Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • НЕРВАМАТ ТАБЛ 3МГ

  • НЕРВАМАТ ТАБЛ 3МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Нервамат 2 mg таблетки с удължено освобождаване
  Нервамат 3 mg таблетки с удължено освобождаване
  Нервамат 4 mg таблетки с удължено освобождаване
  Нервамат 8 mg таблетки с удължено освобождаване
  Ропинирол

  Ncrvamat 2 mg prolonged-release tablets
  Nervamat 3 mg prolonged-release tablets
  Nervamat 4 mg prolonged-release tablets
  Nervamat 8 mg prolonged-release tablets
  Ropinirole

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа Важна за Вас информации.
  - Запазете тази листовка. Можете да има нужда да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, пеописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Нервамат и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Неврамат
  3. Кака да приемате Нервамат
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Нервамат
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Нервамат и за какво се използва
  Активната съставка в Нервамат е ропинирол. Той е от групата на лекарствата, наречени донаминови агонисти. Допаминовите агонисти влияят на мозъка по подобен начин на естественото вещество, наречено допамин.
  Нервамат таблетки с удължено освобождаване се използва за лечение на болестта на Паркинсои.
  Хората, страдащи от болестта па 11аркипсон, имат ниски нива на допамин в някои части на мозъка. Действието на ропинирол е сходно с това на естествения допамин, като по този начин той спомага за намаляване на симптомите на болестта на Паркинсои.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Нервамат Не приемайте Нервамат
  ако сте алергични към ропинирол или някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6) ако страдате от сериозно бъбречно заболяване
  ако страдате от чернодробно заболяване
  Уведомете Вашия лекар, ако смятате, че някое от изброените по-горе се отнася за Вас.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Нервамат. Уведомете лекаря си, ако Вие или член на семейството Ви/лицето, което се грижи за Вас забележите, че имате порив или желание да се държите по начин, който е необичаен за Вас, и не можете да устоите на импулса, подтика или изкушението да извършвате дейности, които може да са вредни за Вас или околните. Горните се наричат нарушения на контрола на импулсите и могат да включват поведение като пристрастяване към хазарта, прекомерно ядене или пазаруване, прекалено сексуално желание, или увеличени сексуални мисли или чувства. Възможно е лекарят Ви да коригира дозата или да Ви посъветва да спрете приема на лекарството.

  Вашият лекар трябва да знае преди да започнете да приемате Нервамат:
  • ако сте бременна или смятате, че може да сте бременна
  • ако кърмите
  • ако сте на възраст под 18 години
  • ако имате сериозни сърдечни проблеми
  • ако имате сериозен проблем с психичното здраве
  • ако сте имали каквито и да било необичайни импулси и/нли поведение (например, прекомерно увлечение към хазарт или прекомерно сексуално влечение) (вж. т.4)
  • ако имате непоносимост към някои видове захар (например, лактоза)
  Уведомете Вашия лекар, ако смятате, че някое от посочените по-горе се отнася за Вас. Възможно е Вашият лекар да прецени, че лекарството Нервамат не е подходящо за Вас или че е необходимо да Ви бъдат направени допълнителни изследвания, докато приемате това лекарство.

  Докато приемате Нервамат
  Уведомете лекаря си, ако Вие или член на Вашето семейство забележите, че имате някакво необичайно поведение (например, имате необичайно влечение към хазарт или повишено сексуално желание н/нли поведение) докато приемате Нервамат. Може да е необходимо Вашият лекар да коригира дозата или да Ви посъветва да спрете приема на лекарството.

  Други лекарства н Нервамат
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Не забравяйте да уведомите Вашия лекар или фармацевт, ако започнете да приемате някакво друго лекарство, докато приемате Нервамат.

  Някои лекарства могат да повлияят на действието на Нервамат или да увеличат вероятността да получите нежелани лекарствени реакции. Нервамат също може да повлияе действието на някои лекарства.
  Такива лекарства са:
  • антидепресантът флувоксамин
  • лекарства за други психични проблеми, например сулпирид
  • ХЗТ (хормоно-заместителна терапия)
  • метоклопрамид, който се използва за лечение на гадене и стомашни киселини
  • антибиотиците ципрофлоксацин или еноксацин
  • всички други лекарства за лечение на болестта на Паркинсои.
  Уведомете Вашня лекар, ако приемате или наскоро сте приемали някое от тези лекарства.
  Ще е необходимо да Ви бъдат направени допълнителни изследвания, ако приемате тези лекарства с Нервамат:
  • Антагонисти на витамин К (използват се за намаляване на кръвосъсирването), напр. варфарин (кумарин).

  Тютюнопушене н Нервамат
  Уведомете Вашия лекар, ако започнете или спрете да пушите, докато приемате Нервамат. Може да се наложи лекарят Ви да промени дозата.

  Прием на Нервамат с храна и напитки
  Можете да приемате Нервамат с или без храна, по Ваше предпочитание.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Нервамат не се препоръчва, ако сте бременна, освен ако според Вашия лекар ползата от приема на Нервамат е по-голяма от риска за нероденото Ви бебе. Употребата на Нервамат не се препоръчва, ако кърмите, тъй като лекарството може да повлияе на образуването на кърмата Ви. Не е известно дали Нервамат оказва влияние върху фертилитета при хората.
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Вашият лекар ще Ви посъветва и ако кърмите или планирате да кърмите. Вашият лекар може да Ви посъветва да спрете приема на Нервамат.

  Шофиране и работа с машини
  Нервамат може да предизвика сънливост. Може да причини усещане за много силна сънливост и понякога предизвиква внезапно заспиване без предупредителни признаци.
  Ако има вероятност това да се отнася за Вас: не шофирайте, не работете с машини и не се поставяйте в ситуации, в които сънливостта или заспиването могат да Ви застрашат (Вас или други хора) със сериозно увреждане или смърт. Не участвайте в такива дейности, докато тези ефекти не преминат.
  Консултирайте се с Вашия лекар, ако това е проблем за Вас.

  Нервамат 2 mg и 3 mg
  Нервамат таблетки с удължено освобождаване съдържат вид захар, наречена лактоза. Ако лекарят Ви е казал, че имате непоносимост към някои видове захари, обърнете се към него преди да започнете приема на този лекарствен продукт.

  Нервамат 3 mg и 4mg
  Нервамат таблетки с удължено освобождаване съдържат оцветител, наречен сънсет жълто (ЕИО), който може да предизвика алергични реакции.

  3. Как да приемате Нервамат
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Нервамат може да Ви бъде предписан самостоятелно за лечение на симптомите на болестта
  на Паркинсон или едновременно с Нервамат може да Ви бъде предписано и друго лекарство, наречено L-dopa (също наричано „леводопа"). Ако приемате L-dopa, при започване на лечението с Нервамат може да се появят неконтролирани движения (дискинезия). Уведомете Вашия лекар за това, тъй като той може да прецени, че е необходимо намаляване на дозите на лекарствата, които приемате.
  Таблетките Нервамат са предназначени да освобождават лекарството през цялото денонощие. Ако страдате от състояние, при което лекарството преминава прекалено бързо през организма Ви, напр. диария, е възможно таблетката (таблетките) да не се разтвори (-ят) напълно и да не подейства(т) както трябва. Възможно е да видите таблетката (таблетките) в изпражненията си. Ако това се случи, трябва да уведомите лекаря си при първа възможност.

  По колко Нервамат трябва да приемате?
  Може да отнеме известно време, за да се установи най-подходящата за Вас доза от Нервамат.
  Препоръчителната начална доза е 2 mg веднъж дневно през първата седмица. Възможно е Вашият лекар да повиши дозата Ви на 4 mg Нервамат таблетки с удължено освобождаване веднъж дневно от втората седмица на лечението. При пациенти в много напреднала възраст, лекарят може да увеличава дозата по-бавно. След това може да коригира дозата до достигане на най-подходящата за Вас доза. Някои хора приемат до 24 mg Нервамат таблетки с удължено освобождаване всеки ден.

  Ако в началото на лечението Ви се появят нежелани реакции, които трудно понасяте, уведомете Вашия лекар. Лекарят може да Ви посъветва да преминете на по-ниска доза от ропинирол филмирани таблетки (с незабавно освобождаване), които ще приемате три пъти на ден.

  Употреба при деца и юноши
  Нервамат не трябва да се прилага при деца. Нервамат обикновено не се предписва на лица на възраст под 18 години.

  Не приемайте повече Нервамат, отколкото Ви е препоръчал Вашият лекар.
  Може да изминат няколко седмици преди Нервамат да започне да действа.

  Прием на Вашата доза от Нервамат
  Приемайте Нервамат веднъж дневно, по едно и също време всеки ден. Поглъщайте Нервамат таблетките с удължено освобождаване цели, с чаша вода.
  Не чупете, не дъвчете и не смачквайте таблетките с удължено освобождаване, в противен случай има опасност от предозиране, тъй като лекарството ще се освобождава в тялото Ви прекалено бързо.

  Ако преминавате па Нервамат от ропинирол филмирани таблетки (с незабавно освобождаване)
  Вашият лекар ще определи дозата Ви от Нервамат таблетки с удължено освобождаване според дозата, която сте приемали от ропинирол филмирани таблетки (с незабавно освобождаване). В деня преди да смените лекарствата, приемете Вашите филмирани таблетки (с незабавно освобождаване) ропинирол както обикновено. На следващата сутрин приемете Вашите таблетки с удължено освобождаване Нервамат и спрете приема на филмираните таблетки (с незабавно освобождаване) ропинирол.

  Ако сте приели повече Нервамат от необходимото
  Незабавно потърсете Вашия лекар или фармацевт. По възможност им покажете опаковката на Нервамат.
  При предозиране с Нервамат може да имате някой от следните симптоми.- гадене, повръщане, замайване (световъртеж), сънливост, психическа или физическа умора, прималяване, халюцинации.

  Ако сте пропуснали да приемете Нервамат
  Не приемайте допълнителни таблетки с удължено освобождаване или двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  Ако сте пропуснали да приемете Нервамат един или повече дни, консултирайте с Вашия лекар как да подновите приема.

  Ако сте спрели приема на Нервамат
  Не спирайте приема на Нервамат без да се консултирате.
  Приемайте Нервамат колкото време е препоръчал Вашият лекар.
  Не спирайте приема на лекарството, освен по съвет на лекаря Ви.
  Ако спрете изведнъж приема на Нервамат, симптомите Ви на болестта на Паркинсон може бързо да се влошат.
  Ако е необходимо да спрете приема на Нервамат, Вашият лекар ще намали постепенно дозата Ви.
  Ако имате допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Нервамат може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  По-вероятно е нежеланите реакции към Нервамат да се появят при започване на лечението или непосредствено след повишаване на дозата.
  Нежеланите реакции обикновено са леки и може да се облекчат след като известно време сте приемали лекарството. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате притеснения относно нежеланите реакции.

  Много чести нежелани реакции
  Те могат да засегнат повече от 1 на 10 души, приемащи Нервамат:
  • прималяване
  • отпуснатост
  • гадене.

  Чести нежелани реакции
  Те могат да засегнат до 1 на 10 души, приемащи Нервамат:
  • халюцинации („виждане" на нереални неща)
  • повръщане
  • замаяност (световъртеж)
  • стомашни киселини
  • болка в стомаха
  • запек
  • подуване на краката, стъпалата или дланите на ръцете.

  Нечести нежелани реакции
  Те могат да засегнат до 1 на 100 души, приемащи Нервамат:
  • чувство за замайване или прималяване, особено при рязко изправяне (поради понижение на кръвното налягане)
  • чувство за силна сънливост през деня (много силна сомнолентност)
  • заспиване изведнъж без предхождаща сънливост (епизоди на внезапно заспиване)
  • психични проблеми, като делир (силна обърканост), делюзии (неразумни идеи) или параноя (безпричинна подозрителност)

  При някои пациенти може да възникнат следните нежелани реакции
  • алергични реакции, като червени, сърбящи подутини по кожата (копривна треска),
  • промени в чернодробната функция, които се установяват при изследвания на кръвта.
  • агресивно поведение.

  Вие може да изпитате следните нежелани реакции:
  • Невъзможност да устоите на импулса, подтика или изкушението да извършвате действия, които може да са вредни за Вас или околните и могат да включват:
  силно пристрастяване към хазарта, независимо от сериозните последствия за Вас или семейството Ви.
  променен или увеличен сексуален интерес и поведение, от значителна важност за Вас или околните, например увеличено сексуално влечение, неконтролируемо прекомерно пазаруване или харчене.
  прекомерно хранене (поглъщане на големи количества храна за кратко време) или компулсивно хранене (поглъщане на повече храна от нормалното и повече отколкото е необходимо за задоволяване на глада).
  Кажете на Вашия лекар, ако изпитате някое от горните и той ще потърси начин да се справи със симптомите или да ги намали.

  Ако приемате Нервамат заедно с L-dopa
  Хора, които приемат Нервамат заедно с L-dopa с времето могат да получат други нежелани реакции:
  • неконтролираните движения (дискинезия) са много честа нежелана реакция. Ако приемате L-dopa, когато започнете да приемате Нервамат е възможно да развиете някои неконтролирани движения (дискинезия). В такъв случай, уведомете Вашия лекар, тъй като може да се наложи лекарят Ви да коригира дозите на лекарствата, които приемате.
  • чувството на обърканост е честа нежелана реакция.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване към Изпълнителната агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София, тел.: +35928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство

  5. Как да съхранявате Нервамат
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху блистера, бутилката и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се съхранява под 25°С.
  Бутилка от HDPE: Срокът на годност след първото отваряне е 60 дни.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката н допълнителна информация
  Какво съдържа Нервамат
  Активното вещество в Нервамат е ропинирол.
  Една таблетка с удължено освобождаване съдържа 2 mg, 3 mg, 4 mg или 8 mg ропинирол (като хидрохлорид).
  Другите съставки са:
  • Сърцевина на таблетката с удължено освобождаване: Съполимер на амониев метакрилат тип В, хипромелоза (Е464), натриев лаурилсулфат, коповидон, магнезиев стеарат (Е572).
  • Филмово покритие:
  таблетка с удължено освобождаване от 2 mg: Хипромелоза (Е464), железен оксид, червен (Е172), лактоза монохидрат, титанов диоксид (Е171), триацетин
  таблетка с удължено освобождаване от 3 mg: Хипромелоза (Е464), лактоза монохидрат, титанов диоксид (Е171) и макрогол 400, макрогол 4000, кармин (Е 120), индиго кармин алуминиев лак (Е132), сънсет жълто алуминиев лак (Е110)
  таблетка с удължено освобождаване от 4 mg: Макрогол 400, хипромелоза (Е464), сънсет жълто алуминиев лак (ЕИО), титанов диоксид (Е171), индиго кармин алуминиев лак (Е132)
  таблетка с удължено освобождаване от 8 mg: Хипромелоза (Е464), железен оксид, червен (Е172), железен оксид, черен (Е172), железен оксид, жълт (Е 172), макрогол 400, титанов диоксид (Е171)

  Как изглежда Нервамат и какво съдържа опаковката
  Нервамат 2 mg: розови, кръгли, двойноизпъкнали таблетки с удължено освобождаване, с диаметър 6,8 ± 0,1mm и дебелина 5,5 ± 0,2 mm. Нервамат 3 mg: виолетови, кръгли, двойноизпъкнали таблетки с удължено освобождаване с диаметър 8,1 ± 0,1mm и дебелина 4,7 ± 0,2 mm. Нервамат 4 mg: светлокафяви, овални, двойноизпъкнали таблетки с удължено освобождаване с размери 12,6 х
  6,6 ± 0,1 mm в диаметър и дебелина 5,3 ± 0,2 mm. Нервамат 8 mg: червени, овални, двойноизпъкнали, таблетки с удължено освобождаване с размери 19,2 х 10,2 ± 0,2 mm в диаметър и дебелина 5,2 ± 0,2 mm.

  Всички дозировки се предлагат в бели, непрозрачни блистери от PVC/PCTFE-алуминиево фолио и бели, непрозрачни бутилки от HDPE, с бели цилиндрични капачки от полипропилен, с три точки на счупване върху защитния пръстен и място за изсушител.

  Видове опаковки
  Блистер: 7,14,21,28,30,42, 56, 84,420 таблетки с удължено освобождаване Бутилка: 21,28,30,42, 56, 84 таблетки с удължено освобождаване
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  EGIS Pharmaceuticals PLC H-l 106 Budapest, Kereszturi ut 30-38. Унгария

  Производител
  Pharmathen S.A.
  6 Dervenakion str., 153 51, Pallini, Attiki Гърция

  Pharmathen International S.A.
  Industrial Park Sapes, Rodopi Prefecture, Block No 5, Rodopi 69300 Гърция
  EGIS Pharmaceuticals PLC
  Н-П65 Budapest, BGkenyfSldi ut 118-120.
  Унгария


  Дата на последно преразглеждане на листовката
  Август, 2014 г

  Описание на НЕРВАМАТ ТАБЛ 3МГ

  НЕРВАМАТ ТАБЛ 3МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  НЕРВАМАТ ТАБЛ 3МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  НЕРВАМАТ ТАБЛ 3МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа