Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЛАПОЗАН табл. 15 мг.х 30

  • ЛАПОЗАН табл. 15 мг.х 30 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ


  Лапозан 15 mg таблетки, диспергиращи се в устата
  Lapozan 15 mg orodispersible tablets

  olanzapine / оланзапин

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново. - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Лапозан и за какво се използва
  2. Преди да приемете Лапозан
  3. Как да приемате Лапозан
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Лапозан
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛАПОЗАН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  ЛАПОЗАН принадлежи към групата лекарствени продукти, наречени антипсихотици.
  ЛАПОЗАН се използва за лечение на заболяване, при което са налице симптоми като чуване, виждане или усещане на несъществуващи обекти, объркани убеждения, необичайна подозрителност, затваряне в себе си. Хората с това заболяване може също да се чувстват подтиснати, тревожни или напрегнати.

  ЛАПОЗАН може да се използва за лечение на състояния, които протичат със симптоми, като приповдигнато настроение, необичайна енергичност, необходимост от по-малко сън от обикновено, много бърз говор с идващи една след друга идеи и понякога силна раздразнителност. Той също така стабилизира настроението, като предотвратява появата на водещи до недееспособност повишаване или потиснатост на настроението, свързани с това състояние.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛАПОЗАН Не приемайте Лапозан:
  - Ако сте свръхчувствителни (алергични) към оланзапин или към някое от помощните вещества на Лапозан. Алергичната реакция може да се разпознае по появата на обрив, сърбеж, оток на лицето, подуване на устните или недостиг на въздух. Ако това се случи с Вас, обърнете се към Вашия лекар.
  - Ако някога Ви е поставена диагноза за заболяване на очите, като например някои видове глаукома (повишено налягане в окото).

  Обърнете специално внимание при лечението с Лапозан:
  - Лекарства от този тип могат да предизвикат необичайни движения предимно в областта на лицето и езика. Ако това се случи след като сте приели ЛАПОЗАН, кажете на Вашия лекар.
  Много рядко, лекарства от този тип могат да предизвикат комбинация от температура, учестено дишане, изпотяване, скованост на мускулите и замаяност или сънливост. Ако това се случи, незабавно потърсете Вашия лекар.
  - Ако е наблюдавано повишение на теглото при пациенти, които приемат Лапозан. Вашият лекар трябва да проследява теглото Ви регулярно.
  Ако са наблюдавани повишени нива на кръвна захар и мазнини (григлицериди и холестерол) при пациенти, конто приемат Лапозан. Вашият лекар
  трябва да направи кръвни изследвания, за да провери нивата на кръвна захар и определени мазнини преди да започнете да приемате Лапозан и регулярно по време на
  лечението.
  - Не се препоръчва употребата на ЛАПОЗАН при пациенти в старческа възраст с деменция, тъй като това може да доведе до появата на сериозни нежелани реакции.

  Ако страдате от някое от изброените по-долу заболявания, уведомете Вашия лекар възможно най-бързо:
  Диабет
  Сърдечно заболяване
  Чернодробно или бъбречно заболяване Болест на Паркинсон Епилепсия
  Проблеми с простатата Чревна непроходимост (паралитичен илеус) Заболявания на кръвта
  Инсулт или "мини" инсулт (временни симптоми на инсулт).

  Ако страдате от деменция, Вие или човекът, който се грижи за Вас/Ваш роднина трябва да информира Вашия лекар, ако някога сте имали инсулт или "мини" инсулт.

  Като обичайна предпазна мярка, ако сте на възраст над 65 години, Вашето кръвно налягане трябва да се проследява от Вашия лекар.

  ЛАПОЗАН не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст.

  Прием на други лекарства
  Приемайте други лекарства по време на лечението със ЛАПОЗАН, само ако Вашият лекар Ви е казал, че това е възможно. Вие може да почувствате сънливост, ако приемате ЛАПОЗАН в комбинация с антидепресанти или лекарства за лечение на тревожност или такива, които Ви помагат да заспите (транквилизатори).
  Вие трябва да уведомите Вашия лекар, в случай, че приемате флувоксамин (антидепресант), или ципрофлоксацин (антибиотик), тъй като това може да наложи промяна на Вашата доза ЛАПОЗАН.
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали
  други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Непременно
  предупредете Вашия лекар, ако приемате лекарства за лечение на болестта на Паркинсон.

  Прием на Лапозан с храни и напитки
  Не пийте алкохол, по време на лечението със ЛАПОЗАН, тъй като едновременната употреба на ЛАПОЗАН и алкохол може да Ви кара да се чувствате унесен.

  Бременност и кърмене:
  Уведомете Вашия лекар, възможно най-скоро, ако сте бременна или мислите, че може да сте бременна. Вие не трябва да приемате това лекарство, ако сте бременна, освен ако не сте го обсъдили с Вашия лекар.
  Вие не трябва да приемате това лекарство, докато кърмите, тъй като малко количество от ЛАПОЗАН може да премине в кърмата.
  Следните симптоми може да се появят при новородени, ако майките са приемали Лапозан през последния триместър (последните три месеца от бременността): треперене, мускулна скованост и/ или слабост, сънливост, възбуда, проблеми с дишането и затруднено хранене. Ако Вашето бебе развие някои от тези симптоми, може да е необходимо да се свържете с Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Има риск от появата на сънливост по време на приема на ЛАПОЗАН. Ако това се случва при Вас не шофирайте и не работете с никаква апаратура или машини. Уведомете Вашия лекар.

  Важна информация относно някои от съставките на Липозан
  ЛАПОЗАН съдържа лактоза. Ако Вашият лекар ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да вземете това лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЛИПОЗАН

  Винаги приемайте ЛАПОЗАН точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки ЛАПОЗАН да приемате и колко дълго трябва да ги приемате. Дневната доза на ЛАПОЗАН е между 5 и 20 mg. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптоми Ви се възобновят, но не спирайте приема на ЛАПОЗАН, докато Вашият лекар не Ви посъветва да го направите.
  Вие трябва да приемате ЛАПОЗАН веднъж дневно, следвайки препоръките на Вашия лекар. Опитвайте се да вземате таблетките по едно и също време, всеки ден. Няма значение дали приемате таблетките преди, по време на или след хранене. ЛАПОЗАН, таблетки диспергиращи се в устата се приемат през устата.

  Таблетките ЛАПОЗАН са трошливи, поради което Вие трябва да боравите с тях
  много внимателно. Не пипайте таблетките с мокри ръце, тъй като те може да се разтрошат.
  Поставете таблетката в устата. Тя ще се разтвори направо там и Вие ще може да я преглътнете лесно.
  Вие може също да поставите таблетката в чаша с вода, портокалов сок, ябълков сок, мляко или кафе и да разбъркате. Разтварянето на таблетката в някои напитки може да доведе до промяна в цвета им или до помътняване. Изпийте веднага.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Лапозан
  При пациентите, приели повече от необходимото количество ЛАПОЗАН се

  наблюдават следните симптоми: учестена сърдечна дейност, възбуда/агресивност
  проблеми с говора, необичайни движения (особено на лицето или езика) и различна
  степен на нарушение на съзнанието. Други симптоми може да бъдат: внезапно объркване, припадък (епилепсия), кома, комбинация от треска, учестено дишане
  изпотяване, мускулна скованост и замаяност или сънливост, забавяне на сърдечната честота, аспирация, повишено или понижено кръвно налягане, нарушен сърдечен ритъм. Веднага потърсете Вашия лекар или незабавно отидете в най-близкото болнично заведение. Покажете на лекаря опаковката на Вашите таблетки.

  Ако сте пропуснали да приемете Лапозан
  Вземете таблетките веднага щом се сетите. Не приемайте две дози в един ден. Ако сте спрели приема на Лапозан
  Не спирайте лечението с таблетките само защото сте се почувствали по-добре. Важно е да продължите да приемате ЛАПОЗАН толкова дълго, колкото Ви е препоръчал Вашият лекар.

  Ако внезапно спрете да приемате ЛАПОЗАН, може да се наблюдават признаци като например изпотяване, невъзможност да заспите, тремор, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви предложи да намалите дозата постепенно, преди
  да спрете лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, ЛАПОЗАН може да доведе до появата на нежелани-лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Много чести нежелани реакции: засягат 1 пациент на 10


  • Наддаване на тегло.
  • Сънливост.
  • Повишение на нивото на пролактин в кръвта.
  • Чести нежелани реакции: засягат 1 до 10 пациенти на 100
  • Промени в броя на някои кръвни клетки и нивата на липидите в кръвта
  • Повишение на нивото на глюкоза в кръвта и появята й в урината.
  • Засилено чувство на глад.
  • Замаяност.
  • Безпокойство.
  • Тремор.
  • Мускулна скованост или спазъм (включително движения на очите).
  • Проблеми с говора.
  • Необичайни движения (особено на лицето или езика).
  • Запек.
  • Сухота в устата.
  • Обрив.
  • Загуба на сила.
  • Необичайна умора.
  • Задържане на вода, водещо до отичане на ръцете, глезените или на краката.
  • В началото на лечението някои хора могат да почувстват замаяност или слабост (със забавяне на сърдечната честота), особено при изправяне от легнало или седнало положение. Това обикновено преминава от само себе си, но ако тбва не стане, уведомете Вашия лекар.
  • Сексуални дисфункции като понижено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъже.

  Нечести нежелани реакции: засягат 1 до 10 пациенти на 1 000
  • Забавена сърдечна дейност.
  • Чувствителност към слънчева светлина.
  • Косопад.
  • Липса или намаляване на менструалния цикъл.
  • Промяна в гърдите при мъже и жени, като анормално образуване на кърма или анормален растеж.
  • Кръвни съсиреци във вените, особено на краката (симптомитомите включват подуване, оток и зачервяване на крака), които могат да се придвижат през кръвоносните съдове до белите дробове, причинявайки болка в гърдите и затруднено
  дишане. Ако забележите някои от тези симптоми, незабавно потърсете медицинска помощ.

  Други възможни нежелани ефекти: честотата не може да бъде оценена от наличните данни.
  • Алергична реакция (например оток на устата и гърлото, сърбеж, обрив).
  • Поява на диабет или влошаване на диабета, понякога свързано с кетоацидоза (кетони в кръвта и урината) или кома.
  • Понижаване на нормалната телесна температура.
  • Гърчове, обикновено свързани с данни за предходни епилептични припадъци (епилепсия).
  • Комбинация от температура, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и унесеност или сънливост.
  • Спазми на очните мускули, причиняващи въртеливи движения на очите.
  • Нарушения на сърдечния ритъм.
  • Внезапна необяснима смърт.
  • Възпаление на задстомашната жлеза, причиняващо силна коремна болка, температура и повръщане.
  • Чернодробно заболяване, проявяващо се като пожълтяване на кожата и на бялата част на очите.
  • Мускулно заболяване, проявяващо се с необяснима болка.
  • Затруднено уриниране.
  • Продължителна и/или болезнена ерекция.

  Пациенти в старческа възраст с деменция

  Докато приемат оланзапин, пациентите в старческа възраст с деменция, могат да получат инсулт, пневмония, незадържане на урината, падания, силна уморяемост, виждане на несъщуствуващи обекти, повишаване на температурата, зачервяване на кожата и да имат проблеми с походката. В тази специфична група пациенти има съобщения и за няколко случая с фатален изход.

  При пациенти с болестта на Паркинсон, ЛАПОЗАН може да доведе до влошаване на симптомите.

  Рядко, при жени, приемащи лекарствени продукти от този тип за продължителен период от време, е наблюдавано отделянето на мляко от гърдите и периоди без менструация или нередовен менструален цикъл. Ако това продължава, уведомете Вашия лекар.

  Ако някой от нежеланите лекарствени ефекти стане сериозен, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани ефекти, моля уведомете Вашия лекар.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА ЛАПОЗАН

  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте ЛАПОЗАН след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка.
  ч
  Да се съхранява в оригиналната си опаковка, за да се предпази от светлина и
  влага.
  Моля върнете неизползваните количества от лекарството на Вашия фармацевт. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите вече ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Лапозан
  Активната съставка е оланзапин (olanzapine). Всяка таблетка, диспергираща се в устата съдържа 15 mg оланзапин.
  Другите съставки са лактоза монохидрат, хидроксипропилцелулоза,
  натриев цикламат, левоментол и магнезиев стеарат.


  Как изглежда Лапозан и какво съдържа опаковката
  Лапозан 15 mg таблетки, диспергиращи се в устата са: жълти, кръгли, двойно изпъкнали, с вдлъбнато релефно изображение "15" от едната страна и без надпис от другата страна.

  Лапозан 15 mg таблетки, диспергиращи се в устата са налични в картонени кутии с 20, 30, и 50 таблетки в блистерни опаковки.

  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба:
  Medochemie Ltd
  1-10 Constantinoupoleos str,
  P.O. Box 51409, Limassol,
  CY3505
  Кипър

  Производители:
  Medochemie Ltd. - Factory AZ
  Mich. Erakleous str., Ag. Athanasios,
  Industrial Area, Limassol, Кипър

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държави-членки на ЕИО със следните имена:

  Германия: Lapozan 5mg, 10mg, 15mg Schmelztabletten
  Кипър: Lapozan 5mg, lOmg, 15mg orodispersible tablets
  Чешка Република: Lapozan 5mg, lOmg tablety dispergovatelne vustech
  Литва: Lapozan 5mg, lOmg burnoje disperguojamosios tabletes
  Румъния: Lapozan 5mg, lOmg, 15mg comprimate orodispersabile
  Словашка Република: Lapozan 5mg, lOmg orodispergovatl'ne tablety
  Латвия: Lapozan 5mg, lOmg, 15mg mute dispergejamas tabletes

  Описание на ЛАПОЗАН табл. 15 мг.х 30

  ЛАПОЗАН табл. 15 мг.х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЛАПОЗАН табл. 15 мг.х 30 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЛАПОЗАН табл. 15 мг.х 30 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа