Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при грип и простуда
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До -20% на суперхрани Dragon superfoods
  Поръчай сега
 • До 30% на Пол крем за суха кожа
  Поръчай сега
 • ЛЕНУКСИН ТАБЛ 5МГ Х 14

  • ЛЕНУКСИН ТАБЛ 5МГ Х 14 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ .

  Ленуксин 5 mg филмирани таблетки
  Ленуксин 10 mg филмирани таблетки
  Ленуксин 15 mg филмирани таблетки Ленуксин 20 mg филмирани таблетки

  есциталопрам (като оксалат)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Възможно е да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им
  навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ленуксин филмирани таблетки (по-надолу: Ленуксин) и за какво се използва
  2. Преди да използвате Ленуксин
  3. Как да използвате Ленуксин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ленуксин
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА Ленуксин И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ленуксин, съдържащ есциталопрам, е Селективен Инхибитор на Обратното Поемане на Серотонин (СИОПС) и принадлежи към група лекарства, познати като антидепресанти.
  Ленуксин се използва за лечение на депресия, паническо разстройство, социално тревожно разстройство (наречено също социална фобия), генерализирано тревожно разстройство а обсесивно-компулсивио разстройство.
  • Депресията се характеризира с ниско/потиснато настроение, липса на енергия, меланхолия, чувство за непълноценност, смущения в съня, затваряне в себе си и невъзможност за справяне с ежедневните задължения. Депресията може да бъде придружена и от мисли за самоубийство. Депресивните пациенти могат да имат и симптоми на тревожност.
  • Паническо разстройство се характеризира с появата на неочаквани пристъпи на силно изразена паника или с тревожност, свързана с определени ситуации или поради страх от настъпването на нови пристъпи. Причините, провокиращи паническите пристъпи варират между отделните пациенти. Пристъпите се повтарят, когато пациентът попадне отново в същата ситуация.
  • Социално тревожно разстройство, също известно като социална фобия, се характеризира с прекомерен страх от социални ситуации. Пациентите имат склонност да избягват социални ситуации, които могат да им причинят тревожност или дискомфорт.
  • Генерализирано тревожно разстройство се свързва с прекомерна тревожност и/или безпокойство. Характерно е, че тревожността е свързана с дейности, обичайни за ежедневието.
  • Обсесивно-компулсивно разстройство се характеризира с нежелани мисли и повтарящо поведение.
  Ленуксин ще облекчи тези симптоми и ще Ви накара да се почувствате по-добре.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ Ленуксин
  Не приемайте Ленуксин
  • ако сте алергични към есциталопрам или някоя от другите съставки изброени в края на тази листовка (вж. точка 6.). Консултирайте се с Вашия лекар, ако смятате, че може да сте алергични.
  • ако приемате други лекарства, които принадлежат към група, наречена МАО-инхибитори, включително селегилин (използван при лечение на Паркинсонова болест), моклобемид (използван при лечение на депресия) и линезолид (антибиотик)
  • ако приемате други лекарства, които принадлежат към група, наречена несвлективни инхибшпори на моноаминооксидазата (МАО-инхибитори), като например фенелзин, изокарбоксазид и транилципромин, които също се използват за лечението на депресия. Ако сте приели някое от тези лекарства, Вие трябва да изчакате 14 дни преди да започнете да приемате Вашите таблетки Ленуксин. След спиране приема на Ленуксин, Вие трябва да изчакате 7 дни преди да приемате някое от тези лекарства.
  • Вижте "Прием на други лекарства"

  Обърнете специално внимание при употребата на Ленуксин
  Моля, уведомете Вашия лекар, ако имате някакви медицински проблеми.
  Мисли за самоубийство и влошаване на депресия ши тревожно разстройство
  Ако сте депресирани и/или имате тревожни разстройства, Вие може понякога да имате мисли за самонараняване или самоубийство. Те могат да се засилят, когато за първи път започнете да приемате антидепресанти, тъй като е необходимо време на всички тези лекарства да подействат, обикновено около две седмици, но понякога и по-дълъг период. По-вероятно е да имате такива мисли:
  Ако и преди сте имали мисли за самоубийство или самонараняване.
  Ако сте млад възрастен. Информацията от клинични проучвания е показала повишен риск от суицидно поведение при млади възрастни (на възраст под 25 години) с психиатрични проблеми, които са лекувани с антидепресант.
  Незабавно се свържете с Вашия лекар или направо отидете в болница, ако имате мисли за самонараняване или самоубийство.
  Може да сметнете за полезно да кажете на роднина или близък приятел, че сте депресирани или имате тревожно разстройство и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може да ги помолите да Ви кажат, ако смятат, че депресията или тревожността Ви се влошават, или ако са притеснени от промени в поведението Ви.

  Употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст
  Есциталопрам обикновено не трябва да бъде използван при деца и юноши под 18 години. Също така е необходимо да знаете, че при приемане на този клас лекарства от пациенти под 18 години, съществува увеличен риск от нежелани реакции като опити за самоубийство, мисли за самоубийство и враждебност (пргеобладаващо агресия, противопоставяне и гняв). Въпреки това, Вашият лекар може да предпише есциталопрам на пациенти под 18 години, тъй като той/тя може да прецени, че това е в техен интерес. Ако Вашият лекар е предписал есциталопрам на пациент под 18 години и Вие желаете да обсъдите това, моля посетете отново Вашия лекар. Вие трябва да информирате Вашия лекар, ако който и да е от симптомите, изброени по-горе се появи или влоши, когато пациенти под18 години приемат есциталопрам. В допълнение, не са наблюдавани все още дългосрочните ефекти по отношение на безопасността, касаещи растежа, съзряването, когнитивното и поведенческо развитие при приемане на есциталопрам в тази възрастова група. Както и при другите лекарства, използвани за лечение на депресия или свързани с нея заболявания, подобрението не се постига веднага. Преди да почувствате някакво подобрение, може да изминат няколко седмици след започване на лечението с Ленуксин. Лечението на паническо разстройство обикновено отнема 2-4 седмици преди да се наблюдава някакво подобрение. В началото на лечението някои пациенти може да изпитат повишена тревожност, която ще изчезне при продължителното лечение. Следователно, много е важно да следвате точно указанията на Вашия лекар и да не спирате
  лечението или да не променяте дозата без да се консултирате с Вашия лекар.
  Някои пациенти с манийно-депресивни заболявания могат да навлязат в манийна фаза. Това се характеризира с необичайни и често променящи се идеи, неадекватно чувство за щастие и прекомерна физическа активност. Ако изпитате подобни усещания, свържете се с Вашия лекар. Симптоми като неспокойствие или трудност да се седи или стои прав на едно място също могат да се проявят през първите седмици на лечението. Незабавно съобщете на Вашия лекар, ако усетите тези симптоми.
  Понякога може да не забележите горепосочените симптоми и затова може да е полезно да помолите приятел или роднина да Ви помогне за наблюдаването на възможни знаци за промяна на Вашето поведение.
  Незабавно съобщете на Вашия лекар или се свържете с най-близката болница, ако имате тревожни мисли или усещания, или ако някой от гореспоменатите симптоми се появи по време на лечението.

  Това е особено важно:
  • Ако сте имали мания (извънредно повишено настроение) или хипомания (раздразнително настроение)
  • Ако имате понижени стойности на натрий в кръвта, Ако сте лекувани с електроконвулсивна терапия (ЕКТ),
  • Ако имате тежко чернодробно заболяване, намалена чернодробна функция
  • Ако страдате от увреждане на бъбречната функция
  • Ако страдате от диабет,
  • Ако имате коронарно сърдечно заболяване, Ако имате епилепсия или анамнеза за припадъци, Припадъците са потенциален риск при всички антидепресивни лекарства.
  • Ако настъпят припадъци или се увеличи честотата на припадъци, докато се лекувате с Ленуксин, съдържащ есциталопрам, важно е да информирате Вашия лекар.
  • Ако настъпи кожно кървене.
  Има съобщения, че лекарства като Ленуксин могат да причинят повишена проява на подкожно кървене (представено например като повишена склонност към натъртвания). Рискът се увеличава, ако Вие имате склонност към кървене или ако приемате някои лекарства, за които е известно, че засягат скоростта на съсирване на кръвта.
  • Рискът е повишен също, ако приемате лекарства, които повлияват кръвната коагулация.

  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или сте приемали други лекарства (включително и такива отпускани без рецепта) особено през последните 14 дни.
  Есциталопрам и следните лекарствени продукти не трябва да се комбинират:
  • елегилин (използван за лечение на Паркинсонова болест), моклобемид (използван за лечение на депресия)
  • линезолид (антибиотик)
  • фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, ниаламид и транилципромин, които също се използват за лечение на депресия
  Есциталопрам и следните лекарствени продукти трябва да се комбинират внимателно:
  • мефлокин (използван за лечение на малария) поради възможен риск от снижаване на гърчовия праг
  • невролептици (лекарства за лечение на шизофрения, психози) и антидепресанти като бупропион, поради възможен риск от снижаване на гърчовия праг
  • флекаинид, пропафенон и метопролол (използван при сърдечно-съдови заболявания), дезипрамин, кломипрамин и нортриптилин (антидепресанти), и рисперидон, тиоридазин и халоперидол (антипсихотици). Може да се наложи дозата на есциталопрам да бъде коригирана.
  • Литий, лекарство използвано за лечение на манийно-депресивно разстройство
  • Имипрамин и дезипрамин (и двете използвани за лечение на депресия)
  • Ако приемате едновременно есциталопрам и някое от тези лекарства, Вие трябва да се консултирате с Вашия лекар.
  • Суматриптан и подобни лекарства (използвани за лечение на мигрена)
  • Трамадол (използван срещу силна болка) увеличава риска от нежелани реакции. Ако се появят
  необичайни симптоми, когато употребявате тази комбинация, Вие трябва да се обърнете към Вашия лекар.
  • Циметидин, ланзолразол и омепразол (използвани за лечение на стомашна язва) могат да предизвикат повишени кръвни нива на есциталопрам. Ако приемате високи дози есциталопрам и почувствате дискомфорт, когато го употребявате с циметидин или омепразол, Вашият лекар може да прецени да намали Вашата доза есциталопрам.
  • Жълт кантарион {Hypericumperforatum - билков продукт, използван при потиснато настроение); рискът от нежелани реакции може да нарасне, ако приемате есциталопрам едновременно с билкови продукти съдържащи жълт кантарион.
  • Лекарства засягащи кръвната коагулация:
  Перорални антикоагуланти: лекарства като тиклопидин, дипиридамол и фенпрокумон (тези лекарства се използват за намаляване на риска от тромбоза); варфарин (използван за лечение например на кръвни съсиреци крайниците/белите дробове). Ефикасността на пероралните антикоагуланти може да бъде променена и Вашият лекар вероятно ще провери времето на съсирване на кръвта Ви при започване и прекратяване на лечението с есциталопрам, за да се увери, че антикоагулантната доза е все така адекватна.
  В допълнение, лекарства като аспирин, нестероидни противовъзпалителни средства (лекарства използвани за облекчаване на болката), някои антипсихотици и трициклични антидепресанти.
  Ако приемате както есциталоорам, така и някое от тези лекарства, Вие трябва да се консултирате с
  Вашия лекар.

  Прием на Ленуксин с храни и напитки Ленуксин може да се приема с или без храна
  Не е наблюдавано Ленуксин да повишава ефекта на алкохола. Въпреки това е препоръчително да не се пие алкохол по време на лечение с Ленуксин.

  Важна информация относно някои от съставките на Ленуксин
  Лекарството съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, обърнете се към Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар преди да приемете което и да е лекарство.
  Не приемайте Ленуксин, ако сте бременна или планирате да забременеете, или кърмите, освен ако
  Вие и Вашия лекар не сте обсъдили рисковете и ползите, които произтичат от това.
  • Общото състояние на Вашето новородено може да се повлияе от употребата на тази група лекарства (антидепресанти).
  • Ако приемате Ленуксин по време на последните 3 месеца от бременността Ви, Вие трябва да
  знаете, че следните нежелани реакции биха могли да се наблюдават при Вашето новородено: затруднение при дишане, синкава кожа, припадъци, промени в телесната температура, затруднения при хранене, повръщане, ниска кръвна захар, вдървени или отпуснати мускули, живи рефлекси, тремор, нервност, раздразнителност, летаргия, постоянен плач, сънливост и затруднен сън. Ако Вашето новородено има някой от тези симптоми, моля свържете се с Вашия лекар незабавно.
  • Ако се използва през бременността, приема на Ленуксин не трябва да се прекъсва внезапно.
  Шофиране и работа с машини
  Въпреки че Ленуксин не предизвиква сънливост и не е наблюдавано да засяга интелекта всеки психоактивен лекарствен продукт може да влоши преценката или способностите. Трябва да бъдете внимателни, когато шофирате или работите с машини, докато прецените как Ви влияе той.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ Ленуксии
  Винаги приемайте Ленуксин точно както Ви е казал Вашия лекар.Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт
  • Ленуксин се приема всеки ден като еднократна дневна доза.
  • Ленуксин може да се приема с или без храна. Поглъщайте таблетките с малко вода. Не ги дъвчете.
  • Ако е необходимо, таблетките могат да бъдат счупени като първо се поставят на гладка повърхност с делителната черта нагоре. Таблетките могат да бъдат счупени като се натиснат надолу в двата края на таблетката, като използвате двата показалеца.

  Обичайна дозировка
  Възрастни
  • Депресия:
  Обичайната доза е 10 mg дневно. Дозата може да бъде увеличена от Вашия лекар. Препоръчваната максимална доза е 20 mg дневно.
  • Паническо разстройство: Препоръчва се начална доза от 5 mg през първата седмица, преди да бъде увеличена до 10 mg дневно.
  Вашият лекар може да увеличи максимално дозата до 20 mg дневно.
  • Социално тревожно разстройство / Социална фобия:
  Обичайната доза е 10 mg дневно. Обикновено са необходими 2-4 седмици за постигане облекчаване на симптомите. В зависимост от това как се чувствате след като сте приемали Вашето лекарство известно време, лекарят Ви може да промени дозата между 5 mg и 20 mg дневно.
  • Генерализирано тревожно разстройство:
  Обичайната доза е 10 mg дневно. Дозата може да бъде увеличена от Вашият лекар максимално до 20 mg дневно.
  • Обсесивно-компулсивно разстройство
  Началната доза е 10 mg един път дневно. В зависимост от индивидуалния отговор на пациента, дозата може да бъде увеличена максимално до 20 mg дневно.

  Пациенти със cпециален риск
  При пациенти с леко до умерено бъбречно увреждане не се изисква корекция на дозата. При пациенти със силно намалена бъбречна функция се препоръчва внимание
  • Препоръчва се, пациенти с чернодробни заболявания (леко до умерено чернодробно увреждане) да приемат начална доза от 5 mg дневно през първите две седмици. Вашият лекар може да увеличи дозата до 10 mg дневно. Препоръчва се внимание при пациенти със силно намалена чернодробна функция.
  • Употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст Обикновено Ленуксин не се прилага при деца и юноши под 18 години.
  • Пациенти в напреднала възраст Обичайната начална доза е 5 mg дневно.
  • Препоръчва се максималната доза да бъде под 20 mg.
  Не е проучена напълно безопасността при дневни дози Ленуксин, надвишаващи 20 mg.

  Продължителност на лечението
  Продължителността на лечението може да варира между отделните пациенти.
  • Както при другите лекарства за лечение на депресия, паническо разстройство, социална фобия и генерализирано тревожно разстройство могат да минат няколко седмици преди да почувствате подобрение. Поради това трябва да продължите да приемате Ленуксин, дори и ако мине известно време преди да почувствате подобрение в състоянието си.
  Никога не променяйте дозата на лекарството без да се консултирате първо с Вашия лекар.
  • Вие трябва да продължите да приемате таблетките толкова дълго, колкото Ви е препоръчал Вашият лекар, дори и ако се чувствате по-добре. Подлежащото заболяване може да продължи да съществува за по-дълъг период от време и ако Вие прекъснете лечението си твърде рано. симптомите могат да се появят отново. Поради това е препоръчително лечението да продължи най-малко 6 месеца след като се почувствате отново добре.

  Ако сте спрели приема на Ленуксин
  Не спирайте приема на Ленуксин, докато Вашия лекар не Ви каже да го направите. Когато завършите курса на лечение, обикновено се препоръчва дозата на Ленуксин да се намалява постепенно в рамките на няколко седмици.
  Внезапното спиране на приема трябва да се избягва. Когато се прекратява лечението с есциталопрам, дозата трябва да се намалява постепенно за период от една до две седмици, с цел да се избегнат възможни реакции на отнемане като замаяност, гадене и главоболие.
  Най-често съобщаваните реакции са сензорни нарушения (включително парестезия (необичайни усещания като парене, боцкане) и т.н., усещане за удар от електрически ток), смущения на съня (включително безсъние и прекомерно сънуване), възбуда или тревожност (безпокойство), гадене и/или повръщане, тремор (неволево треперене или потрепване), обърканост, потене, диария, палпитации (неприятно усещане за ускорено биене на сърцето), емоционална нестабилност, раздразнителност и зрителни нарушения.

  Специална информация свързана с Вашето заболяване

  Риск от самонараняване
  Понякога, могат да се появят мисли за самонараняване или те могат да се увеличат през първите няколко седмици на лечението на депресия, докато се прояви антидепресивния ефект на лекарството. Уведомете Вашия лекар незабавно, ако имате някакви тревожни мисли и усещания.

  Манийни епизоди
  Някои пациенти с манийно-депресивно заболяване могат да навлязат в манийна фаза. Това се характеризира с прекален брой и често променящи се идеи, неадекватно чувство на щастие и прекомерна физическа активност. В такива случаи е важно да се свържете е Вашия лекар.
  Панически разстройства
  Пациенти, които са предразположени към панически пристъпи, могат всъщност да изпитат за известно време повишена тревожност след започване на лечението, която обикновено изчезва през първите 1-2 седмици. Следователно, при паническо разстройство се препоръчва ниска начална доза.

  Употреба при деца и юногии под 18-годишна възраст Вж. точка 2.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Ленуксин
  Ако мислите, че Вие или някой друг може да сте приели твърде много таблетки Ленуксин, обърнете се незабавно към Вашия лекар или към най-близкия център за спешна медицинска помощ.
  Направете това, дори ако нямате симптоми на дискомфорт. Вземете с Вас опаковката Ленуксин, ако отивате към лекаря или болницата.
  Някои от признаците на предозиране могат да бъдат замаяност, тремор, възбуда, конвулсии, кома, гадене, повръщане, промяна в сърдечния ритъм, понижено кръвно налягане и промяна в електролитния баланс на тялото.

  Ако сте пропуснали да приемете Ленуксин
  Не приемайте двойна доза, тъй като не може да компенсирате пропусната доза, а се излагате на риск
  от предозиране на лекарството.
  Приемете следващата доза в обичайното време.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси за употребата на този продукт, попитайте вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ленуксин може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
  Нежеланите лекарствени реакции обикновено отшумяват след няколко седмици лечение. Моля, да
  имате предвид, че много от реакциите могат да бъдат също така симптоми на Вашето заболяване и поради това да изчезнат, когато започнете да се подобрявате.

  Посетете Вашия лекар, ако по време на лечението получите някои от следните нежелани реакции:
  Нечести (повече от 1 на 1000 души и по-малко от 1 на 100 души):
  • Необичайно кървене, включително на стомашно-чревния тракт
  Редки (повече от 1 на 10 000 и по-малко от 1 на 1000 души):
  • Ако усетите подуване на кожата, езика, устните или лицето, или имате затруднения при дишане или преглъщане (алергична реакция), свържете се с Вашия лекар или отидете незабавно в болница.
  • Ако имате висока температура, възбуда, обърканост, треперене и внезапни свивания на мускулите, това могат да бъдат признаци на рядкото състояние, наречено серотонинов синдром. Ако се почувствате така, свържете се с Вашия лекар.

  Ако почувствате следните нежелани реакции, Вие трябва да се свържете с Вашия лекар или да отидете незабавно в болница:
  • Затруднения при уриниране
  • Припадъци (пристъпи), вижте също точка "Обърнете специално внимание при употребата на Ленуксин"
  • Пожълтяване на кожата и бялото на очите са признаци на нарушена чернодробна функция/хепатит

  В допълнение на горното, следните нежелани реакции са били докладвани:
  Много чести (повече от 1 наЮ души):
  • Повдигане (гадене)
  Чести (повече от 1 на 100 души и по-малко от 1 на 10 души):
  • Запушен нос или секреция от носа (синузит)
  • Намален или увеличен апетит
  • Тревожност, безпокойство, необичайни сънища, трудности при заспиване, чувство на сънливост, замаяност, прозяване, тремор, настръхване на кожата
  • Диария, запек, повръщане, сухота в устата
  • Увеличено потене
  • Болка в мускулите и ставите (артралгия и миалгия)
  • Сексуални смущения (забавена еякулация, проблеми при ерекция, намалено сексулано желание, жените могат да изпитват трудности при достигане на оргазъм)
  • Умора, треска
  • Увеличено тегло
  Нечести (повече от 1 на 1000 души и по-малко от 1 на 100 души):
  • Копривна треска (уртикария), обрив, сърбеж (пруритус)
  • Скърцане със зъби, възбуда, нервност, панически пристъп, състояние на обърканост
  • Смущения на съня, нарушения на вкуса, припадъци (синкоп)
  • Разширени зеници (мидриаза), зрителни нарушения, звънене в ушите (тинитус)
  • Загуба на коса
  • Вагинално кървене
  • Намалено тегло
  • Ускорен сърдечен ритъм
  • Подуване на ръцете и краката
  • Кървене от носа
  Редки (повече от 1 на 10 000 и по-малко от 1 на 1000 души):
  • Агресия, деперсонализация, халюцинации
  • Забавен сърдечен ритъм

  Някои пациенти са докладвали (неизвестна честота):
  • Мисли за самонараняване или мисли за самоубийство, винете също точка "Обърнете специално внимание при употребата на Ленуксин"
  • Намалени нива на натрий в кръвта (симптомите са чувство на гадене и дискомфорт с мускулна слабост и обърканост)
  • Замайване при изправяне поради ниско кръвно налягане (ортостатична хипотония)
  • Абнормни стойности на чернодробния функционален тест (увеличени количества на чернодробни ензими в кръвта)
  • Двигателни разстройстващ (неволеви движения на мускулите)
  • Болезнени ерекции (приапизъм)
  • Разстройства свързани с кървене, включително на кожата и лигавиците (екхимоза) и ниско ниво на тромбоцитите (тромбоцитопения)
  • Внезапно подуване на кожата или лигавиците (ангиоедем)
  • Увеличаване количеството на екскретирана урина (неадекватна секреция на антидиуретичен хормон)
  • Изтичане на мляко от гърдите при жени, които не кърмят
  • Мания

  В допълнение, известни са определен брой нежелани реакции, които се случват при лекарства, действащи по сходен на есциталопрам начин (активната съставка на Ленуксин). Те са:
  • Моторно безпокойство (акатизия)
  • Анорексия
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ Ленуксин
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца
  Да се съхранява под 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага. Не използвайте лекарството след срока на годност отбелязан върху блистера и опаковката след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Ленуксин
  Активното вещество е есциталопрам (като оксалат).
  Ленуксин 5 mg филмирани таблетки: 5 mg есциталопрам (като оксалат) във всяка таблетка Ленуксин 10 mg филмирани таблетки: 10 mg есциталопрам (като оксалат) във всяка таблетка Ленуксин 15 mg филмирани таблетки: 15 mg есциталопрам (като оксалат) във всяка таблетка Ленуксин 20 mg филмирани таблетки: 20 mg есциталопрам (като оксалат) във всяка таблетка

  Другите съставки са:
  Сърцевина на таблетката: _^
  магнезиев стеарат,
  целулоза, микрокристална (Е460),
  целулоза, микрокристална, силиций,
  талк,
  кроскармелоза натрий Покритие на таблетката:

  Опадри II. бяло 33G28523 (което съдържа хипромелоза, титанов диоксид (Е171), макрогол 3350, лактоза монохидрат, глицерол триацетат)

  Как изглежда Ленуксин и какво съдържа опаковката
  Ленуксин 5 mg филмирани таблетки:
  Бяла, кръгла, двойноизпъкнала филмирана таблетка. С гравиран надпис "N53" от едната страна.
  Ленуксин 10 mg филмирани таблетки:
  Бяла, кръгла, двойноизпъкнала филмирана таблетка. От едната страна има делителна черта, от другата страна има гравиран надпис "N54".
  Ленуксин 15 mg филмирани таблетки:
  Бяла, кръгла, двойноизпъкнала филмирана таблетка. От едната страна има делителна черта, от другата страна има гравиран надпис "N55".

  Ленуксин 20 mg филмирани таблетки:
  Бяла, кръгла, двойноизпъкнала филмирана таблетка. От едната страна има делителна черта, от другата страна има гравиран надпис "N56".

  Таблетките от 10 mg, 15 mg и 20 mg могат да бъдат разделени на две равни части.

  Таблетките са опаковани в блистери (PA/Alu/PVC-Alu), съдържащи 14,20,28, 30, 50, 56, 98, 100,200 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението употреба и производител
  Притежател на разрешението употреба:
  Gedeon Richter Pic. 1103 Budapest, Gyomroi ut 19-21. Унгария

  Производител:
  Grodziskie Zakfady Farmaceutyczne "Polfa" Sp. Z o.o.
  ul. ks. J. Poniatowskiego 5
  05-825 Grodzisk Mazowiecki
  ПОЛША

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИО под следните имена:
  България: Ленуксин Република
  Чехия: Lenuxin
  Естония: NEPANIL
  Унгария: Nepanil
  Латвия: Nepanil
  Литва: NEPANIL
  Полша: Lenuxin
  Румъния: Lenuxin
  Словакия: Lenuxin

  Дата на последно одобрение на листовката: 12/2009.

  Описание на ЛЕНУКСИН ТАБЛ 5МГ Х 14

  ЛЕНУКСИН ТАБЛ 5МГ Х 14 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЛЕНУКСИН ТАБЛ 5МГ Х 14 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЛЕНУКСИН ТАБЛ 5МГ Х 14 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа