Сайтът използва бисквитки.

 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • КСАЛВОБИН ТАБЛ 500МГ

  • КСАЛВОБИН ТАБЛ 500МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за пациента

  КСАЛВОБИН 500 mg филмирани таблетки
  XALVOBIN 500 mg film-coated tablets

  Капецитабин/Capecitabine

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като ги съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Ксалвобин и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Ксалвобин
  3. Как да приемате Ксалвобин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ксалвобин
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Ксалвобин и за какво се използва

  Ксалвобин принадлежи към групата лекарства, наречени "цитостатични средства", които спират растежа на раковите клетки. Ксалвобин съдържа 500 mg капецитабин, който сам по себе си не е цитостатично средство. Само след като се резорбира в организма, той се превръща в активно противораково средство (повече в туморната тъкан, отколкото в нормалната тъкан).

  Ксалвобин се предписва от лекарите за лечение на рак на дебелото черво, правото черво, рак на стомаха или рак на млечната жлеза.
  Освен това Ксалвобин сс предписва от лекарите за предотвратяване на нова поява на рак на дебелото черво след пълното отстраняване на тумора чрез операция.

  Ксалвобин може да се прилага самостоятелно или в комбинация с други лекарствени продукти.

  2. Какво трябва ла знаете, преди да приемете Ксалвобин

  Не приемайте Ксалвобин
  - Ако сте алергични към капецитабин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Трябва да уведомите Вашия лекар, ако Ви е известно, че имате алергия или прекалена чувствителност към Ксалвобин. - Ако сте бременна или кърмите. - Ако имате нарушения на кръвта.
  - Ако имате заболяване на черния дроб или бъбречни проблеми. - Ако знаете, че имате недостиг на ензима дихидропиримидин дехидрогеназа (DPD) - Ако се лекувате в момента или сте лекувани през последните 4 седмици с бривудин. соривудин, или вещества от подобен клас като част от лечение на херпес зостер (варицела или херпес).
  Предупреждения н иредпашн мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Ксалвобин - Ако имате чернодробно или бъбречно заболяване.
  - Ако имате или сте имали други заболявания, като сърдечни проблеми или болка в гърдите.
  - Ако имате заболявания на мозъка.
  - Ако имате нарушено равновесие на калция.
  - Ако имате диабет.

  Други лекарства н Ксалвобин
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Това е изключително важно, тъй като приемането на повече от едно лекарство по едно и също време може да усили или да отслаби действието на лекарствата. Трябва да бъдете особено внимателни, ако приемате някое от следните:
  - Лекарства против подагра (алопуринол).
  - Лекарства против съсирване на кръвта (кумарин, варфарин).
  - Някои противовирусни лекарства (соривудии и бривудин).
  - Лекарства против гърчове или треперене (фенитоин).

  Ксалвобин с храна и напитки
  Трябва да приемате Ксалвобин не по-късно от 30 минути след хранене.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

  Не трябва да приемате Ксалвобин, ако сте бременна или мислите, че е възможно да сте бременна. Не трябва да кърмите, ако приемате Ксалвобин.

  Шофиране и работа с машини
  Ксалвобин може да причини чувство па замайване, гадене или умора. Поради това с възможно Ксалвобин да повлияе Вашата способност да шофирате или да работите с машини.

  3. Как да приемате Ксалвобин

  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Таблетките Ксалвобин трябва да се поглъщат с вода.

  Лекуващият Ви лекар ще Ви предпише доза и схема на лечение, които са подходящи за Вас. Дозата на Ксалвобин се основава на телесната Ви повърхност. Тя се изчислява от ръста и теглото Ви. Обичайната доза за възрастни е 1250 mg/m телесна повърхност и се приема два пъти дневно (сутрин и вечер). Тук се дават два примера: лице, чието телесно тегло е 64 kg и ръст- 1,64 m, има телесна повърхност 1,7 m2 и трябва да приеме 4 таблетки от 500 mg и 1 таблетка от 150 mg два пъти дневно. Лице. чието телесно тегло е 80 kg и ръст- 1,80 m, има телесна повърхност 2,00 m2 и трябва да приеме 5 таблетки от 500 mg два пъти дневно.

  Таблетките Ксалвобин обикновено се приемат в продължение на 14 дни, последвани от 7-дневен период на почивка (по време на който не се приемат таблетки). Този 21-дневен период представлява един цикъл на лечение.

  При комбинация с други лекарствени продукти обичайната доза при възрастни може да бъде под 1250 mg/m2 телесна повърхност и може да се наложи да приемате таблетките за различен период от време (напр. всеки ден, без период на почивка).
  Вашият лекар щe Ви каже каква доза е необходимо да приемате, кога и колко продължително трябва да я приемате.

  Вашият лекар може да поиска от Вае да приемате комбинация от таблетки от 150 mg и от 500 mg за всяка доза.
  - Приемайте таблетките в комбинацията, която е предписана от Вашия лекар за Вашите сутрешни и вечерни дози.
  - Приемайте таблетките до 30 минути след приключване на храненето (закуска и вечеря).
  - Важно е да прилагате цялото лечение така, както е предписано от Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Ксалвобин Свържете се с Вашия лекар, преди да вземете следващата доза.

  Ако сте пропуснали да приемете Ксалвобин
  Не приемайте пропуснатата доза изобщо и не удвоявайте следващата доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Вместо това, продължавайте с Вашата редовна схема на дозиране и се консултирайте с Вашия лекар.

  Ако сте спрели приема на Ксалвобнн
  Няма нежелани реакции, причинени от спирането на лечението с Ксалвобнн. Ако използвате кумаринови антнкоагуланти (напр. фенирокумон), след спирането на Ксалвобнн може да се наложи Вашият лекар да коригира дозата на антикоагуланта.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции

  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Когато Ксалвобин се прилага самостоятелно, най-честите нежелани реакции на Ксалвобин, които могат да засегнат повече от 1 на 10 души са:
  - Диария, гадене, повръщане, стоматит (възпаление на устата и гърлото) и коремна болка.
  - Кожна реакция "ръка и крак" (чувство на парене в дланите на ръцете или стъпалата на
  краката; те изтръпват, стават болезнени, подути или зачервени), обрив, суха или
  сърбяща кожа.
  - Умора.
  - Загуба на апетит (анорексия).

  Тези нежелани реакции може да станат тежки; поради това е важно винаги незабавно да се свързвате с Вашия лекар, когато се появи нежелана реакция. Вашият лекар може да Ви посъветва да намалите дозата и/или временно да прекратите лечението с Ксалвобнн. С това ще се намали вероятността нежелана реакция да продължи или да стане тежка.

  СПРЕТЕ незабавно приема на Ксалвобнн и се свържете с Вашия лекар, ако се появи някой от следните симптоми:
  - Диария: ако имате 4 или повече изхождания по голяма нужда на ден отколкото обичайно или диария през нощта.
  - Повръщане: ако повърнете повече от веднъж за период от 24 часа. Гадене: ако загубите апетит и изяждате на ден много по-малко количество храна отколкото обикновено.
  - Стоматит: ако имате болка, зачервяване, подуване или възпаление в устата. - Кожна реакция "ръка и крак": ако имате болка, подуване и зачервяване на ръцете и/или краката.
  - Повишена температура или инфекция: ако имате температура 38°С или по-висока или други признаци на инфекция.
  - Болка н гърдите: ако имате болка, локализирана в центъра на гърдите, особено ако тя се появява при физическо усилие.

  Ако бъдат доловени рано, тези нежелани реакции обикновено се облекчават за 2 до 3 дни след като се прекрати лечението. Ако обаче тези нежелани реакции продължават, незабавно се свържете с Вашия лекар. Вашият лекар може да Ви посъветва да започнете отново лечението с по-ниска доза.

  Наблюдавани са и други по-редки и обикновено леки нежелани реакции, които могат да засегнат между 1 и 10 души от 100: намаление на броя на белите кръвни клетки или на червените кръвни клетки, кожни обриви, леко окапване на косата, умора, повишена температура, слабост, сънливост, главоболие, чувство на изтръпване или на парене, промени във вкуса, замайване, безсъние, подуване на краката, запек, обезводняване, херпес на устните, възпаление на носа и гърлото, гръдна инфекция, депресия, проблеми с очите, възпаление на вените (тромбофлебит). задух, кървене от носа, кашлица, хрема, кървене от червата, киселини, прекомерно отделяне на газове, сухота в устата, промяна в цвета на кожата, нарушение на ноктите, болка в ставите, гръдния кош или гърба и загуба на тегло.

  Ако сте обезпокоени за тези или други неочаквани реакции, консултирайте се с Вашия лекар. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как ла съхранявате Кеалвобин

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да не се съхранява над 30°С.

  Пе използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след ..Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа Кеалвобин
  - Активното вещество е капецитабин.
  Всяка филмирана таблетка съдържа 500 mg капецитабин (capecitabinc). - Другите съставки са: Ядро на таблетката
  Кроскармелоза натрий, Целулоза, микрокристална, Хипромелоза, Силициев диоксид, колоиден безводен. Магнезиев стеарат Обвивка на таблетката
  Хипромелоза, Титанов диоксид (Е171), Талк, Макрогол, Червен железен оксид (Е 172), Жълт железен оксид (Е172)

  Как изглежда Кеалвобин н какво съдържа опаковката

  Кеалвобин 500 mg филмирани таблетки
  Продълговати (с капсулна форма) филмирани таблетки с прасковен цвят, с релефно означение ,,500" от едната страна, с приблизителни размери 17.1 mm х 8.1 mm.
  Една опаковка Ксалвобнн 500 mg филмирана таблетка съдържа 120 филмирани таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба н производител

  Притежател на разрешението за употреба:
  Alvogen IPCo.S.ar.l
  5, Rue Heienhaff, L-1736, Senningerberg Люксембург

  Производител:
  Remedica LTD
  Aharnon Street, Limassol Industrial Estate, 3056 Limassol, Кипър

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите-членки на ЕИЗ под следните имена:
  България: Ксалвобин 500 mg филмирани таблетки
  Чехия: Xalvobin 500 mg
  Естония: Xalvobin
  Унгария: Xalvobin 500 mg filmtabletta
  Литва: Xalvobin 500 mg plevele dengtos tabletes
  Латвия: Xalvobin 500 mg apvalkotas tabletes
  Полша: Xalvobin
  Румъния: Xalvobin 500 mg comprimatc filmatc
  Швеция: Xalvobin 500 mg Filmdragerade tabletter
  Словакия: Xalvobin 500 mg

  Дата на последно преразглеждане на листовката {ММ /ГГГГ}.

  Описание на КСАЛВОБИН ТАБЛ 500МГ

  КСАЛВОБИН ТАБЛ 500МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КСАЛВОБИН ТАБЛ 500МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  КСАЛВОБИН ТАБЛ 500МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа