Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЛИФУРОКС 750МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  • ЛИФУРОКС 750МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

  Лифурокс 750 mg прах за инжекционен /инфузионен разтвор
  Lifurox 750 mg powder for solution for injection / infusion

  Лифурокс 1,5 g прах прах за инжекционен/инфузионен разтвор
  Lifurox 1,5 g powder for solution for injection / infusion

  цефуроксим (cefuroxime) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство.
  Пазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Запомнете - това лекарство е предписано само за Вас.


  В тази листовка:
  1. Какво представлява Лифурокс и за какво се използва
  2. Преди да приложите Лифурокс
  3. Как да прилагате Лифурокс
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Лифурокс
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛИФУРОКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Активното вещество на Лифурокс е цефуроксим натрий (cefuroxime sodium)^ който представлява антибиотик от групата на цефалоспорините. Антибиотиците се използват за унищожаване на бактериите или „микробите", причиняващи инфекции. Лифурокс се прилага за лечение на инфекции на дихателните пътища, ушите, носа, гърлото, пикочо-половата система, костите и ставите, таза, кръвта, при наранявания, гонорея и менингит.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЛОЖИТЕ ЛИФУРОКС
  Това лекарство е подходящо за повечето хора, но има и такива, на които не трябва да им бъде прилагано. Информирайте Вашия лекар:
  • Ако сте бременна или мислите, че сте бременна
  • Ако кърмите
  • Ако са Ви казали, че сте алергичен/а я към цефуроксим натрий, цефуроксим или към други антибиотици (напр. пеницилин)
  • Ако са Ви казали, че бъбреците Ви не работят както трябва
  • Ако приемате диуретици като фруземид
  • Ако приемате аминогликозидни или някакви други антибиотици

  Както и при другите лекарства за менингит, може да отнеме известно време, преди Лифурокс да унищожи всички бактерии, причиняващи менингит. По тази причина, след употребата на Лифурокс при някои пациенти е наблюдавана загуба на слуха, вследствие на менингита.

  Обърнете специално внимание при употребата на Лифурокс

  Преди да започнете да прилагате Лифурокс, кажете на Вашия лекар ако сте бременна, опитвате се да забременеете или кърмите.

  Консултирайте се с Вашия лекар:
  • Тъй като, както при всички антибиотици, продължителната употреба на Лифурокс може да доведе до свръхрастеж на устойчиви към антибиотици микроорганизми (напр. гъбичките Candida), което може да наложи спиране на лечението. При употребата на широкоспектърни антибиотици може да се развие псевдомембранозен колит, поради което при прояви на тежка диария по време и след употребата на антибиотик е необходимо да уведомите Вашия лекар.
  • Тъй като Лифурокс може да предизвика промени в нормалните нива на клетки и вещества в кръвта. Ако Ви се налага да си правите изследвания на кръвта по някаква причина, информирайте Вашия лекар, че употребявате Лифурокс, тъй като лекарството може да повлияе на резултатите от изследванията.
  • Ако Ви се правят изследвания на урината, Лифурокс нормално не води до фалшиво положителни резултати, за разлика от някои други цефалоспоринови антибиотици
  • Тъй като могат да се получат отклонения в резултатите от биохимичните изследвания на бъбречните функции, но този факт не е клинично значим. Ако бъбречната функция е вече увредена, като предпазна мярка е необходимо да й се прави редовен мониторинг.
  • Забавянето на лечението на менингит може да доведе до нежелани реакции, като загуба на слуха и/или неврологични последици. При някои деца, 18-36 часа след приложението на Лифурокс и при други типове терапия на менингит, е установена загуба на слуха.
  • Ако се почувствате зле или усетите необичаен дискомфорт, уведомете Вашия лекар възможно най-скоро.
  • Ако сте приключили курса на лечение и не се чувствате добре, уведомете Вашия лекар възможно най-скоро.

  Вашият лекар ще реши дали да взимате това лекарство.
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Информирайте Вашия лекар специално ако приемате някое от следните лекарства:
  • Високите дози цефалоспоринови антибиотици трябва да се прилагат с повишено внимание при пациенти, подложени на едновременна терапия с мощни диуретици като фруземид и антибиотици като гентамицин, амикацин, тъй като се предполага, че тези комбинации повлияват негативно бъбречната функция. Клиничните опити с Лифурокс обаче показват, че ако се прилага в препоръчаните дози, този проблем се избягва.

  Бременност и кърмене
  Бременност
  Няма експериментални доказателства за негативни ефекти върху плода, дължащи се на употребата на Лифурокс, но както при всички лекарства, е необходимо да се прилага с повишено внимание през първите месеци на бременността.
  Кърмене
  Цефуроксим се отделя в кърмата, следователно употребата му при кърмещи майки трябва да се извършва внимателно.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство по време на бременност или кърмене!
  Няма данни Лифурокс да оказва ефект върху способността за шофиране и работата с машини.

  Важна информация относно някои от съставките на Лифурокс
  Един грам Лифурокс съдържа приблизително 54,2 mg (2,4 mEq.) натрий. Може да представлява опасност за пациенти на хипонатриемична диета.
  Един грам Лифурокс съдържа приблизително 54,2 mg (2,4 mEq.) натрий. Може да представлява опасност за пациенти на хипонатриемична диета.

  3. КАК ДА ПРИЛАГАТЕ ЛИФУРОКС
  Лифурокс обикновено се прилага от лекар или медицинска сестра директно във вената или в мускула. В някои случаи може да бъде добавена към системата за интравенозна инфузия.
  Вашият лекар ще определи подходящата за Вас дозировка Лифурокс, в зависимост от типа инфекция, теглото и годините Ви.
  Лифурокс се приготвя чрез добавяне на следните количества стерилна вода за инжекции или друг подходящ разтворител.

  Размер на флакона: 750 mg
  Интрамускула инжекция (суспензия): 3ml
  Интравенозна инжекция (разтвор) Интравенозна инфузия (разтвор): 6ml

  Размер на флакона: 1,5 g
  Интрамускула инжекция (суспензия): 15 ml
  Интравенозна инжекция (разтвор) Интравенозна инфузия (разтвор): 50 ml

  • Възрастни:
  Обичайната дозировка е 750 mg до 1,5 g на всеки 8 часа в продължение на 5-10 дни. При тежки усложнени инфекции-1,5 три пъти дневно, а при тежки животозастрашаващи инфекции-1,5 g четири пъти дневно.
  • Пневмония — 1,5 g Лифурокс 2-3 пъти в денонощието

  в продължение на 48-72 часа, след което се подбира подходяща перорална терапия; обострен бронхит- 750 mg Лифурокс (интрамускулно или интравенозно 2-3 пъти в денонощието в продължение на 48-72 часа, последовано от подходяща перорална терапия;
  • При инфекции на пикочните пътища, кожата и кожните структури, дисеминирана гонококова инфекция, се прилагат 750 mg три пъти дневно;
  • При инфекции на костите и ставите-1,5 g три пъти дневно;
  Продължителността на лечението както с Лифурокс, така и с цефуроксим аксетил таблетки, се определя от тежестта на инфекцията и от това доколко реагирате на лечението.

  При кърмачета и деца, дозата се определя според телесната маса и обикновено варира между 30 mg и 100 mg на килограм дневно, разделена на три или четири отделни дози. При новородени дозировката е както при кърмачета и деца, но е разделена на 2 или 3 дози.

  Дневната доза зависи от това дали е инфекция, причинена от един или от няколко различни вида бактерии и от това дали се прилагат паралелно и други антибиотици.

  При пациенти с бъбречни проблеми дозировката на Лифурокс трябва да се намали.

  Ако сте приложили повече от необходимата доза Лифурокс
  Лифурокс би трябвало да Ви се прилага от квалифицирано медицинско лице. Ако обаче мислите, че сте получили твърде висока доза, уведомете Вашия лекар или медицинска сестра.

  Ако сте пропуснали да приложите Лифурокс
  Лифурокс би трябвало да Ви се прилага от квалифицирано медицинско лице. Ако обаче, мислите, че сте пропуснали доза, уведомете Вашия лекар или медицинска сестра.

  Ако сте спрели прилагането на Лифурокс
  Не спирайте прилагането на лекарството преди да завършите целия курс на лечение, дори ако се чувствате добре, тъй като е възможно Лифурокс да не е унищожил всички бактерии и състоянието Ви отново да се влоши.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Лифурокс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Някои хора са алергични към антибиотици. Информирайте Вашия лекар ако малко след прилагането на Лифурокс инжекцията забележите някоя от следните нежелани реакции:
  • внезапна поява на хрипове и стягане в гърдите
  • подуване на клепачите, лицето или устните
  • подутини по кожата или уртикария
  • кожен обрив (с червени петънца), сърбеж
  • мехури или лющене на кожата
  • колапс
  • треска

  Други странични ефекти, които могат да се проявят:
  • болка или възпаление на мястото на инжектиране (тромбофлебит)
  • промени в кръвните показатели и резултатите от други биохимични тестове на кръвта при някои пациенти
  • млечница по устата или вагината
  • тежка диария, в резултат на колит (възпаление на долния край на червата)
  • възпаление на бъбреците, по-лесно посиняване на кожата при удар (тромбоцитопения)
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИФУРОКС

  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Както всички лекарства, Лифурокс флаконите трябва да се съхраняват на място, далеч от погледа и достъпа на деца.

  Неотворените флакони се съхраняват при температура под 25 °С.

  Не употребявайте флаконите след изтичане на срока на годност, обозначен върху външната опаковка.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Лифурокс
  Активната съставка е цефуроксим натрий Няма помощни вещества
  Как изглежда Лифурокс и какво съдържа опаковката
  Във всяка една картонена кутия Лифурокс се съдържат по 1 или 10 прозрачни стъклени флакони от 10 ml (Тип - Ш) с бромобутилова гумена запушалка и запечатано с отлепващо се алуминиево езиче.

  Притежател на разрешението за употреба
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД гр. София 1172, "Г.М.Димитров" № 1, България
  Производител
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  гр. Пловдив 4000, бул. "Санкт Петербург" 53, България

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  1172 София, бул.Т.М.Димитров" №1
  тел. 02/962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: infofgitchaikapharma.com

  Описание на ЛИФУРОКС 750МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  ЛИФУРОКС 750МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЛИФУРОКС 750МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЛИФУРОКС 750МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа