Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при крампи и сърдечносъдова система
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • КВЕТИАПИН ИНВЕРТ ФАРМА ТАБЛ 100МГ

  • КВЕТИАПИН ИНВЕРТ ФАРМА ТАБЛ 100МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 25 mg филмирани таблетки
  КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 100 mg филмирани таблетки
  КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 200 mg филмирани таблетки
  КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 300 mg филмирани таблетки
  Кветиапин

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това
  лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, задайте ги на Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като вашите.
  - Ако някоя от нежелани лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ и за какво се използва
  2. Преди да приемете КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  3. Как да приемате КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  4. Възможни странични ефекти
  5. Как да съхранявате КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ принадлежи към група лекарства, наречени антипсихотици, които подобряват симптомите на определени психични заболявания.
  КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ е предназначен за лечение на шизофрения. Той също е предназначен и за лечение на умерени до тежки манийни епизоди, но не е доказано, че КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ предотвратява повторни появи на манийни или депресивни епизоди.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  Не употребявайте КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  Ако сте алергични (свръхчувствителни) към кветиапин или към някоя от другите съставки на КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ.
  Ако приемате лекарства като HIV-протеазни инхибитори (за лечение на СПИН), азолин антимикотици (напр. кетоконазол), лекарствата еритромицин или кларитромицин (макролидни антибиотици), или нефазодон (антидепресант). Вижте раздел "Употреба на други лекарства".
  Ако някое от гореописаните условия важи за вас, уведомете лекаря си преди да приемате КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ.
  Обърнете специално внимание при употребата на КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  • Ако имате проблеми със сърцето, преживяли сте инсулт, или имате ниско кръвно налягане (хипотония)
  • Ако имате проблеми с черния дроб
  • Ако знаете, че в миналото сте имали намален брой бели кръвни клетки, което може да е (или да не е) било причинено от употребата на други лекарства
  • Ако сте имали някога припадък (гърч)
  • Ако страдате от диабет
  • Ако правите абнормни движения (треперене, спазми), след като сте започнали лечението с КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ.
  • Ако Вие или друг член на Вашето семейство има анамнеза за кръвни съсиреци, тъй като антипсихотиците се свързват с образуването на кръвни съсиреци.
  КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ не е одобрен за употреба от пациенти в старческа възраст, които страдат от деменция (загуба на функциите на мозъка), защото при тях е забелязан увеличен риск от настъпване на смърт при приемане на кветиапин и други лекарства от същия вид.
  Спрете приема на лекарството си само при съвет от Вашия лекар. Ако внезапно прекратите приема на КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ, в резултат на прекратяването може да се появи остра реакция, включваща гадене, повръщане и безсъние.
  Консултирайте се с лекаря си дори ако някое от изброените по-горе условия е било валидно за вас в даден момент в миналото.
  Ако се оплаквате от повишена температура, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и намалено ниво на възприятие и реагиране към околната среда след започване на лечение с КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ, спрете приема на таблетките и незабавно се обърнете към лекар (вижте също раздел "Възможни нежелани реакции") тъй като това може да се дължи на заболяване, наречено невролептичен малигнен синдром.
  Ако сте приети в болница, уведомете медицинския персонал, че приемате КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ.

  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или напоследък сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Никога не бива да вземате други лекарства по ваша инициатива, без съвета на Вашия лекар, тъй като някои комбинации трябва да се избягват, а в други случаи може да се налага коригиране на лекарствените дози.
  Специално уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някое от лекарствата, описани в раздел "Не употребявайте КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ".
  Също така, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или напоследък сте приемали лекарства за тревожност, депресия, епилепсия (като например фенитоин или карбамазепин), туберкулоза (рифампицин), високо кръвно налягане или лекарства, които могат да удължат интервала: невролептици (като например мезоридазин, пимозид, сертиндол и тиоридазин I клас ΙΑ и III антиаритмични лекарства, антималарийни лекарствени продукти (като например халофантрин и мефлоквин), лекарствени продукти за лечение и контрол на опиоидна зависимост (като например левометадил ацетат), антибиотици (като например спарфлоксацин гатифлоксацин и моксифлоксацин), антиеметици (като например доласетрон мезилаз) или антиациди (като например цизаприд).

  Приемане на КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ с храни и напитки
  КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ не трябва да бъде приеман със сок от грейпфрут.
  Трябва да внимавате колко алкохол приемате. Ефектът от комбинация на КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ с алкохол може да доведе до сънливост.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на каквото и да е лекарство.
  Преди да приемете това лекарство, кажете на лекаря си ако сте бременна, ако се опитвате да забременеете, или ако кърмите. Не трябва да приемате КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ по време на бременност или кърмене, освен ако това не е обсъдено с Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Тези таблетки могат да доведат до сънливост. Това усещане трябва да изчезне с напредване на приема им. Въпреки това, не бива да шофирате или да работите с машини докато не сте сигурни как Ви влияят тези таблетки.
  Важна информация за някои съставки на КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои видове захари, свържете се с лекаря си преди да започнете да приемате това лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  Винаги приемайте КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  За лечение на шизофрения обичайната доза за повечето пациенти е от 150 mg до 750 mg кветиапин на ден. Препоръчителната доза кветиапин за първите четири дни на лечението обикновено е 50 mg (първи ден), 100 mg (втори ден), 200 mg (трети ден) и 300 mg (четвърти ден).
  За лечението на манийни епизоди, Вашият лекар може да коригира дневната Ви доза кветиапин между 200 mg и 800 mg/ден, в зависимост от личните Ви нужди. Общата дневна доза кветиапин за първите четири дни на лечението е 100 mg (първи ден), 200 mg (втори ден), 300 mg (трети ден) и 400 mg (четвърти ден).
  Пациенти в старческа възраст:
  Ако сте пациент в старческа възраст, лекарят може да реши да Ви даде намалена доза. Деца и юноши:
  Безопасността и ефикасността на лекарството не са били изследвани при деца и юноши.Поради тази причина КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ не трябва да се използва при деца и юноши.
  Намалена функция на черен дроб или бъбреци:
  Ако имате проблеми с черния дроб или бъбреците, лекарят може да реши да Ви даде намалена доза.
  Таблетките КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ се предлагат в различни размери и всеки размер е в различен цвят; така че не се учудвайте, ако цветът на таблетките Ви се променя всеки път, когато лекарят променя дозата Ви.
  Следвайте инструкциите на Вашия лекар за това кога и как да приемате тези таблетки. Начинът на приложение е приемане през устата. Поглъщайте таблетките цели с вода.
  Ако сте приели повече КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ отколкото е необходимо
  Пациенти, които са приели повече КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ отколкото трябва, са изпитали следните симптоми: сънливост и седация, ускорен пулс и ниско кръвно налягане (хипотония).
  В редки случаи, на електрокардиограмата може да се наблюдава удължаване на QT интервала.
  В случай на предозиране или инцидентно поглъщане на таблетки, веднага се свържете с Вашия лекар или с болнично заведение. Покажете на лекаря опаковката с таблетките.
  Ако сте пропуснали да приемете КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  Трябва да приемате дозата си точно според указанията на Вашия лекар. Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете таблетките веднага щом се сетите, но не приемайте двойна доза, за да компенсирате забравената. След това продължете с приема както преди.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля задайте ги на Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте спрели приема на КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  Вашият лекар ще Ви каже колко дълго трябва да приемате КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ. Не спирайте лечението, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Като всички лекарства, КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако забележите някой от следните нежелани реакции, свържете се с Вашия лекар или посетете най-близката болница (нежеланите реакции са описани по-долу по реда на честотата на появата им). Тези нежелани реакции са редки и понякога са наблюдавани при употреба на лекарства за лечение на психични заболявания:
  - Много ясно изразена сънливост
  - Намалено ниво на възприятие и реагиране към околната среда
  - Гърчове(припадъци)
  - Приапизъм (дълга и болезнена ерекция)
  - Повишена температура, скованост на мускулите, увеличаване на количеството на "креатинин фосфокиназа", вещество, което се намира в мускулите
  Уведомете Вашия лекар, ако някоя от нежеланите реакции Ви причинява проблеми.
  Нежелани реакции, които са много чести (появяват се при повече от 1 пациент от 10)
  - Замаяност
  - Сънливост (която обикновено изчезва с продължаване на лечението)
  - Главоболие
  Нежелани реакции, които са чести (появяват се при 1 до 10 пациенти от 100):
  - Ускорен сърдечен ритъм
  - Сухота в устата
  - Запек
  - Лошо храносмилане
  - Чувство на слабост
  - Подуване на ръцете или краката
  - Наддаване на тегло
  - Припадъци
  - Запушен нос
  - Ниско кръвно налягане в изправено положение (особено в началото на лечението), което може да доведе до замаяност или чувство за загуба на съзнание.
  Нежелани реакции, които са необичайни (появяват се при 1 до 10 пациенти от 1000):
  - Алергични реакции, които могат да включват белези и подуване на кожата
  - Гърчове(припадъци)
  Нежелани реакции, които са редки (появяват се при 1 до 10 пациети от 10 000):
  - Повишена температура
  - Много ясно изразена сънливост
  - Скованост на мускулите
  - Изразено повишаване на кръвното налягане или ускоряване на пулса
  - Намалено ниво на възприятие и реагиране към околната среда
  - Приапизъм (дълга и болезнена ерекция)
  - Жълтеница
  - Кръвни съсиреци във вените и по-специално в краката (симптомите включват подуване, болка и зачервяване на крака), които може да се придвижат по кръвоносните съдове към белите дробове и да причинят болка в гърдите и затруднено дишане. Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно потърсете лекарски съвет.
  Нежелани реакции, които са много редки (появяват се при по-малко от 1 пациент от 10 000):
  - Високо ниво на кръвна захар
  - Хепатит
  - Неволеви повтаряеми движения на мускулите на лицето, крайниците или торса.
  - Синдром на Стивънс-Джонсън (сериозно кожно заболяване)
  Ако Ви се правят изследвания на кръв докато приемате КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ, може да се наблюдават следните абнормни резултати:
  - Намаляване на броя на белите кръвни клетки. Той нормално се връща на предишните нива когато лечението с КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ се прекрати.
  - "Еозинофилия" - увеличение на един тип бели кръвни клетки, което понякога се забелязва в случаи на алергични реакции.
  - Повишени нива на чернодробни ензими. Те нормално се връщат на предишните нива при по-нататъшното лечение с КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  - Увеличение на количеството на мастни вещества (нивата на липиди, като например триглицериди и холестерол) в кръвта
  - Абнормни нива на хормоните на щитовидната жлеза.
  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази не листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5 КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след изтичане на срока на годност, указан на картонената опаковка. Срокът на годност се отнася за последния ден на посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как и къде да изхвърляте ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще помогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 25 mg:
  Активното вещество е кветиапин.
  Всяка филмирана таблетка съдържа 25 mg кветиапин (като кветиапин хемифумарат).
  Какво съдържа КВЕТИАПИН ИНВЕЙТ ΦΑΡΜΑ 100 mg: Активното вещество е кветиапин.
  Всяка филмирана таблетка съдържа 100 mg кветиапин (като кветиапин хемифумарат).
  Какво съдържа КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 200 mg:
  Активното вещество е кветиапин.
  Всяка филмирана таблетка съдържа 200 mg кветиапин (като кветиапин хемифумарат).
  Какво съдържа КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 300 mg:
  Активното вещество е кветиапин.
  Всяка филмирана таблетка съдържа 300 mg кветиапин (като кветиапин хемифумарат).

  Другите съставки са:
  Сърцевина: лактозен монохидрат, микрокристална целулоза, повидон (К= 25), натриев нишестен гликолат тип А, глицерин дибехенат, колоидален безводен силициев двуокис и магнезиев стеарат.
  Обвивка: лактоза монохидрат, хипромелоза, титанов двуокис (El71), макрогол 4000 и червен железен окис (El 72) (за КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 25 mg), и жълт железен окис (El 72) (за КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 100 mg).
  Как изглежда КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 25 mg и какво съдържа опаковката
  Филмираните таблетки QUETIAPINE INVENT FARMA 25 mg са кръгли и розови.
  Те са налични в опаковки по 6, 20, 30, 50, 60 или 100 филмирани таблетки
  Как изглежда КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 100 mg и какво съдържа опаковката
  Филмираните таблетки QUETIAPINE INVENT FARMA 100 mg са кръгли и жълти.
  Те са налични в опаковки по 20, 30, 50, 60, 90 или 100 филмирани таблетки.
  Как изглежда КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 200 mg и какво съдържа опаковката
  Филмираните таблетки QUETIAPINE INVENT FARMA 200 mg са кръгли и бели.
  Те са налични в опаковки по 10, 20, 30, 50, 60, 90 или 100 филмирани таблетки.
  Как изглежда КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 300 mg и какво съдържа опаковката
  Филмираните таблетки QUETIAPINE INVENT FARMA 300 mg са продълговати и бели.
  Те са налични в опаковки по 10, 20, 30, 50, 60, 90, 100, 120, 180 или 240 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да се предлагат на пазара.
  Други концентрации на активно вещество в продукта: Филмирани таблетки КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 100 mg Филмирани таблетки КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 200 mg Филмирани таблетки КВЕТИАПИН ИНВЕНТ ΦΑΡΜΑ 300 mg

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба:
  INVENT FARMA, S.L.
  Avda. Barcelona, 69
  08970 Sant Joan Despí
  Барселона - Испания
  Производител:
  LABORATORIOS LESVI, S.L. Avda. Barcelona, 69 08970 Sant Joan Despí Барселона - Испания

  Дата на последно одобрение на листовката ХХХХ

  Описание на КВЕТИАПИН ИНВЕРТ ФАРМА ТАБЛ 100МГ

  КВЕТИАПИН ИНВЕРТ ФАРМА ТАБЛ 100МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КВЕТИАПИН ИНВЕРТ ФАРМА ТАБЛ 100МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  КВЕТИАПИН ИНВЕРТ ФАРМА ТАБЛ 100МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа