Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЛИСПЕЦИП ТАБЛ. 15 мг.х 30

  • ЛИСПЕЦИП ТАБЛ. 15 мг.х 30 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Лиспецип 15 mg таблетки
  Пиоглитазон/Pioglitazone

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Лиспецип и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Лиспецип
  3. Как да приемате Лиспецип
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Лиспецип
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Лиспецип и за какво се използва
  Лиспецип съдържа пиоглитазон. То е антидиабетно лекарство, използвано за лечение на тип 2 (не-инсулинозависим) захарен диабет, когато метформин не е подходящ или не действа достатъчно.. Това е диабет, който обикновено се развива при възрастни.
  Лиспецип подпомага контрола на нивото на захарта в кръвта, когато имате диабет тип 2, като помага на тялото Ви да използва по-добре произведения от него инсулин. Вашият лекар ще провери дали пиоглитазон действа 3 до 6 месеца след като започнете да го приемате.
  Лиспецип може да се използва самостоятелно при пациенти, които не могат да приемат метформин, и когато чрез лечение с диета и физическо натоварване не може да се контролира кръвната захар, или може да се добави към друго лечение (като метформин, сулфанилурейно производно или инсулин), с което не е постигнат задоволителен контрол на кръвната захар.

  2. Какво трябва да знаете, предя да приемете Лиспецип
  Не приемайте Лиспецип
  ако сте алергични към пиоглитазон или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  ако имате или ако в миналото сте имали сърдечна недостатъчност, ако имате чернодробно заболяване.
  ако сте имали диабетна кетоацидоза (усложнение на диабета, причиняващо бърза загуба
  на тегло, гадене или повръщане).
  ако имате или сте имали рак на пикочния мехур.
  ако имате кръв в урината, която не е изследвана от Вашия лекар.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар преди за приемете това лекарство: ако задържате вода (задръжка на течности) или ако сте имали проблеми със сърдечна недостатъчност, особено ако сте над 75 години.
  ако имате особен вид диабетно очно заболяване, наречено макуларен едем (подуване на задната част на окото).
  ако имате кисти на яйчниците (поликистозен синдром на яйчниците). Съществува повишена възможност за забременяване, защото може да имате овулация отново, когато приемате Лиспецип. Ако това се отнася до Вас, използвайте подходяща контрацепция, за да избегнете непланирана бременност.
  ако имате проблеми с черния дроб и сърцето. Преди да започнете да приемате Лиспецип ще направите кръвни изследвания, за да се провери функцията на черния Ви дроб. Тази проверка може периодично да бъде повтаряна. Някои пациенти със захарен диабет тип 2 с голяма давност и сърдечно заболяване или преживян удар, които са на лечение с инсулин и Лиспецип, получават сърдечна недостатъчност. Уведомете лекаря си възможно най-рано, ако усетите признаци на сърдечна недостатъчност като необичаен недостиг на въздух или бързо покачване на тегло или локализирано подпухване (отоци).

  Ако приемате Лиспецип с други лекарства за диабет, има вероятност кръвната Ви захар да падне под нормалните нива (хипогликемия).

  При Вас може да се появи и намаляване на броя на кръвните клетки (анемия).
  Счупвания на костите
  Наблюдава се по-голям брой счупвания на костите при жените (но не и при мъжете), приемащи пиоглитазон. Вашият лекар ще вземе предвид това при лечението на Вашия диабет.

  Деца и юноши
  Употребата при пациенти под 18 години не се препоръчва.

  Други лекарства и Лиспецип
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали, или е възможно да примете други лекарства.

  В повечето случаи Вие ще може да продължите приема на другите лекарства по време на лечението с Лиспецип. Много е вероятно обаче някои лекарства да повлият нивото на кръвната Ви захар:
  - гемфиброзил (използван за намаляване на холестерола)
  - рифампицин (за лечение на туберкулоза и други инфекции)

  Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате което и да е от тези лекарства. Кръвната Ви захар ще бъде проверявана и дозата на Лиспецип може да се наложи да бъде променена.

  Лиспецип с храна и напитки
  Може да приемате Вашите таблетки със или без храна. Трябва да глътнете таблетките с чаша вода.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство. Вашият лекар ще Ви посъветва да прекратите лечението с това лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Пиоглитазон няма да повлияе на Вашата способност за шофиране и работа с машини, но вземете мерки, ако почувствате промени в зрението.

  Лиспецип съдържа лактоза монохидрат.
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете Лиспецип.

  3. Как да приемате Лиспецип
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Началната доза трябва да бъде една таблетка пиоглитазон от 15 mg или 30 mg дневно. Максималната дневна доза е 45 mg пиоглитазон дневно. Ако смятате, че ефектът на Лиспецип е прекалено слаб, консултирайте се с Вашия лекар.
  Когато Лиспецип се приема в комбинация с други лекарства за лечение на диабет (като например, инсулин, хлорпропамид, глибенкламид, гликлазид, толбутамид), Вашият лекар ще Ви каже дали е необходимо да приемате по-малка доза от Вашите лекарства.
  Вашият лекар ще Ви помоли периодично да правите кръвни изследвания по време на лечението с Лиспецип. Това се налага, за да се провери дали черният Ви дроб функционира нормално.

  Ако спазвате диета във връзка с Вашия диабет, трябва да продължите нейното изпълнение и по време на приема на Лиспецип.

  Вашето тегло трябва да бъде редовно проверявано. Ако установите покачване на теглото, уведомете Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Лиспецип
  Ако случайно приемете повече таблетки, или някой друг или дете приеме от Вашето лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт. Кръвната Ви захар може да спадне под нормалните нива и може да се повиши чрез приемане на захар. Препоръчва се да носите със себе си бучки захар, сладки, бисквити или подсладен със захар плодов сок.

  Ако сте пропуснали да приемете Лиспецип
  Приемайте Лиспецип, така както Ви е предписано. Въпреки това, ако пропуснете приема, просто продължете със следващата доза, както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  Ако сте спрели приема на Лиспецип
  Лиспецип трябва да се приема всеки ден, за да има ефект. Ако спрете приема на Лиспецип, кръвната Ви захар може да се повиши. Уведомете Вашия лекар преди да прекратите това лечение.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При пациентите са наблюдавани по-специално следните сериозни нежелани реакции:

  При пациенти, които приемат Лиспецип в комбинация с инсулин често се наблюдава сърдечна недостатъчност (1 до 10 потребители от 100). Симптомите са необичаен недостиг на въздух,
  бързо повишаване на теглото или локализиран оток (едем). Ако имате някои от тези симптоми особено ако сте над 65-годишна възраст, незабавно потърсете медицинска помощ.

  Рак на пикочния мехур се среща нечесто (1 до 10 потребители на 1 000) при пациенти приемащи пиоглитазон. Признаците и симптомите включват кръв в урината, болка при уриниране или внезапен позив за уриниране. Ако получите някои от тези симптоми, свържете се Вашия лекар възможно най-скоро.

  Локализираният оток (едем) също е много често наблюдавана нежелана реакция при пациенти, които приемат пиоглитазон в комбинация с инсулин. Ако имате тази нежелана реакция, говорете възможно най-скоро с Вашия лекар.
  Счупване на костите е често съобщавана нежелана реакция (1 до 10 потребители от 100) при жени, приемащи пиоглитазон. Ако имате тази нежелана реакция, говорете възможно най-скоро с Вашия лекар.

  Замъглено зрение, дължащо се на подуване (или течност) в задната част на окото (с неизвестна честота) също е нежелана реакция, съобщавана при пациенти, приемащи пиоглитазон. Ако имате тези симптоми за първи път, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро. Освен това, ако вече имате замъглено зрение и симптомите се влошат, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро.

  Другите нежелани реакции, които са наблюдавани при някои пациенти, приемали пиоглитазон са:
  чести (засягат 1 до 10 потребители от 100) инфекция на дихателните пътища нарушено зрение повишаване на теглото изтръпване
  нечести (засягащи 1 до 10 потребители от 1 000) възпаление на синусите (синузит) безсъние (инсомния)
  с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка) повишаване на чернодробните ензими

  Другите нежелани реакции, които са наблюдавани при някои пациенти, които приемат пиоглитазон с други лекарства за лечение на диабет са:
  много чести (засягащи повече от 1 от 10 потребители) понижаване на кръвната захар (хипогликемия)
  чести (засягат 1 до 10 потребители от 100) главоболие замайване болки в ставите импотентност болки в гърба недостиг на въздух
  леко понижение на броя на червените кръвни клетки образуване на газове
  нечести (засягащи 1 до 10 потребители от 1 000) захар в урината, белтъци в урината повишени ензими
  световъртеж (вертиго)

  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхрааявате Лиспецип
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърлите лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание па опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Лиспецип
  Активното вещество е пиоглитазон (pioglitazone). Всяка таблетка съдържа 15 mg пиоглитазон (като хидрохлорид).
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, хидроксипропилцелулоза, кармелоза калций и магнезиев стеарат.

  Как изглежда Лиспецип и какво съдържа опаковката
  Лиспецип 15 mg. таблетки са бели, кръгли, плоски таблетки, означени с „15" от едната страна и с диаметър приблизително 5,5 mm.
  Таблетките се доставят в блистерни опаковки от 14, 28, 30, 50, 56,90 или 98 таблетки в блистери PA/Aluminium/PVC/Aluminium. Блистерите са поставени в картонена опаковка. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба
  Alvogen IPCo S.ar.l. 5, Rue Heienhaff
  L-1736, Senningerberg
  Люксембург

  Производител: Specifar S.A.
  1, 28 Octovriou str., Ag. Varvara, 12351 Athens
  Тел: 0030 210 54 01 500
  Факс: 0030 210 54 01 600
  info@specifar.gr

  Описание на ЛИСПЕЦИП ТАБЛ. 15 мг.х 30

  ЛИСПЕЦИП ТАБЛ. 15 мг.х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЛИСПЕЦИП ТАБЛ. 15 мг.х 30 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЛИСПЕЦИП ТАБЛ. 15 мг.х 30 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа