Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на термални и мицеларни води
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН ТАБЛ 100МГ

  • ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН ТАБЛ 100МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Лосартан Генерикон 12,5 mg филмирани таблетки
  Лосартан Генерикон 50 mg филмирани таблетки
  Лосартан Генерикон 100 mg филмирани таблетки

  Losartan Genericon 12,5 mg film-coated tablets
  Losartan Genericon 50 mg film-coated tablets
  Losartan Genericon 100 mg film-coated tablets

  Лосартан калий {Losartan potassium)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Лосартан Генерикон и за какво се използва
  2. Преди да приемете Лосартан Генерикон
  3. Как да приемате Лосартан Генерикон
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Лосартан Генерикон
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Лосартан принадлежи към група лекарствени продукти, известни като ангиотензин-П рецепторни антагонисти. Ангиотензин-П е вещество, произвеждано в организма, което се свързва с рецепторите в кръвоносните съдове, причинявайки свиването им. В резултат се повишава кръвното налягане. Лосартан предотвратява свързването на ангиотензин-И към тези рецептори, като отпуска кръвоносните съдове, и това съответно води до понижаване на кръвното налягане. Лосартан забавя понижението на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2.

  Лосартан Генерикон се използва
  за лечение на пациенти с високо кръвно налягане (хипертония);
  за защита на бъбрека при хипертензивни пациенти с диабет тип 2, с лабораторни данни за увредена бъбречна функция и протеинурия > 0,5 g на ден (състояние, при което урината съдържа абнормално високо количество белтък);
  за лечение на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, когато лечението с определени лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ инхибитори - медикаменти, използвани за понижаване на кръвното налягане) не се считат за подходящи от Вашия лекар. Ако Вашата сърдечна недостатъчност е била стабилизирана с АСЕ инхибитор, Вие не трябва да преминавате към лосартан; при пациенти с високо кръвно налягане и задебеляване не стената на лявата камера Лосартан Генерикон доказано понижава риска от инсулт (мозъчен удар) ("LIFE, показание").


  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН
  Не приемайте Лосартан Генерикон
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към лосартан или към някоя от останалите съставки;
  ако чернодробната Ви функция е тежко увредена;
  ако сте или мислите, че може да сте бременна или планувате бременност (вижте също "Бременност и кърмене");
  ако сте след трети месец на бременността (по-добре е да избягвате Лосартан Генерикон и при ранна бременност - вижте също "Бременност и кърмене").

  Обърнете специално внимание при употребата на Лосартан Генерикон
  Моля информирайте Вашия лекар, ако мислите че сте (или може да сте) бременна. Лосартан Генерикон не се препоръчва в начална бременност и не трябва да се приема, ако сте след 3-ти месец на бременността, тъй като той може да причини сериозни увреждания на Вашето бебе, ако се използва в този период (вижте "Бременност").

  Важно е да уведомите Вашия лекар преди да приемете Лосартан Генерикон:
  ако имате анамнеза за ангиоедем (оток на лицето, устните, гърлото и/или езика) (вижте също точка 4. "Възможни нежелани реакции");
  ако страдате от силно повръщане и диария, водещи до прекомерна загуба на течности и/или соли от организма Ви;
  ако получавате диуретици (лекарства, които повишават количеството на отделените течности през бъбреците) или сте на диета с ограничен прием на сол, водеща до прекомерна загуба на течност от организма Ви (вижте точка 3, "Дозиране при специални групи пациенти");
  ако Ви е известно, че имате стеснение или запушване на кръвоносните съдове към Вашите бъбреци, или ако отдавна Ви е присаден бъбрек;
  ако Вашата чернодробна функция е увредена (вижте точки 2, "Не приемайте Лосартан Генерикон" и 3, "Дозиране при специални групи пациенти");
  ако страдате от сърдечна недостатъчност, със или без бъбречно увреждане или съпровождащи животозастрашаващи сърдечни аритмии. Специално внимание следва да се обърне, когато едновременно се лекувате с Р-блокер;
  ако имате проблеми с Вашите сърдечни клапи или сърдечен мускул;
  ако страдате от коронарна сърдечна болест (причинена от намален кръвоток в кръвоносните съдове на сърцето) или от цереброваскуларна болест (причинена от намалено кръвообръщение в мозъка);
  ако страдате от първичен хипералдостеронизъм (синдром, свързан с повишена секреция на хормона алдостерон от надбъбречните жлези, причинена от аномалии в жлезите).

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, или билкови лекарства и естествени продукти.
  Обърнете специално внимание, ако приемате следните лекарства, докато се лекувате с Лосартан Генерикон:
  други лекарства за понижаване на кръвното налягане, тъй като те могат допълнително да понижат Вашето кръвно налягане. Кръвното налягане може да бъде понижено от един от следните медикаменти/ клас медикаменти: трициклични антидепресанти, антипсихотици, баклофен, амифостин;
  лекарства, които задържат калий или могат да повишат нивата на калия (напр. калиеви хранителни добавки, калий-съдържащи заместители на солта или калий-съхраняващи медикаменти, като някои диуретици [амилорид, триамтерен, спинолактон] или хепарин); нестероидни противовъзпалителни лекарства като индометацин, включително сох-2-инхибитори (лекарства, които потискат възпалението и могат да бъдат използвани за облекчаване на болка), тъй като те могат да отслабят ефекта на понижаване на
  кръвното налягане на лосартан. Ако Вашата бъбречна функция е увредена, едновременното приложение на тези лекарства може да доведе до влошаване на бъбречната функция.
  Литий-съдържащи лекарства не трябва да се приемат в комбинация с лосартан без непрекъснат контрол от страна на Вашия лекар. Уместно е приемането на специални предпазни мерки (напр. кръвни изследвания).

  Прием на Лосартан Генерикон с храни и напитки
  Лосартан Генерикон може да се приема с или без храна.

  Бременност и кърмене Бременност
  Моля информирайте Вашия лекар, ако мислите, че сте (или може да сте) бременна. Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Лосартан Генерикон преди да забременеете или веднага, след като разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство вместо Лосартан Генерикон. Лосартан Генерикон не се препоръчва в началото на бременността и не трябва да го приемате, ако сте след 3-ти месец от бременността, тъй като той може да причини сериозни увреждания на Вашето бебе, ако го приемате след 3-тия месец.
  Кърмене
  Моля информирайте Вашия лекар, ако кърмите или ще започнете да кърмите. Лосартан Генерикон не се препоръчва на майки, които кърмят и Вашия лекар може да Ви предложи друго лекарство, ако искате да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или преждевременно родено.

  Употреба при деца и юноши
  Лосартан Генерикон е проучван при деца. За повече информация трябва да се консултирате с Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Не са провеждани проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини. Малко вероятно е Лосартан Генерикон да има ефект върху способността Ви да шофирате или работите с машини. Както при много други лекарства обаче, използвани за лечение на високо кръвно налягане, лосартан може да причини при някои хора замайване или сънливост. Ако получите замайване или сънливост, Вие би следвало да се консултирате с Вашия лекар, преди да направите опит да осъществявате тези дейности.

  Важна информация относно някои от съставките на Лосартан Генерикон
  Лосартан Генерикон съдържа лактоза монохидрат. Ако знаете от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, трябва да го уведомите, преди да приемате това лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН
  Винаги приемайте Лосартан Генерикон точно както Ви е предписал лекарят. Вашият лекар ще реши каква е подходящата доза Лосартан Генерикон, в зависимост от Вашето състояние и от това дали приемате други лекарства. Важно е да продължите лечението толкова дълго, колкото прецени лекарят, за да поддържате добър контрол на кръвното налягане.

  Пациенти с високо кръвно налягане
  Лечението обикновено започва с 50 mg лосартан (една таблетка Лосартан Генерикон 50 mg) веднъж дневно. Максималният ефект по отношение на понижаването на кръ^йиото налягане се достига 3-6 седмици след започване на лечението. При някои пациенти дозата може по-късно да се увеличи до 100 mg лосартан (две таблетки Лосартан Генерикон 50 mg) един път дневно.

  Ако имате усещането, че ефектът на лосартан е твърде силен или твърде слаб, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  Пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2
  Лечението обикновено започва с 50 mg лосартан (една таблетка Лосартан Генерикон 50 mg) веднъж дневно. Дозата може по-късно да се увеличи до 100 mg лосартан (две таблетки Лосартан Генерикон 50 mg) един път дневно, в зависимост от повлияването на Вашето кръвно налягане.

  Лосартан таблетки може да се прилагат с други понижаващи кръвното налягане лекарства (напр. диуретици, блокери на калциевите канали, алфа- или бета-блокери и лекарства, действащи върху централната нервна система), както и с инсулин и други често използвани лекарства за понижаване на нивото на кръвната захар (напр. сулфонилурейни препарати, глитазони и гликозидазни инхибитори).

  Пациенти със сърдечна недостатъчност
  Лечението обикновено започва с 12,5 mg лосартан (една таблетка Лосартан Генерикон 12,5 mg) един път дневно.
  Обикновено дозата трябва да се повишава постепенно седмично (т.е. 12,5 mg дневно през първата седмица, 25 mg дневно през втората седмица, 50 mg дневно през третата седмица) до обичайната поддържаща доза от 50 mg лосартан (една таблетка Лосартан Генерикон 50 mg) един път дневно, според Вашето състояние.
  При лечение на сърдечна недостатъчност лосартан обикновено се комбинира с диуретици (лекарства, които повишават количеството течност, отделяна през бъбреците) и/или дигиталис (лекарство, което помага на сърцето да бъде по-здраво и ефикасно) и/или бета-блокери.

  Дозиране при специални групи пациенти
  Лекарят може да препоръча по-ниска доза, особено при започване на лечението на определени пациенти, като лекуваните с диуретици във високи дози пациенти с чернодробно увреждане или при пациенти на възраст над 75 години. Използването на лосартан не се препоръчва при пациенти с тежко чернодробно увреждане (вижте точка "Не приемайте Лосартан Генерикон").

  Приложение
  Таблетките трябва да се приемат с чаша вода. Трябва да се опитате да приемате таблетките по едно и също време всеки ден. Важно е да продължите да приемате Лосартан Генерикон, докато Вашия лекар не препоръча друго.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Лосартан Генерикон
  Ако по невнимание приемете твърде много таблетки или дете приеме таблетки, незабавно уведомете своя лекар. Симптомите на предозиране включват понижено кръвно налягане, ускорена сърдечна дейност, като е възможно и забавяне на сърдечната дейност.

  Ако сте пропуснали да приемете Лосартан Генерикон
  Ако по невнимание пропуснете дневна доза, просто приемете следващата доза както обикновено. Симптомите на предозиране включват понижено кръвно налягане, ускорена сърдечна дейност, като е възможно и забавяне на сърдечната дейност.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Лосартан Генерикон може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако получите подобна реакция, спрете да приемате лосартан таблетки и незабавно уведомете своя лекар или отидете в спешното отделение на най-близката болница:

  Тежка алергична реакция (обрив, сърбеж, оток на лицето, устните, устата или гърлото, което може да причини затруднено преглъщане или дишане).
  Това е сериозна, но рядка нежелана реакция, която засяга повече от 1 на 10 000 пациенти, но по-малко от 1 на 1 000 пациенти. Може да Ви е нужна спешна медицинска помощ или хоспитализация.

  Нежеланите реакции на лекарствата се класифицират по следния начин: много чести: случва се при повече от 1 на 10 пациенти
  чести : случва се от 1 на 100 до 1 на 10 пациенти
  нечести: случва се от 1 на 1000 до 1 на 10 пациенти
  редки: случва се от 1 на 10000 до 1 на 10 пациенти
  много редки: случва се при по-малко от 1 на 10000 пациенти
  с неизвестна честота: (не може да бъде установена от наличните данни)

  Следните нежелани реакции са наблюдавани с Лосартан Генерикон:
  Чести:
  замайване,
  ниско кръвно налягане, слабост, умора,
  твърде ниско ниво на захарта в кръвта (хипогликемия), твърде високо ниво на калий в кръвта (хиперкалиемия).
  Нечести:
  сънливост, главоболие, нарушение на съня,
  усещане за ускорена сърдечна дейност (сърцебиене), силна болка в гърдите (ангина пекторис),
  ниско кръвно налягане (особено след прекомерна загуба на течност от циркулиращата кръв в организма, напр. при пациенти с тежка сърдечна недостатъчност или при лечение с високи дози диуретици),
  свързани с дозата ортостатични ефекти като понижаване на кръвното налягане при ставане от леглото или седнала положение, недостиг на въздух (задух), коремна болка, запек, диария, гадене, повръщане,
  сърбящ обрив (уртикария), сърбеж (пруритус), обрив,
  локализиран оток (едем). Редки:
  възпаление на кръвоносните съдове (васкулит, включително пурпура на Щьонлайн-Хено), усещане за схващане и изтръпване (парестезия), загуба на съзнанието (синкоп),
  много ускорена и неравномерна сърдечна дейност (предсърдно мъждене), мозъчен инсулт (удар),
  възпаление на черния дроб (хепатит),
  повишени стойности в кръвта на аланинаминотрансфераза (ALT), обикновено преминаващи при прекратяване на лечението.

  С неизвестна честота:
  • намален брой червени кръвни клетки (анемия),
  • намален брой тромбоцити,
  • мигрена,
  • кашлица,
  • аномалии в чернодробните функции,
  • мускулна и ставна болка,
  • промени в бъбречната функция (могат да бъдат обратими при прекратяване на лечението), включително бъбречна недостатъчност,
  • грипоподобни симптоми,
  • повишена кръвна урея, серумен креатинин и калий при пациенти със сърдечна недостатъчност,
  • болка в гърба и инфекция на пикочните пътища.

  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Лосартан Генерикон след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Съхранявайте Лосартан Генерикон в оригиналната опаковка.
  Не отваряйте блистерната опаковка, докато нямате готовност да приемете лекарството.

  Лекарства не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Летрозол Генерикон
  Активното вещество е лосартан калий.
  Всяка таблетка Лосартан Генерикон 12,5 mg съдържа 12,5 mg лосартан калий. Всяка таблетка Лосартан Генерикон 50 mg съдържа 50 mg лосартан калий. Всяка таблетка Лосартан Генерикон 100 mg съдържа 100 mg лосартан калий.

  Другите съставки са целулоза, микрокристална (Е460), лактоза монохидрат, царевично нишесте, прежелатинизирано, магнезиев стеарат (Е572), хидроксипропилцелулоза (Е463), хипромелоза (Е464).

  Лосартан Генерикон 12,5 mg, 50 mg и 100 mg съдържат калий в следните количества: 1,06 mg (0,027 mEq), 4,24 mg (0,108 mEq) и 8,48 mg (0.216 mEq).
  Лосартан Генерикон 12,5 mg таблетки съдържа също титанов диоксид Е171, blue lake (Е 133, брилянтно синьо FCF).
  Лосартан Генерикон 50 mg таблетки съдържа също титанов диоксид Е171.
  Лосартан Генерикон 100 mg таблетки съдържа също титанов диоксид Е171.

  Как изглежда Лосартан Генерикон и какво съдържа опаковката
  Лосартан Генерикон е наличен като кръгла, синя филмирана таблетка без делителна черта, съдържаща 12,5 mg лосартан калий.
  Лосартан Генерикон е наличен като кръгла, бяла филмирана таблетка без делителна черта, съдържаща 50 mg лосартан калий.
  Лосартан Генерикон е наличен като кръгла, бяла филмирана таблетка без делителна черта, съдържаща 100 mg лосартан калий.

  Лосартан Генерикон се предлага в следните разновидности опаковки:
  Лосартан Генерикон 12,5 mg - PVC/PE/PVDC блистерни опаковки, покрити с алуминиево фолио в опаковки по 7, 10, 14, 15, 21, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100, 210 и 280 таблетки.
  Лосартан Генерикон 50 mg - PVC/PE/PVDC блистерни опаковки, покрити с алуминиево фолио в опаковки по 7, 10, 14, 15, 21, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100, 210 и 280 таблетки.
  Лосартан Генерикон 100 mg - PVC/PE/PVDC блистерни опаковки, покрити с алуминиево фолио в опаковки по 7, 10, 14, 15, 21, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100, 210 и 280 таблетки.

  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба
  Genericon Pharma Gesellschaft m.b.H. Hafherstrasse 211, 8054 Graz Австрия

  Производител
  LABORATORIOS LICONSA, S.A.. Avda.Miralcampo, No 7, Poligono Industrial Miralcampo 19200 Azuqueca de Henares (Guadalajara) Испания
  Genericon Pharma Gesellschaft m.b.H. Hafherstrasse 211, 8054 Graz Австрия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕЕО под следните имена:

  България
  Лосартан Генерикон 12,5 mg филмирани таблетки
  Лосартан Генерикон 50 mg филмирани таблетки Лосартан Генерикон 100 mg филмирани таблетки

  Дата на последно одобрение на листовката:
  11/2010

  Описание на ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН ТАБЛ 100МГ

  ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН ТАБЛ 100МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЛОСАРТАН ГЕНЕРИКОН ТАБЛ 100МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа