Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при крампи и сърдечносъдова система
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • КОГНЕЗИЛ ODT ДИСП.В УСТАТА ТАБЛ 10МГ

  • КОГНЕЗИЛ ODT ДИСП.В УСТАТА ТАБЛ 10МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Cognezil ODT 10 mg orodispersible tablet
  Когнезил ODT 10 mg таблетка, диспергираща се в устата
  Донепезилов хидрохлорид (donepezil hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Когнезил ODT и за какво се използва
  2. Преди да приемете Когнезил ODT
  3. Как да приемате Когнезил ODT
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Когнезил ODT
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КОГНЕЗИЛ ODT И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Когнезил ODT (донепезилов хидрохлорид) принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на ацетилхолинестеразата.
  Когнезил ODT се използва за лечение на симптомите на деменция (нарушения на рационалното поведение) при хора, на които е поставена диагноза лека до умерено тежка форма на болестта на Алцхаймер (хронично психично заболяване). Той се употребява само при възрастни пациенти.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КОГНЕЗИЛ ODT
  Не приемайте Когнезил ODT, ако:
  • сте алергични (свръхчувствителни) към донепезилов хидрохлорид, или към пиперидинови производни, или към някоя от останалите съставки на Когнезил ODT, изброени в точка 6.
  Обърнете специално внимание при употребата на Когнезил ODT

  Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако:
  • някога сте имали стомашна или дуоденална язва/язва на дванадесетопръстника
  • някога сте имали гърч (припадък) или конвулсии
  • имате сърдечни проблеми (нарушен сърдечен ритъм или много бавен пулс)
  • имате астма (задух) или друго дълготрайно заболяване на белите дробове
  • някога сте имали проблеми с черния дроб или хепатит (възпаление на черния дроб)
  • имате затруднено уриниране или леко бъбречно заболяване

  Прием на други лекарства
  Моля, кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро се приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Винаги информирайте Вашия лекар
  или фармацевт, ако използвате или приемате някое от следните лекарства в допълнение към Когнезил ODT:
  • други лекарства за лечение на болестта на Алцхаймер, например галантамин
  • болкоуспокояващи или за лечение на артрит, например аспирин, нестероидни противовъзпалителни (НСПВС) средства като ибупрофен или диклофенак натрий
  • лекарства, антихолинергици, например толтеродин
  • антибиотици, например еритромицин, рифампицин
  • противогъбични лекарства, например кетоконазол
  • мускулни релаксанти, например диазепам, сукцинилхолин
  • анти-депресанти например флуоксетин
  • антиконвулсанти (лекарства, използвани за предотвратяване на появата на няколко вида гърчове), например фенитоин, карбамазепин
  • лекарства за сърце/сърдечно заболяване, например хинидин, бета-блокери (пропанолол и атенолол)
  • обща упойка
  • лекарства, отпускани без рецепта, например билкови лекарства
  Ако Ви предстои операция, която изисква прилагане на обща упойка (наркоза), трябва да кажете на Вашия лекар и на анестезиолога, че приемате Когнезил ODT. Вашето лекарство може да окаже влияние върху размера на необходимата анестезия.
  Когнезнл ODT може да се използва при пациенти с бъбречно заболяване или леко до умерено чернодробно заболяване. Кажете на Вашия лекар, ако имате бъбречно или чернодробно заболяване. Пациенти с тежко чернодробно заболяване не трябва да приемат Когнезил ODT.

  Прием на Когнезил ODT с храни и напитки
  Когнезил ODT може да се приема с чаша вода, след като таблетката се е разтворила върху езика. Храната не оказва влияние върху това лекарство. Консумацията на алкохол трябва да бъде ограничена, когато приемате Когнезил ODT, тъй като алкохолът може да намали нивата на донепезил.

  Бременност и кърмене
  Вие не трябва да използвате донепезилов хидрохлорид, ако сте бременна или кърмите. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Не шофирайте, тъй като болестта на Алцхаймер може да наруши способността Ви да шофирате или да работите с машини и техника, поради което не трябва да извършвате тези дейности, освен ако Вашият лекар не Ви е казал, че е безопасно да ги вършите.
  Не използвайте никакви инструменти или машини, тъй като лекарството може да предизвика умора, световъртеж и мускулни крампи; ако това се случи, не трябва да шофирате или да работите с машини.

  Важна информация относно някои от съставките на Когнезил ODT
  Съдържа източник на фенилаланин. Може да бъде вреден за хора с фенилкетонурия.
  Този продукт съдържа лактоза. Ако Вашия лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да започнете да приемате този продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КОГНЕЗИЛ ODT
  Винаги приемайте Когнезил ODT точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Обичайната доза е 5 mg всяка вечер. След един месец, Вашият лекар може да ви каже да вземате 10 mg всяка вечер. Максималната препоръчителна доза е 10 mg всяка вечер. Вземайте таблетката Когнезил ODT през устата вечер, преди да си легне. Таблетката трябва да се постави върху езика и да се остави да се разтвори, преди преглъщане с или без вода, в зависимост от Вашите предпочитания.
  Съдържанието на активното вещество в таблетките, които приемате, може да се променя в зависимост от това колко време приемате това лекарство и какво препоръчва Вашият лекар. Винаги трябва да следвате съветите на Вашия лекар или фармацевт за това как и кога да вземете лекарството. Не променяйте дозата сами без да се посъветвате с Вашия лекар. Вашият лекар или фармацевт ще Ви посъветват колко дълго трябва да продължите да приемате таблетките. Вие ще трябва да посещавате Вашия лекар, за да може той да преценява лечението Ви и да прави оценка на симптомите Ви.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Когнезил ODT
  Не приемайте повече от една таблетка на ден. Ако го направите, това може да предизвика гадене, повръщане, обилно отделяне на слюнка, изпотяване, забавен пулс, ниско кръвно налягане, световъртеж или замайване при изправяне, затруднено дишане, колапс и конвулсии. Незабавно се свържете с Вашия лекар или с местната болница. Винаги вземайте с Вас таблетките и опаковката, когато отивате в болницата, за да знае лекарят какво е било взето.

  Ако сте пропуснали да приемете Когнезил ODT
  Ако сте пропуснали да вземете таблетка, просто вземете една таблетка на следващия ден в обичайното време. Ако сте пропуснали да вземете лекарството си за повече от една седмица, обадете се на Вашия лекар преди да приемате повече от това лекарство. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.

  Ако сте спрели приема на Когнезил ODT
  Не спирайте да приемате таблетките, освен ако Вашият лекар не Ви е казал да го направите. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Когнезил ODT може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  В повечето случаи тези реакции отминават, без да се налага спиране на лечението. Кажете на Вашия лекар, ако имате някои от нежеланите реакции и ако те са твърде неудобни за вас.

  Пациенти, които приемат Когнезил ODT съобщават следните нежелани реакции:
  Кажете на Вашия лекар, ако имате някоя от тези реакции, докато приемате Когнезил ODT

  Сериозни нежелани реакции:
  Трябва незабавно да уведомите Вашия лекар, ако забележите споменатите сериозни нежелани реакции. Може да се нуждаете от спешна медицинска помощ.
  • увреждане на черния дроб, напр. хепатит. Симптомите на хепатит са прилошаване, загуба на апетит, чувство на общо неразположение, висока температура, сърбеж, пожълтяване на кожата и очите и тъмно оцветяване на урината (вероятно засягат по-малко от 1 на 1000 души)
  • стомашни или дуоденални язви. Симптомите на язва са стомашни болки и дискомфорт (лошо храносмилане), усещащи се между пъпа и гръдната кост (вероятно засягат по-малко от 1 на 100 души)
  • кървене в стомаха или червата. Това може да доведе до тъмни като катран изпражнения или видимо кървене от правото черво (вероятно засягат по-малко от 1 на 100 души)
  • гърчове (припадъци) или конвулсии (вероятно засягат по-малко от 1 на 100 души).
  • повишена температура с мускулна скованост, изпотяване или понижено ниво на съзнание (заболяване, наречено „невролептичен малигнен синдром").

  Много чести нежелани ефекти (засягат повече от 1 пациент на 10)
  • диария
  • усещане за прилошавене или прилошаване
  • главоболие

  Чести нежелани ефекти: (засягат 1 до 10 пациенти на 100)
  • обикновена настинка
  • загуба на апетит
  • коремни неразположения
  • халюцинации (виждане или чуване на неща, които в действителност не съществуват)
  • обрив
  • възбуда
  • сърбеж
  • агресивно поведение
  • мускулни крампи
  • припадъци
  • инконтиненция (задържане) на урината
  • замайване
  • умора
  • безсъние (нарушен сън)
  • болки
  • злополуки

  Нечести нежелани ефекти: (засягат 1 до 10 пациенти на 1 000)
  • забавена сърдечна дейност

  Редки нежелани ефекти (засягат 1 до 10 пациенти на 10 000)
  • скованост или неконтролируеми движения, предимно на лицето и езика, но също така и на крайниците
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописанн в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КОГНЕЗИЛ ODT
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Когнезил ODT таблетки, диспргираща се в устата след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Когнезил ODT
  Активното вещество в Когнезил ODT е донепезилов хидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 10 mg донепезилов хидрохлорид. Другите съставки са:
  Калиев полакрилин, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат (Spray Dried), мононатриев цитрат, безводен (Е951), аспартам, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат, хлороводородна киселина за корекция на рН

  Как изглежда Когнезил ODT и какво съдържа опаковката
  Бели до почти бели кръгли, плоски таблетки, със скосени ръбове, съдържащи 10 mg донепезилов хидрохлорид с релефно означение "10" от едната страна и гладки от другата.

  Опаковки:
  PVC/Aclar/Al и А1/А1 блистери с по 7,10,14 таблетки
  Съдържание на 1 опаковка: 7,28,30, 50, 56, 60, 98 и 120 таблетки, диспергиращи се в устата. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. Hvezdova 171672b, 140 78 Praha 4 Чешка Република

  Производители
  Genepharm S.A.
  18th km Marathonos Avenue 15351 Pallini, Attiki Гърция
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. Fibichova 143, 566 17 Vysoke Myto Чешка Република

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на КОГНЕЗИЛ ODT ДИСП.В УСТАТА ТАБЛ 10МГ

  КОГНЕЗИЛ ODT ДИСП.В УСТАТА ТАБЛ 10МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КОГНЕЗИЛ ODT ДИСП.В УСТАТА ТАБЛ 10МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа