Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • КВИЗИКОР ТАБЛ 40МГ

  • КВИЗИКОР ТАБЛ 40МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ 3А ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Quizicor 10 nig film-coa Квизикор 10 mg филмирани таблетки
  Quizicor 20 mg film-coated tablets Квизикор 20 mg филмирани таблетки
  Quizicor 40 mg film-coated tablets Квизикор 40 mg филмирани таблетки
  quinapril/квинаприл

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете гази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.Т ова включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в гази листовка.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Квизикор и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Квизикор
  3. Как да приемате Квизикор
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Квизикор
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Квизикор и за какво се използва
  Квизикор е лекарствен продукт от групата на лекарства, наречени АСЕ - инхибитори. АСЕ -инхибиторите действат, като разширяват кръвоносните съдове, с което улесняват сърцето да изпомпва кръвта до всички части на тялото и така понижават високото кръвно налягане. Квизикор се използва за лечение на високо кръвно налягане и при пациенти със сърдечна недостатъчност (сърдечна слабост) за подпомагане на сърдечната функция.
  2. Какво трябва да знаете, нредн да приложите Квизикор Не приемайте Квизикор:
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към квинаприл или към някоя от останалите съставки на продукта (виж точка 6). Това може да се изразява в обрив, сърбеж или затруднено дишане.
  • ако в миналото след лечение с лекарства от групата на Квизикор (АСЕ-инхибитори) сте получили отоци по лицето, езика и гърлото, което причинява затруднено дишане.
  • ако имате наследствен или с неизяснен произход ангиоедем (отоци по лицето, езика и гърлото, което причинява затруднено дишане);
  • ако сте бременна повече от 3 месеца. (Препоръчително е да избягвате употребата на Квизикор и в по-ранната бременност - вж. точка Бременност, кърмене и фертилитет).
  • ако имате стеноза на аортата (стеснение на главния кръвоносен съд на сърцетсй

  Предупреждения и предпазни мерки
  Преди да приемете Квизикор говорете с Вашия лекар. Уведомете го за всичките cи медицински проблеми, както и за каквито и да е алергии.
  Ако някое, от по-долу изброените, се отнася до Вас трябва да го обсъдите с Вашия лекар преди да приемете Квизикор, тъй като този продукт може да не е подходящ за Вас:
  • ако имате бъбречни заболявания или провеждате хемодиализа (изкуствен бъбрек);
  • имате чернодробно заболяване;
  • имате сърдечно заболяване;
  • имате съдова колагепоза (отлагания на колаген в кръвоносните съдове);
  • ако провеждате или Ви предстои провеждане на афереза лечение за отстраняване на липопротеините с ниска плътност (отстраняване на холестерол от кръвта Ви чрез апарат);
  • ако страдате от алерг ии или астма;
  • ако сте обезводнени (повръщали сте дълго или сте имали продължително време диария), ако спазвате диета с ограничен прием на сол;
  • ако имате дефицит на ензима глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа;
  • ако провеждате, или Ви предстои провеждане на десензибилизиращо лечение (за намаляване на ефектите на алергия към ужилване ог пчела или оса);
  • ако имате диабет;
  • ако приемате други лекарства;
  • ако имате стеснение на бъбречна артерия,
  • Вие трябва да уведомите Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или планирате бременност). Квизикор не се препоръчва за употреба в началото на бременностга и не трябва да се прилага, ако сте бременна след третия месец на бременността, тъй каго това може да доведе до сериозно увреждане на Вашето бебе, в случай че се приема в този период на бременността (вж. точка Бременност, кърмене и фертилитет).
  При поява на оток на лицето, устните, езика, гърлото и/или ларинкса и крайниците веднага преустановете лечението и се обърнете за спешна медицинска помощ!
  Уведомете лекуващия си лекар, ако сте забелязали симптоми като прилошаване или замаяност, особено при изправяне, които говоря т за ниско кръвно налягане.
  Помнете, ако Ви приемат в болница е важно да уведомите медицинския персонал, че приемате Квизикор. Това е особено важно, ако Ви предстои операция. Вашият анестезиолог трябва да бъде уведомен, че Вие приемате Квизикор.
  Уведомете лекуващия си лекар и прекратете лечението, ако имате болки в областта на корема (особено под ребрата вдясно), които могат да бъдат съпроводени с гадене, повръщане и пожълтяване на кожата, или ако при лабораторни изследвания Ви установят повишени стойности на чернодробните ензими.
  По време на лечение с АСЕ-инхибитори е възможна появата на суха и непродуктивна кашлица, която отзвучава след прекратяване приема на лекарствения продукт.

  Други лекарства и Квизикор
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Някои лекарства могат да взаимодействат с Квизикор:
  • други лекарства за понижаване на кръвното налягане и диурегици (отводняващи);
  • антибиотици за лечение на инфекции от групата на тетрациклина;
  • калиеви добавки (лекарства, повишаващи съдържанието на калий в кръвта (напр. калий-съхраняващи диуретици, като спиринолактон, гриамтерен, амилорид; калий-съдържащи заместители на солта);
  литий (за лечение на депресия);
  • противодиабетни продукти (приемани през устата и инсулин);
  • нестероидни противовъзпалителни средства (аспирин, индометацин, диклофенак, кетопрофен и др.);
  • наркотици или барбитурати (сънотворни);
  • антиацидни средства (за намаляване киселинността на стомашния сок);
  • други лекарства: алопуринол (при подагра), прокаинамид (при нарушения на сърдечния ритъм), цитостатици, имуносупресори (потискат имунната система), кортокостероиди (напр. преднизолон);
  • ако ще Ви се прилагат инжекционни продукти, съдържащи злато.
  Квизикор с храни, напитки н алкохол
  Квизикор може да се приема с или без храна.
  Алкохолът може да усили ефекта на Квизикор и по този начин да понижи значимо кръвното налягане.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Бременност
  Вие трябва да уведомите Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или планирате бременност). Обичайно, Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Квизикор, преди да забременеете или веднага щом стане ясно, че сте бременна и ще Ви посъветва да започнете приема на друго лекарство, вместо Квизикор. Квизикор не се препоръчва в началото на бременността и не трябва да се прилага, ако сте бременна в трети или по-голям месец на бременпоспа, тъй като това може да доведе до сериозно увреждане на Вашето бебе, в случай че се приема след трети месец на бременността. Кърмене
  Уведомете Вашия лекар ако кърмите или планирате скорошно кърмене. Не се препоръчва кърменето на новородени (през първите няколко седмици след раждането) и особено преждевременно родени, по време на приема на Квизикор.
  Ако Вашето бебе е по-голямо, Вашият лекар ще обсъди с Вас ползите и рисковете при приема на Квизикор по време на кърмене, в сравнсние с други средства за лечение.

  Шофиране и работа с машини
  Способността за шофиране и работа с машини може да бъде нарушена, особено в началото на лечението.
  3. Как да приемате Квизикор
  Винаги приемайте Квизикор точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт!
  Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар, като са индивидуални в зависимост от ефекта, поносимостта и приема на други медикаменти.
  Дозировка
  За лечение на високо кръвно налягане препоръчителната начална доза е обичайно 10 mg, веднъж дневно, която може да бъде повишавана постепенно да максимум 80 mg.
  За лечение на сърдечна недостатъчност или при съпътстващо лечение на високо кръвно налягане с диуретици (отводняващи медикаменти) или при бъбречно заболяване препоръчителната начална доза Квизикор е 2,5 mg. Вашият лекар ще увеличава това количество постепенно, докато се постигне подходящата за Вас дозировка, която обичайно е до 40 mg дневно.
  Начин на приложение
  Квазикор се приема веднъж или два пъти дневно. Спазвайте стриктно предписаното от лекаря и не променяйте дозата сами. Таблетките се поглъщат с вода. Приемат се с или без храна по едно и също време на деня.

  Деца и юноши
  Квизикор не трябва да бъде използван в тази възрастова група. Ако сте приели повече от необходимата доза Квизикор
  Най-често срещаните симптоми при предозиране са замайване, световъртеж (в следствие на рязко и силно понижаване на кръвното налягане), обърканост и намаление на количеството отделена урина.
  При случай на предозиране е необходимо да прекратите приема на продукта и да се обадите незабавно на Вашия лекар или да отидете до най-близкото болнично спешно отделение. Необходимо е проследяване на състоянието Ви от лекар до отзвучаване на всички симптоми.
  Ако сте пропуснали да приемете Квизикор
  Важно е да вземате Вашите таблетки Квизикор редовно по едно и също време, всеки ден. Ако забравите да вземете една доза, вземете я веднага щом си спомните, освен ако не е дошло време за Вашата следваща доза. В този случай просто продължете със следващата доза по обичайния начин. Не вземайте две дози по едно и също време, за да наваксате дозата, която сте пропуснали.
  Ако сте спрели приема на Квизикор
  Вие не трябва да спирате приема на Квизикор и не трябва да променяте лечението си без да се консултирате с Вашия лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Квизикор може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите лекарствени реакции, които е възможно да се наблюдават при употреба на Квизикор са класифицирани в зависимост от честотата на тяхната проява по следния начин:
  Много чести - засяг ат повече от 1 потребител на 10.
  Чести- засягат от 1 до 10 потребители на 1 000
  Нечести - засягат от 1 до 10 потребители на 100
  Редки - засягат от 1 до 10 потребители на 10 000
  Много редки - засягат по-малко от 1 потребител на 10 000
  Неизвестна честота - от наличните данни не може да бъде направена оценка
  Чести: повишени стойности на калий; безсъние; замайване, главоболие, изтръпване и мравучкане; ниски стойности на кръвното налягане; кашлица, задух; гадене, повръщане, диария, лошо храносмилане, болки в областта на корема; болки в гьрба, болки в мускулите; болка в областта на гърдите, умора, слабост; повишени стойности на серумните урея и креатинин; възпалено гърло, хрема.
  Нечести: нервност, депресия, обърканост; сънливост, недостатъчно оросяване, което е преходно; амблиопия (мързеливо око); шум в ушите, световъртеж; сърцебиене, гръдна болка, ускорен сърдечен ритъм, миокарден инфаркт; разширяване на кръвоносните съдове; сухота в гърлото; сухота в устата, подуване на корема от газове; сърбеж, обрив, повишено изпотяване, тежка алергична реакция, която причинява подуване на лицето или гърлото; нарушения на бъбречната функция, поява на белтък в урината; неспособност да се осъществи полов акт; треска, генерализиран оток, периферен оток; бронхит, инфекции на горните дихателни пътища, инфекции на пикочните пътища, синузит.
  Редки: нарушено равновесие, припадъци; еозинофилна пневмония; променени вкусови усещания, запек, възпление па езика; уртикария, еригема мултиформе, пемфигус.
  Много редки: замъглено виждане; преплитане на червата, оток на стените на гънките черва; псориазоподобен дермагит.
  С неизвестна честота: неутропения (понижен брой бели кръвни клетки), агранулоцитоза (силно намаляване на броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекции), хемолитична анемия (намаляване на броя на червените кръвни клетки, което може да доведе до бледност, слабост или задух), тромбоцитопения (намаляване на броя на тромбоцигите, което повишава риска от кървене и образуване на синини); алергични реакции; мозъчно-съдови инциденти; спадане на кръвното налягане при изправяне, което причинява замайване, прималяване и припадък; бронхоспазъм; оток, който обхваща горните дихателни пътища и може да завърши фатално; възпаление на задстомашната жлеза (в някои случаи може да бъде фатално); пожълтяваме вследствис застой на жлъчка, хепатит; тежки кожни заболявания с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи (синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална пекролиза ), ексфолиативен дерматит (зачервяване и излющване на кожата), косопад, фоточувствителност; намалени стойности на хематокрига, на хемоглобина и WCXC, повишени стойности на чернодробните ензими, повишени стойности на серумния билирубин.
  Кожните промени могат да бъдат съпроводени от треска, болки в мускулите и ставите (миалг ия, артралгия, артрити), съдови възпаления (васкулити), серозни възпаления и промени в стойностите на лабораторните показатели (еозинофилия, левкоцитоза и/или повишен титър на антинуклеарните антитела и ускорена утайка); При пациенти с вроден дефицит на ензима глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа може да се развие хемолитична анемия.
  При употребата на други АСЕ-инхибитори са наблюдавани увеличаване на гърдите при мъжете и възпаление на кръвоносните съдове. Не може да се изключи възможността тези нежелани лекарствени реакции да възникнат и след употреба на Квизикор.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Квизикор
  При температура под 25°С.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Квизикор след срока на г одност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Квизикор
  Активно вещество в една филмирана таблетка: Квизикор 10 mg: квинаприлов хидрохлорид 10,83 mg /quinapril hydrochloride/, еквивалентен на 10 mg квинаприл /quinapril/.
  Квизикор 20 mg: квинаприлов хидрохлорид 21,66 mg /quinapril hydrochloride/, еквивалентен на 20 mg квинаприл /quinapril/.
  Квизикор 40 mg: квинаприлов хидрохлорид 43,32 mg /quinapril hydrochloride/, еквивалентен на 40 mg квинаприл /quinapril!.
  Другите съставки са: магнезиев карбонат, тежък; калциев хидрогенфосфат, безводен; нишесте, прежелатинизирано; кроскармелоза натрий; магнезиев стеараг; талк; опадрай червен 20В25123 (хипромелоза; хидроксипропилцелулоза; титанов диоксид; макрогол 400; железен оксид, червен).
  Как изглежда Квизикор и какво съдържа опаковката Описание:
  Таблетки 10 mg - червенокафяви, овални, двойноизпъкнали таблетки с делителна черта от двете страни и обозначение L.
  Таблетки 20 mg - червенокафяви, кръгли, двойноизпъкнали таблетки с делителна черта от двете страни и обозначение 1.
  Таблетки 40 mg - червенокафяви, овални, двойноизпъкнали таблетки с делителна черта от двете страни и обозначение I.
  Съдържание на опаковката:
  Блистери от A1/AI фолио
  Квизикор 10 mg филмирани таблетки: 14, 28, 30 филмирани таблетки Квизикор 20 mg филмирани таблетки: 14, 28, 30 филмирани таблетки Квизикор 40 mg филмирани таблетки: 14, 28, 30 филмирани таблетки

  Притежател па разрешението за употреба:
  Actavis Group PTC ehf, Reykjavikurvegi 76-78, 220 Hafnarijordur, Исландия
  Производител:
  Actavis hf. Reykjavikurvegi 78 220 Hafnarijordur Исландия
  За всяка допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.
  „Актавис" ЕАД ул."Атанас Дуков" № 29 1407 София, България Тел. 02 9321762; 02 9321771

  Дата на последно преразглеждане на листовката - април 2012 г.

  Описание на КВИЗИКОР ТАБЛ 40МГ

  КВИЗИКОР ТАБЛ 40МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  КВИЗИКОР ТАБЛ 40МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  КВИЗИКОР ТАБЛ 40МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа