Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при болка в ставите
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • МОНОТЕНС ТАБЛ 20МГ Х 10

  • МОНОТЕНС ТАБЛ 20МГ Х 10 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  
  МОНОТЕНС 10 mg таблетки
  МОНОТЕНС 20 mg таблетки
  MONOTENS 10 mg tablets MONOTENS 20 mg tablets

  Фозиноприл натрий (fosinopril sodium)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство.
  - Запазете гази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълни телни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Tова лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техни те симптоми са същите като Ваши те.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неопиеани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар фармацевт.

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МОНОТЕНС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  МОНОТЕНС принадлежи към групата на лекарствените продукти, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ). МОНОТЕНС понижава кръвното налягане и намалява натоварване то на сърцето при пациенти със сърдечна недостазъчност.
  МОНОТЕНС се използва за лечение на:
  - Високо кръвно налягане
  - Сърдечна недостатъчност (когато сърцето не може да изпомпва и пренася достатъчно кръв

  2. ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ МОНОТЕНС

  Не вземайте МОНОТЕНС:
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към фозиноприл, други АСЕ инхибитори или някое от помощните вещества (вж. т. 6 за допълнителна информация за помощни те вещества)
  - Ако сте имали оток на краката, ръцете, лицето, лигавицата или езика (апгиоедсм), свързан с употребата на АСЕ инхибитори или някаква друга неизвестна причина, или някой от вашето семейство е имал апгиоедсм (това състояние може да бъде наследс твено);
  - Ако сте бременна повече от три месеца (Препоръчително е също да избягвате употребата на МОНОТЕНС в ранна бременност вж. г. Бременност)

  Обърнете специално внимание при употребата на МОНОТЕНС:
  Консултирайте ес е Вашия лекар преди да започнете лечение:
  - Ако страдате за продължителен период от диария или повръщане, използвате калиеви добавки, калий-съхраняващи лекарствени продукти, калий-съдържащи солсви заместители или сте на ниеко-солева диета.
  - Ако приемате диурстични медикаменти (обезводняващи таблетки). Вашият лекар може да прекрати лечението е диурстици и да коригира водния и/или солевия недостиг преди да се започне лечение с МОНО ГИПС
  - Ако имате слабо сърце (сърдечна недостатъчност), сърдечно заболяване (напр, определени дефекти на сърдечната клапа или удебеляване на сърдечния мускул)
  - Ако имате ниско кръвно наляг ане
  - Ако имате понижена бъбречна функция, стесняване на кръвоносните съдове към бъбрецизе или чернодробно заболяване. Вашият лекар може да се наложи да Ви наблюдава и да смени доза та на Вашето лекарство
  - Ако имате диабет. Може да се наложи да проверявате кръвната си захар по-често през първия месец от лечение то. Вижте още „Прием на други лекарства" по-долу.
  - Ако сте подложени на лечение за свръхчувствителност към ужилвания от оси и пчели (хипосепситивно лечение)
  - Ако сте на хемодиализа. Кажете на Вашия лекар, за да може да се определи техника, която няма да предизвика свръхчувствителност
  - Ако сте подложен на процедура, която премахва лошия холестерол от кръвта Ви (EDL афереза). не трябва да приемате МОНОТЕНС. Това се налага за да се избегнат реакции на свръхчувствителност
  - Ако приемате литиеви лекарствени продукти за лечение на мания или депресия.

  В началото на лечението и ако приемате други лекарствени продукти, които понижават кръвното налягане по същото време, МОНОТЕНС може да причини симптоми на прекалено ниско кръвно налягане (замайване, прилошаване). Уведомете Вашия лекар ако тези симптоми се появят. Може да се наложи да се увеличи честотата на медицинските прегледи в началото на лечението и/или през периода когато се променя дозата. Не трябва да пропускате тези посещения при лекаря дори ако се чувствате добре. Вашият лекар ще определи честотата на ко нтрол н и те п ре гл еди.
  Уведомете Вашия лекар или зъболекар, че сте лекуван с МОНОТЕНС преди всяка упойка за хирургично или дентално лечение, тъй като съществува риск Вашето кръвно налягане да станс много ниско по време на упойката.
  Трябва да кажете на Вашия лекар ако мислите, че сте бременна или може да забременеете. МОНО ТЕНС не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да се приема ако с те бременна повече от 3 месеца, тьй като може сериозно да навреди на Вашето бебе ако се взема па този стан (вж. т. Бременност).

  Прием на други лекарства
  Някои лекарства могат да повлияят от МОНОТЕНС. Моля, уведомете лекуващия лекар или фармацевт, ако приемате или сте приемал скоро други лекарства, дори и такива без лекарско предписание, също и растителни лекарства.
  Особено важно е Вашия лекар да знае ако сте били лекувани е някои от следните лекарства:
  - други медикаменти, които понижават кръвното налягане (други понижаващи кръвното налягане лекарства, нитрати, използвани за лечение на заболяване на короиарната артерия, трициклични антидепресанти. фенотиазин, използван за лечение на психози и барбитурати, използвани за лечение па епилепсия) - диуретици („обезводняващи таблетки")
  - калий-съхраняващи диурстици (папр. амилорид, спиронолактон и триамтерсп)
  - калиеви препарати (таблетки или орални разтвори)
  - литий (използван за лечение на маниакално-депресивни заболявания)
  - нестероидии противовъзпалителни средства като ацетилсалицилова киселина, ибупрофен или кетопрофен редовно или за дълги периоди (забележка: ниски дози ацетилсалицилова киселина за предотвратяване на кръвни съсирени е безопасно да се използва с МОНОТЕНС), симпатомиметици (лекарства, които стимулират централната нервна система), които могат да бъдат открити в някои лекарства за кашлица/настинка и медикамен ти за астма
  - антидиабетични лекарства (както инсулин, така и перорални продукти)
  - алопуринол (използван за лечение на подагра), прокаинамид (използван за лечение на аритмия).
  - лекарства за лечение па рак или лекарства, които подтискат имунната система (имуносупрссанти)
  Трябва да изчакате поне два часа между приема на МОНОТЕНС и антиациди (тип лекарства, използвани против киселини в с томаха и повръщане на киселини)

  Прием на МОНОТЕНС е храна и напитки
  МОНОТЕНС трябва да се приема с течности (например 1/2 чаша вода) и може да бъде приеман с или без храна.
  Алкохолът може да увеличи понижаващия кръвното налягане ефект на МОНОТЕНС

  Бременност и кърмене
  Бременност
  Tрябва да уведомите Вашия лекар ако мислите, че сте бременна или може да забременеете. Обикновено Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на МОНОТЕНС преди да забременеете или възможно най-скоро след като разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство вместо МОНОТЕНС, тъй като МОНОТЕНС не се препоръчва по време на ранна бременност и не трябва да се приема при бременност след 3-зи месец, тъй казо може сериозно да увреди Вашето бебе, ако се използва след третия месец на бременността.

  Кърмене
  Уведомете Вашия лекар ако кърмите или ще започвате да кърмите. МОНОТЕНС не се препоръчва за майки, които кърмят, и Вашият лекар може да избере друго лечение за Вас ако искате да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или е било родено недоносено.

  Шофиране и работа с машини
  Някои пациенти може да почувстват замайване (дължащо се на прекомерен понижаващ кръвното налягане ефект), което може да повлияе на способността им да шофират или използват машини. Това се наблюдава особено в началото на лечението или кога то се увеличи дозата.

  Важна информации за никой от съставките на МОНОТЕНС:
  Това лекарство съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, трябва да се свържете с Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт.

  3. КАК ДА ВЗЕМАТЕ МОНОТЕНС

  Винаги приемайте МОНОТЕНС точно както Ви с казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо. попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Високо кръвно налягане:
  Обикновено началната доза с 10 mg на ден. Дозата може да бъде увеличена до 40 mg дневно ако е необходимо.

  Сърдечна недостатъчност:
  Обикновено началната доза е 10 mg fia ден. Дозата може да бъде увеличена до 40 mg дневно ако е необходимо.

  Пациенти с чернодробни или бъбречни проблеми и пациенти в напреднала възраст
  Използваната иачална доза е същата, 10 mg.

  Деца и юноши
  МОНОТЕНС не трябва да се използва при деца и юноши под 18 години. Съществува само ограничена информация за безопасността и ефективността на МОНОТЕНС при дена.
  Ако имате усещането, че ефекта от МОНОТЕНС е прекалено силен или прекалено слаб. посъветвайте се с Нашия лекар или фармацевт.

  Ако сте приели повече от необходимата доза МОНОТЕНС:
  Ако сте приели повече от необходимата доза или ако деца са приели лекарството по случайност, моля свържете се с Вашия лекар или болница за да получите мнение за риска и съвет за дейст вият а, които трябва да се предприемат.
  Предозирането може да предизвика симптоми като спадане на кръвното налягане екс замайване и прилошаванс.

  Ако сте нронуснали да приемете МОНОТЕНС:
  Не приемайте двойна доза за да компенсирате пропуснатат а.
  Ако сте спрели употребата па МОНОТЕНС:
  Не спирайте приема на МОНОТЕНС, освен ако Вашият лекар не Ви е посъветвал да то направите. Ако спрете приема на МОНО ТЕНС, кръвното Ви налягане може да се повиши и да повлияе функцията на сърцето и бъбреците.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, МОНОТЕНС може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Чести нежелани реакции (проявяват се при повече от 1 на 100. но по-малко от 1 па 10 пациенти): замаяност, главоболие, сърцебиене, прекалено ниско кръвно налягане, спадане на кръвното налягане при рязко ставане със симптоми като замаяност, прилошаваме, кашлица, гадене, повръщане, диария, зачервяване на кожата, подуване на кожата, възпаление на кожата, болка в, гърдите, слабост, ефекти върху черния дроб.

  Нечести нежелани реакции (проявяват се при повече от 1 па 1000, но при по-малко от 1 на 100 пациенти): промяна в стойностите на кръвта, увеличени нива на калий, намален апетит, подагра, депресия, объркване, кръвен съсирек в сърцето или мозъка, ангина пскторис, нарушения на сърдечния ритъм, спиране на сърцето, високо кръвно налягане, шок, намалена локална кръвна циркулация, изтръпване, сънливост, нарушения на съня, удар, прилошаванс, промени във вкуса, т реперене, нарушения на зрението, болки в ушите, шум в ушите, замайване, недостиг на въздух, запек, сухота в устата, мегеоризъм, потене, сърбеж, уртикария, болки в мускулит е, намалена бъбречна функция, протеини в уринат а,импот ентност', треска, подуване па ръцете и краката, болка в гърдите, увеличаване на телесното тегло, възпаление на синузитс. лигавицата на носа, гърлото и т рахеята.

  Редки нежелани реакции (проявяват се при повече от 1 на 1 000. но нри по-малко от 1 на 1000 пациенти): нарушения на говора, нарушения на паметта, гоили вълни, кървене, заболяване на кръвоносните съдове, временна анемия, уголемени лимфни възли, промяна в броя на тромбоцититс и някои бели кръвни клетки, слабо повишение на хемоглобина, рани в устата, подут език, трудности при преглъщането, натъртвания, подпухванс. болка в ставите, проблеми с простатата, слабост в ръцете или краката, спазъм в гръкляна, кървене от. носа, намалени серумни нива на натрий, дрезгавост. възпаление на белите дробове, прилив на кръв в белите дробове, възпаление на панкреаса и черния дроб.

  Много редки реакции (проявяват се при по-малко от 1 па 10 000 пациенти): аграпулоцитоза (теша липса на определен вид кръвни клетки, което повишава риска от инфекции, вж. "Спрете приема на МОНОТЕНС" и се свържете с Вашия лекар незабавно), разширяване на кръвоносните съдове в червата (което се проявява като коремна болка, с или без гадене и повръщане), запушване на червата, бъбречна и чернодробна недостатъчност.

  Свържете се е лекар незабавно ако почувствате:
  - Замаяност/прилошаваме, умора или слабост (признаци на ниско кръвно налягане).
  - Ако имате суха кашлица за продължителен период.

  Спрете приема на МОНОТЕНС и се свържете е Вашия лекар незабавно:
  - ако получите подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото (ангиоедсм). обрив, сърбеж, недостиг на възхуд или трудности при преглъщане
  - ако получи те инфекция със симп томи като треска с цялостно неразположение, или треска с възпалено гърло или проблеми с изхождането.
  - пожълтяваме на кожа та и бяло то на очите (жъл теница), кое то може да е признак на чернодробно заболяване.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, описани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МОНОТЕНС

  - Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  - Да се съхранява при температура под 25 °С.
  - Блистери: Да се съхранява в оригиналната опаковка за да се предпази от влага.
  - Контейнер:
  Неотвореи контейнер: Не използвай те това лекарс тво след срока па годност, о тбелязан върху опаковката. Срокът па годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  След отваряне: Пазете контейнера плътно затворен, за да се предпази от влага. Използвайте в рамки те на 100 дни след първото отваряне на контейнера.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализация та или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа МОНОТЕНС
  Активното вещество е фозиноприл натрий. Една таблетка МОНОТЕНС 10 mg съдържа 10 mg фозиноприл назрий. Една таблетка МОНОТЕНС 20 mg съдържа 20 ту фозиноприл натрий.
  Другите съставки са лакзоза монохидрат, кроскармелоза наз рий, прежелатираио царевично нишесте, целулоза, микрокристална и глицеролов дибехенат.

  Как МОНОТЕНС изглежда и съдържание на опаковката?
  МОНОТЕНС 10 mg таблетки са бели до почти бели, кръгли таблетки, маркирани с надпис “FL10" и диамеър 8 mm.
  МОНОТЕНС 20 mg таблетки са бели до почти бели, кръгли таблетки, маркирани с надпис “FL20" и диаметър 8 mm.

  Размери на опаковката:
  Опаковки с блистери: 10, 14. 20, 28, 30, 42, 50, 98 и 100 таблетки.

  Пластмасови бут илки: 50, 100, 250 и 500 таблетки.
  не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  PharmaSwiss Ceska republika s.r.o., Praha 7. Jankovcova 1569/2c, Чешка Република
  Производител:
  Actavis Lid.. Reykjavikurvegur 78, 1S-220 Hafnarfjordur, Исландия

  Дата на последно одобрение на листовката 05/2010

  Описание на МОНОТЕНС ТАБЛ 20МГ Х 10

  МОНОТЕНС ТАБЛ 20МГ Х 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  МОНОТЕНС ТАБЛ 20МГ Х 10 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  МОНОТЕНС ТАБЛ 20МГ Х 10 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа