Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • МИЛОСАРТАН ТАБЛ 100МГ

  • МИЛОСАРТАН ТАБЛ 100МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  МИЛОСAPTAH 100 mg филмирани таблетки
  MILOSARTAN 100 mg film-coated tablets

  Лосартан калий/Losartan potassium

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка
  1. Какво представлява Милосартан и за какво се използва
  2. Преди да приемете Милосартан
  3. Как да приемате Милосартан
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Милосартан
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИЛОСАРТАН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Лосартан е лекарство от групата на ангиотензин II рецепторните антагонисти. Ангиотензин II е белтък, който обичайно се образува в организма и се свързва с определени структури (т.н. рецептори), разположени в кръвоносните съдове. В резултат на това съдовете се свиват, а кръвното налягане се повишава. Лосартан пречи на свързването на ангиотензин II с тези рецептори, което води до отпускане и разширяване на съдовете и понижаване на кръвното налягане.

  Милосартан се прилага за лечение на високо кръвно налягане (артериална хипертония) при възрастни, юноши и деца над б години.
  Подходящ е за лечение на високото кръвно налягане и при пациенти със захарен диабет и бъбречни усложнения (проявяват се най-често с повишено отделяне на белтък с урината), защото оказва благоприятен ефект върху увредената бъбречна функция при тези болни.

  Прилага се при пациенти с хронична сърдечна недостатъчност (сърдечно заболяване, което може да доведе до лесна уморяемост, задух, подуване на глезените и др.), когато други подобни лекарства не се довели до подобрение или Вашият лекар е преценил, че са неподходящи за вас.

  Милосартан се използва и за намаляване риска от удар (мозъчно-съдов инцидент) и инфаркт на миокарда при пациенти с високо кръвно налягане и значително задебеляване на сърдечния мускул, което е установено чрез електрокардиограма.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ МИЛОСАРТАН

  Не приемайте Милосартан
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към лосартан или към някоя от другите съставки на продукта;
  - Ако сте бременна повече от 3 месеца (в ранна бременност също е добре да избягвате употребата на Милосартан - виж раздел „Бременност и кърмене”);
  - Ако страдате от тежко заболяване на черния дроб.

  Този продукт не трябва да се прилага при деца под 6 годишна възраст, защото няма достатъчно сигурни данни за неговия добър ефект и безопасност при малки деца.

  Обърнете специално внимание при употребата на Милосартан

  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че може да сте (или може би ще бъдете) бременна. Милосартан не се препоръчва при ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след 3 месец, тъй като това може сериозно да увреди Вашето бебе, ако се използва на този етап (виж раздел „Бременност”).

  Ако в миналото след прием на подобни лекарства сте получили тежка алергична реакция, която причинява подуване на лицето или гърлото (т.н. ангиоедем), трябва да прилагате продукта много внимателно, защото е възможно отокът да се появи отново. В такъв случай веднага се обърнете към Вашия лекар.

  В началото на лечението е възможно крьвното налягане да се понижи по-значително и да усетите замайване, слабост, причерняване пред очите. Това е по-вероятно, ако се лекувате с високи дози диуретици (лекарства увеличаващи отделянето на урина), имате диария или повръщане, както и ако приемът на сол с храната е ограничен.

  За да се избегне това, вашият лекар ще прецени дали е необходимо да спрете временно приема на диуретиците, да се намали тяхната доза или лечението с лосартан да започне с по-ниски дози. Продуктът трябва да се прилага с внимание:
  - ако мозъчното кръвоснабдяване е нарушено, тъй като значимото понижение на кръвното налягане може да доведе до усложнения, вкл. удар;
  - ако имате сърдечна недостатъчност, тежки нарушения в сърдечния ритъм, сърдечен порок, нарушено кръвоснабдяване на сърцето, защото рискът от значимо понижение на кръвното налягане и бъбречни увреждания е по-голям.

  При лечение с лосартан е възможно нивото на калия в кръвта да се повиши, особено при болните с бъбречни заболявания или сърдечна недостатъчност, което да причини промени в сърдечния ритъм. За да се избегне това, не се препоръчва едновременното приложение с диуретици, които намаляват излъчването на калия с урината, хранителни добавки, съдържащи калий и калий-съдържащи заместители на готварската сол.

  Концентрациите на лосартан в кръвта могат да се повишат значимо при болни с цироза на черния дроб или други чернодробни заболявания, затова обикновено при тях лосартан се прилага в по-ниски дози.

  При болни с бъбречни заболявания или такива със сърдечна недостатъчност, приемът на лосартан може да доведе до увреждане на бъбречната функция. В много от случаите тези нарушения се нормализират след прекратяване на лечението.
  Подобно на други лекарства от тази група, при някои болни лосартан може да доведе до повишаване на уреята и креатинина в серума.(показатели на бъбречната функция) По-често това са болни със стеснение на бъбречната артерия или такива с единствен бъбрек.
  Увреждане на бъбречната функция понякога се наблюдава при едновременно приложение с лекарства от групата на АСЕ-инхибитори.

  Приложението на продукта при деца с бъбречни увреждания трябва да се избягва, но ако все пак това е необходимо, трябва да се проследява редовно функцията на бъбреците. Това е особено важно, ако детето има повишена температура или е обезводнено.

  Пациентите с т.н. първичен хипералдостеронизъм (повишено отделяне на хормона алдостерон, причинено от аномалии на надбъбречните жлези) най-често не се повлияват от подобните на лосартан лекарства, поради това използването му при тях е неуместно.

  Лосартан и подобните лекарства имат по-слаб ефект при пациенти от черната раса в сравнение с другите, което вероятно се дължи на някои специфични расови особености.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако прилагате или скоро сте прилагали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Необходимо е да знаете, че рискът за бързо и значително понижение на кръвното налягане е по-висок, ако едновременно с лосартан приемате - диуретицн (лекарства увеличаващи отделянето на урина), лекарства за понижаване на крьвното налягане, за лечение на депресии (антидепресанти) и други психични заболявания (антипсихотици), баклофен, амифостин.

  Ако едновременно с лосартан приемате някои диуретици, които намаляват отделянето на калий с урината (амилорид, триамтерен, спиронолактон), хранителни добавки, които съдържат калий или използвате калиеви заместители на готварската сол, е възможно концентрациите на калия в кръвта да се повишат значително, което може да причини промени в сърдечния ритъм. Това е особено нежелателно при болни със сърдечни и бъбречни заболявания и много възрастните пациенти.

  В случай, че едновременно с лосартан приемате литиеви препарати, е необходим контрол на нивата на лития в серума. Възможно е те да се повишат.

  Ако се лекувате с лосартан не е подходящо заедно с него да приемате лекарства за болка и повишена температура и такива за лечение на ревматични заболявания, вкл. ацетнлсалицилова киселина. Те отслабват ефекта на лосартан, а рискът за увреждане на бъбреците е по-голям.

  Прием на Милосартан с храни и напитки
  Таблетките се приемат независимо от времето на хранене. По време на лечение с лосартан, трябва да се избягва употребата на калий-съдържащи заместители на обикновената готварска сол.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство.

  Бременност
  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте (или може би ще бъдете) бременна. Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Милосартан таблетки преди да забременеете или колкото е възможно по-скоро след като вече сте бременна и ще Ви предложи да вземете друго лекарство вместо Милосартан. Милосартан таблетки не се препоръчват при ранна бременност и не трябва да се приемат след третия месец от бременността, тъй като могат сериозно да увредят Вашето бебе, ако се приемат след третия месец на бременността.

  Кърмене
  Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да започнете да кърмите. Милосартан таблетки не се препоръчват за майки, които кърмят и Вашият лекар може да избере друго лечение за Вас, ако желаете да кърмите, особено, ако бебето Ви е новородено или недоносено.

  Шофиране и работа с машини
  Лосартан може да причини замайване и сънливост, както и по-значимо понижение на кръвното налягане особено в началото на лечението.
  Затова се консултирайте с Вашия лекар за да се уверите до каква степен появата на тези или други оплаквания може да затрудни или наруши Вашата способност да шофирате или управлявате машини.

  Важна информация относно някоя от съставките на Милосартан
  Продуктът съдържа като помощно вещество лактоза монохидрат. Пациентите с наследствена непоносимост към галактоза, недостатъчност на лактаза (Lapp лактаза недостатъчност), със синдром на глюкозна малабсорбция не трябва да приемат това лекарство.
  Затова ако знаете, че имате непоносимост към някои захари, уведомете Вашия лекар, преди да започнете лечение с това лекарство.

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ МИЛОСАРТАН

  Винаги прилагайте Милосартан точно, както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Определената доза се приема наведнъж, като е необходимо да се опитате да приемате таблетките по едно и също време на деня. Таблетката се поглъща с една чаша вода.

  Възрастни пациенти с високо кръвно налягане
  Препоръчваната доза е 50 mg (1/2 таблетка). Ефект от лечението обикновено настъпва след 3-6 седмично редовно приемане на лекарството. При някои пациенти може да се наложи повишаване на дозата до 100 mg (1 таблетка).

  Възрастни пациенти с високо кръвно налягане и захарен диабет
  Препоръчваната доза е 50 mg (1/2 таблетка). При някои пациенти може да се наложи повишаване на дозата до 100 mg (1 таблетка).
  Лосартан се прилага заедно с лекарствата за лечение на диабет и ако е необходимо и с други продукти за лечение на кръвното налягане.

  Пациенти със сърдечна недостатъчност
  Лечението започва с доза 12.5 mg. Тази доза се прилага една седмица, след което тя се повишава през седем дни - 25 mg през втората седмица, 50 mg през третата седмица. Лечението продължава обикновено с тази доза.
  Лекарството се прилага едновременно с други лекарства за лечение на сърцето.

  Деца и юноши (възраст между 6 и 18 години)
  За ваша информация препоръчваната доза е между 0.7 mg/kg телесно тегло, но лекарят ще определи точно каква доза трябва да приема вашето дете.

  Пациенти със заболявания на бъбреците и/или черния дроб
  Ако имате заболяване на бъбреците, черния дроб или сте на възраст над 75 години, Вашият лекар ще прецени дали е необходимо да бъде намалена обичайната доза лосартан.

  Ако сте приложили повече от необходимата доза Милосартан
  Ако Вие сте приложили повече от предписаната доза или по невнимание се приели повече таблетки, обърнете се към Вашия лекар или отидете до най-близката болница.
  Проявите на предозиране са понижение на кръвното налягане, замайване, сънливост, ускоряване или забавяне на пулса.

  Ако сте пропуснали да приложите Милосартан
  Ако сте пропуснали да приложите една доза, направете това колкото е възможно по-скоро след като сте си спомнили. Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Приложете следващата доза в обичайното време.

  Ако прекратите приема на Милосартан
  За да постигнете очаквания ефект от лечението с този продукт е необходимо да го приемате толкова продължително, колкото е преценил Вашият лекар. Ако смятате, че ефектът от лечението е недостатъчен или прекалено силен се консултирайте с Вашия лекар.

  Ако имате някакви други въпроси относно приложението на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, Милосартан може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Продуктът обикновено се понася добре. Посочената по-долу честота е тази, с която са съобщавани нежеланите реакции:

  Чести - срещат се при повече от един пациенти на всеки 100 и при по-малко от един от всеки десет, приемали продукта.

  Нечести - срещат се поне при един на всеки 1000 и при по-малко от един на всеки 100, приемали продукта

  Редки - появяват се поне при един на 10 000 и при по-малко от един на всеки 1000, приемали продукта

  Много редки - срещат се при по-малко от 1 пациент на десет хиляди, приемали продукта.

  С неизвестна честота - броят не може да бъде определен от наличните данни.

  Нежеланите реакции, свързани с приема на продукта са:

  Нарушения на нервната система
  Чести - замайване

  Нечести - сънливост, главоболие, нарушения на съня

  Редки - изтръпване или мравучкане на краката (парестезии), удар

  С неизвестна честота - мигрена

  Сърдечни нарушения
  Чести - ниско кръвно налягане

  Нечести - усещане за ускорена сърдечна дейност (сърцебиене), силна болка в гърдите (гръдна жаба), спадане на крьвното налягане при изправяне, което причинява замайване, прималяване или припадък

  Редки - загуба на съзнание вследствие бързо и значимо понижение на крьвното налягане, много ускорена и неравномерна сърдечна дейност

  Стомашно - чревни нарушения
  Нечести - коремна болка, упорит запек, диария, гадене, повръщане

  С неизвестна честота - възпаление на панкреаса

  Нарушения на имунната система
  Нечести - сърбеж, обрив, уртикария (копривна треска), локализиран оток

  С неизвестна честота - фоточувствителност (повишена чувствителност на кожата към слънчева светлина)

  Изследвания
  Чести - твърде ниско ниво на кръвната захар, твърде високо ниво на калия в кръвта, което може да причини промени в сърдечния ритъм.

  Редки - повишени стойности на чернодробните ензими (кръвни тестове, които показват нарушение във функцията на черния дроб, обикновено преминаващи след прекратяване на лечението

  С неизвестна честота - намаляване броя на червени кръвни клетки, което може да доведе до бледост, слбост или задух; намаляване на броя на кръвните плочки (тромбоцитите), което повишава риска от кървене или образуване на синини; повишена кръвна урея, серумен креатинин и калий, което може да причини промени в сърдечния ритъм при пациенти със сърдечна недостатъчност); понижени стойности на натрия в кръвта, което може да причини уморяемост и объркване, потрепване и мускулите, припадъци или кома.

  Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение
  Чести - слабост, умора, потиснатост

  С неизвестна честота - грипоподобни симптоми, общо неразположение

  Нарушения на бъбреците и пикочните пътища
  С неизвестна честота - промени в бъбречната функция, инфекции на пикочните пътища

  Съдови нарушения
  Редки - възпаление на кръвоносните съдове, често съпроводено с кожни обриви (васкулит) Нарушения на мускулно-скелетната система и съединителната тъкан

  С неизвестна честота - мускулна и ставна болка, рабдомиолиза (неестествено разрушаване на мускулите, което може да доведе до бъбречни проблеми)

  Дихателни нарушения
  Нечести - недостиг на въздух (задух)

  С неизвестна честота - кашлица

  Чернодробно-жлъчни нарушения
  Редки - хепатит (възпаление на черния дроб), нарушения на чернодробната функция

  Нарушения на възпроизводителната система
  С неизвестна честота - полова слабост (импотентност)

  Нарушения на ухото и лабиринта
  С неизвестна честота - звънене, бръмчене, шум и прищракване в ушите

  Ако някоя от нежеланите реакции, стане сериозна или получите някаква нежелана реакция, която не е описана в тази листовка, моля обърнете се към вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МИЛОСАРТАН

  Да се съхранява под 25° С.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Милосартан след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Милосартан 100 mg филмирани таблетки
  Активното вещество в една филмирана таблетка е лосартан калий 100 mg Другите съставки са лактоза монохидрат, прежелатинизирано нишесте, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, повидон К25, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат, опадрай 20А28671 бял.

  Как изглежда Милосартан 100 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката
  Външен вид
  Бели кръгли филмирани таблетки

  Опаковка
  7 таблетки в блистер от PVC/PE/PVDC/A1 - фолио.

  4 блистера в кутия.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Фармацевтични заводи Милве” АД,
  гр. Бяла Слатина, Промишлена зона,
  България
  Тел:+ 359 9 1342 305; 309
  Факс:+ 359 9 1342 330

  Дата на последно одобрение на листовката - Ноември, 2012

  Описание на МИЛОСАРТАН ТАБЛ 100МГ

  МИЛОСАРТАН ТАБЛ 100МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  МИЛОСАРТАН ТАБЛ 100МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  МИЛОСАРТАН ТАБЛ 100МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа