Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • МОМЕДЕРМ 1МГ/Г КРЕМ

  • МОМЕДЕРМ 1МГ/Г КРЕМ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Momederm 1 mg/g cream
  Момедерм 1 mg/g cream
  мометазанов фуроат

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Момедерм и за какво се използва
  2. Преди да използвате Момедерм
  3. Как да използвате Момедерм
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Момедерм
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МОМЕДЕРМ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Момедерм е лекарство от групата на така наречените локални кортикостероиди.Той се определя като "мощен кортикостероид". Тези лекарства се прилагат върху повърхността на кожата за намаляване на зачервяването и сърбежа, причинени от някои кожни проблеми.
  Момедерм се прилага за намаляване на зачервяването и сърбежа, причинени от кожни проблеми, наречени псориазис (с изключение на дисеминирани псориатични плаки) или дерматит. Псориазис е заболяване на кожата, при което върху лактите, коленете, скалпа и други части на тялото се появяват сърбеж, лющене, розови петна. Дерматит е състояние, при което кожата реагира на външни агенти, напр. перилни препарати, със зачервяване и сърбеж по кожата.

  2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МОМЕДЕРМ
  Не използвайте Момедерм
  ако сте алергични (свъръхчувствителни) към мометазонов фуроат или към някоя от останалите съставки на Момедерм крем или към други подобни лекарства при всякакви други кожни проблеми, особено:
  - розацея (състояние на кожата, засягащо лицето)
  - акне
  - дерматит около устата
  - анален или генитален сърбеж
  - обрив от бебешки пелени
  - херпес
  - варицела
  - херпес зостер
  - реакция след ваксиниране
  - гъбична инфекция
  - други кожни инфекции

  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни.

  Обърнете специално внимание при употребата на Момедерм
  - ако Вашата кожа се раздразни или стане чувствителна след употребата на Момедерм, трябва да спрете да го използвате и да уведомите Вашия лекар.
  - ако смятате, че сте развили инфекция на кожата, докато използвате Момедерм, трябва да уведомите Вашия лекар, тъй като може да се наложи той да ви даде друг вид лекарство за ползване.
  Продължителната употреба върху големи участъци от кожата трябва да се избягва, особено при деца (виж точка 3. Как да използвате Момедерм). Третираните участъци не трябва да се покриват с херметична (непропускаща въздух) превръзка. Ако се лекувате за псориазис, важно е да има внимателен надзор.
  Не прилагайте близо около очите.

  Употреба на други лекарства
  Няма доказателства, че Момедерм влияние върху ефекта на други лекарства.
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително й такива, отпускани без рецепта.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Ако сте бременна или планирате да забременеете, не използвайте Момедерм, освен ако изрично не е предписано от Вашия лекар.
  Не използвайте Момедерм, ако кърмите, тъй като мометазон може да премине в кърмата. Посъветвайте се с Вашия лекар, дали трябва да преустановите кърменето, докато използвате Момедерм. Не трябва да се допуска кърмачетата да влизат в контакт с третирана кожа, включително на гърдата.

  Важна информация относно някои от съставките на Момедерм
  Съдържа стеарилов алкохол, който може да предизвика локални кожни реакции (напр. контактен дерматит).

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МОМЕДЕРМ

  Винаги използвайте Момедерм точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Отворът на тубата е запечатан с алуминий. Можете да разчупите печата с обърнатия върха на капачката, като леко натиснете.
  Преди да нанесете крема ръцете и кожата трябва внимателно да бъдат измити и подсушени. Нанасяйте малко количество от крема върху засегнатата кожа веднъж дневно. Втрийте крема внимателно.
  Измийте ръцете си след прилагането, освен ако ръцете ви са област, която се лекува.
  Избягвайте попадането на крем в очите Ви.

  Деца
  Най-малкото количество, необходимо за ефективно лечение може да се използва при деца за максимум 5 дни. Продуктът не трябва да се прилага върху кожата, която се покрива от пелените. Няма достатъчно данни, относно лечението на деца на възраст под 2 години, ето защо не се препоръчва употреба при тази възрастова група.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза Момедерм
  Ако вие (или някой друг) случайно погълне от крема, това не би трабвяло да доведе проблеми. Въпреки това, ако се притеснявате, трябва да се обърнете за съвет към Ваши лекар. Ако използвате крема по-често, отколкото трябва, или върху големи участъци от тялото това може да повлияе на някои от Вашите хормони. При деца това може да повлияе на техния растеж и развитие.

  Ако не сте използвали крема, както Ви е предписано и сте го употребявали твърде често и/или продължително време, трябва да уведомите Вашия лекар.

  Ако сте пропуснали да използвате Момедерм
  Ако сте пропуснали да приложите крема в точното време, приложете го веднага щом си спомните, след което продължете както обикновено.

  Ако сте спрели употребата на Момедерм
  Ако сте използвали крема дълго време и изглежда, че кожните Ви проблеми отшумяват, не трябва да спирате изведнъж употребата на крема. Ако го направите, можете да забележите, че кожата Ви се зачервява и може да усетите смъдене и парене. За да се избегне това, трябва да се консултирате с Вашия лекар, тъй като той ще намали постепенно честотата на използване на крема, докато не спрете окончателно лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, Момедерм може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  След употребата на Момедерм е възможно да се появат следните нежелани реакции с неизвестна честота (честотата не може да бъде определена въз основа на наличните данни):
  Нарушения на кожата: парене, смъдене, сърбеж, изтръпване, акне, изтъняване на кожата и подкожната тъкан, образуване на стрии, депигментация или обезцветяване на кожата, прекомерен растеж на косата, възпаление на космения фоликул, обрив, възпаление на кожата около устата.
  Общи нарушения: могат да се появят особено при деца. Обратимо намаляване на АСТН (хормон, който предизвиква освобождаването на присъщите кортикостероиди) може да се прояви като умора, неразположение, отоци, нередовно менструално кървене, повишено кръвно налягане и забавяне на растежа при деца.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.


  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МОМЕДЕРМ

  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява под 25°С. Да не се замразява.
  След първото отваряне да се използва в рамките на 4 седмици.
  Не използвайте Момедерм след срока на годност отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Момедерм?
  Активного вещество е мометазонов фуроат 1 mg/g
  Другите съставки са: хексилен гликол, пропиленгликолов монопалмитостеарат, стерилов алкохол, цетеарит-20, алуминиевооктенилсукцинатна скорбяла, титанов диоксид, пчелен восък, бял, парафин, бял мек, фосфорна киселина, пречистена вода.
  Как изглежда Момедерм и какво съдържа опаковката
  Момедерм е бяла или почти бяла, еднородна маса с характерен мирис на хексилен гликол.

  Съдържание на опаковката
  Размер на опаковката:
  15 или 30 g крем в алуминиева туба с мембрана и пластмасова капачка на винт.
  Притежател на разрешението за употреба
  PharmaSwiss Ceskä republika s.r.o.
  Jankovcova 1569/2c, 170 00 Praha 7,
  Чешка Република

  Производител
  Jelfa S.A.
  21, Wincentego Pola Str.
  58-500 Jelenia Göra,
  Полша

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страни-членки на ЕЕА със следните наименования:
  Полша: Momederm
  Чешка Република: Melopra 1 mg/g krem
  Словакия: Motecort 1 mg/g кrem
  Унгария: Midermin 1 mg/g krem
  Латвия: Midermin 1 mg/g krems
  Литва: Midermin 1 mg/g kremas

  Описание на МОМЕДЕРМ 1МГ/Г КРЕМ

  МОМЕДЕРМ 1МГ/Г КРЕМ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  МОМЕДЕРМ 1МГ/Г КРЕМ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  МОМЕДЕРМ 1МГ/Г КРЕМ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа