Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при болка в ставите
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • НЕОФИР 1000ППМ МОЛ/МОЛ М

  • НЕОФИР 1000ППМ МОЛ/МОЛ М 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.


  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Неофир 225 ppm mol/mol сгъстен медицински газ
  Неофир 450 ppm mol/mol сгъстен медицински газ
  Неофир 1000 ppm mol/mol сгъстен медицински газ

  Азотен оксид 225 ppm, 450 ppm, 1000 ppm mol/mol

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора.То може да им вреди, независимо,че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, уведомете Вашия лекар.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Неофир и за какво се използ
  2. Преди да използвате Неофир
  3. Как да използвате Неофир 4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Неофир
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НЕОФИР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Неофир представлява газова смес за инхалаторно приложение.
  Неофир е медицински газ, сгъстен, състоящ се от смес от газове, съдържаща 225 ppm, 450 ppm или 1000 ppm mol/mol азотен оксид.

  За какво се използва?
  Неофир трябва да се прилага единствено от медицински специалисти и е само за употреба в
  болнични условия.
  Неофир е показан в следните случаи:
  новородени бебета с белодробна недостатъчност, свързана с високо кръвно налягане в белите дробове - състояние познато като хипоксична дихателна недостатъчност. Когато се вдиша тази газова смес може да подобри кръвния поток през белите дробове, което може да спомогне за повишаване на количеството кислород, което достига до кръвта на Вашето бебе.
  Новородени бебета, бебета, деца и юноши на възраст 0-17 години и възрастни с високо кръвно налягане в белите дробове, свързано със сърдечна oперация. Тази смес може да подобри сърдечната функция и да повиши кръвния поток през белите дробове.

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НЕОФИР
  Не използвайте Неофир при следните ситуации:
  - Ако Вие (като пациент) или Вашето дете (като пациент) сте алергични (свръхчувствителни) към азотен окис или към някоя от останалите съставки на Неофир. (вижте точка 6 "Допълнителна информация", където е представен пълния списък на съставките).
  - Ако са Ви информирали, че Вие (като пациент) или Вашето дете (като пациент) имате нарушена циркулация в сърцето.
  - Ако Вие (като пациент) или Вашето дете (като пациент) имате вроден или придобит недостиг на метхемоглобин-редуктаза (MetHb редуктаза) или глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа (G6PD).

  Бъдете изключително внимателни с Неофир:
  Инхалираният азотен оксид не винаги може да е ефективен и по тази причина е възможно при Вас или детето Ви да са необходими други терапии.
  Ихалираният азотен оксид може да повлияе на способността на кръвта за пренасяне на кислород. Това ще бъде проследявано чрез кръвни проби и ако е необходимо дозата на инхалирания азотния оксид трябва да се намали.
  Азотният оксид може да реагира с кислорода при което се образува азотен диоксид, който може да причини дразнене на дихателните пътища. Вашият лекар или лекарят на Вашето дете ще контролира азотния диоксид и в случаи на повишени стойности терапията с Неофир ще бъде съответно коригирана или намалена.
  Инхалираният азотен оксид може да окаже слабо, но осезаемо влияние върху Вашите или на детето Ви тромбоцити (компоненти, подпомагащи съсирването на кръвта) и трябва да се следи за всякакви белези на кървене или хематоми. Ако забележите някакви белези или симптоми, които могат да са свързани с кървене, трябва директно да информирате лекаря.
  Не са документирани ефекти на инхалаторния азотен оксид при новородени бебета с малформации, при които диафрагмата не е изцяло завършена - така наречената "вродена диафрагмална херния".
  При новородени бебета със специални малформации на сърцето, наричани от лекарите "вродени сърдечни дефекти", инхалираният азотен оксид може да причини влошаване на циркулацията.

  Деца
  Употреба на други лекарства

  Лекарят ще реши кога да предприеме лечение за Вас или Вашето дете с Неофир и други лекарства и внимателно ще проследява лечението.
  Моля информирайте Вашия лекар, ако Вие (като пациент) или Вашето дете (като пациент) приемате или неотдавна се приемали или използвали други лекарства, включително и такива, получени без рецепта.

  Някои лекарства могат да повлияят върху способността на кръвта да пренася кислород. Те включват прилокаин (локален анестетик, използван за облекчаване на болка при малки болезнени процедури, като напр. зашиване, и при малки хирургични или диагностични процедури) или глицерил тринитрат (използван за облекчаване на болки в гърдите). Вашият лекар ще провери дали кръвта Ви пренася достатъчно кислород, когато приемате тези лекарства.

  Бременност и кърмене
  Неофир не трябва да се използва по време на бременност, освен в случаи на явна необходимост, като например при ситуации на животоподдържащо лечение. При хора трябва да се избягва прилагане на азотен оксид в периода на кърмене. Информирайте Вашия лекар преди лечение с Неофир ако сте бременна, мислите, че е възможно да сте бременна или ако кърмите.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НЕОФИР
  Вашият лекар ще реши каква е правилната доза Неофир и ще приложи Неофир във Вашите или на детето Ви бели дробове чрез система, създадена за подаване на този газ. Тази система за подаване гарантира, че се подава точното количество азотен оксид чрез разреждане на Неофир със смес от кислород / въздух непосредствено преди той да Ви бъде приложен.

  За Ваша безопасност и безопасността на Вашето дете системите за подаване на Неофир са снабдени с устройства за постоянно измерване на количеството на азотния оксид, кислорода и азотния диоксид (химическо съединение, което се получава при смесване на азотен оксид и кислород), които се подават към белите дробове.
  Вашият лекар ще реши колко дълго Вие или детето Ви трябва да бъдете лекувани с Неофир.

  Неофир се прилага в доза от 10 до 20 ppm, (максимална доза от 20 ppm при деца и от 40 ppm при възрастни) милионни части от газа, който Вие или детето Ви инхалирате. Търси се най-ниската ефективна доза.
  Обикновено е необходима терапия за около 4 дни при новородени деца с белодробна недостатъчност, свързана с високо кръвно налягане в белите дробове. При деца и възрастни с високо кръвно налягане в белите дробове, вследствие на сърдечна операция, Неофир се прилага обикновено в продължение на 24-48 часа. Терапията с Неофир може обаче да продължи и по-дълго време.

  Ако получите повече от необходимата доза Неофир Прекалено много инхалиран азотен оксид може да повлияе на способността на кръвта за приемане на кислород. Това ще бъде проследявано чрез проби кръв и ако е необходимо дозата на Неофир да бъде намалена и може да се обсъди прилагане на лекарства като витамин С, метиленово синьо или евентуално кръвопреливане, с цел да се подобри способността на кръвта да пренася кислород.

  Ако спрете да получавате Неофир
  Лечението с Неофир не трябва да се спира внезапно. Известно е, че при внезапно спиране на лечението с Неофир, без предварително намаляване на дозата, може да настъпи спадане на
  кръвното налягане или рикошетно повишаване на налягането в белите дробове.
  В края на лечението лекарят бавно ще понижи количеството Неофир, което се прилага на Вас или детето Ви, така че циркулацията в белите дробове да може да се приспособи към кислород/въздух без Неофир. Възможно е да са необходими един или два дни преди Вие или детето Ви да приключите лечението с Неофир.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или други медицински специалисти.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Неофир може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Вашият лекар ще забележи и ще проследява внимателно всякакви нежелани реакции. Малко вероятно е Вие самите да изпитате тези нежелани реакции.
  Нежеланите лекарствени реакции, свързани с лечението с Неофир, които се срещат много
  често (засягат повече от 1 на 10 пациенти), включват:
  ¦ Намален брой на тромбоцитите, анормално ниски концентрации на калий в кръвта (хипокалиемия), ниско кръвно налягане, липса на въздух в части на бял ия дроб или колабирал бял дроб, анормално високи нива на жлъчен пигмент (билирубин) в кръвта.

  Нежелани реакции, които е възможно да се наблюдават, но честотата им е неизвестна (честотата не може да бъде оценена от наличните данни), са:
  ¦ Рикошетно повишаване на кръвното налягане в белите дробове (повишаване на пулмоналното артериално налягане), и прекалено ниско ниво на кислорода в кръвта (кислородна десатурация/хипоксемия) поради внезапно спиране на лечението, повишаване на метхемоглобина и в резултат от това - намалена способност за пренасяне на кислород.
  ¦ Инцидентно излагане на азотен оксид от околния въздух, напр. изтичане от оборудването или бутилката може да причини главоболие.

  Трябва директно да информирате персонала ако усетите главоболие, докато сте в непосредствена близост с Вашето дете, което получава Неофир. Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля, попитайте Вашия лекар или други медицински специалисти.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НЕОФИР
  Да се съхранява на място далече от погледа и досега на деца.
  Лечението с Неофир трябва да се извършва само от болничен персонал.
  Бутилките за газ с Неофир трябва да се съхраняват добре закрепени, за да се избегне падане и съответно потенциално причиняване на вреда.
  Неофир трябва да се използва и прилага само от персонал, специално обучен за използване и работа с Неофир.
  Трябва да се спазват всички нормативни изисквания при работа с бутилки за газ под налягане.
  Съхранението трябва да се контролира от специалисти в болницата. Бутилки за газ трябва да се съхраняват в добре проветрени помещения или навеси, където да са защитени от дъжд и пряка слънчева светлина.
  Бутилки за газ трябва да се съхраняват при температури между -10°С и +50°С.
  Пазете бутилки за газ от удари, падане, окисление, леснозапалими материали, влага, източници на топлина или запалване.

  Съхранение в болничната аптека
  Бутилки за газ трябва да се съхраняват на място, предназначено единствено за съхранение на медицински газове, което е добре проветрено, чисто и се държи заключено. Това място трябва да има отделно специално пространство за съхранение на бутилки за газ с азотен оксид.

  Съхранение в болничното отделение
  Бутилката за газ трябва да се постави на място, оборудвано с подходящи средства, осигуряващи поддържане на бутилката във вертикално положение.
  Когато бутилката е празна, не я изхвърляйте. Празните бутилки ще бъдат взети обратно от доставчика.
  Не използвайте Неофир след срока на годност отбелязан върху етикета на бутилка за газ. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.


  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Неофир
  1. * Активното вещество е азотен оксид
  2. * Другата съставка е азот

  Как изглежда Неофир и какво съдържа опаковката
  Бутилки за газ с вместимост 10_1.
  Бутилка за газ от 10 литра, напълнена до 150 бара, съдържа около 1,77 kg газ. Бутилките от алуминиева сплав са боядисани в бяло, с рамо в тюркоазен цвят. Оборудвани са с вентил за остатъчно налягане от неръждаема стомана със специален изходящ конектор ISO 5145 (2004).

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба
  SOL S.p.A. Via Borgazzi 27
  20900 Monza Италия

  Производител
  SOL S.p.A. Via Borgazzi 27 20900 Monza Италия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИО под
  следните имена:
  Австрия: Neophyr Белгия: Neophyr Германия: Neophyr Италия: Neophyr Нидерландия: Neophyr Великобритания: Neophyr


  Описание на НЕОФИР 1000ППМ МОЛ/МОЛ М

  НЕОФИР 1000ППМ МОЛ/МОЛ М се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  НЕОФИР 1000ППМ МОЛ/МОЛ М се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  НЕОФИР 1000ППМ МОЛ/МОЛ М - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа