Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • КОРАКОР ТАБЛ 20МГ

  • КОРАКОР ТАБЛ 20МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Коракор 5 mg таблетки
  Коракор 10 mg таблетки
  Коракор 20 mg таблетки

  Согасог 5 mg tablets
  Coracor 10 mg tablets
  Согасог 20 mg tablets
  (Еналаприлов малеат/Еnalapril maleate)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Коракор и за какво се използва
  2. Преди да приемете Коракор
  3. Как да приемате Коракор
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Коракор
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КОРАКОР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Вашето лекарство се нарича Коракор. Таблетките съдържат 5 mg, 10 mg и 20 mg еналаприлов малеат като активна съставка. Коракор принадлежи към клас лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (ACE инхибитори). Коракор действа чрез разширяване на кръвоносните съдове. Това допринася за намаляване на кръвното налягане. При много пациенти със сърдечна недостатъчност Коракор подобрява сърдечната функция.
  Коракор служи за:
  • Лечение на високо кръвно налягане (хипертония)
  • Лечение на сърдечна недостатъчност
  • Лечение на пациенти с нарушена функция на лява камера след инфаркт на миокарда
  • Лечение на някои типове реновазална хипертония.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КОРАКОР
  Не приемайте Коракор
  ако сте алергични към еналаприлов малеат или някое от помощните вещества на
  таблетките (за повече информация виж т.6 Допълнителна информация)
  ако преди това сте били лекувани с лекарствен продукт от същия клас както Коракор и сте имали алергична реакция, свързана с подуване на лицето, устните, езика и/ или гърлото и затруднения в преглъщането или дишането (ангиоедем). Не бива да приемате Коракор, ако сте имали такъв тип реакции без известна причина или ако Ви е поставена диагноза наследствен или идиопатичен ангиоедем (например реакция без ясно определени причини).
  ако имате стеснение на бъбречната артерия.
  ако имате стеснения на аортната и митралната клапа на сърцето, хипертрофична обструктивна кардиомиопатия. ако сте бременна и кърмите.
  Ако не сте наясно, дали да започнете да приемате Коракор, обърнете се към Вашия лекар.
  Обърнете специално внимание при употребата на Коракор
  Информирайте Вашия лекар също така, в случай, че
  • сте на диета с ограничено количество сол, ако приемате заместители на калий, калий съхраняващи диуретици или заместители на солта, съдържащи калий или ако наскоро сте имали обилно повръщане или диария. В тези случаи може да е нужно Вашият лекар да коригира дозата на Коракор.
  • имате заболяване на сърцето или бъбреците, ако сте подложени на диализа или приемате диуретик (лекарства, стимулиращи уринирането).
  • страдате от някаква алергия или някога сте имали алергична реакция с подуване на лицето, устните, езика и/ или гърлото със затруднения в преглъщането или дишането.
  • имате ниско кръвно налягане (проявяващо се със състояния подобни на припадък или замаяност, особено при изправяне).
  • преди хирургична манипулация или анестезия (дори в стоматологичен кабинет), уведомете лекаря, че приемате Коракор, тъй като е възможно внезапно понижаване на кръвното налягане.
  • по време на лечение не е препоръчителна употребата на алкохолни напитки.
  • безопасността и ефикасността при деца не е установена.
  Информация за пациенти с високо кръвно налягане
  Ако имате високо кръвно налягане (хипертония), то се запазва високо, дори и когато почивате. Високото кръвно налягане не е задължително свързано с някакви симптоми. Единственият начин да се определи дали сте хипертоник е да се проследят стойностите на кръвното налягане. Поради тази причина редовно трябва да Ви се проверява кръвното налягане.
  Ако не се лекува, кръвното налягане може да увреди жизнено важни органи като сърцето и бъбреците. Можете да се чувствате добре и да нямате никакви симптоми, а хипертонията да предизвика удар, инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност или да доведе до слепота. Високото кръвно налягане може да се лекува и контролира с лекарства като Коракор.
  Информация за пациенти със сърдечна недостатъчност
  Сърдечната недостатъчност означава, че сърдечният мускул не е способен да ги зпомпва достатъчно количество кръв, за да задоволи нуждите на тялото. Сърдечната недостатъчност не е идентична на инфаркт на миокарда.
  Пациентите в ранните етапи на сърдечна недостатъчност могат да нямат никакви симптоми.
  С прогресирането на сърдечната недостатъчност пациентите могат да почувстват недостиг на въздух, по-лесно се уморяват при умерена физическа активност, като ходене. Течности могат да се задържат в различни части на тялото; това често е очевидно първоначално около глезените на краката. При тежка сърдечна недостатъчност пациентите могат да имат тези симптоми дори при почивка.
  Всички горепосочени симптоми могат да ограничат ежедневните активности. Вашият лекар може да Ви препоръча някой медицински продукт, който да подобри симптомите на сърдечна недостатъчност (такъв медицински продукт например е Коракор). Ако следвате указанията на Вашия лекар, може да подобрите способността си да извършвате ежедневните дейности. Ще дишате по-леко, умората и отоците ще намалеят.
  При пациенти, които имат сърдечна недостатъчност без симптоматика, лечението с лекарства като Коракор може да забави развитието на заболяването и да отложи появата на симптомите. При пациентите със симптоматична сърдечна недостатъчност Коракор е показал способността да забави влошаването на заболяването и да удължи живота.
  Някои пациенти развиват сърдечна недостатъчност след инфаркт на миокарда, но тя може да се развие и по други причини.
  При много пациенти Коракор също е показал намаление на риска за развитие на инфаркт на миокарда и необходимост от хоспитализация поради сърдечна недостатъчност.
  Употреба на Коракор с храни и напитки
  Коракор може да се приема между храненията. Повечето хора приемат таблетките с вода.

  Бременност и кърмене
  Употребата на Коракор не е препоръчителна при бременни жени.
  Инхибиторите на агиотензин-конвертиращия ензим (ACE), включително Коракор, могат да увредят и убият развиващия се плод, ако се прилагат през втория и третия триместър на бременността. Не е известно, дали употребата на Коракор по време на първите три месеца на бременността може също да има увреждащ ефект.
  Ако сте бременна или планирате да забременеете, трябва да информирате Вашия лекар преди да започнете лечение с Коракор, за да Ви се препоръча друго лечение. Ако кърмите, уведомете Вашия лекар за това.

  Шофиране и работа с машини
  Индивидуалният отговор към лечението може да варира. Някои нежелани реакции, докладвани във връзка с приложението на Коракор, могат да повлияят способността на пациента за шофиране и работа с машини (вижте "Възможни нежелани лекарствени реакции").
  Прием на други лекарствени продукти
  Като цяло, Коракор може да се приема с други лекарства, но някои ефекти на еналаприл могат да взаимодействат с тези на съвместно прилаганите лекарства.
  Кажете на Вашия лекар за което и да е лекарство, което приемате, било то с или без рецепта.
  Особено значимо е да уведомите Вашия лекар, ако приемате:
  • лекарства, понижаващи кръвното налягане;
  • диуретици (лекарства, стимулиращи уринирането);
  • лекарства, съдържащи калий (включително диетичните заместители на солта);
  • литий (лекарство за лечение на мания);
  • лекарства за лечение на болка и ставно възпаление.
  Когато Ви се изписват други лекарства, уведомете Вашия лекар, че приематеКоракор Ако Ви приемат в болница, уведомете лекуващия Ви екип, че приемате Коракор!

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КОРАКОР
  Приемайте Коракор ежедневно, стриктно спазвайки препоръките на Вашия лекар. Съществено важно е да приемате Коракор толкова дълго, колкото ви е предписано от лекаря. Не приемайте повече таблетки от предписаната Ви доза.
  Подходящата дозировка се определя от Вашия лекар, в зависимост от състоянието Ви и в зависимост от това, дали приемате други лекарства.
  Обичайна дозировка при лечение на високо кръвно налягане: обичайната начална препоръчителна доза при повечето пациенти е 5 mg (1 таблетка от 5 mg) веднъж или два пъти дневно. Някои пациенти може да се нуждаят от по-ниска начална доза. При дългосрочно лечение, дозировката обичайно е 10 mg (1 таблетка от 10 mg) два пъти дневно; в случай на незадоволителен резултат, Вашият лекар може да препоръча дозата да се увеличи на 20 mg два пъти дневно.
  Обичайна дозировка при лечение на сърдечна недостатъчност: обичайната начална препоръчителна доза при повечето пациенти е 2,5 mg (1/2 таблетка от 5 mg) два пъти дневно. Вашият лекар постепенно ще увеличава дозата, докато достигне подходящата за Вас доза. При дългосрочно лечение обичайната доза е 10-20 mg веднъж или два пъти дневно. Бъдете особено внимателни, когато приемате първата доза или ако дозата Ви е увеличена. Уведомете Вашия лекар незабавно, ако почувствате главозамайване или световъртеж.
  Ако сте приели повече Коракор, отколкото е било необходимо
  В случай на предозиране, най-характерният симптом ще е замаяност поради бързото и значително понижаване на кръвното налягане. Свържете се с Вашия лекар незабавно, за да Ви се окаже спешна медицинска помощ.
  Консултирайте се с лекар, ако дете погълне случайно този лекарствен продукт. Ако забравите да вземете Коракор
  Трябва да приемате Коракор, както Ви е предписано. Ако пропуснете да приемете доза, вземете следващата таблетка, веднага щом си спомните и се върнете към Вашия обичаен дозов режим.
  Важна информация относно някои от съставките на Коракор
  Таблетките съдържат лактоза монохидрат. Ако са Ви казали, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар, преди да започнете да приемате тези таблетки.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Коракор като цяло се понася добре. Но както всички други лекарствени продукти, Коракор може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава. Най-честите нежелани лекарствени реакции са: замаяност, главоболие, умора, слабост и суха, дразнеща кашлица.
  Други нежелани лекарствени реакции, възникващи по-рядко, включват: световъртеж (поради понижаване на кръвното налягане), припадъци, гадене, диария, мускулни крампи (схващане) и обриви.
  Друга нежелана лекарствена реакция може да бъде усещането за главозамайване, поради понижаване на кръвното налягане, при рязко изправяне.
  Ако получите някоя от изброените нежелани лекарствени реакции или други необичайни реакции, консултирайте се с Вашия лекар.
  Прекратете употребата на Коракор и незабавно се консултирайте с Вашия лекар ако:
  • Получите подуване на лицето, устните, езика и/ или гърлото, което може да предизвика трудности в дишането или преглъщането;
  • Получите подуване на ръцете, краката или коленете;
  • Получите уртикария (копривна треска).
  Чернокожите пациенти са с повишен риск за подобни реакции към ACE инхибитори. Началната доза може да предизвика по-голямо понижаване на кръвното налягане, отколкото се получава при продължително лечение. Подобно понижаване на кръвното налягане може да се получи и при увеличаване на дозата. Това понижаване може да се прояви с усещането за прималяване или световъртеж, в този случай се препоръчва да се легне. Ако подобни състояния се появяват често, консултирайте се с Вашия лекар.
  Също така трябва да уведомите Вашия лекар, ако получите нежелани лекарствени реакции, които не са посочени в тази листовка, а биха могли да бъдат свързани с приема на този лекарствен продукт.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА КОРАКОР
  Да се съхранява под 25°С. Да се пази от светлина и влага. Съхранявайте на място, недостъпно за деца!
  Не използвайте таблетки след изтичане срока на годност, отбелязан на опаковката.Срокьт на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Съхранявайте в оригинална опаковка.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  Запомнете: Този лекарствен продукт е изписан на Вас! Той може да се предпише само от лекар! Не го преотстъпвайте на други хора!

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Коракор
  Активната съставка е еналаприлов малеат
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, натриев хидроген карбонат, царевично нишесте, кроскармелоза натрий, прежелатенизирано нишесте, магнезиев стеарат, железен оксид червен El72, железен оксид черен Е172.
  Как изглежда Коракор и какво съдържа опаковката
  Коракор се предлага в картонени кутии, съдържащи 3 блистеа по 10 таблетки, общо 30 таблетки в кутия или 2 блистера по 10 таблетки, общо 20 таблетки в кутия.

  Притежател на разрешението за употреба
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД гр. София 1172, "Г.М.Димитров" № 1, България
  Производител на лекарственият продукт
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД гр. Варна 9010, "Н.И.Вапцаров" № 1, България или "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  бул. Санкт Петербург № 53, гр. Пловдив 4000 България
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  1172 София, бул."Г.М.Димитров" №1
  тел. 02 / 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com

  Дата на последна корекция на листовката
  Август 2010

  Описание на КОРАКОР ТАБЛ 20МГ

  КОРАКОР ТАБЛ 20МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КОРАКОР ТАБЛ 20МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  КОРАКОР ТАБЛ 20МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа