Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при болка в ставите
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЛОСАРТАН ПОТАСИУМ АУРИБИНДО ТАБЛ 100МГ

  • ЛОСАРТАН ПОТАСИУМ АУРИБИНДО ТАБЛ 100МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Losartan potassium Aurobindo 25 mg, 5O mg и 100 mg film-coated tablets
  Лосартан Калий Ауробиндо 25 mg, 50 mg и 100 mg филмирани таблетки
  Лосартан (Losartan)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Лосартан калий Ауробиндо и за какво се използва
  2. Преди да приемете Лосартан калий Ауробиндо
  3. Как да приемате Лосартан калий Ауробиндо
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Лосартан калий Ауробиндо
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛОСАРТАН КАЛИЙ АУРОБИНДО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Лосартан калий Ауробиндо принадлежи към група лекарства, известни като ангиотензин II рецепторни антагонисти. Ангиотензин II е вещество, произвеждано в организма, което се свързва с рецептори в кръвоносните съдове, предизвиквайки тяхното свиване. Това води до повишаване на кръвното налягане. Лосартан калий Ауробиндо предотвратява свързването на ангиотензин II с тези рецептори, предизвиквайки отпускане на кръвоносните съдове, което съответно води до понижаване на кръвното налягане. Лосартан калий Ауробиндо забавя намаляването на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2.
  Лосартан калий Ауробиндо се използва:
  • за лечение на високо кръвно налягане (хипертония);
  • за предпазване на бъбреците при хипертонични пациенти с диабет тип 2 с лабораторни доказателства за влошена бъбречна функция и протеинурия > 0,5 g на ден (състояние, при което в урината се съдържа необичайно количество протеин);
  • за лечение на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, когато лечението със специфични лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ-инхибитори -лекарства, използвани за понижаване на кръвното налягане) се смята за неподходящо от лекаря. Ако Вашата сърдечна недостатъчност е била стабилизирана с АСЕ-инхибитор, не трябва да преминавате на лосартан;
  • за намаляване на риска от инсулт при пациенти с високо кръвно налягане и задебеляване на лявата камера на сърцето ("LIFE-показание").


  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛОСАРТАН КАЛИЙ АУРОБИНДО
  НЕ приемайте Лосартан калий Ауробиндо, ако:
  сте алергични (свръхчувствителни) към лосартан или към някоя от останалните съставки на Лосартан калий Ауробиндо;
  функцията на черния Ви дроб е тежко увредена; ; j Z~.
  ако сте бременна повече от три месеца.(Добре да се избягва Лосартан калйй Ауробиндо при ранна бременност (вижте също раздел 2."Бременност и кърмене"));
  Ако някое от горепосочените се отнася за Вас, не приемайте Лосартан калий Ауробиндо
  Обърнете специално внимание при употребата на Лосартан калий Ауробиндо
  Важно е преди да приемете Лосартан калий Ауробиндо да кажете на Вашия лекар:
  • ако сте имали ангиоедем (подуване на лицето, устните, гърлото, устата и/или езика), тъй като може да е по-вероятно да развиете алергична реакция (вижте също точка 4. "Възможни нежелани реакции");
  • ако смятате, че сте бременна (или може да забременеете), Лосартан калий Ауробиндо не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна повече от три месеца, тъй като може да причини сериозна вреда на Вашето бебе, ако се приема на този етап (вж. също Раздел 2 „Бременност и кърмене");
  • ако страдате от прекомерно повръщане или диария, водещи до извънредна загуба на течност и/или сол в тялото Ви;
  • ако приемате диуретици (лекарства, които увеличават количеството на водата, която отделяте чрез бъбреците си) или сте на диета с ограничаване на солта (вижте също точка 3. "Дозиране при специални групи пациенти");
  • ако е известно, че имате стеснявате или блокиране на съдовете, кръвоснабдяващи Вашите бъбреци или ако наскоро Ви е направена бъбречна трансплантация;
  • ако функцията на черния Ви дроб е увредена (вижте точка 2. "Не вземайте Лосартан Калий Ауробиндо " и точка 3. "Дозиране при специални групи пациенти");
  • ако страдате от сърдечна недостатъчност с или без засягане на бъбреците или имате сериозни нарушения на сърдечния ритъм. Специално внимание е необходимо, когато Ви лекуват едновременно и с Р-блокер;
  • ако имате проблеми със сърдечните клапи или сърдечния мускул;
  • ако страдате от исхемична болест на сърцето (причинена от намален кръвоток в кръвоносните съдове на сърцето) или от мозъчно-съдова болест (причинена от намалено кръвообращение в мозъка).
  • ако страдате от първичен хипералдостеронизъм (синдром, свързан с повишена секреция на
  хормона алдостерон от надбъбречната жлеза).

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта или лекарства на растителна основа и природни продукти.

  Обърнете специално внимание, ако приемате следните лекарства, докато се лекувате с Лосартан калий Ауробиндо:
  • други лекарства, понижаващи кръвното налягане, тъй като те може допълнително да понижат кръвното Ви налягане. Кръвното налягане може да бъде понижено също и от някое от следните лекарствени продукти: трициклични антидепресанти, антипсихотични средства, баклофен, амифостин;
  • лекарствени продукти, които задържат калий или може да повишат нивата на калий (напр. калиеви добавки, калий-съдържащи заместители на солта или някои диуретици [амилорид, триамтерен, спиронолактон] или хепарин);
  • Нестероидни противовъзпалителни лекарства като индометацин, високи дози аспирин и инхибитори на ензима СОХ-2 (лекарства, които намаляват възпалението и могат да бъдат използвани за облекчаване на болката), тъй като те може да намалят ефекта на лосартан да понижава кръвното налягане.
  Едновременното приложение на тези лекарствени продукти може също да доведе до влошаване на бъбречната функция, особено при хора с бъбречни проблеми.

  Не трябва да се вземат литий-съдържащи лекарствени продукти в комбинация с лосартан без наблюдение от Вашия лекар.
  Прием Лосартан калий Ауробиндо с храни и напитки
  Лосартан калий Ауробиндо може да се приема с или без храна.

  Бременност и кърмене
  Трябва да кажете на Вашия лекар ако сте бременна (или е възможно да забременеете). Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да спрете приема на Лосартан калий Ауробиндо преди да забременеете или възможно най-скоро след като разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да приете друго лекарство вместо Лосартан калий Ауробиндо. Лосартан калий Ауробиндо не се препоръчва при ранна бременност и не трябва да се приема при бременност над 3 месеца тъй като може да причини сериозна вреда на Вашето бебе, ако се приема след трития месец на бременността.
  Кърмене
  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако кърмите или ще започнете да кърмите. Лосартан калий Ауробиндо не се препоръчва на майки, които кърмят, и Вашия лекар може да избере друго лечение за Вас, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или е родено недоносено.

  Употреба при деца и юноши
  Лосартан калий Ауробиндо е проучван при деца. За повече информация, говорете с Вашия лекар.
  Шофиране и работа с машини
  Не са проведени проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини. Малко вероятно е Лосартан калий Ауробиндо да повлияе Вашата способност за шофиране и работа с машини. Все пак, както при много други лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане, лосартан може да предизвика замаяност или сънливост при някои хора. Ако изпитвате замаяност или сънливост, трябва да се посъветвате с Вашия лекар преди да предприемете такива дейности.

  Важна информация относно някои от съставките на Лосартан калий Ауробиндо
  Лосартан калий Ауробиндо съдържа лактоза монохидрат. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да вземете това лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЛОСАРТАН КАЛИЙ АУРОБИНДО
  • Винаги приемайте Лосартан калий Ауробиндо, точно както Ви е казал Вашият лекар.
  • Вашият лекар ще определи подходящата доза на Лосартан калий Ауробиндо в зависимост от състоянието Ви и дали приемате други лекарства.
  • Важно е да продължите да вземате Лосартан калий Ауробиндо толкова продължително, колкото го предписва Вашия лекар, за да поддържате равномерен контрол върху кръвното налягане.

  Пациенти с високо кръвно налягане
  Лечението обикновено започва с 50 mg Лосартан калий Ауробиндо веднъж дневно. Максималният понижаващ ефект върху кръвното налягане следва да бъде постигнат в рамките на 3 до 6 седмици след започване на лечението. Дозата може да бъде увеличена до 100 mg лосартан веднъж дневно.
  Ако имате усещането, че ефектът на Лосартан калий Ауробиндо е прекалено силен или твърде слаб, моля, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

  Пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2
  Лечението обикновено започва с 50 mg Лосартан калий Ауробиндо веднъж дневно. В зависимост от ефекта върху Вашето кръвно налягане, дозата може да бъде увеличена по-късно до 100 mg Лоасртан калий Ауробиндо веднъж дневно.

  Лосартан калий Ауробиндо таблетки може да се прилагат заедно с други понижаващи кръсното налягане лекарства, както и с инсулин и други често използвани лекарства, които
  понижават нивото на глюкозата в кръвта (напр. сулфанилурейни препарати, глитазони и инхибитори на глюкозидазата).

  Пациенти със сърдечна недостатъчност
  Лечението започва обикновено с 12,5 mg Лосартан калий Ауробиндо веднъж дневно. Най-общо, дозата трябва да бъде стъпаловидно увеличавана всяка седмица (напр. 12,5 mg дневно през първата седмица, 25 mg дневно през втората седмица, 50 mg дневно през третата седмица) до обичайната подържаща доза от 50 mg Лосартан калий Ауробиндо веднъж дневно, в зависимост от Вашето състояние.

  При лечение на сърдечна недостатъчност, Лосартан калий Ауробиндо обикновено се комбинира с диуретик (лекарство, което увеличава количеството вода, която отделяте през бъбреците си), и/или дигиталис (лекарство, което подпомага сърцето да бъде по-здраво и по-ефективно), и/или бета-блокер.

  Дозиране при специални групи пациенти
  Лекарят може да препоръча по-ниска доза, особено при започване на лечение при определени пациенти като такива, лекувани с високи дози диуретици, пациенти с чернодробно увреждане или пациенти над 75 години. Не се препоръчва използването на Лосартан калий Ауробиндо при пациенти с тежко чернодробно увреждане (вижте точка 2. "Преди да приемете Лосартан калий Ауробиндо").

  Начин на приложение
  Таблетките трябва да бъдат преглътнати с чаша вода. Трябва да се опитате да приемате Вашата дневна доза приблизително по едно и също време всеки ден. Важно е да продължавате да приемате Лосартан калий Ауробиндо, докато Вашият лекар не Ви каже нещо друго.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Лосартан калий Ауробиндо
  Ако случайно сте взели твърде много таблетки или ако дете погълне няколко от тях, свържете се незабавно с Вашия лекар или отидете до спешното отделение на най-близката болница. Симптомите на предозиране са ниско кръвно налягане и промени в сърдечния пулс (учестен пулс или възможно забавен сърдечен пулс).

  Ако сте пропуснали да приемете Лосартан калий Ауробиндо
  Ако случайно сте пропуснали дневната си доза, вземете следващата доза, както обикновено. Не взимайте двойна доза, за да компенсирате забравената таблетка.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Лосартан калий Ауробиндо може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Ако получите следните сериозни нежелани реакции, спрете приема на Лосартан калий Ауробиндо таблетки и незабавно уведомете Вашия лекар или отидете в спешното отделение на най-близката болница. Може да имате нужда от спешна медицинска помощ или хоспитализация.
  • Тежка алергична реакция (обрив, сърбеж, оток на лицето, усните, устата или гърлото, които могат да причинят затруднения при гълтане или дишане).
  • сериозна болка в гърдите (ангина пекторис)
  • много учестен и неравномерен сърдечен пулс
  • удар

  Други нежелани реакции
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  Чести (засягат повече от 1 на 100 пациента, но по-малко от 1 на 10 пациента):
  Замаяност или чувство за световъртеж; ниско кръвно налягане; слабост; умора;
  ниско ниво на захар в кръвта (хипогликемия); високо ниво на калий в кръвта (хиперкалемия).

  Нечести (засягат повече от 1 на 1000 пациента, но по-малко от 1 на 100 пациента):
  сънливост; главоболие; нарушения на съня;
  усещане за удари в гръдния кош или ускорен пулс (палпитации);
  ниско кръвно налягане (особено след прекомерна загуба на вода в кръвоносните съдове, напр. при пациенти с тежка сърдечна недостатъчност или на лечение с високи дози диуретици); свързани с дозата ортостатични ефекти като понижение на кръвното налягане, причиняващо замайване или прилошаване при изправяне от легнало или седнало положение; недостиг на въздух (задух); болки в стомаха (корема); тежък запек; диария; гадене; повръщане;
  копривна треска (уртикария); сърбеж (пруритус); обрив;
  подуване на части на тялото (едем).

  Редки (засягат повече от 1 на 10 000 пациента, но по-малко от 1 на 1000 пациента):
  възпаление на кръвоносните съдове (васкулит, включително пурпура на Henoch-Schonlein); чувство за бодежи или изтръпване (парестезия); прилошаване (синкоп); възпаление на черния дроб (хепатит);
  повишени чернодробни ензими, които обикновено се подобряват след прекратяване на лечението.

  Други нежелани реакции с неизвестна честота (не могат да бъдат определени от наличните данни):
  • намален брой на червени кръвни клетки (анемия);
  • намален брой на кръвни клетки (тромбоцити), което е възможно да причини насинявания или кървене;
  • мигрена;
  • кашлица;
  • отклонения в чернодробната функция;
  • мускулна и ставна болка;
  • промени в бъбречната функция, включително бъбречна недостатъчност (могат да бъдат обратими след прекратяване на лечението);
  • грипоподобни симптоми;
  • повишение на уреята в кръвта, креатинина и калия в серума при пациенти със сърдечна недостатъчност;
  • болка в гърба и инфекция на пикочните пътища.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЛОСАРТАН КАЛИЙ АУРОБИНДО
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Лосартан калий Ауробиндо след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след Год. до. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Лосартан калий Ауробиндо

  Активното вещество е лосартан калий. Всяка таблетка съдържа 25 mg лосартан калий Всяка таблетка съдържа 50 mg лосартан калий Всяка таблетка съдържа 100 mg лосартан калий
  Другите съставки са микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, прежелатинизирано
  нишесте (царевично), хидроксипропил целулоза, магнезиев стеарат, хипромелоза и титанов
  диоксид (Е171).

  Как изглежда Лосартан калий Ауробиндо и какво съдържа опаковката
  Филмирана таблетка.

  Лосартан калий Ауробиндо 25 mg филмирани таблетки:
  Бели до почти бели, с овална форма, двойно изпъкнали филмирани таблетки с отпечатано „Е" от едната страна и „45" от другата.

  Лосартан калий Ауробиндо 50 mg филмирани таблетки:
  Бели до почти бели, с овална форма, двойно изпъкнали филмирани таблетки с отпечатано „Е" от едната страна и „46" от другата.

  Лосартан калий Ауробиндо 100 mg филмирани таблетки:
  Бели до почти бели, с овална форма, двойно изпъкнали филмирани таблетки с отпечатано „Е" от едната страна и „47" от другата.

  Лосартан калий Ауробиндо таблетки са налични като:
  - Блистерни опаковки: 7, 10, 14, 15, 21, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98, 100, 210 и 280 филмирани таблетки
  HDPE бутилка с полипропиленова капачка: 25 mg: 90, 100 филмирани таблетки.
  50 mg: 30, 50, 100 филмирани таблетки.
  100 mg: 30, 50, 100 филмирани таблетки.
  Клинична опаковка: 1000 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати на пазара.

  Притежател на разрешението за употреба
  Aurobindo Pharma Limited
  Ares, Odyssey Business Park, West End Road,
  South Ruislip HA4 6QD.
  Великобритания
  ++ 4479 7055 8776
  ++ 44 20 8845 8795
  tsrikanth@aurobindo.com

  Производител:
  Pfizer Service Company bvba, 10 Hoge Wei, B-1930 Zaventum, Белгия
  или
  Pfizer PGM, Zone Industrielle,
  29 Route des Industries, 37530 Poce Sur Cisse,
  Франция

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните членки на ЕИО със следните имена:
  Австрия: Losartan-Kalium Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg Filmtabletten
  Белгия: Losartan potassium Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg comprimes pellicules
  България: Лосартан калий Ауробиндо 25 mg, 50 mg & 100 mg филмирани таблетки
  Кипър: Losartan potassium Aurobindo 25 mg, 50 mg
  Чехия: Losartan Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg potahovane tablety
  Дания: Losartankalium "Pfizer"
  Финландия:Losartan Pfizer 25 mg, 50 mg & 100 mg tabletti, kalvopaallysteinen
  Франция: Losartan potassium Pfizer 25 mg, 50 mg & 100 mg comprimes pellicules
  Германия: Losartan-kalium Pfizer 25 mg, 50 mg & 100 Filmtabletten
  Гърция: Losartan potassium Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg
  Унгария: Lozartan-kalium Pfizer 25 mg, 50 mg & 100 mg filmtabletta
  Ирландия: Losartan potassium Pfizer 25 mg, 50 mg & 100 mg film-coated tablets
  Италия: Losartan Pfizer 25 mg, 50 mg & 100 mg compresse rivestite con film
  Литва: Losartan Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg plevele dengtos tabletes
  Люксембург: Losartan potassium Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg comprimes pellicules
  Малта: Losartan potassium Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg pillola miksija b rita
  Холандия: Losartan kalium Pfizer 25 mg, 50 mg & 100 mg, filmomhulde tabletten
  Норвегия: Losartan Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg, filmdrasjerte
  Полша: Losartanum kalicum Pfizer
  Португалия: Losartan Parke-Davis
  Испания: Losartan Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg comprimidos recubiertos con pelicula
  Швеция: Losartan Aurobindo 25 mg, 50 mg & 100 mg filmdragerade tabletter
  Великобритания: Losartan potassium 25 mg, 50 mg & 100 mg film-coated tablets

  Описание на ЛОСАРТАН ПОТАСИУМ АУРИБИНДО ТАБЛ 100МГ

  ЛОСАРТАН ПОТАСИУМ АУРИБИНДО ТАБЛ 100МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЛОСАРТАН ПОТАСИУМ АУРИБИНДО ТАБЛ 100МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЛОСАРТАН ПОТАСИУМ АУРИБИНДО ТАБЛ 100МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа