Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • МИКОФЕНОЛОВА КИСЕЛИНА ТЕВА ТАБЛ 360МГ

  • МИКОФЕНОЛОВА КИСЕЛИНА ТЕВА ТАБЛ 360МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Микофенолова киселина Тева 360 mg стомашно-устойчиви таблетки
  Микофенолова киселвна

  Mycophenolic add Teva 360 mg gastro-resistant tablets
  Mycophenolic acid

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  • Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Микофенолова киселина Тева и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Микофенолова киселина Тева
  3. Как да приемате Микофенолова киселина Тева
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Микофенолова киселина Тева
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Микофенолова киселина Тева н за какво се използва
  Микофенолова киселина Тева съдържа вещество, наречено микофенолова киселина. То принадлежи към група лекарства, наречени имуносупресори.
  Микофенолова киселина Тева се използва за потискане на имунната система на организма от отхвърляне на трансплантиран бъбрек. Той се използва заедно с други лекарства, съдържащи циклоспорин и кортикостероиди.

  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Микофенолова киселина Тева

  Не приемайте Микофенолова киселина Тева
  • ако сте алергични към микофенолова киселина, натриев микофенолат, микофенолат мофетил или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  • ако кърмите (вижте също "Бременност и кърмене").
  • ако сте жена в детеродна възраст и не използвате високо ефективни методи за контрацепция.
  Ако някое от изброените по-горе изброените се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар преди да вземете Микофенолова киселина Тева.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, ако страдате или ако някога сте страдали от някои от следните медицински състояния или болести:
  - ако имате или някога сте имали сериозни проблеми с храносмилането, като например язва на стомаха.
  - ако имате рядката наследствена недостатъчност на ензима хипоксантин-гуанин фосфорибозил-трансфераза (HGPRT) като Леш-Нихан или Кели-Сигмилер синдром.

  Трябва също така да знаете, че:
  • Микофенолова киселина Тева понижава нивото на защита на кожата от слънцето. Това увеличава риска от рак на кожата. Вие трябва да ограничите излагането на слънчева светлина и ултравиолетова светлина (иУ), на откритите части на кожата, редовно да прилагате крем с висок защитен фактор доколкото Ви е възможно. Посъветвайте се с Вашия лекар, който ще Ви даде съвет за защита от слънцето.
  • Ако получите някакви признаци на инфекция (като треска или болки в гърлото) или неочаквано кръвонасядане или кървене трябва да уведомите Вашия лекар.
  • Вашият лекар може да иска да провери броя на белите Ви кръвни клетки по време на лечението с Микофенолова киселина Тева, и ще Ви каже дали можете да продължите да приемате Микофенолова киселина Тева.
  • активното вещество, микофенолова киселина, не е същото, както други подобно звучащи лекарства като микофенолат мофетил. Вие не трябва да заменяте лекарствата, освен ако Вашият лекар не Ви каже.
  • използването на Микофенолова киселина Тева по време на бременност може да увреди плода (вж. също "Бременност и кърмене") и да увеличи риска от загуба на бременността.

  Деца и юноши
  Използването на Микофенолова киселина Тева при деца и юноши не се препоръчва поради липса на данни.
  Други лекарства и Микофенолова киселина Тева
  Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  По специално трябва да говорите с Вашия лекар, ако приемате някое от следните неща:
  • други имуносупресивни лекарства като азатиоприн или такролимус.
  • лекарства, използвани за лечение на високи нива на холестерол в кръвта, като например холестирамин.
  • активен въглен, използван за лечение на проблеми с храносмилането, като диария, разстроен стомах, и газове.
  • антиацидни средства, които съдържат магнезий и алуминий.
  • лекарства, използвани за лечение на вирусни инфекции като ацикловир или ганцикловир.

  Трябва също да уведомите Вашия лекар, ако планирате да се ваксинирате.


  Микофенолова киселина Тева с храни и напитки и алкохол
  Микофенолова киселина Тева може да се приема със или без храна. Вие трябва да изберете дали да приемате таблетките с или без храна и след това да ги вземате по същия начин всеки ден. Това е, за да се гарантира, че същото количество на Вашето лекарство се абсорбира в тялото Ви всеки ден.

  Пациенти в старческа възраст
  Възрастните хора (на възраст 65 години или повече) могат да приемат Микофенолова киселина Тева без да е необходимо да се коригира обичайната препоръчителна доза.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте жена, трябва да сте сигурни, че не сте бременна, с помощта на отрицателен тест за; бременност, преди да започнете да приемате Микофенолова киселина Тева, тъй като микофенолова киселина може да навреди на плода и да увеличи риска от загуба на бремеността. Микофенолова киселина Тева не трябва да се използва по време на бременност освен в случай на категорична необходимост.

  Ако сте жена, Вашият лекар трябва да Ви посъветва за контрацепция, преди да започнете да приемате Микофенолова киселина Тева. Трябва да използвате противозачатъчни средства преди и докато го приемате и в продължение на 6 седмици след като сте спрели да го приемате. Кажете на Вашия лекар, ако забременеете по време на лечение с Микофенолова киселина Тева.
  Не е известно дали Микофенолова киселина Тева преминава в кърмата. Не кърмете по време на лечение с Микофенолова киселина Тева или в продължение на б седмици след като сте спрели да приемате Микофенолова киселина Тева.
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате да имате бебе, попитайте Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате това лекарство
  Ако сте сексуално активен мъж, се препоръчва да използвате презервативи по време на лечението, както и за още 13 седмици след последната доза Микофенолова киселина Тева. Освен това, на вашите партньорки се препоръчва да използват високо ефективна контрацепция по време на лечението и в продължение на още 13 седмици след последната доза от Микофенолова киселина Тева.

  Шофиране и работа с машини
  Микофенолова киселина Тева не повлиява способността за шофиране или работа с машини.

  Микофенолова киселина Тева съдържа натрий
  Този лекарствен продукт съдържа 1,21 mmol (27,9 mg) натрий в таблетка. Да се вземе под внимание при пациенти на диета с контролиран прием на натрий.


  3. Как да приемате Микофенолова киселина Тева

  Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра Ви е казал. Микофенолова киселина Тева ще Ви бъде предписан от лекар с опит в лечението на пациенти с трансплантации. Консултирайте се с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, ако не сте сигурни.
  Каква доза да приемате
  Препоръчителната дневна доза на Микофенолова киселина Тева е 1440 mg (4 таблетки от 360 mg). Те се приемат като 2 отделни дози от 720 mg (2 таблетки от 360 mg).
  Вземете вашите таблетки сутрин и вечер.
  Първата доза от 720 mg ще се даде в рамките на 72 часа след трансплантацията.

  Ако имате тежки бъбречни увреждания
  Вашата дневна доза не трябва да бъде повече от 1440 mg (4 таблетки от 360 mg).
  Приемайте Микофенолова киселина Тева
  Поглъщайте таблетките цели с чаша вода.
  Не чупете и не раздробявайте таблетките.
  Не приемайте таблетки, които са счупени или напукани.
  Лечението ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо имуносупресията да спре отхвърлянето на трансплантирания орган от Вашия организъм.

  Ако сте приели Микофенолова киселина Тева повече от необходимото
  Ако сте приели Микофенолова киселина Тева повече, отколкото трябва, или ако някой друг е приел Вашите таблетки, консултирайте се с лекар или отидете в болница. Може да са необходими медицински грижи. Вземете таблетките с Вас и ги покажете на Вашия лекар или болничния персонал. Ако сте изчерпали таблетките, вземете празната опаковка с Вас.

  Ако сте пропуснали да приемете Микофенолова киселина Тева
  Ако сте пропуснали да приемете Микофенолова киселина Тева, вземете я веднага щом се сетите, освен ако е наближило времето за следващата доза. След това приемете следващата доза в обичайното време. Посъветвайте се с Вашия лекар за съвет. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема Микофенолова киселина Тева
  Не спирайте приема на Микофенолова киселина Тева освен ако Вашият лекар не Ви каже. Спирането на Микофенолова киселина Тева може да повиши риска от отхвърлянето от Вашето тяло на бъбречния трансплантант.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.

  4. Възможни нежелани реакции

  Като всички лекарства, това лекарство може да причини нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Пациентите в напреднала възраст могат да получат повече нежелани реакции, дължащи се на намалена и му н на защита.
  Имуносупресорите, включително Микофенолова киселина Тева, намалява собствените защитни механизми на организма, за да се спре отхвърлянето на трансплантирания орган. Следователно вашето тяло няма да се бори с инфекциите така добре, колкото обичайно. Така че, ако приемате Микофенолова киселина Тева, може да се появят повече инфекции от обикновено, като инфекции на мозъка, кожата, устата, стомаха и червата, белите дробове и пикочните пътища.
  Вашият лекар ще извършва редовни изследвания на кръвта, за да проследява промените в броя на кръвните клетки или в нивата на вещества в кръвта, като захар, мазнини и холестерол.

  Някои нежелани реакции могат да бъдат сериозни:
  * признаци на инфекция като повишена температура, втрисане, изпотяване, чувство на умора, сънливост или липса на енергия. Ако приемате Микофенолова киселина Тева може да получите по-често инфекция, отколкото обикновено. Тези инфекции могат да засегнат различни части на тялото, но най-често засегнати са бъбреците, пикочния мехур, горните и/или долните дихателни пътища.
  * повръщане на кръв, черни или кървави изпражнения, язва на стомаха или червата.
  * подуване на жлезите, развитие на ново кожно образувание или разширяване на съществуващо такова или промени в съществуваща бенка. При пациентите, приемащи имуносупресори като Микофенолова киселина Тева, много малък брой могат да развият рак на кожата или лимфни възли.
  Ако имате някоя от по-горе изброените реакции, след като сте приели Микофенолова киселина Тева, говорете с Вашия лекар.
  Другите нежелани реакции могат да включват:
  Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 души)
  • диария
  • намален брой на белите кръвни клетки.

  Чести (могат да засегнат до 1 на 10 души)
  • намален брой на червени кръвни клетки, което може да доведе до умора, задух или бледост (анемия)
  • неочаквано кървене и поява на синини (възможни признаци на намален брой на тромбоцити в кръвта)
  • главоболие
  • кашлица
  • коремна или стомашна болка, възпаление на лигавицата на стомаха, подуване на корема, запек, лошо храносмилане, газове (флатуленция), редки изпражнения, повдигане (гадене), повръщане
  • отпадналост, повишена температура
  • отклонения в показателите на тестовете за чернодробната или бъбречната функция
  • респираторни инфекции.

  Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души)
  • ускорен или неравномерен сърдечен ритъм, течност в белите дробове
  • образувание, което прилича на сак (киста), съдържаща течност (лимфа)
  • треперене, проблеми със съня
  • сърбеж, зачервяване и подуване на очите, замъглено зрение
  • хрипове
  • оригване, лош дъх, запушване на червата, язви на устните, киселини, промяна в цвета на езика, сухота в устата, възпаление на венците, възпаление на панкреаса, което води до силна болка в горната част на стомаха, запушване на слюнчените жлези, възпаление на вътрешната обвивка на корема
  • инфекция на костите, кръвта и кожата
  • кръв в урината, увреждане на бъбреците, болка и затруднено уриниране
  • косопад, кожни синини
  • възпаление на ставите, болка в гърба, мускулни крампи
  • загуба на апетит, повишено ниво на липиди, захар, холестерол, или намалено ниво на фосфати в кръвта
  • симптоми на грип (като умора, втрисане, болки в гърлото, болки в ставите или мускулите), подуване на глезените и ходилата, чувство за жажда или слабост
  • странни сънища, вярване в неща, които не са верни (заблуди)
  • неспособност за постигане или задържане на ерекция.

  С неизвестна честота (не може да бъде оценена от наличните данни)
  • обрив

  Други нежелани реакции, наблюдавани при лекарства, подобни на Микофенолова киселина Тева
  Допълнителни нежелани реакции, докладвани при групата лекарства към които принадлежи Микофенолова киселина Тева са: възпаление на дебелото черво, възпаление на лигавицата на стомаха, причинено от цитомегаловирус, образуване на отвор в стената на червата, което води до сипна коремна болка с възможно кървене, стомашна или дуоденална язва, ниско ниво на определени бели кръвни клетки или на всички кръвни клетки, сериозни инфекции като възпаление на сърцето и клапите и на обвивката, която покрива главния и гръбначния мозък, както и други по-малко чести бактериални инфекции, които обикновено водят до сериозно заболяване на белите дробове (туберкулоза и атипична микобактеркална инфекция).

  Докладване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Можете също така да докладват страничните ефекти директно чрез системата на националните доклади, изброени на страницата на ИАЛ. Чрез докладването на нежеланите, реакции, може да Ви се помогне и да се предостави повече информация относно безопастностите на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Микофенолова киселина Тева

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални температурни условия за съхранение. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  Не използвайте това лекарство, ако забележите описание на видимите признаци на влошаване.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа Микофенолова киселина Тева
  Активното вещество е микофенолова киселина (като натриев микофенолат).
  Всяка таблетка съдържа 360 mg микофенолова киселина.
  Другите съставки са:
  Сърцевина на таблетката: целулоза, микрокристална, кроскармелоза натрий, повидон, талк, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат
  Обвивка на таблетката:
  Съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат (1:1), розов 93054222, талк, титанов диоксид (Е 171), триетилцитрат, силициев диоксид, колоиден безводен, натриев бикарбонат, жълт железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е 172), натриев лаурилсулфат.
  Печат на таблетката:
  Опакод черно 8-1-17823 (шеллак, черен железен оксид (Е172), пропиленгликол).

  Как изглежда Микофенолова киселина Тева и съдържание на опаковката?
  Микофенолова киселина Акорд стомашно-устойчиви таблетки са с прасковен цвят, продълговати, двойно изпъкнали, с отпечатано с черно мастило М2 от едната страна и гладки от другата страна.
  Микофенолова киселина Тева се предлага в блистери, съдържащи 50,100,120 и 250 таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба:
  Тева Фармасютикълс България ЕООД
  ул. Н. В. Гогол 15, ет.1,1124
  София България

  Производители:
  Accord Healthcare Limited Sage House,
  319, Pinner Road,
  North Harrow,
  Middlesex, HA1 4HF,
  Обединено кралство

  Pharmacare Premium Ltd.
  HHF 003, Hal Far Industrial Estate,
  Birzebbugia, BBG, 3000
  Малта

  Този лекарствен продуктк е одобрен в държавите-членки на ЕИП под следните имена:
  Испания: Äcido micofenölico Teva 180mg comprimidos gastrorresistentes EFG
  Австрия: Mycophenolsäure ratiopharm 180 mg magensaftresistente Tabletten
  България: Микофенолова киселина Teva 180mg стомашно-устойчиви таблетки
  Република Чехия: Mycophenolic acid TevalSOmg Enterosolventni tablety
  Дания: Mycophenolsyre ratiopharm
  Естония: Mycophenolic acid Teva
  Финландия: Mycophenolic acid ratiopharml80mg enterotabletti
  Унгария: Mikofenolsav Teva 180mg gyomomedv ellenallö tabletta
  Ирландия: Mycophenolic acid Teva 180mg gastro-resistant tablets
  Латвия: Mycophenolic acid Teval80mg skrandyje neirios tabletes
  Литва: Mycophenolic acid Teva 180mg zamäs SkTstoääs tabletes
  Малта: Mycophenolic acid Teva 180mg gastro-resistant tablets
  Норвегия: Mycophenolic acid ratiopharm
  Полша: Mycophenolic acid Teva
  Португалия: Acido Micofenölico Teva
  Румъния: Acid micofenolic Teva 180mg Comprimate filmate gastro-rezistente
  Словения: Mikofenolna kislina Teva 180mg gastrorezistentne tablete
  Словакия: Kyselina mykofenolovä Teva 180mg gastrorezistentnö tablety

  Описание на МИКОФЕНОЛОВА КИСЕЛИНА ТЕВА ТАБЛ 360МГ

  МИКОФЕНОЛОВА КИСЕЛИНА ТЕВА ТАБЛ 360МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  МИКОФЕНОЛОВА КИСЕЛИНА ТЕВА ТАБЛ 360МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа