Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • КВЕТИАПИН GSK ТАБЛ 25МГ

  • КВЕТИАПИН GSK ТАБЛ 25МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Кветиапин GSK 25 mg филмирани таблетки
  Кветиапин GSK 100 mg филмирани таблетки
  Кветиапин GSK 200 mg филмирани таблетки
  Кветиапин (Quetiapine)
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. I le го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка
  1. Какво представлява Кветиапин GSK и за какво се използва
  2. Преди да приемете Кветиапин GSK
  3. Как да приемате Кветиапин GSK
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Кветиапин GSK
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КВЕТИАПИН GSK И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Кветиапин GSK съдържа вещество, наречено кветиапин. То принадлежи към група лекарства, наречени антипсихотици.. Кветиапин GSK може да се използва за лечение на някои заболявания като:
  Шизофрения: когато чувате или чувствате несъществуващи неща, вярвате в неща, конто не са истински или сте необичайно подозрителни, тревожни или объркани, чувствате се виновни, напрегнати или подтиснати.
  Манийно разстройство: когато се чувствате въодушевени, с приповдигнато настроение, развълнувани, ентусиазирани или свръхактивни, или пък имате лоша преценка, включително и се държите агресивно и разрушително.
  Ьиполярно депресивно разстройство: може да се чувствате тъжни през цялото време или да се чувствате подтиснати, виновни, да усещате, че ви липсва енергия, да нямате апетит и/или да не можете да спите.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КВЕТИАПИН GSK
  Не приемайте Кветиапин GSK
  Ако сте алергични (свръхчувствителни) кьм кветиапин или към някоя от останалите съставки на Кветиапин GSK. (вж. „Допълнителна информация" в точка 6) Ако приемате някое от следните лекарства: Протеазни инхибитори като нелфинавир (за лечение на IIIV инфекция) Азоли (за лечение на гъбични инфекции)
  Лекарства за лечение на инфекции (като еритромицин или кларитромицин) Нефазодон (за лечение на депресия).
  Ако някое от изброените се отнася за Вас, пе приемайте Кветиапин GSK. Ако не сте сигурни, преди да приемете Кветиапин GSK говорете с лекаря или фармацевта си.
  Обърнете спсцнално внимание при употребата на Кветиапин GSK Предн да вземете Вашето лекарство, уведомете Вашия лекар, ако:
  вие или някой в семейството Ви има или е имал проблеми със сърцето, например сърцебиене или удължен QT интервал на ЕКГ (сърдечно проследяване), или ако приемате лекарства, които повлияват сърдечния ритъм,
  имате ниско артериално налягане,
  ако сте прекарали инсулт,
  ако имате проблеми с черния дроб,
  ако някога сте имали припадък (гърч),
  ако имаге диабет или ere изложени на риск да се разболеете от диабет. В такъв случай по време на приема на Кветиапин GSK Вашият лекар може да следи кръвната Ви захар, ако знаете, че е имало случаи на понижаване на белите Ви кръвни клетки (което може да се дължи на прием на други лекарства).
  ако сте пациент в старческа възраст с деменция. Ако сте такъв пациент, не трябва да приемате Кветиапин GSK, понеже лекарствата от ( руната, към която принадлежи Кветиапин GSK, при пациенти в старческа възраст с деменция може да повишат риска за развитие на инсулт, а в някои случаи - и за смърт.
  вие или някой друг в семейството Ви е имал тромбоза, понеже лекарства като това са свързани с образуването на тромби.
  Незабавно уведомете лекаря си, ако имате:
  Температура, силна мускулна скованост, повишено потене или подтиснато съзнание (увреждане, наречено „злокачествен невролептичен синдром"). Може да се налага незабавно лечение.
  Неволеви ритмични движения, главно на лицето или езика. Виене на свят или силна сънливост.
  Тези състояния мог ат да се дължат па приема на лекарства от този тип.
  Мисли за самоубийство и влошаване на депресията Ви
  Ако се чувствате подтиснати, понякога може да си мислите да се нараните или да се самоубиете. Тези мисли могат да се засилят при започването на лечение с антидепресанти, понеже за тези лекарства е необходимо време, за да разгърнат действието си - обикновено около две седмици, но понякога и повече. Вероятността за такива мисли може да е по-голяма, ако сте млад човек. Информацията от клиничните проучвания показва наличието на повишен риск за суицидни помисли и/или суицидно поведение при млади възрастни хора под 25 години с депресия.
  Ако когато и да е Ви споходят мисли за самонараняване или самоубийство, незабавно се свържете с лекаря си или отидете в болница. Може да намерите за полезно да съобщите на свой роднина или близък приятел, че се чувствате подтиснати, и да го помолите да прочете тази листовка. Може да го помолите да Ви уведоми, ако смята, че депресията Ви се влошава или ако се притеснява относно промяна в поведението Ви.
  При пациенти, приемащи Кветиапин GSK, е наблюдавано увеличаване на телесното тегло. Вие самите и Вашият лекар трябва да проверявате редовно Вашето телесното тегло.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Информирайте Вашия лекар, особено ако приемате:
  лекарства за лечение на епилепсия като фенитоин или карбамазепин лекарства за лечение на повишено кръвно налягане рифампицин (за лечение на туберкулоза)
  барби гурати (за лечение на трудно заспиване тиоридазин (друг антипсихотичен медикамент).
  Лекарства, които оказват влияние върху сърдечната дейност, например лекарства, които биха могли да предизвикат развитие на електролитни нарушения като например диуретици („отводняващи") или определени антибиотици
  Моля, първо говорете с лекаря си, преди да спрете приема на което и да е от лекарствата си.
  Ефекти върху скринингови тестове за изследване на урината
  Ако Ви се нрави тест за изследване на урината за лекарства, приемът на Кветиапин GSK може да доведе до фалшиво положителни резултати за наличие на мегадон или лекарства за депресия, наречени трициклични антидепресанти, въпреки че може да не сте приемали тези лекарства. Резултатите трябва да се потвърдят чрез по-специфичен тест.
  Прием на Кветиапин GSK с храни и напитки
  Кветиапин GSK може да се приема с или без храна.
  Трябва да бъдете внимателни за това колко алкохол консумирате. Комбинираният ефект на Кветиапин GSK и алкохол може да направи гака, че да се чувствате сънлив.
  Сокът от грейпфрут също така може да окаже ефект върху лечението с Кветиапин GSK. Поради това трябва да избягвате приема на сок от грейпфрут по време на лечение с Кветиапин GSK.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Бременност: Преди да приемате този продукт, информирайте Вашия лекар, че сте бременна или се опитвате да забременеете. Вие не трябва да прилагате Кветиапин GSK но време на бременността, освен ако това не е обсъдено предварително с Вашия лекар.
  Кърмене: Нe е известно дали Кветиапин GSK се излъчва в майчиното мляко. Нe трябва да кърмите, докато приемате Кветиапин GSK.

  Шофиране и работа с машини
  Вашите таблетки могат да Ви направят сънлив. Вие не трябва да шофирате или използвате машини, докато не разберете как Ви действат тези таблетки.
  Важна информации относно никои от съставките на Кветиапин GSK
  Кветиапин GSK съдържа лактоза монохидрат. Ако знаете oт Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да приемете това лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КВЕТИАПИН GSK
  Винаги приемайте Кветиапии GSK точно, както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Вашият лекар ще определи началната Ви доза и може постепенно да я повишава. I юддържащата Ви доза (ежедневната Ви доза) зависи от заболяването и нуждите Ви, но обикновено дозата е между 150 и 800 mg.
  ще приемате таблетките си веднъж дневно преди лягане, или два пъти дневно, в зависимост от заболяването, поглъщайте таблетките цели с вода. дори да се почувствате по-добре, не спирайте да приемате таблетките си, освен ако Вашият лекар не Ви каже да спрете.
  Кветиапии GSK таблетки са различни rio концентрация на активното вещество и всяка концентрация таблетки са с различен цвят и форма.
  въпреки че дозата може да е една и съща, може да е в таблетки с различна концентрация. Например, една таблетка от 300 mg (бяла) или две таблетки от по 150 mg (бледо жълти) не се изненадвайте, ако цветът на Вашите таблетки се променя от време на време.
  Началната доза ще бъде определена от Вашия лекар и ще зависи от вида нарушение, което имате.
  Възрастни
  Лечение на шизофрения
  Началната доза обикновено е 50 mg (две таблетки ог 25 mg първия ден), 100 mg втория ден, 200 mg на третия ден и 300 mg на четвъртия ден.
  Лечение на мания
  Началната доза обикновено е 100 mg първия ден, 200 mg втория ден, 300 mg на третия ден и 400 mg на четвъртия ден.
  След това Вашият лекар ще Ви каже по колко таблетки Кветиапии GSK да взимате всеки ден. Следвайте инструкциите на Вашия лекар относно това кога и как да вземате Вашите таблетки (обикновено два пъти дневно). Моля, прочетете етикета върху опаковката. Това също ще Ви даде информация колко таблетки да приемете и кога трябва да направите това. Попитайте Вашия лекар, сестра или фармацевт, ако не сте сигурни в нещо.
  Дозата може да бъде от 150 mg до 800 mg всеки ден, в зависимост от назначеното Ви индивидуално лечение и нужди.
  Кветиапии GSK е наличен в различни опаковки и цвят на таблетките. Не се изненадвайте, ако цветът на Вашите таблетки се променя от време на време.
  Лица в напреднала възраст
  Ако сте в напреднала възраст, Вашият лекар ще реши дали да приемате намалена доза. Деца η подрастващи на възраст под 18 години:
  Кветиапии GSK не трябва да бъде прилаган при деца и подрастващи на възраст под 18 години. Пациенти с намалена чернодробна функция
  Ако имате проблеми с Вашия черен дроб, Вашият лекар може да реши да приемате намалена доза
  Ако сте приели повече от необходимата доза Кветиапин GSK
  Ако Вие сте приели повече от предписаната доза, обърнете се към Вашия лекар или отидете до най-близката болница, колкото е възможно по-скоро. Симптомите на предозиране са замаяност, сънливост, ускорено биене на сърцето и ниско кръвно налягане. Вземете таблетките Кветиапин GSK с Вас.
  Ако сте пропуснали да приемете Кветиапин GSK
  Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро след като сте си спомнили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Вземете следващата доза в обичайното време.
  Ако сте сирели приема на Кветиапин GSK
  Нe спирайте приема на Вашите таблетки, ако се чувствате по-добре, докато Вашият лекар не Ви каже това. Ако Вие изведнъж сирете приема на Кветиапин GSK., симптоми като гадене, повръщане, невъзможност да заспите, главоболие, диария, замаяност, раздразнителност или резки движения могат да се наблюдават или Вашето основно заболяване може да се възобнови. Вашият лекар може да Ви предложи да намалите постепенно дозата преди да спрете окончателно лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Кветиапин GSK може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако се случи някоя от описаните реакции, спрете приема на Кветиапин GSK π веднага се свържете с Вашия лекар или отидете до най-близката болница, тъй като може да се налага спешно да бъдете прегледани от лекар:
  Нечести (развиват сс при по-малко от 1 на 100 пациента): припадъци или гърчове.
  алергични реакции, които могат да включват надигнати „бучки" (уртики), подуване на кожата и оток около устата.
  неконтролируеми движения, главно на лицето и езика (късна дискинезия).
  Редки (развиват се при по-малко от 1 на 1 000 пациента):
  повишаване на температурата (треска), продължителни болки в гърлото или поява на язви в устата, ускорено дишане, потене, мускулна скованост, съненост или отпадналост, голямо повишаване на кръвното налягане или пулса.
  жълтеница (пожьлтяване на кожата и очите), приапизъм (продължителна и болезнена ерекция);
  образуване на съсиреци във вените, особено във вените на краката (симптомите включват подуване, болка и зачервяване на крака), които могат да се откъснат и по кръвоносните съдове да стигнат до белите дробове, предизвиквайки болка в гърдите и задух.
  Много редки (развиват се при по-малко от 1 на 10 000 пациента):
  тежка алергична реакция, която може да причини затруднено дишане, замаяност или
  колапс; възпаление на черния дроб (хепатит).
  бързо отичане на кожата, обикновено около очите, устните и гърлото (ангиоедем)
  Други възможни нежелани реакции:
  Много чести (развиват се при повече от 1 па 10 пациента):
  замаяност (може да причини падане), главоболие, сухота в устата съненост (с времето, ако продължите приема на Кветиапин GSK, това може да отзвучи) (може да причини падане);
  симптоми на отнемане (симптоми, които се развиват при спиране на приема на Кветиапин GSK), включително безсъние, гадене, главоболие, диария, повръщане, замаяност и раздразнимост. Препоръчва се постепенното спиране за период от поне I до 2 седмици, увеличаване на телесното тегло
  Чести (развиват се при по-малко от 1 на 10 пациента): ускорена сърдечна дейност или прималяване. запушване на носа. лошо храносмилане или запек отпадналост (може да причини падане), отичане на ръцете или краката, повишаване на кръвната захар ниско артериалното налягане при изправяне. В резултат на това може да се почувствате замаяни или да ви прилошее (може да причини падане), замъглено виждане, необичайни мускулни движения. Те включват трудно започване на движения, треперене, неспокойствие или неболезнена мускулна скованост.
  необичайни сънища и кошмари,
  чувство на повишен апетит,
  раздразнимост,
  нарушения на речта и говора.
  Нечести (развиват се при по-малко от I на 100 пациента):
  неприятно усещане в краката (наричано още „синдром на неспокойните крака"), затруднено преглъщане, полова дисфункция.
  Редки (развиват се при по-малко от 1 на I 000 пациента):
  Подуване на гърдите и неочаквано отделяне на кърма (галакторея). менструални нарушения.
  Много редки (развиват се при по-малко от 1 на 10 000): влошаване на съществуващ диабет, тежък обрив, мехури по кожата, червени петна пo кожата
  неподходяща секреция на хормон, който контролира обема на отделяната урина разграждане на мускулни нишки и болка в мускулите (рабдомиолиза).
  Някои нежелани реакции сс откриват само при изслсдваис на кръв. Те включват промени в нивата на определени липиди (триглицериди и общ холестерол) или на кръвната захар, понижаване на броя на определени видове кръвни клетки, понижаване на количеството натрий в кръвта и повишаване на нивото на хормона пролактин в кръвта. В редки случаи повишаването на нивото на хормона пролактин може да предизвика:
  подуване на гърдите на мъже и жени и неочаквано отделяне на кърма, при жени - липса на менструация или нередовна менструация.
  От време на време Вашият лекар може да иска да Ви направи изследване на кръвта
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Деца и подрастващи
  При деца и подрастващи могат да се развият същите нежелани реакции, които се развиват при възрастни.
  Дадените по-долу нежелани реакции са наблюдавани само при деца и подрастващи:
  Много чести (развиват се при повече от 1 на 10 пациента): повишаване на артериалното налягане.
  Дадените по-долу нежелани реакции са наблюдавани по-често при деца и подрастващи:
  Много чести (развиват се при повече от 1 на 10 пациента):
  I ювишаване на нивото на хормона пролактин в кръвта. В редки случаи то може да причини: при момчета и момичета - подуване на гьрдите, както и неочаквано отделяне на кърма, при момичета-липса на менструация или нередовна менструация, повишен апетит, необичайни мускулни движения. Те включват затруднено започване на движения, треперене, неспокойствие или неболезнена скованост на мускули.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КВЕТИАПИН GSK
  Това лекарство не изисква специални условия на съхранение. Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Нe използвайте Кветиапин GSK след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Кветиапин GSK
  Активното вещество е кветиапин като кветиапин фумарат. Кветиапин GSK филмирани таблетки съдържат 25 mg, 100 mg или 200 mg кветиапин.
  Другите съставки са:
  Сърцевина на таблетката: микрокристална целулоза, повидон К29-32, калциев хидроген фосфат дихидрат, нишестен натриев гликолат (тип А), лактоза монохидрат, магнезиев стеарат. Филмово покритие на таблетката: хипромелоза 6сР (Е464), лактоза монохидрат, макрогол 3350, триацетин, титанов диоксид (оцветител Е 171), жълт железен оксид (оцветител Е172, съдърждхс само в таблетките от 25 mg, 100 mg), червен железен оксид (оцветител Е172, съдържа се само в таблетките от 25 mg)
  Как изглежда Кветмамин GSK и какво съдържа опаковката
  Кветиапин GSK 25 mg филмирани таблетки представляват кръгли, двойно изпъкнали, светло оранжеви таблетки с гравиран надпис "Q" от едната страна.
  Кветиапин GSK 100 тц филмирани таблетки представляват кръгли, двойно изпъкнали, жълти таблетки с гравиран надпис "Q" от едната страна.
  Кветиапин GSK 200 тц филмирани таблетки представляват кръгли, двойно изпъкнали, бели таблетки с гравиран надпис "Q" от едната страна.
  Блистери (PVC/PVDC/A1 фолио, PVC/ Al фолио)
  Кветиапин GSK 25 mg филмирани таблетки: 30, 60, 90, 100 таблетки. Кветиапин GSK 100 mg филмирани таблетки: 30, 60, 90, 100 таблетки. Кветиапин GSK 200 mg филмирани таблетки: 30, 60, 90, 100 таблетки.
  Опаковка за таблетки:
  Кветиапин GSK 25 mg филмирани таблетки: 100, 250 таблетки. Кветиапин GSK 100 mg филмирани таблетки: 100, 250 таблетки. Кветиапин GSK 200 mg филмирани таблетки: 250 таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  ГлаксоСмитКлайн ЕООД
  София 1784, бул. Цариградско шосе № 115 Γ
  България
  Производител
  Actavis Ltd.
  В16 Bulebel Industrial Estate, Zejtun ZTN 08 Малта
  Actavis hf.
  Reykjavikurvegur 78, 220 Hafnarfjöröur, Исландия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните членки на ЕИО под следните имена:
  България Quetiapine GSK Чехия Quemed
  Дания Quemed
  Полша Poetra

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на КВЕТИАПИН GSK ТАБЛ 25МГ

  КВЕТИАПИН GSK ТАБЛ 25МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КВЕТИАПИН GSK ТАБЛ 25МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа