Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • НЕОКСЕЛ ТАБЛ 100 МГ

  • НЕОКСЕЛ ТАБЛ 100 МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Листовка: информация за потребителя

  Неоксел 100 mg филмирани
  Иматиниб (Imatinib)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да за по като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора.То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Неоксел и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Неоксел
  3. Как да приемате Неоксел
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Неоксел
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Неоксел н за какво се използва
  Неоксел е лекарство, което съдържа активно вещество, наречено иматиниб. Това лекарство действа като потиска растежа на абнормните клетки при изброените по-долу заболявания, включващи няколко вида рак.
  Неоксел се използва за лечение на деца и възрастни при хронична миелоидна левкемия (ХМЛ).
  Левкемията представлява рак на белите кръвни клетки. Тези клетки помагат на организма в борбата му с инфекциите. Хронична миелоидна левкемия е вид левкемия, при която определени, различни от нормалните, бели кръвни клетки (наречени миелоидни клетки), започват да се размножават неконтролируемо.
  При възрастни пациенти Неоксел се използва за лечение на късния стадии на хронична миелоидна левкемия, наречена „бластна криза". При деца и юноши обаче може да се използва за лечение на всички стадии на заболяването.

  Неоксел се използва също и за лечение на възрастни при:
  Положителна за Филаделфийска хромозома остра лимфобластиа левкемия (Ph-положителна ОЛЛ). Левкемията представлява рак на белите кръвни клетки. Тези клетки помагат на организма в борбата му с инфекциите. Острата лимфобластиа левкемия е вид левкемия, при която определени, различни от нормалните, бели кръвни клетки (наречени лимфобласти), започват да се размножават неконтролируемо. Иматиниб инхибира растежа на тези клетки.
  Миелодиспластичен синдром/миелопролнферативни заболявания (МДС/МПЗ). Това са група заболявания на кръвта, при които някои кръвни клетки започват да се размножават неконтролируемо. Иматиниб инхибира растежа на тези клетки при някои подтипове на тези заболявания.
  Хипереозинофилен синдром (ХЕС) н/или хронична еозинофнлна левкемия (ХЕЛ). Това са заболявания на кръвта при които някои клетки (наречени еозинофили) започват да се размножават неконтролируемо. Иматониб инхибира растежа на тези клетки при някои подтипове на тези заболявания.
  - Гастро-интестинални стромални тумори (ГИСТ). ГИСТ представлява рак на стомаха и червата. Той произлиза от неконтролируемия клетъчен растеж на пподдържащите
  тъкани на тези органи.
  - Дерматофибросаркома протруберанс (ДФСП). ДФСП е рак на тъканите под кожата, при който някои клетки започват неконтролируем растеж. Иматиниб инхибира растежа на тези клетки.
  В останалата част на тази листовка ще използваме съкращенията, когато говорим за съответните заболявания.
  Ако имате някакви въпроси относно това как действа Неоксел или защо Ви е предписано това лекарство, попитайте Вашия лекар.
  Иматиниб, който се съдържа в Неоксел (може също да е/е също)* разрешен за лечение на други състояния, които не са посочени в тази листовка. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате допълнителни въпроси. * (както е уместно за националния пазар)

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Неоксел
  Неоксел ще Ви бъде предписан от лекар с опит в лечението на рак на кръвта или солидни тумори.
  Следвайте внимателно всички указания на лекаря, дори ако те се различават от информацията, която се съдържа в тази листовка.

  Не приемайте Неоксел:
  ако сте алергични към иматиниб или към някоя от останалите съставки на това лекарство изброени в точка 6.
  Ако горенаписаното се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар без да приемате Неоксел.
  Ако смятате, че може да сте алергични, но не сте сигурни, попитайте Вашия лекар за съвет.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар преди да приемете Неоксел:
  ако имате или някога сте имали проблеми с черния дроб, бъбреците или сърцето.
  ако приемате лекарството левотироксин поради отстраняване на щитовидната жлеза. Ако някое от горенаписаните се отнася за Вас, кажете на Вашия лекар преди да приемете Неоксел.

  По време на лечението с Неоксел информирайте незабавно Вашия лекар, ако започнете бързо да наддавате на тегло. Неоксел може да предизвика задържане на вода в организма (тежка задръжка на течности).

  Докато приемате Неоксел Вашият лекар ще проверява редовно състояние Ви, за да установи дали лекарството действа. Освен това ще Ви се извършват кръвни изследвания и редовно ще се измерва телесното Ви тегло.

  Деца и юноши
  Неоксел също така е лекарство за лечение на деца с ХМЛ. Няма опит при деца с ХМЛ на възраст под 2 години. Съществува ограничен опит при деца с Ph-положителна ОЛЛ и много ограничен опит при деца с МДС/МПЗ, ДФСП, ГИСТ и ХЕС/ХЕЛ.
  При някои деца и юноши, приемащи Неоксел може да се наблюдава изоставане в растежа. Лекуващият лекар ще проследява растежа по време на редовните посещения.

  Други лекарства и Неоксел
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта (като парацетамол) включително и билкови продукти (като жълт кантарион). Някои лекарства могат да повлияят ефекта на Неоксел при едновременен прием. Те могат да засилят или намалят ефекта на Неоксел като
  увеличат нежеланите реакции или като направят Неоксел по-малко ефективен. Неоксел може да има съшия ефект спрямо някои други лекарствени продукти.
  Уведомете Вашия лекар, ако използвате лекарства, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  - Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
  - Неоксел не се препоръчва по време на бременност освен в случай на категорична необходимост, тъй като може да увреди Вашето бебе. Вашият лекар ще обсъди с Вас потенциалните рискове от приема на Неоксел по време на бременност.
  - Жени, които е възможно да забременеят, се съветват да използват ефективни методи за предпазване от бременност по време на лечението.
  - Не кърмете по време на лечението с Неоксел.
  - Пациентите, които се притесняват относно фертилитета си, по време на приема на Неоксел, се съветват да се консултират с техния лекуващ лекар.

  Шофиране н работа с машини
  Възможно е да почувствате замаяност или сънливост или да получите замъгляване на зрението докато приемате това лекарство. Ако това се случи, не шофирайте и не използвайте никакви инструменти или машини, докато не се почувствате отново добре.

  3. Как да приемате Неоксел
  Вашият лекар Ви е предписал Неоксел, защото страдате от сериозно заболяване. Неоксел може да Ви помогне да се преборите с това заболяване.
  Ето защо винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Важно е да го правите толкова дълго, колкото Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Не спирайте приема на Неоксел, докато Вашият лекар не Ви каже да го направите. Ако нямате възможност да приемате лекарството, както Ви е казал Вашият лекар или почувствате, че вече не се нуждаете от него, свържете се с Вашия лекар незабавно.

  Колко Неоксел да приемате Употреба при възрастни
  Вашият лекар ще Ви каже точно колко таблетки Неоксел да приемате.
  • Ако се лекувате за ХМЛ:
  В зависимост от Вашето състояние, обичайната начална доза е 600 mg:
  - 600 mg, които се приемат като 6 таблетки от 100 mg или една таблетка от 400 mg + 2 таблетки от 100 mg веднъж дневно
  Ако се лекувате за ГИСТ (като адювантна терапия при възрастни при които има риск от влошаване на състоянието:
  Началната доза е 400 mg, които се приемат като 4 таблетки веднъж дневно.
  При лечение на ХМЛ и ГИСТ, Вашият лекар може да Ви предпише по-висока или по-ниска доза, в зависимост от това как се повлиявате от лечението. Ако Вашата доза е 800 mg (8 таблетки), трябва да приемате 4 таблетки сутрин и 4 таблетки вечер.
  • Ако се лекувате за Ph-положителна ОЛЛ: Началната доза е 600 mg, които се приемт като 6 таблетки веднъж дневно.
  • Ако се лекувате за МДС/МПЗ:
  Началната доза е 400 mg, които се приемат като 4 таблетки веднъж дневно..
  • Ако се лекувате за ХЕС/ХЕЛ:
  Началната доза е 100 mg, които се приемат като една таблетка веднъж дневно. Вашият лекар може да реши да увеличи дозата на 400 mg, които се приемат като 4 таблетки веднъж дневно, в зависимост от това как се повлиявате от лечението.
  • Ако се лекувате за ДФСП:
  Дозата от 800 mg дневно (8 таблетки), трябва да се приема като 4 таблетки сутрин и 4 таблетки вечер.

  Употреба при деца и юноши
  Лекарят ще Ви каже колко таблетки Неоксел трябва да давате на Вашето дете. Количеството на Неоксел ще зависи от състоянието на детето Ви, неговото тегло и височина. Общата дневна доза при деца не трябва да надвишава 800 mg. Лечението може да се дава като еднократна дневна доза или алтернативно дневната доза може да се раздели на два приема (половината от дозата сутрин и половината вечер).

  Кога и как да се приема Неоксел
  Приемайте Неоксел по време на хранене. Това ще Ви помогне да се предпазите от стомашни
  проблеми докато приемате Неоксел.
  Поглъщайте таблетките цели с пълна чаша вода.

  Ако не можете да погълнете таблетките, можете да ги разтворите в чаша негазирана вода или ябълков сок:
  • Използвайте около 50 ml за всяка таблетка от 100 mg.
  • Разбъркайте с лъжица, докато таблетките се разтворят напълно.
  • След като таблетките се разтворят, изпийте незабавно цялото съдържание на чашата. Възможно е по чашата да останат следи от разтворената таблетка(ки).

  Колко продължително да се приема Неоксел
  Приемайте Неоксел всеки ден, толкова дълго, колкото Ви е казал Вашият лекар.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Неоксел
  Ако случайно приемете повече таблетки, кажете веднага на Вашия лекар. Може да се наложи медицинска намеса. Вземете опаковката на лекарството със себе си.

  Ако сте пропуснали да приемете Неоксел
  Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете я веднага след като си спомните. Ако е
  дошло време за следващата доза, прескочете пропуснатата доза.
  След това продължете по нормалната схема.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Обикновено те са леки до умерени.
  Нежеланите реакции могат да се проявят с известна честота, която се определя както следва:
  - Много чести: могат да засегнат повече от 1 на 10 души;
  - Чести: могат да засегнат до 1 на 10 души;
  - Нечести: могат да засегнат до I на 100 души;
  - Редки: могат да засегнат до 1 на 1 000 души;
  - Много редки: могат да засегнат до 1 на 10 000 души;
  - С неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата

  Някои нежелани реакции могат да бъдат сериозни. Информирайте незабавно Вашия лекар, ако получите някоя от изброените по-долу реакции:
  Много чести нли чести нежелани реакции:
  • Бързо покачване на теглото. Неоксел може да предизвика задържане на вода в организма (тежка задръжка на течности);
  • Признаци на инфекция като температура, тежки втрисания, зачервяване на гърлото или ранички в устата. Неоксел може да доведе до понижаване на броя на белите кръвни клетки и така да станете по-податлив на инфекции;
  • Неочаквани кръвотечения или синини (без да сте се наранявали).
  Нечести или редки нежелани реакции:
  • Гръдна болка, неправилен сърдечен ритъм (признаци на сърдечни проблеми);
  • Кашлица, затруднено дишане или болка при дишане (признаци на белодробни проблеми);
  • Усещане за прималяване, замаяност или припадъци (признаци на ниско кръвно налягане);
  • Гадене (повдигане), загуба на апетит, светло оцветяване на урината, пожълтяване на кожата или очите (признаци на чернодробни проблеми);
  • Обрив, зачервена кожа с мехури по устните, очите, кожата или устата, лющене на кожата, висока температура, надигнати червени или морави кожни петна, сърбеж, усещане за парене, гнойна ерупция (признаци на кожни проблеми);
  • Силна болка в корема, кръв в повърнатите от Вас материи, в изпражненията или урината, черни изпражнения (признаци на стомашно-чревни нарушения);
  • Силно намалено отделяне иа урина, усещане за жажда (признаци на бъбречни проблеми);
  • Гадене (повдигане), с диария и повръщане, болка в корема или висока температура
  • (признаци на чревни проблеми);
  • Силно главоболие, слабост или парализа на крайниците, или лицето, затруднен говор, внезапна загуба на съзнание (признаци на проблеми от страна на нервната система);
  • Бледа кожа, усещане за умора и затруднено дишане, потъмняване на урината (признаци на понижен брой на червените кръвни клетки);
  • Болка в очите или влошаване на зрението;
  • Болка в бедрата или затруднения при ходене;
  • Изтръпнали или студени пръсти на краката и ръцете (признаци на синдрома на Рейно);
  • Внезапно отичане и зачервяване на кожата (признаци на кожна инфекция, наречена целулитис);
  • Затруднено чуване;
  • Мускулна слабост и спазми с нарушен сърдечен ритъм (признаци за промяна на количеството на калий в кръвта);
  • Образуване на синини;
  • Болка в стомаха с гадене (повдигане);
  • Мускулни спазми с температура, червено-кафяво оцветяване на урината, мускулна болка или слабост (признаци на мускулни проблеми);
  • Болка в областта на таза, понякога придружена от гадене и повръщане, необяснимо кървене от влагалището, усещане на замаяност, усещане за замаяност или припадъци поради спадане на кръвното налягане (признаци на проблеми с яйчниците или матката);
  • Гадене, недостиг на въздух, неправилен сърдечен ритъм, помътняване на урината, умора и/или дискомфорт в ставите, свързани с отклонения в лабораторните показатели (напр. високи нива на калий, пикочна киселина и фосфор и ниски нива на калций в кръвта).
  Ако получите някоя от изброените по-горе нежелани реакции, информирайте Вашия лакар незабавно.

  Други нежелани реакции могат да включват:
  Много чести нежелани реакции:
  • Главоболие или усещане за умора;
  • Гадене (повдигане), повръщане, диария или лошо храносмилане;
  • Обрив;
  • Мускулни спазми или болки в ставите, мускулите или костите;
  • Отичане на глезените или подпухване на клепачите;
  • Покачване на тегло.
  Ако някоя от тези реакции е сериозна, информирайте Вашия лекар. Чести нежелани реакции:
  • Анорексия, загуба на тегло или нарушения на вкуса;
  • Усещане за замаяност или слабост;
  • Нарушения на съня (безсъние);
  • Сълзене от окото със сърбеж, зачервяване и оток (конюнктивит), насълзяване на очите или замъгляване на зрението;
  • Кървене от носа;
  • Болка или подуване на корема, образуване на газове, киселини или запек;
  • Сърбеж;
  • Необясним косопад или изтъняване на косата;
  • Изтръпване на дланите или стъпалата;
  • Ранички в устата;
  • Болка и подуване на ставите;
  • Сухота в устата, суха кожа, сухота в очите;
  • Понижена или повишена чувствителност на кожата;
  • Горещи вълни, втрисане или нощни изпотявания.
  Ако някоя от тези реакции е сериозна, информирайте Вашия лекар.
  С неизвестна честота:
  • Зачервяване и/или отичане на дланите на ръцете и глезените, което може да бъде съпроводено от мравучкане или пареща болка
  • Забавяне на растежа при деца и юноши.
  Ако някоя от тези реакции е сериозна, информирайте Вашия лекар.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Неоксел
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  • Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  • Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Неоксел
  - Активното вещество е иматиниб мезилат. Всяка таблетка Неоксел съдържа иматиниб мезилат, еквивалентен на 100 mg иматиниб.
  - Другите съставки са: микрокристална целулоза (Е460), частично заместена хидрокси пропил целулоза (Е463), повидон (Е1201), кросповидон (тип A) (Е1201), силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат (Е572).
  - Обвивката на таблетката е направена от хипромелоза (Е464), макрогол 400, талк (Е553Ь), червен железен оксид (Е 172), жълт железен оксид (Е 172).

  Как изглежда Неоксел и какво съдържа опаковката
  Неоксел 100 mg филмирани таблетки са тъмножълти до кафеникаво-оранжеви, кръгли филмирани таблетки, с диаметър 10,1 mm (± 5%) с делител на черта от едната страна и надпис 400' от другата страна. Таблетката може да бъде разделена на равни дози.
  Предлагат се в опаковки, съдържащи 10,20,30,60,90,120,180 филмирани таблетки. Не всички видове опаковки може да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Ромастру Трейдинг ЕООД
  Бул. България №81, вх. В, ап. 5, офис 13
  София 1404
  България

  Производители
  Remedica Ltd
  Acharnon Street, Limassol Industrial Estate,
  3056 Limassol,
  Кипър


  Дата на последно преразглеждане на листовката 07/2013

  Описание на НЕОКСЕЛ ТАБЛ 100 МГ

  НЕОКСЕЛ ТАБЛ 100 МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  НЕОКСЕЛ ТАБЛ 100 МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  НЕОКСЕЛ ТАБЛ 100 МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа