Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • МИТОМИЦИН Ц КИОВА 20МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  • МИТОМИЦИН Ц КИОВА 20МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Митомицин-С Кьова 10 mg, прах за инжекционен разтвор
  Митомицин-С Кьова 20 mg, прах за инжекционен разтвор
  Mitomycin-С Kyowa 10 mg, powder for solution for injection
  Mitomycin-С Kyowa 20 mg, powder for solution for injection
  митомицин (mitomycin)

  ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ЦЯЛАТА ЛИСТОВКА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ТОВА ЛЕКАРСТВО
  • Запазете тази листовка, защото може да Ви се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  КАКВО СЪДЪРЖА ТАЗИ ИНФОРМАЦИОННА ЛИСТОВКА:
  1. Какво представлява Митомицин-С Кьова и за какво се използва
  2. Преди да използвате Митомицин-С Кьова
  3. Как да използвате Митомицин-С Кьова
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Митомицин-С Кьова
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИТОМИЦИН-С КЬОВА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Митомицин-С Кьова е противотуморен антибиотик.
  Митомицин-С Кьова се използва за лечение на различни видове онкологични заболявания в комбинация с други лекарства или в случаите, когато лечението от първа линия е неефективно.
  Митомицин-С Кьова се използва за лечение на онкологични заболявания със следните локализации:
  • При рак на пикочния мехур Митомицин-С Кьова може да се прилага венозно или чрез вливания директно в пикочния мехур след хирургично лечение за намаляване на риска от рецидиви на заболяването.
  • При аденокарциноми на стомаха, панкреаса, хранопровода, дебелото черво, правото черво и жлъчните пътища Митомицин-С Кьова може да се използва в комбинация с други лекарства.
  • При плоскоклетьчен карцином на ануса, Митомицин-С Кьова може да се използва в комбинация с други лекарства или с лъчелечение.
  • Митомицин -С Кьова може да се използва в комбинция с други лекарства за лечение на недребноклетъчен рак на белия дроб или аденокарцином на млечната жлеза.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМАТЕ МИТОМИЦИН-С КЬОВА
  Лечението с Митомицин-С Кьова се провежда под наблюдение на лекар с опит в химиотерапията.
  Той трябва да вземе всички необходими мерки за безопасното приложение на лекарството.

  Интравенозната апликация може да предизвика болка, възпаление или образуване на тромб във венозния съд. Интраартериалното приложение може да предизвика следните кожни нарушения: болка, зачервяване, еритем, образуване на мехури, ерозии или улцерации, които могат да доведат до кожна или мускулна некроза. При аплициране директно в чернодробната артерия, проникването на лекарствения разтвор извън таргетните зони може да доведе до стомашно-чревни разранявания, кървене, перфорация, възпаление на жлъчния мехур, чернодробни нарушения или нарушения на жлъчните пътища. При лечение на рак на пикочния мехур чрез вътремехурни вливания на Митомицин-С Кьова са наблюдавани случаи на фиброза на стената на пикочния мехур, някои, от които могат да доведат до бъбречна недостатъчност.

  НЕ ПРИЕМАЙТЕ МИТОМИЦИН-С КЬОВА
  Митомицин-С Кьова не трябва да се използва при известни в миналото данни за свръхчувствителност към някои от съставките на лекарството или при наличие на различни видове заболявания на кръвта, черния дроб или бъбреците.

  ОБЪРНЕТЕ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ ПРИ УПОТРЕБАТА НА МИТОМИЦИН-С КЬОВА
  Ако имате нарушени бъбречни или чернодробни функции, това може да доведе до увеличаване на нежеланите лекарствени реакции. При приложение на деца или на пациенти в репродуктивна възраст е възможно да бъде повлиян бъдещия репродуктивен потенциал.
  Ако имате подтисната костно мозъчна функция (особено при възрастни пациенти) или инфекция (включително варицела), те могат да се задълбочат след приложението на Митомицин-С Кьова; възможна е поява на фатални системни нарушения. Лечението на възрастни пациенти и деца трябва да се прилага със специално внимание, поради повишения риск от нежелани лекарствени реакции при тези групи пациенти.

  ПРИЕМ НА ДРУГИ ЛЕКАРСТВА
  Митомицин-С Кьова може да взаимодейства с някои други видове лекарства. Информирайте лекуващия си лекар, ако приемате други лекарства по време на терапията, за да може да вземе под внимание този факт.

  БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ
  Митомицин-С Кьова не трябва да се прилага на бременни жени и кърмачки, тъй като изследванията на животни са показали възможни нарушения в развитието на плода. Свържете се незабавно с Вашия лекар ако се съмнявате, че сте бременни.

  ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ
  В редки случаи са наблюдавани обща слабост и повишена умора, при появата, на които не трябва да шофирате или да работите с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ МИТОМИЦИН-С КЬОВА
  Точната дозировка и честотата на приложение на Митомицин-С Кьова зависят от Вашата възраст, тегло, съпътстващи заболявания и общо състояние, както и от това дали Митомицин-С Кьова ще се комбинира с други лекарства. При поява на нежелани лекарствени реакции, които са проблем, дозата на Митомицин-С Кьова може да бъде намалена. Митомицин-С Кьова обикновено се прилага инжекционно или като (капкова). При лечението на рак на пикочния мехур или превенцията от поява на рецидиви разтвор от Митомицин-С Кьова се инсталира (влива) директно в пикочния мехур през катетър.

  4. ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Лечението с Митомицин-С Кьова може да доведе до намаляване на броя на кръвните клетки и подтискане на костния мозък като: намаляване на броя на всички кръвни клетки (панцитопения), на червените кръвни клетки (еритропения) (анемия; включително хемолитична), на белите кръвни клетки (левкопения) или на тромбоцитите (тромбопения), като тези нарушения могат да възникнат в последствие или да се акумулират бавно. Затова Вашата кръвна картина трябва да бъде проследявана за такива нарушения по време на лечебните курсове, като при появата им да бъде променено лечението. Могат да възникнат шокови и анафилактоидни реакции, които се проявяват като сърбеж, обрив, топли вълни, усилено потене и понижаване на кръвното налягане.
  Непосредствено след лечението с Митомицин-С Кьова е възможна появата на гадене и повръщане, които обикновено са със слаб интензитет и с кратка продължителност. Други възможни нежелани лекарствени реакции са: затруднения в дишането или кашлица, загуба на телесно тегло, запек, коремен дискомфорт, треска, косопад, кървене, обриви, улцерации или възпаление в устната кухина, отоци, повишени стойности на кръвното налягане и възпаление на лигавицата на устната кухина.
  При лечение с Митомицин-С Кьова могат да възникнат и: остра бъбречна недостатъчност или нарушения на бъбречната функция, нарушения на чернодробната функция, белодробна токсичност като пневмония, фиброза (придружени от треска, кашлица, затруднение в дишането, промени в рентгенографията на белия дроб, еозинофилия). При интравезикално лечение с Митомицин-С Кьова са наблюдавани възпаления на лигавицата на пикочния мехур.
  При поява на някой от гореизброените или други патологични симптоми, трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекуващ лекар или фармацевт.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МИТОМИЦИН-С КЬОВА
  Съхранение при температура под 25° С.
  Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.
  Срокът на годност на Митомицин-С Кьова е отпечатан върху картонената опаковка и етикета на флакона на лекарството. Да не се употребява след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката, след ГОДЕН ДО: Първите две цифри посочват месеца, а последните четири цифри - годината. Лекарството е годно за употреба до последния ден от посочения месец.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  КАКВО СЪДЪРЖА МИТОМИЦИН-С КЬОВА
  Всеки флакон Митомицин-С Кьова съдържа прах за инжекционен разтвор.
  Всеки флакон съдържа активното вещество митомицин, съответно 10 mg и 20 mg и помощното вещество натриев хлорид.

  КАК ИЗГЛЕЖДА МИТОМИЦИН-С КЬОВА И КАКВО СЪДЪРЖА ОПАКОВКАТА
  Флаконите съдържат син/лилав кристален прах.
  Митомицин-С Кьова се произвежда във флакони от 10 mg и 20 mg.
  Флаконите от 10 mg и 20 mg се предлагат в самостоятелни опаковки от 1 и от 5 броя.

  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ
  Притежател на разрешението за употреба:
  Nordic Pharma, s.r.o.
  К Rybniku 475
  252 42 Jesenice u Prahy
  Чешка Република

  Производител:
  Nordic Pharma, s.r.o.
  Nad Svahem 1766/6
  140 00 Praha 4
  Чешка Република

  НАЦИОНАЛЕН РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР
  Митомицин-С Кьова 10 mg: 20040099
  Митомицин-С Кьова 20 mg: 20040100

  ДАТА НА ПОСЛЕДНО ОДОБРЕНИЕ НА ЛИСТОВКАТА
  09/2010

  Описание на МИТОМИЦИН Ц КИОВА 20МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  МИТОМИЦИН Ц КИОВА 20МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  МИТОМИЦИН Ц КИОВА 20МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  МИТОМИЦИН Ц КИОВА 20МГ ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа