Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • КЛУВОТ 1250МЕ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР

  • КЛУВОТ 1250МЕ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Клувот 1250 IU
  Прах и разтворител за инжекционен/инфузионен разтвор
  Концентрат на човешки плазмен коагулационен фактор XIII
  Cluvot ®1250 IU
  Powder and solvent for solution for injection/infusion
  Human plasma Coagulation Factor XIII concentrate

  Този лекарствен продукт подлежи на допълнително наблюдение. Това ще позволи бързото установяване на нова информация относно безопасността. Можете да дадете своя принос като съобщите всяка нежелана реакция, която сте получили. За начина на съобщаване на нежелани реакции вижте края на точка 4.
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, гьй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листока може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Клувот и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Клувот
  3. Как да използвате Клувот
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Клувот
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Клувот и за какво се използва
  Като е Клувот?
  Клувот представлява бял прах и разтворител. Приготвеният разтвор трябва да бъде приложен чрез инжектиране във вена.
  Клувот е продукт на коагулационен фактор XIII (FXIII) от човешка плазма (това е течната съставка на кръвта) и има важна функция при хемостазата (спира кървенете).

  За какво се използва Клувот?
  Клувот се използва при възрастни и педиатрични пациенти
  • за превантивно лечение на вроден дефицит на фактор XIII и за предоперативна подготовка на лица с вроден дефицит на FXIII, при хирургически интервенции.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Клувот
  Следващите точки съдържат информация, която Вашия лекар трябва да обмисли преди да получите Клувот,

  Не използвайте Клувот:
  • ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  Моля, информирайте Вашият лекар, ако сте алергични към някое лекарство или храна.

  Предупреждения и предпазни меркн
  • Ако сте получавали от алергични реакции към коагулационен FXIII в миналото. Трябва да приемете профилактично антихистамини и кортикостероиди, ако бъдете посъветвани от Вашият лекар.
  • При възникване на алергични или анафилактични реакции (сериозни алергични реакции, които причиняват тежки затруднения в дишането или замайване). Приложението на Клувот трябва да бъде незабавно спряно (напр. спиране на инфузията). В случай на шок, трябва да бъдат спазена настоящите стандарти за лечение на шок.
  • Ако наскоро сте получавали тромбоза (кръвен съсирен). Трябва да се внимава поради фибрин стабилизиращия ефект на FXIII.
  • Формирането на инхибитори (неутрализиращи антитела) е известно усложнение на лечението и означава, че лечението е спряло да действа. Уведомете Вашият лекар незабавно, ако Вашето кървене не се повлиява от Клувот. Вие трябва да бъдете внимателно наблюдавани за развитие на инхибитори.
  Вашият лекар ще обмисли внимателно ползите от лечението с Клувот, в сравнение с риска от тези усложнения.

  Вирусна безопасност
  При лекарства, получении от човешка кръв или плазма, се вземат определени мерки, за да се предотврати предаването на инфекции на пациентите. Те включват:
  • внимателен подбор на донори на кръв и плазма, за да се гарантира, че тези с риск от предаване на инфекция са изключени.
  • тестуването на всяко даряване и плазмени пулове за маркери на вируси/инфекции,
  • включването не стъпки в производствения процес, които могат за инактивират или отстраняват вируси.

  Въпреки тези мерки, когато се прилагат лекарствени продукти, получени от човешка кръв или плазма, възможността за предаване на инфекция не може да бъде напълно изключена. Това също се отнася до неизвестни или новопоявили се вируси или други видове инфекции.
  Предприетите мерки се смятат за ефективни спрямо вируси с обвивка като човешкия имунодефицитен вирус (HIV), вирусът на хепатит В и вирусът на хепатит С, и спрямо вирусите без обвивка - на хепатит А и parvovirus В19.
  Настойчиво се препоръчва всеки път, когато получавате доза от Клувот, Вашият лекар да записва името и номера на партидата на лекарствения продукт (намира се върху картонената опаковка).
  Вашият лекар може да Ви препоръча да обмислите ваксиниране срещу хепатит А и В, ако приемате редовно/многократно продукти, получени от човешка плазма.

  Други лекарства и Клувот
  • Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  • Не са известни взаимодействия на човешки плазмен коагулационен FXIII концентрация с други лекарствени продукти.
  • Клувот не трябва да се смесва с други лекарствени продукти, разтворители или разтвори освен тези, които са посочени в точка б и трябва да бъде прилаган като отделна инфузия

  Бременност, кърмене н фертилятет
  • Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  • Ограничените данни от клиничната употреба на Клувот по време на бременност, не показват някакви негативни ефекти върху протичането на бременността и пери-или постнаталното развитие. Поради това, употребата на Клувот, по време на бременност, може да бъде обмислена, ако е необходимо.
  • Няма данни относно отделянето на Клувот в човешкото мляко. Поради големия размер на молекулата на FXIII, отделянето му в кърмата е малко вероятно. Поради неговия белтъчен характер, абсорбцията на интактни молекули при кърмачета, също е малко вероятна. Поради това, Клувот може да се използва по време на кърмене.
  • Няма данни относно фертилитета.

  Шофиране и работа с машини
  Няма проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини.

  Клувот съдържа натрий
  Моля, имайте предвид, че Клувот съдържа натрий. Това е важно, ако сте на диета с контролиран прием на натрий. Клувот съдържа 124,4 до 195,4 mg (5,41 до 8,50 mmol) натрий на доза (40 IU/ телесно тегло - за средно 70 kg), ако се прилага препоръчителната доза (2800 IU = 44,8 ml).

  3. Как да използвате Клувот
  • Клувот обикновено се прилага от Вашия лекар.
  • Клувот е предназначен единствено за инжектиране във вена.

  Доза
  Вашият лекар ще изчисли правилната доза и ще реши колко често да Ви бъде прилаган Клувот, като се вземе предвид ефекта на лечението.
  За повече указание вижте точка „Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти ".

  Предозиране
  Не са докладвани и не се очакват случаи на предозиране, тъй като лекарството се прилага от медицинските професионалисти.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Следните нежелани реакции са наблюдавани рядко (при повече от 1 потребител на 10 000 и по-малко от 1 потребител на 1 000):
  • Алергични реакции, като генерализирана уртикария (сърбящи подутини по кожата), обрив, спадане в кръвното налягане (което може да Ви накара да се чувствате слаби или замаяни) и затруднено дишане.
  • Повишаване на температурата

  Следните нежелани реакции са наблюдавани много рядко (реакции при по-малко от един потребител на 10 000):
  • Развитие на инхибитори към FXIII.

  Ако възникнат алергични реакции, приложението на Клувот трябва да бъде незабавно прекъснато и да започне подходящо лечение. Настоящите медицински стандарти за лечение на шок, трябва да бъдат приложени.

  Нежелани реакции при деца и юноши
  Нежеланите реакции при деца се очаква да бъдат същите, както при възрастните.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно, чрез националната система за съобщаване в Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София. Тел.: + 359 2 890 34 17, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Клувот
  • Да се съхранява в хладилник (+2 °С до +8 °С).
  • Да не се замразява.
  • Съхранявайте флакона във външната картонена опаковка, за да го предпазите от светлина.
  • Клувот не съдържа консерванти. Продуктът трябва да се използва незабавно след разтваряне. Ако не се използва незабавно, съхранението не трябва да надвишава 4 часа, при стайна температура. Не съхранявайте в хладилник и не замразявайте приготвения разтвор.
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената опаковка.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Клувот Активното вещество е:
  Човешки плазмен коагулационен фактор XIII концентрат, който съдържа 1250 IU на флакон.
  Другите съставки са: човешки албумин, глюкоза монохидрат, натриев хлорид, натриев хидроксид (в малки количества за корекция на рН) Разтворител: вода за инжекции

  Как изглежда Клувот и какво съдържа опаковката
  Клувот представлява бял прах и се доставя с разтворител (Вода за инжекции). Приготвеният разтвор трябва да бъде безцветен, бистър до леко опалесциращ. Когато се държи срещу светлина, не трябва да бъде мътен или да съдържа утайка/частици.

  Опаковка
  1 опаковка с 1250 IU съдържа: 1 флакон с прах
  1 флакон с 20 ml вода за инжекции
  1 филтърно устройство за прехвърляне 20/20 (Mix2Vial)
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  CSL Behring GmbH Emil-von-Behring-Strasse 76 35041 Marburg Германия

  Дата на последно преразглеждане на листовката: Февруари 2014г.

  Описание на КЛУВОТ 1250МЕ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР

  КЛУВОТ 1250МЕ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КЛУВОТ 1250МЕ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  КЛУВОТ 1250МЕ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа