Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЛУКАРАЦИО ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ

  • ЛУКАРАЦИО ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Лукарацио 5 mg таблетки за дъвчене
  Lucaratio 5 mg chewable tablets
  (Монтелукаст /Montelukast)

  Прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да приемате това лекарство
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Лукарацио и за какво се използва
  2. Преди да приемете Лукарацио
  3. Как да приемате Лукарацио
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Лукарацио
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛУКАРАЦИО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Лукарацио е антагонист на левкотриеновите рецептори. Той блокира левкотриените - вещества, които причиняват стеснение и оток на дихателните пътища в белите дробове. Чрез блокиране на левкотриените, Лукарацио подобрява симптомите на астма и спомага за нейния контрол.
  Вашият лекар ще предпише Лукарацио за лечение на астмата на Вашето дете и за предпазване от дневните и нощни симптоми на астма.
  ¦ Лукарацио се използва за лечение на пациенти от 2 до 5 годишна възраст, които са недостатъчно контролирани от техните лекарства и имат нужда от допълнително лечение.
  ¦ Лукарацио може също да се използва като алтернативно лечение на инхалаторните кортикостероиди при деца от 2 до 5 години, които не са приемали скоро орални кортикостероиди при астма, както и са показали, че не могат да използват инхалаторни корти костероиди.
  ¦ Лукарацио също така помага за предпазване от стесняване на дихателните пътища, предизвикано от физически усилия при пациенти на две и повече години.
  Вашият лекар ще определи как Лукарацио да бъде приеман в зависимост от симптомите и тежестта на астмата на Вашето дете.

  Какво е астма?
  Астмата е дългосрочно заболяване. Астмата включва:
  • Затруднено дишане, поради стеснени дихателни пътища. Това стеснение на дихателните пътища се влошава или подобрява в отговор на различни условия.
  • Чувствителни дихателни пътища, които реагират на много фактори като цигарен дим, полени, студен въздух или физически упражнения.
  • Оток (възпаление) на дихателните пътища. Симптомите на астма включват: кашлица, хриптене и стягане в гърдите.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛУКАРАЦИО
  Кажете на Вашия лекар, ако детето Ви има в момента или е имало някакви медицински проблеми или алергии.

  Не давайте Лукарацио на Вашето дете, ако той/тя
  ¦ е алергично (свръхчувствително) към монтелукаст или някоя от другите съставки на Лукарацио (виж точка 6. Допълнителна информация)
  Обърнете специално внимание при употреба на Лукарацио
  Ако астмата или дишането на Вашето дете се влошат, уведомете незабавно Вашия лекар
  Пероралният монтелукаст не е предназначен за лечение на остри астматични пристъпи. При такъв пристъп трябва да следвате точно инструкциите на лекаря си. Винаги трябва да имате в себе си инхалаторното животоспасяващо лекарство за астма на Вашето дете.
  Важно е Вашето дете да приема всички лекарства за астма, предписани от Вашия лекар. Лукарацио не трябва да се използва вместо други лекарства за астма, които лекарят е изписал на детето Ви.
  Ако Вашето дете приема антиаастматични лекарства и получи комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, иглички и пробождания или изтръпване на ръцете или краката, влошаване на белодробните симптоми, Вие трябва да се консултирате с Вашия лекар.
  Вашето дете не трябва да приема ацетил-салицилова киселина (аспирин) или противовъзпалителни лекарства (известни още като нестероидни противовъзпалителни лекарства или НСПВС), ако те влошават неговата/нейната астма.

  Прием на други лекарства
  При употреба на други лекарства тяхното действие може да бъде повлияно от монтелукаст. Те, на свой ред, могат да повлияят действието на монтелукаст.

  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако Вашето дете приема или наскоро е приемало други лекарства, включителни и такива, отпускани без лекарско предписание.

  Преди започването на приема на Лукарацио, кажете на Вашия лекар, ако детето Ви приема следните лекарства:
  фенобарбитал (използван за лечение на епилепсия)
  фенитоин (използван за лечение на епилепсия)
  рифампицин (използван за лечение на туберкулоза и някои други инфекции) Употреба на монтелукаст с храни и напитки
  Лукарацио не трябва да се приема веднага след хранене, а да се приема най-малко 1 час преди или 2 часа след хранене.

  Бременност и кърмене
  Тази подточка не е приложима за Лукарацио 5 mg, тъй като този продукт е предвиден за деца от 2 до 5 години, въпреки това следната информация се отнася за активното вещество монтелукаст.
  Употреба при бременност
  Жени, които са бременни или планират забременяване трябва да консултират със своя лекар преди да приемат монтелукаст. Вашият лекар ще прецени дали можете да приемате монтелукаст по това време.
  Употреба по време на кърмене
  Не е известно дали монтелукаст преминава в кърмата. Трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако кърмите или имате намерение да започнете да кърмите.

  Шофиране и работа с машини
  Тази подточка не е приложима за Лукарацио 5 mg, тъй като този продукт е предвиден за деца от 2 до 5 години, въпреки това следната информация се отнася за активното вещество монтелукаст.
  Не се очаква монтелукаст да повлиява способността за шофиране или работа с машини. Въпреки това индивидуалният отговор към терапия може да варира. Определени нежелани реакции (като замаяност и сънливост), които са докладвани много рядко, могат да повлияят способността на някои пациенти за шофиране и работа с машини.

  Важна информация относно някои от съставките на Лукарацио 5 mg
  Лукарацио 4 mg таблетки за дъвчене съдържа аспартам, източник на фенилаланин, който може да бъде вреден за хора с фенилкетонурия. Ако Вашето дете страда от фенилкетонурия (рядко, наследствено заболяване на метаболизма), трябва да имате предвид, че всяка таблетка за дъвчене от 4 mg съдържа фенилаланин (еквивалентен на 0.135 mg фенилаланин за таблетка таблетка за дъвчене от 4 mg).

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЛУКАРАЦИО
  ¦ Това лекарство трябва да се дава на деца под родителски контрол.
  ¦ Вашето дете трябва да приема само 1 таблетка Лукарацио веднъж дневно, както е предписано от Вашия лекар.
  ¦ Лекарството трябва да се приема, дори, когато детето няма симптоми или има остър астматичен пристъп.
  ¦ Лукарацио трябва да се приема както Ви е казал лекаря. Ако не сте сигурни за нещо попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  ¦ Да се приема през устата.

  Деца от 2 до 5 години:
  Да се приема една таблетка за дъвчене от 4 mg дневно вечер. Лукарацио таблетки за дъвчене не трябва да се приема веднага след хранене, а да се приема най-малко 1 час преди или 2 часа след хранене.
  Ако Вашето дете приема Лукарацио, уверете се, че той/тя не приема други лекарства, които съдържат същото активни вещество, монтелукаст.
  За деца от 6 до 14 години са налични Лукарацио 5 mg таблетки за дъвчене.
  Лукарацио 4 mg таблетки за дъвчене не се препоръчват за употреба при деца под 2 годишна възраст.Ако Вашето дете е приело повече от необходимата доза Свържете се незабавно с Вашия лекар.
  В по-голямата част от случаите на предозиране не са докладвани нежелани реакции.
  Най-често докладваните симптоми при предозиране при възрастни и деца включват коремна болка, сънливост, жажда, главоболие, повръщане и хиперактивност.

  Ако пропуснете да дадете Лукарацио на Вашето дете
  Опитвайте се да давате Лукарацио, както е предписан. Ако обаче, детето Ви пропусне доза. продължете по обичайната схема от една таблетка веднъж дневно.
  Не давайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  Ако Вашето дете спре приема на Лукарацио
  Лукарацио може да повлияе астмата на детето Ви само, ако се приема редовно. Важно е Вашето дете да продължи да приема Лукарацио, толкова дълго, колкото е предписано от Вашия лекар. Това ще спомогне за контрола на астмата на Вашето дете.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Лукарацио може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При клинични проучвания с 5 mg монтелукаст таблетки за дъвчене, най-често докладваните нежелани реакции (случващи се при повече от 1 на 100 и при по-малко от 1 на 10 лекувани пациенти), които се считат за свързани с монтелукаст са били:
  ¦ Коремна болка
  ¦ Жажда

  Допълнително следните нежелани лекарствени реакции са докладвани в клинични проучвания с 5 mg таблетки за дъвчене и 10 mg филмирани таблетки:
  ¦ Главоболие
  Обикновено те са леки и се появяват по-често при пациенти, лекувани с монтелукаст, отколкото с плацебо (таблетка, несъдържаща лекарство).

  Допълнително, докато лекарството е предлагано на пазара са съобщени следните нежелани реакции:
  ¦ Увеличена склонност към кървене
  ¦ Алергични реакции, включително обрив, подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото, което може да причини затруднение в дишането или преглъщането
  ¦ Промени свързани с поведението и настроението (нарушения на съня, вкл. кошмари, халюцинации, раздразнителност, тревожност, безпокойство, възбуда, вкл. агресивно поведение, тремор, депресия, проблеми със заспиването, самоубийствени мисли и действия (в много редки случаи)
  ¦ Замайване, сънливост, иглички и пробождания/скованост, припадъци
  ¦ Сърцебиене
  ¦ Кървене от носа
  ¦ Диария, сухота в устата, диспепсия, гадене, повръщане
  ¦ Хепатит
  ¦ Кръвонасядане, сърбеж, обрив, чувствителни червени бучки под кожата най-често на подбедриците (еритема нодозум)
  ¦ Ставни и мускулни болки, мускулни крампи
  ¦ Умора, общо неразположение, подуване, треска

  При астматични пациенти, лекувани с монтелукаст, са съобщени много редки случаи на комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, иглички и пробождания или скованост на ръцете и краката, влошаване на белодробните симптоми и/или обрив (синдром на Churg-Strauss). Трябва незабавно да уведомите Вашия лекар, ако детето Ви получи един или няколко от тези симптоми.

  Попитайте Вашия лекар или фармацевт за повече информация относно нежеланите лекарствени реакции.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЛУКАРАЦИО
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Лукарацио след датата отбелязана върху опаковката след „Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква някакви специални условия за съхранение. HDPE бутилки:
  Срок на годност след първото отваряне: 6 месеца
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт, как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Лукарацио 5 mg
  Активното вещество е монтелукаст {montelukast)
  Всяка таблетка за дъвчене съдържа монтелукаст натрий {montelukast sodium), еквивалентен на 4 mg монтелукаст {montelukast).

  Другите съставки са:
  Манитол, прежелатинирано царевично нишесте, железен оксид, червен (Е 172), хидроксипропил целулоза, изкуствен черешов аромат (тапиока декстрин, изкуствени аромати, модифицирано царевично нишесте, пропилей гликол, бутилхидрокситолуен), аспартам (Е951), микрокристална целулоза, магнезиев стеарат

  Как изглежда Лукарацио 5 mg и какво съдържа опаковката
  Лукарацио таблетки за дъвчене от 5 mg са розови, овални, необвити таблетки.

  Опаковки:
  Блистери: 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 49, 50, 56, 60, 98, 100 таблетки за дъвчене HDPE бутилки: 100 и 500 таблетки за дъвчене
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител:
  Притежател на разрешението за употреба
  ratiopharm GmbH
  Graf-Arco-Strasse 3
  89079 Ulm
  Германия

  Производител
  Merckle GmbH Ludwig-Merckle-Str. 3
  89143
  laubeuren
  Германия

  Този лекарствен продукт е разрешен в страните членки под следните имена :
  Австрия Montelukast-ratiopharm 5 mg Kautabletten
  Белгия Montelukast-ratiopharm 5 mg, comprimes a croquer
  Чехия Montel 5 mg Mini
  Германия Montelukast-ratiopharm 4mg Kautabletten
  Дания Montelukast ratiopharm
  Естония Lukaratio
  Испания Montelukast ratio 5 mg comprimidos masticables EFG
  Финландия Lutrion 5 mg purutabletti
  Унгария Rigulasin-ratiopharm 5 mg ragotabletta
  Италия Montelukast ratiopharm 5 mg compresse masticabili
  Литва Montelukast-ratiopharm
  Люксембург Montelukast-ratiopharm 5 mg Kautabletten
  Латвия Lukaratio
  Холандия Montelukast ratiopharm 5 mg kauwtabletten
  Норвегия Montelukast ratiopharm 5 mg tyggetablett
  Полша Montelucast-ratiopharm
  Португалия Montelucaste aerorratio
  Румъния Montelukast ratiopharm 5 mg comprimate masticabile
  Швеция Montelukast ratiopharm 5 mg tuggtablett
  Словакия Montel 5 mg Mini
  Великобритания Montelukast 5 mg chewable tablets

  Описание на ЛУКАРАЦИО ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ

  ЛУКАРАЦИО ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЛУКАРАЦИО ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЛУКАРАЦИО ДЪВЧ.ТАБЛ. 5МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа