Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия ATODERM
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на DIFA COOPER Серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • ЛОЗАП ТАБЛ 25МГ

  • ЛОЗАП ТАБЛ 25МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента

  Моля, прочетете внимателно !

  LOZAP 12.5 / ЛОЗАП 12.5 LOZAP®25 / ЛОЗАП 25 LOZAP ® 50 / ЛОЗАП 50 LOZAP® 100 / ЛОЗАП 100

  Състав
  Лекарствено вещество:
  Лозап 12.5: Losartan potassium 12.5 mgB 1 филмирана таблетка. Лозап 25: Losartan potassium 25 mg в 1 филмирана таблетка. Лозап 50: Losartan potassium 50 mg в 1 филмирана таблетка. Лозап 100: Losartan potassium 100 mg в 1 филмирана таблетка.
  Помощни вещества:
  Микрокристална целулоза, манитол, кросповидон, безводен колоидален силициев диоксид, талк, магнезиев стеарат, бял Sepifflm 752, макрогол 6000.

  Лекарствена форма и опаковка
  Филмирани таблетки
  Съдържание на 1 опаковка:
  30, 60 или 90 филмирани таблетки
  Производител и притежател на разрешението за употреба
  Zentiva a.s.
  Hlohovec, Slovak Republic

  Фармакотерапевтична група
  Антихипертензивно средство, ангиотензин-Н рецепторен антагонист

  Действие
  Лозап разширява кръвоносните съдове и така дава възможност на сърцето по-лесно да изтласква кръвта към цялото тяло. Това води до понижаване на кръвното налягане. Лозап подобрява работата на сърцето при много пациенти със сърдечна недостатъчност.
  Лозап съдържа калий, но само в много малко количество, който не може да покрие нуждите при неговото изчерпване. Ако Вашият лекар Ви е предписал калий, продължавайте да следвате неговите препоръки.

  Показания
  Лозап се употребява за лечение на високо кръвно налягане или за лечение на сърдечна недостатъчност (увредена функция на сърцето) при пациенти, които не понасят АСЕ инхибитори.
  Лозап е предназначен за лечение на възрастни.

  Противопоказания
  Лозап не трябва да се използва в случай на алергия към лекарственото вещество или към някое от помощните вещества, по време на бременност и кърмене. Ако забременеете по време на лечението, трябва да спрете приема на Лозап и да информирате Вашия лекар възможно най-скоро.

  Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба
  Важно е, преди да започнете лечение с Лозап, да информирате Вашия лекар за всички здравни проблеми, които имате, за активни заболявания на черния дроб или бъбреците или такива в миналото и също за всички алергични реакции. Също така е необходимо да информирате лекаря, ако наскоро сте повръщали или сте имали диария.

  Употреба при деца
  Няма клиничен опит с прилагането на Лозап при деца. Лозап не е предназначен за приложение при деца.
  Употреба при болни в напреднала възраст
  Лозап обикновено се понася добре от повечето пациенти в напреднала възраст и младите пациенти. Дозировката също обикновено е еднаква, както за пациентите в напреднала възраст, така и за младите пациенти.

  Лекарствени взаимодействия
  Необходимо е внимание, когато Лозап се приема едновременно с други лекарствени продукти за лечение на хипертония или такива, които могат да повишат серумното ниво на калий.
  Вашият лекар трябва да бъде информиран за всички лекарствени продукти, които употребявате или възнамеряване да използвате, независимо дали са по лекарско предписание или са свободно продаваеми. Преди да започнете да използвате някой свободно продаван лекарствен продукт, консултирайте се с Вашия лекар.
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако приемате лекарствени продукти, съдържащи калий или такива, съхраняващи калий (напр. спиронолактон, амилорид, триамтерен).
  Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини
  Лекарственият продукт може да повлияе неблагоприятно дейностите, изискващи повишена концентрация, координация на движенията и бързо вземане на решения (напр. шофиране, работа с машини или във височини и др.), поради възможността от появата на световъртеж, особено при започване на лечението.
  Пациентите трябва да извършват тези дейности само след изричното съгласие на лекаря.

  Дозировка и начин на приложение
  Дозировката на Лозап и продължителността на лечението трябва да бъдат определени от лекар, в съоветствие със здравословното Ви състояние и възможността да вземате други лекарствени продукти.
  Трябва да вземате Лозап всеки ден и да спазвате точно указанията на лекаря. Важно е да използвате Лозап толкова дълго, колкото е предписал Вашият лекар, за да поддържате кръвното си налягане под контрол.

  Лечение на хипертония
  Обичайната доза за повечето пациенти е една таблетка Лозап 50 веднъж дневно, за да се контролира кръвното налягане за период от 24 часа. Лекарят може да увеличи дозата до две таблетки Лозап 50, приемани веднъж дневно или разделени на две отделни дози.

  Лечение на сърдечна недостатъчност
  Обичайната препоръчвана начална доза е една таблетка Лозап 12.5 веднъж дневно. След това лекарят постепенно увеличава дозата, обикновено на интервали от седем дни, до достигане на обичайната поддържаща доза от една таблетка Лозап 50 веднъж дневно.
  Лозап може да бъде приеман с или без храна. За Ваше удобство и по-лесно помнене, добре е да вземате Лозап по едно и също време всеки ден. Ако случайно сте пропуснали една доза, продължете със следващата в обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате.

  Предозиране
  При предозиране или инцидентно поглъщане на лекарствения продукт от дете, потърсете незабавно медицинска помощ.
  Нежелани лекарствени реакции
  Всеки лекарствен продукт може да причини неочаквани или странични ефекти, така наречените нежелани лекарствени реакции. Някои пациенти може да страдат от световъртеж, умора, леки главоболия, може да се появи обрив или копривна треска. Вашият лекар има по-подробна информация. При поява на някакви нежелани или други необичайни реакции, моля уведомете Вашия лекар.

  При някои пациенти, особено тези с диабет тип II и наличие на протеини в урината, може да се повиши нивото на калий в кръвта. Ако страдате от някакво бъбречно заболяване и диабет тип II, заедно с протеини в урината и/или използвате хранителни добавки, съдържащи калий, калий-съхраняващи продукти или заместители на сол, съдържащи калий, уведомете за това Вашия лекар.
  Ако развиете алергична реакция, включително подуване на лицето, устните, гърлото и/или езика, което може да предизвика затруднения при дишане или преглъщане, спрете приема на Лозап и незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

  Съхранение
  Да се съхранява при температура под 30°С.

  Срок на годност
  2 години.

  Внимание
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да не се употребява след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.

  Адрес за контакти
  ТП Зентива Интернешьнъл АД бул. "Н. Вапцаров"Ко 25 София 1407
  Тел. 962 41 91, 962 4140

  Последна редакция на текста: 12.05.05

  Описание на ЛОЗАП ТАБЛ 25МГ

  ЛОЗАП ТАБЛ 25МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЛОЗАП ТАБЛ 25МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа