Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при болка в ставите
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ 5МГ/МЛ ИНЖ.РАЗТВОР

  • МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ 5МГ/МЛ ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ 5 mg/ml инжекционен разтвор
  MIDAZOLAM CHIES1 5 mg/ml solution for injection

  Mидозолam (като мидазоламов хидрохлорид)
  midazolam (us midazolam hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка прели ла започнете ли приемате това лекарество.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи ла я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси. попигаГпс Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е прелписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланше лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани В тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ и за какво се използва
  2. Прели ла приемете МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ
  3. Как да приемате МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Мидазолам Киези (мидазолам) принадлежи към групата лекарства, известни като бензодиазепини. Той е лекарство е кратко действие, което се използва за предизвикване па седация (състояние па спокойствие, сънливост или сън) и облекчава тревожността, мускулното напрежение. Той има противогърчов ефект и предизвиква антероградна амнезия.

  Това лекарство се използва за:
  - Седация при запазено съзнание (състояние на спокойствие или сънливост, при което Вие оставате будни) при възрастни и деца;
  - Седация в интензивни отделения при възрастни и деца:
  - Анестезия при възрастни (премедикация преди увод в анестезия, въвеждане в анестезия, като селативен компонент при комбинирана анестезия) - - - Премедикация прели въвеждане в анестезия при деца.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ
  Не използвайте Мидазолам Киези
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към бензодиазепини или към някое от помощните вещества на продукта.
  - ако имате тежки затруднения с дишането и трябва да се подложите на седация при запазване на съзнанието.

  Обърнете специално внимание при употребата на Мидазолам Киези
  Мидазолам Киези трябва да се прилага само, когато има оборудване за реанимация, подходящо за възрастга и размерите на пациента. Приложението на мидачолам може ла потисне съкращението на миокарда и да предизвика апнея (спиране па дишането). В редки случаи възникват тежки сърдечни и дихателни нежелани ефекти. Те включват потискане на дишането, апнея, дихателен и/или сърдечен арест. За да се избегнат такива състояния, инжекцията трябва да се поставя бавно и дозата трябва да бъде възможно най-ниска.

  Специално внимание е необходимо, ако Мидазолам Киези се прилага при бебета или деца. Уведомете лекуващия лекар, ако детето Ви има сърдечносъдово заболяване. Вашето дете ще бьде внимателно наблюдавано и дозата ще бъде специално коригирана.

  При пациенти на възраст под 6 месеца на седация в интензивно отделение има по-голяма вероятност за възникване на проблеми с дишането, така че при тях лекарството ще се приложи постепенно, като се наблюдават дишането им и нивата па кислорода.
  Когато мидазолам Киези се прилага за премедикация. Вашата реакция ще се проверява внимателно, за да е сигурно, че сте получили подходящата за Вас доза, тъй като чувствителността варира в зависимост от пациента. Употребата на мидазолам при новородени и деца до 6-месечпа възраст не се препоръчва.
  Има съобщения за парадоксални реакции и антероградиа амнезия (загуба на памет за скорошни събития) при приложение на мидазолам (вижте Т. 4.
  Вьзможни нежелани реакции).

  Уведомете Вашия лекар, ако:
  - сте над 60 годишна възраст
  - имате хронично заболяване или сте изтощени (например хронични дихателни проблеми, заболяване на бъбреците, черния дроб или сърцето)
  - имате миастения гравис (нервно-мускулно заболяване, което се характеризира с мускулна слабост)
  - имате анамнеза за злоупотреба с алкохол или лекарства
  - приемате други лекарства, включително такива, които са Ви предписани от Вашия лекар (за повече информация вижте "Употреба на други лекарства) - сте бременна или предполагате, че сте бременна.

  Продължително лечение
  Ако получавате мидазолам продължително време, може да привикнете (ефективността на мидазолам може да намалее) или да станете зависими от това лекарство. След продължително лечение (папр. в интензивно отделение) може да възникнат следните симптоми на отнемане: главоболие, мускулна болка, тревожноо. напрежение, безпокойство, объркване, раздразнителност, безсъние, промени в настроението, халюцинации и гърчове. Вашият лекар ще намали дозата Ви постепенно, за да се избегне възникването на тези ефекти при Вас.

  Употреба на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Това е изключително важно, тъй като употребата на повече от едно лекарство едновременно може да засили или oтслаби ефекта на използваните лекарства.
  Например, ефектите на мидазолам може да се засилят от лекарства като транквиланти. сънотворни (лекарства, предизвикващи сън), седативни лекарства, алкохол, антидепресанти, наркотични аналгетици (много силни обезболяващи средства), анестетици и някои антихистамини (за лечение на алергии).

  Ефектите на мидазолам, приложен интравенозно, може да се засилят и от лекарства, като противогъбичкови средства (кетоконазол, вориконазол, флуконазол, итраконазол, позаконазол), антибиотици (еритромицин, кларитромицин), лекарства, използвани за лечение на повишено кръвно налягане (дилтиазем) и лекарства за лечение на HIV (саквинавир и други HIV протеазни инхибитори).
  Ефектите на мидазолам могат дa бъдат понижени при едновременна употреба е жълт кантарион.

  Бременност и кърмене
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако сте бременна или предполагате, че може да сте бременна. Тогава лекарят ще може да реши дали това лекарство е подходящо за Вас.
  Мидазолам може да премине в кърмата и поради това Вие не трябва да кърмите до 24 часа, след като сте използвали това лекарство.
  Посъветвайте се с Вашия лекар, преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Това лекарство може да Ви направи сънливи, да предизвика забравяне или да повлияе на концентрацията и координацията Ви. Това може да се отрази на изпълнението на задачи, изискващи умения, например шофиране или работа с машини. След приложението на мидазолам, Вие не трябва да шофирате или да работите с машини до пълното Ви възстановяване. Вашият лекар ще Ви посъветва кога отново може да извършвате тези дейности. След Вашето лечение винаги трябва да Ви придружава до в къщи възрастен човек, който ще носи отговорност за Вас.

  Алкохол
  Алкохолът може да засили седативните ефекти на мидазолам и поради това употребата му трябва да се избягва.
  Важна информации за някои ОТ съставките на Мидазолам Киези
  Този лекарствен продукт съдържа натрий, по-малко от 1 mmol (23 mg) на ампула, т.е. практически не сьдьржа натрий.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ
  Мидазолам Киези трябва да се прилага само от лекари с опит при напълно осигурено наблюдение и поддръжка на дихателната и сърдечносъдовата функция, и от лица, специално обучени за разпознаване и лечение на очакваните нежелани реакции.

  Дозировка и ПЪТ на въвеждане
  Вашият лекар ще определи подходящата за Вас доза. Дозите варират значително и зависят от планираното лечение и необходимостта от седация. Вашето тегло, възраст, общо здравословно състояние, отговорът Ви към лекарството и необходимостта от едновременно приложение на други лекарства също ще повлияят дозата, която получавате.
  Ако трябва да получите силни обезболяващи лекарства, ше Ви бъдат дадени пътво те, а след това дозата на Мидазолам Киези ще бъде коригирана специално за Вас.

  Мидазолам Киези се прилага бавно, е инжекция вън вената (интравенозно), по капков път (инфузия), е инжекция в мускула (интрамускулно) или чрез приложение в ректума.

  Инструкция за правилна употреба
  Мидазолам Киези е съвместим със следните инфузионни разтвори:
  - натриев хлорид 0,9%
  - Декстроза 5%
  - Декстроза 10%
  - Левулоза 5%
  - Разтвор на Рингер
  - Разтвор на Хартман.

  Не разреждайте Мидазолам Киези инжекционен разтвор с Макродекс 6% в декстроза. Не смесвайте Мидазолам Киези инжекционен разтвор с алкални разтвори. Мидазолам преципитира в натриев бикарбонат.
  За да се избегне потенциалната несъвместимост с други разтвори, Мидазолам Киези инжекционен разтвор не трябва да се смесва с други разтвори, с изключение на тези, посочени по-горе.
  Мидазолам Киези е за еднократна употреба. Неизползваният разтвор трябва да се изхвърли.
  Разтворът трябва да се огледа визуално преди употреба. Трябва да се използват само бистри разтвори, без видими частици.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза Мидазолам Киези
  Вашето лекарство ще Ви бъде приложено от лекар.

  Ако случайно получите твърде много лекарство, това може да доведе до сънливост, атаксия (липса на координация на волевите мускулни движения)дизартрия (нарушения на речта) и нистагъм (неволеви движения на очите), загуба на рефлекси, апиея (спиране на дишането), хипотония (ниско кръвно налягане), потискане на сърдечната и дихателна дейност и кома. Предозирането може да налага интензивно наблюдение на жизнените признаци и симптоматично лечение на сърдечните и дихателните ефекти и прилагане на антагонист на бензодиазепините.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Мидазолам Киези може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Има съобщения за следните нежелани реакции (с неизвеста честота, която не може да бъде определена от наличните данни).
  Преустановете приема на Мидазолам Киези н незабавно се обадете на Вашия лекар, ако забележите някоя от следните нежелани реакции. Те могат да бъдат животозастрашаващи и Вие може да се нуждаете от спешна медицинска помощ:
  • Тежка алергична реакция (алергичен шок). Признаците могат да включват внезапен обрив, сърбежи или обриви (копривна треска) и подуване на лицето устните, езика или други части от тялото. Вие също може да имате задух, хрипове или затруднено дишане.
  • Сърдечен пристъп (спиране на сърдечната дейност). Признаците могат да включват гръдна болка.
  • Дихателни проблеми, понякога причиняващи спиране на дишането.
  • Мускулни спазми около гласовия апарат, причиняващи задушаване

  Животочастрашаващите странични ефекти е по-вероятно да се получат при възрасти над 60 години, и при хора които вече са имали дихателни или сърдечни проблеми. Тези странични ефекти са също така по-вероятни, ако инжекцията е приложена твърде бързо или при висока доза.
  Други възможни нежелани ефекти:

  Нервна система и психични нарушения
  • Състояние на по-ниска концентрация на вниманието.
  • Чувство на обърканост.
  • Усещане за голямо щастие или възбуда (еуфория).
  • Чувство за умора и сънливост или състояние на седиране за продължително време.
  • Виждане или възможно чуваие на неща. които в действителност нс съществуват (халюцинации).
  • Главоболие.
  • Усещане за замайване.
  • Затруднения в координацията на мускулите.
  • Спазми (конвулсии) при недоносени и новородени деца.
  • Временна загуба на памет. Колко дълго ще продължи това зависи от това колко Мидазолам Киези Ви е приложен. В някои случаи това трае дълго време.
  • Усещане за възбуда, неспокойство, гняв или агресия. Може да се наблюдават мускулни спазми или треперене на мускулите, което Вие не можете да контролирате (тремор). Тези ефекти е по-вероятно да се получат, ако са ви приложили висока доза Мидазолам Киези, или ако са ви го приложили твърде бързо. По-вероятно е това да се получи при деца и възрастни хора.

  Сърце и кръвообращение
  • Прилошаване.
  • Забавен сърдечен ритъм.
  • Зачервяване на лицето и шията.
  • Ниско кръвно налягане. Това може ла Ви направи замаяни или объркани.

  Дишане
  • Хълцане.
  • Задух.

  Уста, стомах и черва
  • Сухота в устата.
  • Запек.
  • Чувство за гадене или повръщане.

  Кожа
  • Усещане за сърбеж.
  • Обриви, включително уртики.
  • Зачервяване, болка, кръвни съсирени или подуване на кожата на мястото на приложение на инжекцията.

  Общи
  Алергични реакции, вкл. кожни обриви и хрипове. Симптоми на абстиненция (вижте Продължително лечение в т.2 по-горе)

  Възрастни хора
  • При възрастни хора. приемащи бензодиазепини като Мидазолам Киези. съществува по-голям риск от счупване на кости при падане.
  • Животозастрашаващи нежелани реакции също могат да се получат при възрастни над 60 години.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Съхранявайте ампулите в картонената опаковка за да се предпазят от светлина. Не използвайте Мидазолам Киези след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарството трябва да се прилага само от квалифициран медицински специалист.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Мидазолам Киези
  Мидазолам Киези съдържа активно вещество мидазолам. Всяка ампула от 1 ml, 3 ml, 10 ml, съдържат съответно 5 mg, 15 mg, 50 mg мидазолам (като мидазоламов хидрохлорид) под форма на инжекционен разтвор.
  Други съставки: вода за инжекции, натриев хлорид, хлороводородна киселина за корекция на pll.
  Този лекарствен продукт съдържа натрий, по-малко от 1 mmol (23 mg) на ампула, т.е. пректически не съдържа натрий.

  Как изглежда Мидазолам Киези и какво съдържа опаковката
  Мидазолам Киези е бистър, безцветен разтвор в безцветни стъклени ампули.

  Опаковки от 5 ампули по 1 ml
  10 ампули по 1 ml
  25 ампули по 1 ml
  50 ампули по 1 ml
  100 ампули по 1 ml

  Опаковки от 5 ампули по 3 ml
  10 ампули по 3 ml
  25 ампули по 3 ml
  50 ампули по 3 ml
  100 ампули по 3 ml

  Опаковки от 5 ампули по 10 ml
  10 ампули по 10 ml
  25 ампули по 10 ml
  50 ампули по 10 ml
  100 ампули по 10 ml

  Не всички опаковки могат да бъдат пуснати на пазара.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Chiesi Pharmaceuticals GmbH
  Gonzagagasse 16/16
  A-1010 Vienna
  Австрия

  Дата на последна редакция на текста
  Март, 2012.

  Описание на МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ 5МГ/МЛ ИНЖ.РАЗТВОР

  МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ 5МГ/МЛ ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ 5МГ/МЛ ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  МИДАЗОЛАМ КИЕЗИ 5МГ/МЛ ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа