повлияят действието на това лекарство.това включва и лекарствата, които купувате без рецепта и билковите препарати.
  Не вземайте Кетипинор. ако вече приемате някое от следващите лекарства: някои лекарства за ХИВ азоли (за гьбични инфекции)
  еритромицин или кларитромицин (антибиотици за лечение на инфекции) нефазодон (за депресии)
  Уведомете Вашия лекар, ако приемате някое от следващите лекарства: лекарства за епилепсия (като фенитоин или карбамазепин) лекарства за високо кръвно налягане барбитурати (за безсъние) тиоридазин (друго антипсихстично лекарство)
  лекарства, които оказват влияние върху сърдечния Ви ритъм или електролитния баланс като антидиуретици и някои антибиотици
  Преди да спрете приема на което и да е от Вашите лекарства, моля, посъветвайте се с лекар. Не забравяйте да уведомите за приема на това лекарство при посещение на лекар в бъдеще.
  Прием на Кетипинор с храни, напитки и алкохол Таблетките могат да се приемат с или без храна.
  Бъдете внимателни с количеството алкохол, което приемате. Комбинираният ефект на това лекарство и алкохол може да Ви направи сънливи.
  Не пийте сок от грейпфрут докато вземате това лекарство. Той може да повлияе действието на лекарството.
  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна, опитвате се да забременеете или кърмите, уведомете Вашия лекар преди да започнете приема на Кетипинор. Не трябва да вземете това лекарство по време на бременност освен ако не сте го обсъдили с Вашия лекар. Кветиапин таблетки не трябва да се приемат, ако кърмите.
  Следните симптоми могат да се проявят при новородени бебета от майки, използвали кветиапин през последния триместьр (последните три месеца от бременността): треперене, мускулна скованост и/или слабост, сънливост, възбуда, затруднено дишане и трудности при храненето. Ако Вашето бебе развие някой от тези симптоми може да се наложи да се свържете с Вашия лекар (виж също точка 4)
  Шофиране и работа с машини
  Таблетките могат да Ви направят сънливи. Не трябва да шофирате или да работите с машини докато не сте сигурни, как тези таблетки Ви влияят.
  Кетипинор съдържа лактоза
  Тези таблетки съдържат лактоза, която е вид захар. Съдържанието на лактоза в таблетките от 100 mg е 20,7 mg; в таблетките от 200 mg е 41,4 mg и в таблетките от 300 mg е 62,1 mg. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да започнете приема на това лекарство.
  Ефекти върху скрининговн изследвания за лекарства
  Ако Ви се прави скринингово изследване за лекарства в урината, при използване на определени методи за изследване, приемът на това лекарство може да предизвика фалшиво-положителни резултати за метадон или определени лекарства за лечение на депресия, наречени антидепресанти (ТЦА), въпреки че не приемате метадон или ТЦА. Ако това се проведе по-специфичен тест.

  2. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КЕТИПИНОР
  Винаги вземайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще реши каква точно ще е началната доза и колко таблетки ще вземате всеки ден. Това ще зависи от типа на Вашето заболяване и нуждите Ви, но обикновено е между 150 mg и 800 mg.
  приемайте таблетките веднъж дневно, преди лягане, или два пъти дневно, в зависимост от заболяването Ви.
  поглъщайте таблетките цели, с вода.
  можете да приемате таблетките с или без храна
  не пийте сок от грейпфрут, докато вземате кветиапин таблетки. Той може да повлияе действието на лекарството.
  не спирайте приема на таблетките дори ако се чувствате по-добре освен ако Вашият лекар не Ви каже да спрете.
  Пациенти в напреднала възраст и пациенти с чернодробни проблеми
  Вашият лекар можела реши да започне лечението с по-ниска доза и да повишава дозата бавно.
  Пациенти с бъбречни проблеми
  Лекарят ще Ви предпише доза, която обикновено е същата, както при други възрастни. Деца и юноши
  Кветиапин таблетки не се препоръчва при пациенти на възраст под 18 години. Ако сте приели повече от необходимата доза Кетнпинор
  Ако сте приели повече таблетки от предписаните от Вашия лекар Вие може да почувствате сънливост, замаяност, неравномерен сърдечен ритъм и ниско кръвно налягане. Незабавно се свържете с Вашия лекар или най-близката болница.
  Ако сте пропуснали да приемете Кетнпинор
  Ако сте забравили да вземете една доза, вземете я веднага след като сте си спомнили. Ако времето за следваща доза наближава, изчакайте до тогава. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
  Ако спрете приема на Кетнпинор
  Не променяйте дозировката и не спирайте приема на таблетките.
  Ако внезапно спрете приема на това лекарство, е възможно да не можете да спите (безсъние), може да чувствате неразположение (гадене) или е възможно да имате диария или неразположение (повръщане). Вашият лекар може да Ви предложи постепенно намаляване на дозата преди да прекратите лечението. Препоръчва се постепенно спиране за период от една до две седмици.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Както всички лекарства това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Много чести нежелани реакции (засягат повече от 1 от 10 пациенти)
  сухота в устата
  симптоми на отнемане (симптоми, които се появяват когато спрете приема таблетки), които включват невъзможност да спите (безсъние), чувствате се неразположени (гадене), главоболие, диария, неразположение (повръщане), замаяност и раздразнителност
  повишаване на теглото
  Чести нежелани реакции (засягат от 1 до 10 от 100 пациенти) неестествено бърз или неравномерен сърдечен ритъм запушен нос затруднено дишане
  запек, разстроен стомах (нарушено храносмилане), повръщане (главно при пациенти в
  напреднала възраст)
  чувство на слабост, отпадналост, треска
  стичане на ръцете и краката
  ниско кръвно налягане, когато се изправяте. Това може да Ви накара да се чувствате замаяни или отпаднали.
  повишени нива на захар в кръвта замъглено виждане
  неестествени мускулни движения. Това включва затруднение при раздвижване на мускулите, треперене, чувство, че не можете да си намерите място, или мускулна скованост без болка, нарушения на говора и речта повишен апетит
  неестествени сънища или кошмари
  мисли за самоубийство или влошаване на депресята Ви
  раздразнителност
  Нечести нежелани реакции (засягат от 1 до 10 от 1000 пациенти) диабет
  припадъци или гърчове
  неприятно усещане в краката (наричано синдром на неспокойните крака) затруднено гълтане
  неконтролируеми движения, главно на лицето и езика
  алергични реакции (включително алергични кожни реакции)
  промени в електрокардиограмата (удължаване на QT интервала), брадикардия
  сексуална дисфункция
  Редки нежелани реакции (засягат от 1 до 10 от 10 000 пациенти)
  пожълтяване на кожата и очите (жълтеница), възпаление на черния дроб
  продължителна и болезнена ерекция (приапизъм), неочаквано отделяне на кърма (галакторея),
  подуване на гърдите, нарушения на менструацията
  вървене, говорене, хранене или други действия докато спите
  тромби във вените, особено в тези на краката (симптомите включват оток, болка и зачервяване на краката), които могат да се придвижат по кръвоносните съдове до белите дробове и да предизвикат гръдна болка и затруднено дишене. Ако забележите някой от тези симптоми, потърсете незабавно лекарска помощ, метаболитен синдром
  комбинация от висока температура (фебрилитет), потене, мускулна скованост, много силна сънливост или припадъци (увреждане, наречено „злокачествен невролептичен синдром") понижаване на телесната температура (хипотермия) възпаление на панкреаса
  Много редки нежелани реакции (засягат по-малко от 1 от 10 000 пациенти)
  тежка алергична реакция (наречена анафилаксия), която може да предизвика затруднено дишане или шок и/или сърбящ обрив по ръцете и краката, подуване на очите и лицето неадекватна секреция на хормона, който контролира обема на урината
  Някои нежелани реакции могат да се установят само когато се правят кръвни тестове. Това включва понижаване на хемоглобина, промени в стойностите на някои мазнини (триглицериди и холестерол) или кръвната захар, промени в количеството на тироидни хормони в кръвта, повишени стойности на чернодробните ензими, повишаване или понижаване на броя на някои типове кръвни клетки, повишена креатинин фосфокиназа в кръвта (вещество в мускулите), намаляване на количеството натрий в кръвта и повишаване на количиството на хормона пролактин в кръвта. Повишаването на количеството на хормона пролактин може в редки случаи да доведе до:
  • подуване на гърдите при мъже и жени и неочаквано отделяне на кърма - при жени е възможно да доведе до отсъствие или нередовен месечен цикъл
  Вашият лекар може да изисква от Вас да правите периодично кръвни тестове.
  Това лекарство може също да предизвика симптоми на отнемане при новородени, ако майката е използвала кветиапин по време на третия триместър на бременността.
  Допълнителни нежелани реакции при деца и юноши
  Същите нежелани реакции, наблюдавани при възрастни, могат да се развият при деца и юноши.
  Дадените по-долу нежелани реакции са наблюдавани само при деца и юноши или са наблюдавани по-често при деца и юноши при сравнение с възрастни:
  Много чести нежелани реакции (засягат повече от 1 от 10 пациенти)
  - повишено кръвно налягане
  - повишени стойности на хормон, наречен пролактин, в кръвта, което в редки случаи може да предизвика:
  • подуване на гърдите при момчета и момичета и неочаквано отделяне на кърма
  • при момичета е възможно да доведе до отсъствие или нередовен месечен цикъл
  - повишен апетит
  - нетипични мускулни движения. Те включват затруднено започване на мускулни движения, треперене, чувство за неспокойство или мускулна скованост без болка.
  Чести нежелани реакции (засягат от 1 до 10 от 100 пациенти) -раздразнителност
  Ако забележите някоя от нежеланите реакции, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Това се отнася и за нежелани реакции, които не са описани в тази листовка.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност изтича в последния ден на отбелязания месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.Какво съдържа Кетнпннор
  Активното вещество е кветиапин.
  Една филмирана таблетка съдържа 25 mg, 100 mg, 200 mg или 300 mg кветиапин (като кветиапин фумарат).
  Другите съставки в ядрото на таблетките от 25 mg са: целулоза, микрокристална, кроскармелоза натрий, повидон (К30) и магнезиев стеарат.
  Другите съставки в ядрото на таблетките от 100,200 и 300 mg са: целулоза, микрокристална, калциев хидрогенфосфат дихидрат, ластоза монохидрат, натриев нишестен гликолат (тип А), повидон (КЗО) и магнезиев стеарат.
  Съставките в обвивката на таблетките от 25 и 100 mg са: частично хидролизиран поливинилов алкохол, макрогол 3350, талк, титанов диоксид (Е171) и железни оксиди (Е172).
  Съставките в обвивката на таблетките от 200 и 300 mg са: частично хидролизиран поливинилов алкохол, макрогол 3350, талк и титанов диоксид (Е171).
  Как изглежда Кетипинор и какво съдържа опаковката
  Кетипинор 25 mg: кафяви/тъмно розови, кръгли, изпъкнали, филмирани таблетки, диаметър 6 mm, с вдлъбнато релефно изображение "OR41" от едната страна и гладки от другата страна. Кетипинор 100 mg: светло жълти, кръгли, изпъкнали, филмирани таблетки, диаметър 8 mm, с вдлъбнато релефно изображение "OR411" от едната страна и гладки от другата страна. Кетипинор 200 mg: бели, кръгли, изпъкнали, филмирани таблетки, диаметър 11 mm, с вдлъбнато релефно изображение "OR412" от едната страна и гладки от другата страна. Кетипинор 300 mg: бели, с форма на капсула, изпъкнали, филмирани таблетки, дължина 19 mm, с вдлъбнато релефно изображение "OR413" от едната страна и гладки от другата страна.
  Таблетките са опаковани в блистери или в бутилки от полиетилен висока плътност (HDPE).
  Блистери:
  25 mg: 6,10,30,60 или 100 таблетки. 100 mg: 10, 30, 60,90 или 100 таблетки. 200 mg и 300 mg: 30,60,90 или 100 таблетки.
  Пластмасови бутилки:
  25 mg, 100 mg, 200 mg и 300 mg: 100 таблетки Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба
  Orion Corporation Orionintie 1, FI-02200 Espoo Финландия
  Производител
  Orion Corporation Orion Pharma Orionintie 1, FI-02200 Espoo Finland
  Дата на последно преразглеждане на листовката: 31.10.2013

  Описание на КЕТИПИНОР ТАБЛ 100МГ

  КЕТИПИНОР ТАБЛ 100МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КЕТИПИНОР ТАБЛ 100МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа