Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • КВЕНТРИН ТАБЛ 200МГ

  • КВЕНТРИН ТАБЛ 200МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Квентрин 25 mg филмирани таблетка
  Квентрин 100 mg филмирани таблетки
  Квентрин 150 mg филмирани таблетки
  Квентрин 200 mg филмирани таблетки
  Квентрин 300 mg филмирани таблетки
  Квентрин 4-дневен Начален пакет филмирани таблетки
  (Quetiapine)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите, като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Квентрин и за какво се използва
  2. Преди да приемете Квентрин
  3. Как да приемате Квентрин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Квентрин
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КВЕНТРИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Квентрин съдържа вещество, наречено кветиапин. То принадлежи към клас лекарства, наричани антипсихотици. Тези медикаменти се използват за лечение на състояния, причиняващи симптоми като:
  • Може да виждате, чувате или чувствате неща, които не съществуват, да вярвате в неща, които не са истина или да се чувствате необичайно подозрителни, разтревожени, объркани, виновни, напрегнати или депресирани.
  • Може да се чувствате много възбудени, приповдигнати, неспокойни, ентусиазирани или свръхактивни или да имате неправилна преценка за нещата, в това число прояви на агресивност или разрушително и агресивно поведение.
  • Настроението Ви може да се промени и да се чувствате тъжни. Можете да бъдете депресирани, да чувствате вина, липса на енергия, загуба на апетит и/или да не можете да спите.
  Вашият лекар може да продължи да Ви лекува с Квентрин, дори когато се чувствате добре, за да предотврати нова поява на симптомите.
  Може би за Вас ще бъде от полза, ако споделите с приятел или близък, че страдате от тези симптоми и ги помолите да прочетат тази листовка. Можете да ги попитате дали считат, че симптомите Ви се влошават и дали са разтревожени от някои други промени във Вашето настроение.

  2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ КВЕНТРИН
  Не приемайте Квентрин
  • Ако сте алергични (свъръхчувствителни) към кветиапин или към някоя от останалите съставки на Квентрин (виж раздел 6: Допълнителна информация)
  • Ако приемате някои от следните лекарства:
  • Някои медикаменти за лечение на HIV
  • Азолови лекарства (за гьбични инфекции) · Еритромицин или кларитромицин (за инфекции)
  • Нефазодон (за депресия).
  Не приемайте Квентрин, ако гореспоменатото се отнася за Вас. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт преди да вземете Квентрин
  Обърнете специално внимание при употребата на Квентрин:
  Квентрин не трябва да бъде приеман от хора в напреднала възраст с деменция (загуба на мозъчна функция).
  Причината за това е, че лекарствата от групата, към които принадлежи Квентрин могат да повишат риска от инсулт, а в някои случаи и риска от смърт при хора в напреднала възраст с деменция.
  Преди за започнете да приемате лекарството, кажете на Вашия лекар, ако:
  • Вие или някой в семейството имате проблеми със сърцето, например нарушение на сърдечния ритъм
  • Ако имате ниско кръвно налягане
  • Ако сте прекарали инсулт, особено ако сте в напреднала възраст
  • Ако имате чернодробни проблеми
  • Ако някога сте имали припадък (гърч)
  • Ако имате диабет или риск от развитие на диабет. В такъв случай Вашият лекар може да назначи изследване на нивото на кръвната захар, преди да започнете да приемате Квентрин.
  • Ако знаете, че сте имали нисък брой бели кръвни клетки в миналото (причина за което могат или не могат да бъдат други лекарства)
  • Ако вие или някой друг в семейството Ви е с анамнеза за образуване на кръвни съсиреци, тъй като лекарства, като тези са свързани с образуване на кръвни съсиреци • Уведомете лекаря, ако имате:
  Висока температура (треска), схващане на мускулите, чувство за объркване. " Неволеви движения, предимно на лицето и езика. Този вид лекарство може да причини тези състояния.

  Суицидни мисли или влошаване на депресията
  Ако сте депресиран, понякога можете да мислите за самоубийство или самонараняване. Тези мисли могат да се засилят при започване на лечението, тъй като при всички тези лекарства е необходимо време до проявата на действието, понякога около две седмици, а понякога по-дълго. Вероятността да имате такива мисли е по-голяма, ако сте млад човек. Данните от клинични проучвания показват повишен риск от суицидни мисли и/или суицидно поведение при млади пациенти на възраст под 25 години с депресия.
  Ако имате мисли за самонараняване или самоубийството по което и да е време, свържете се с Вашия лекар или отидете незебавно в болницата. Може бъде от полза, ако споделите с роднина или приятел, че се чувствате депресиран и ги помолите да прочетат тази листовка. Можете да ги попитате дали считат, че депресията Ви се влошава и дали има промени във Вашето настроение, които ги тревожат.
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Не приемайте Квентрин, ако приемате някои от следните лекарства:
  • Някои лекарства за HIV.
  • Азолови лекарства (за гъбични инфекции).
  • Еритромицин или кларитромицин (за инфекции).
  • Нефазодон (за депресия).
  Винаги уведомявайте Вашия лекар или или фармацевт, ако употребявате или приемате някои от следните лекарства:
  • За епилепсия (като фенитоин или карбамазепин)
  • За високо кръвно налягане
  • Барбитурати (за безсъние)
  • Тиоридазин (друго антипсихотично лекарство)
  Преди да спрете да приемате някое от тези лекарства, консултирайте се с Вашия лекар. Прием на Квентрин с храни и напитки
  • Квентрин може да се приема с или без храна.
  • Внимавайте с количеството алкохол, който консумирате. Комбинираният ефект на Квентрин и алкохола може да причини сънливост.
  • Не се препоръчва сок от грейпфрут по време на приемането на кветиапин. Той може да повлияе на действието на лекарството.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете да приемате Квентрин. Не трябва да приемате кветиапин по време на бременност, освен по лекарско предписание. Кветиапин не трябва да се приема при кърмене.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Квентрин може да Ви кара да се чувствате сънлив. Не шофирайте и не използвайте никакви инструменти или машини преди да знаете как Ви действат тези таблетки.
  Болница - ако трябва да постъпите в болница, уведомете медицинския персонал, че приемате Квентрин. Важна информация относно някои от съставките на Квентрин
  Този продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемете това лекарство.
  Едно от помощните вещества на Квентрин 25 mg, сънсет жълто (E110) може да причини алергични реакции.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КВЕНТРИН
  Винаги приемайте Квентрин точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Вашият лекар ще определи дозата при започване на лечението и колко таблетки Квентрин да приемате дневно. Това зависи от Вашето заболяване и нужди, но дозата обикновено е мевду 150 и 800 mg.
  Вашият лекар може да започне лечението с ниска доза и постепенно да я увеличава, ако: - сте в напреднала възраст или- ако имате пролеми с черния дроб
  • Вие ще приемате таблетките веднъж дневно, преди лягане, или два пъти дневно, в зависимост от Вашето заболяване
  • Поглъщайте таблетките цели с вода
  • Можете да приемате таблетките с или без храна
  • Не пийте сок от грейпфрут докато приемате кветиапин. Той може да повлияе на действието на лекарството.
  • Не спирайте приема на таблетките, дори ако се чувствате добре, освен акто Вашият лекар не Ви каже да прекратите лечението.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Квентрин
  Ако случайно сте приели повече таблетки от предписаните от Вашия лекар, възможно е да изпитвате сънливост, замаяност и аритмия. Моля свържете се незабавно с Вашия лекар или отидете веднага в най-близката болница. Носете таблетките Квентрин със себе си.
  Ако сте пропуснали да приемете Квентрин
  Ако сте пропуснали да приемете таблетка, можете да я приемете веднага след като се сетите. Не вземайте двойна доза от Квентрин, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на Квентрин
  Ако спрете рязко приема на Квентрин, възможно е да не можете да спите (безсъние), да Ви се повдига (гадене) или да изпитвате главоболие, диария, да Ви прилошава (повръщане), да чувствате замаяност или раздразнителност. Вашият лекар ще Ви посъветва да намалите постепенно дозата преди да спрете лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Квентрин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Много чести (настъпващи при повече от 1 на 10 пациенти):
  • Замаяност (може да причини падане), главоболие, сухота в устата
  • Сънливост (може да изчезне, при продължаване приема на таблетките);
  (може да причини падане)· Симптомите на отнемане (симптомите, които настъпват, когато спрете да приемате Квентрин) включват невъзможност да спите (безсъние), повдигане (гадене), главоболие, диария, повръщане, замаяност и раздразнителност· Наддаване на тегло
  Чести (настъпващи при по-малко от 1 на 10, но при повече от 1 на 100 пациенти):
  • Сърцебиене
  • Запушен нос
  • Запек, разстроен стомах (нарушено храносмилане)
  • Чувство за слабост, прималяване (може да причини падане)
  • Подуване на ръцете или краката
  • Понижение на кръвното налягане при изправяне. Това може да доведе до замайване и прималяване (може да причини падане)
  • Повишени нива на кръвната захар
  • Замъглено зрение
  • Необичайни мускулни движения. Могат да включват трудно раздвижване на мускулите, треперене, усещане за безпокойство, сващане на мускулите без болка
  • Необичайни сънища и кошмари
  • Повишен апетит
  • Усещане за раздразнителност
  • Нарушения в говора или езика
  Нечести (настъпващи при по-малко от 1 на 100, но при повече от 1 на 1,000 пациенти):
  • Припадъци или гърчове
  • Алергични реакции, които могат да включват надигнати бучки (подутини), подуване на кожата и подуване около устатаНеприятни усещания в краката (наречени също синдром на
  неспокойните крака)
  • Затруднено преглъщане
  • Неконтролируеми движение, предимно на лицето или езика
  Редки (настъпващи при по-малко от 1 на 1000, но повече от 1 на 10000 пациенти):
  • Висока температура (треска), упорито възпаление на гърлото или язви в устата, ускорено дишане, изпотяване, мускулна ригидност, силно усещане за сънливост или прималяване
  • Пожълтяване на кожата (жълтеница)
  • Продължителна и болезнена ерекция (приапизъм)
  • Подуване на гърдите и неочаквано отделяне на кърма (галакторея) Образуване на съсиреци във вените, особено на краката (симптомите включват подуване, болка и зачеряване на краката), които могат да се придвижат по кръвоносните съдове до белите дробове и да причинят болка в гърдите и затруднено дишане. Ако забележите някои от тези симптоми, незабавно потърсете медицинска помощ.
  • Много редки (настъпващи при по-малко от 1 на 10000 пациенти): Влошаване на предшестващ диабет
  • Чернодробно възпаление (хепатит)
  • Тежък обрив, образуване на мехури и червени петна по кожата
  • Тежка алергична реакция (наричана анафилактична), която може да причини
  затруднено дишане или шокБързо подуване на кожата, обикновено край очите, устните и гърлото (ангиоедем)
  Медикаментите от лекарствения клас, към който принадлежи Квентрин, могат да причинят сърдечни аритмии, които в тежка форма могат да бъдат фатални.
  Някои нежелани реакции се установяват само чрез кръвна проба. Те включват повишени нива на някои мазнини (триглицериди и общ холестерол) или на кръвната захар, понижение на броя на някои видове кръвни клетки и повишение на количеството на хормона пролактин в кръвта. Повишението на нивата на пролактин в редки случаи може да доведе до:
  • Подуване на гърдите и неочаквано отделяне на кърма при мъже и жени
  • Липса на менструация или нередовен цикъл при жени
  Вашият лекар може да Ви назначи периодично изследване на кръвта.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Деца и юноши
  Нежеланите реакции, срещани при възрастни могат да се проявят и при деца и юноши. Следните нежелани реакции са наблюдавани само при деца и юноши:
  Много чести (при повече от 1 на 10 пациенти)
  • Повишение на кръвното налягане
  Следните нежелани реакции се срещат по-често при деца и юноши: Много чести (при повече от 1 на 10 пациенти) Повишение на количеството на хормона пролактин в кръвта. Повишението на нивата на пролактин в редки случаи може да доведе до:
  Макрогол 400 150 mg:
  Жълт железен оксид (Е 172) Хипромелоза 2910 (Е464) Титаниев диоксид (Е 171) Макрогол 400
  Хидроксипропил целулоза (Е463) Талк
  200 & 300 mg:
  Хидроксипропил целулоза (Е463) Хипромелоза 2910 (Е464) Талк
  Титаниев диоксид (Е171)
  Как изглежда Квентрин и какво съдържа опаковката
  25 mg:
  Прасковен цвят, кръгли, двойно изпъкнали филмирани таблетки с диаметър приблизително 5.7 mm. 100 mg:
  Жълти, кръгли, двойно изпъкнали филмирани таблетки с делителна черта от едната страна и с диаметър приблизително 9.1 mm. 150 mg:
  Бледо-жълти, кръгли, двойно изпъкнали филмирани таблетки с делителна черта от едната страна и с диаметър приблизително 10.45 mm. 200 mg:
  Бели, кръгли, двойно изпъкнали филмирани таблетки с делителна черта от едната страна и с диаметър приблизително 12.1 mm. 300 mg:
  Бели, продълговати, двойно изпъкнали филмирани таблетки с делителна черта от едната страна.
  Таблетките от 100,200 и 300 mg може да бъдат разделени на две равни половини.
  4-дневен Начален пакет съдържа 6 таблетки кветиапин (като кветиапин фумарат) 25 mg, 3 таблетки кветиапин 100 mg и 1 таблетка кветиапин 200 mg
  Опаковки:
  25mg, 100mg, 150mg, 200mg & 300mg - 10, 20, 30, 50, 60, 90, 100, 120, 180 & 240 таблетки (в блистер по 10) 4-дневен Начален пакет
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба Притежател на разрешението за употреба и производител Genepharm S.A
  18th Km.Marathon Ave, 153 51 Pallini Гърция
  Производител
  Genepharm S.A
  18th Km. Marathon Ave, 153 51 Pallini Гърция
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕЕО под следните имена:
  Холандия: Kefrenex fílmomhulde tabletten България: Quentrin филмирани таблетки Унгария: Quetiapine Vipharm filmtabletta Полша: Kefrenex
  Румъния: Quentrin comprimat filmat Словакия: Denn filmom obalene tablety

  Дата на последно одобрение на листовката {мм /гггг}.

  Описание на КВЕНТРИН ТАБЛ 200МГ

  КВЕНТРИН ТАБЛ 200МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КВЕНТРИН ТАБЛ 200МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа